Bemutatkozik: Matheus Pereira

pereira_matheus_juve_mezben.jpgAz ő nevére emlékezhetünk valamennyire, mivel Brazília egyik legnagyobb tehetségei között emlegették. Az MLS All Stars elleni mérkőzésen ismét jelt adott magáról, illetve egy gólpasszal szolgált Favillinek. De mi történt vele az Olaszországba való igazolása óta?

Matheus Pereira da Silva, a szűlővárosa egyik klubjának, a Corinthiansnak az akadémiáján nevelkedett. 2009-től 2016-ig volt a brazil klub kötelékében. A São Pauloban székelő klub felnőtt csapatában csupán 1 tétmérkőzésen lépett pályára. Ám ez a pályára lépés sem tartott tovább mint 2 perc, de mint Favilli esetében, neki is elég volt, hogy brazil bajnoknak vallhassa magát. Az akadémián viszont felhívta a világ figyelmét a teljesítményével, és Brazília egyik nagy tehetségének kiáltották ki.

2016-ban jött el számára az a nagy lehetőség, hogy Európába igazoljon. Az Empoli csapatához igazolt 2 millió euróért, de ebben a Juventus keze is benne volt bőven. Fél évet töltött el Empoli városában, ahol a Serie A-ban 1 darab mérkőzésen 5 percet játszhatott, míg a Coppa Italia kupa sorozatban szintén 1 meccsen, kiadósabb, 120 percet töltött a pályán.

A téli mercato ideje alatt a Juventus kölcsön is vette, hogy a Primavera B csapatánál szerepelhessen. 17 mérkőzésen lépett pályára, és 6 gólpasszt jegyzett. A 2017 nyarán 2 millió euróért meg is vásárolta az Öreg Hölgy. A francia Bordeaux csapata még azon a nyáron kölcsön vette. Egyszer sem lépett pályára, télen vissza is tért a Juventus kötelékébe.

Nem volt sokáig ismét Torinóban. Visszatért Brazíliába, a Paranához, kölcsön keretein belül. Kétszer húzhatta a brazil klub mezét magára tétmérkőzésen. A brazil U17-es válogatott tagja volt, 2 meccsen szolgálhatta hazáját a címeres mezben. Itt sem sikerül gólt szereznie.

Játékstílusa: Európába támadóközéppályásként érkezett, de használták már bal szélsőként és középső középpályásként is. Brazil játékoshoz híven erőssége a cselezés és a labdakezelés. 181 centiméterével magasnak számít a szélsők között, de magassága ellenére is gyorsnak nevezhetjük.

Ballábasként a jobbszélen szerepelve vonalszélsőként alkalmazható. Ehhez a pozícióhoz megvan a megfelelő technikája a beívelésekhez. Fő csele, amit alkalmazni szokott, az az esernyőcsel. Nem igazán tatja a földön a labdát. Nagyon távol áll tőle a gólszerzés. Tétmérkőzésen nem is szerzett egy találatot sem. A lövései láthatóan veszélytelenek a kapura. A felkészülési mérkőzéseken kétszer is kezdőbe nevezte Allegri, ám nem igazán mutatott sokat. Az assziszton és egy jó sprinten kívül nem igazán emlékezhetünk tőle valamire való megmozdulásra.

Mi lesz vele? Nem igazán jött be számára az európai karrier. Nem sikerült bizonyítania, hogy komoly tényező lehet az öreg kontinensen. A képességeivel különösebben nincs baj. Ezt bizonyítja az is, hogy miként visszatért Brazíliába, megint képes volt jó teljesítményre. Csupán nem ízlik számára az itteni futball. Nem tarthatjuk jó befektetésnek, pedig akkoriban jó üzletnek tűnt.

Amikor az Empoli leigazolta, 100 ezer eurót ért, napjainkban pedig a 400 ezer eurót üti az értéke, a Transfermarkt szerint. Esetleg egy jó ajánlat esetén pénzt csinálhatna belőle klub, vagy számíthat rá a Serie C-ben induló B csapatnál. Matheus számára szerintem a legjobb döntés az lenne, ha visszatérne a hazájába. Ott nagyobb karrier várhat rá, mivel még csak 20 éves.

Írta: JuventusFanatikus

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6314159079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2018.08.03. 19:43:19

"Fő csele, amit alkalmazni szokott, az az esernyőcsel."

Pedig nem is amazóniai gyerek. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása