Perin igent mondott az átigazolásra?

perin_mattia_genoa_mezben_unnepel.jpgOlasz értesülések szerint Mattia Perin elfogadta a Juventus közeledését, így a torinói klubnak most már a Genoa vezetőivel kell csak megegyezésre jutniuk.

Mivel holnap Gianluigi Buffon várhatóan bejelenti a visszavonulását, a bianconero együttesnek megbízható kapusra van szüksége, aki akár fel is veheti a versenyt Wojciech Szczęsnyvel.

Ugyan a múlt héten már felmerült a sajtóban Mattia Perin neve és a torinói érdeklődés gondolata, így nem meglepő, hogy a pletykáknak ezen a héten folytatása is akadt.

Ma a La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a Juventus vezetősége elkötelezte magát a Genoa kapusa mellett, első számú opciónak tekintik őt, és a játékos is szívesen Torinóba költözne.

Mindazonáltal a klubok különböző értékre becsülik a kapus értékét, a Juventus körülbelül 12 millió eurót hajlandó fizetni a hálóőrért, akit a szerződése már csak egy évig köt a Genoa együtteséhez.

A Genoa azonban inkább 20 millióhoz közeli összegre gondolt a válogatott kapus kapcsán, szóval nem kicsi az eltérés a két álláspont között.

A napilap értesülései szerint Mattia Perin megegyezett a torinói klubvezetőkkel a szerződés főbb pontjairól, így ötéves kontraktust kötne évi 2,5 millió eurós bérezés fejében.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr213962754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2018.05.16. 10:41:46

Alulértékelt kapusnak tartom, valószínűleg a sérülései miatt tart ott ahol, de a képességei nem rosszak, nem árt ha Szczeszny-nek lesz egy komolyabb vetélytársa (Audero szerezzen kis Seria A tapasztalatot és meglátjuk mi lehez belőle).

Andras74 2018.05.16. 11:10:42

Kapus poszton így továbbra is a legerősebbek leszünk Európában! A lengyelnek fel kell kötnie a gatyáját, mert Perin sem rosszabb kapus nála!

m.martin91 2018.05.16. 11:30:39

Rendkívül túlértékelt kapusnak tartom, a lengyel közelébe sincsen semmilyen szempontból. Ugyanakkor elismerem, kevés a megfelelő opció a piacon.

karesssz 2018.05.16. 11:34:11

Olvaszam valahol h Sturarot is beszeretnėk vonni az üzletbe, így kevesebbez keljen ráfizetni ha egyáltalán beleegyezik a Genoa.

venember83 2018.05.16. 11:37:16

@karesssz: kb. az egyetlen valamire való felhasználása lenne Sturaro játékjogának. És Stefano is jobb helyen lenne a Genoa csapatában, mint folyamatosan a Juventus padján, még ha ő szinten minden poszton ugyanolyan teljesítményre képes, akár középpályásként, bal oldali támadóként vagy éppen jobbhátvédként számít rá a mester.

Nathas 2018.05.16. 11:47:28

Tudom, hogy kicsi rá az esély, de remélem Buffon marad még egy évet, tekintve hogy a nyáron nagy játékosmozgás várható. Kellene egy olyan CSK a csapatba, akire felnézhetnek a fiatalok. Ha mégis távozik, akkor szerintem Perinnél jobb kapus nem fog a padon ücsörögni.

Dana06 2018.05.16. 11:55:46

Teljesen korrekt választás szerintem.
Első számú kapusnak jelöltek meg a Lengyelt, nem is várok Oblak vagy Llorishoz mérten hasonló tudású kapust.
Csak a többi poszton legyen minőségibb változás.
Én is teljes keret frissítére számítok!

m.martin91 2018.05.16. 12:00:04

@Dana06: Azért Lloris nevét olvasva hangosan felröhögtem. :-)

Dana06 2018.05.16. 12:13:26

@m.martin91: nem most láttam utoljára védeni! Nézd el nekem :D
Azóta nem nagyon érzi a kaput?

steven.h 2018.05.16. 12:17:32

@m.martin91: Légyszi írd már le hogy a kinézetük kívül (tényleg érdekel) mi bajod van épp Perinnel vagy Llorris-szal, mert szerintem a francia egy egészen kiváló kapus valamint én Perint is sokkal többre tartom mint te, szóval egészen biztosan másként közelítünk a kapuskérdéshez :D :D :D (én védtem 10 évig félprofi szinten, lehet ez is közrejátszik)

m.martin91 2018.05.16. 12:38:13

@Dana06:@steven.h: A kapusokkal ugyanaz a helyzet jelenleg, mint a védőkkel. Nincsenek igazán kimagasló egyéniségek, minőségi játékosok. Túlértékelt kapusok védenek a különböző nagycsapatoknál, akiket mesterségesen tart szinten a közvélemény, mert nincs miből meríteni. A kapusok bakijait elnézik, középkategóriás védéseiket felnagyítják. Az árak emelkedésével különböző, a futballtörténelemben egyébként közepesnek mondható, jelenlegi sztárkapusok 60-70, esetleg 100 millió eurót érnek, holott a tudásuk messze nincs azon a szinten, hogy ezt az összeget megérjék. Persze, mindenki annyit ér, amennyit fizetnek érte. Ha Buffon most volna fénykorában, akkor az ő képességeivel legalább 200 millió eurót érne, ha nem többet.
Hogy a kérdésetekre is válaszoljak: Lloris ugyanolyan túlértékelt kapus, mint jó nevű társai. A világ legdivatosabb bajnokságában véd, ahol többet hibázik, mint amennyi jót cselekszik, de a hype őt is hasonlóképpen védi, mint a többieket. Oblak egyébként nagyon jó kapus, tán őt tenném az első helyre a világon (persze csak július 1-től), de neki is megvannak a maga negatívumai. Olyan összetett kapus, mint amilyen Buffon, nem lesz soha többet a történelemben. Ami Perin-t illeti, igazából nem tudom támadni a cserekapus mivoltát, mert minden bizonnyal csak gyengébb színvonalú kapus érkezhetne a Juventushoz. A közvélemény szerint ő egy nagyon tehetséges, már most is kiváló kapus, tehát örülhetünk neki, ha egy ilyen szintű játékos elfogadja az alapvetően második számú posztot. Az én problémám elsősorban az alkati hiányosságai, és természetesen a sérülékenysége. Nem tudom elképzelni, hogy versenyezni tudjon Szczesny-vel, s mivel ő is nyilvánvalóan védeni szeretne, így úgy vélem, csak átmenetileg lehet a Juventus játékosa.

NagyonJuve 2018.05.16. 12:54:46

@m.martin91: nem csak túlértékelt kapusok vannak. Vannak alulértekeltek is. Szerintem perin nincs túlértékelve ellenben donnarumma nagyon is. Nem tudnák őszintén választani oblak és de gea közül. Neuer ha nem lenne megsérülve. Mondjuk navast nagyon alulértékelik ha a real megveszi de gheat akkor őt el tudnám képzelni a juveban.

steven.h 2018.05.16. 12:58:21

@m.martin91: Köszi. Egyébként maximálisan egyetértek veled, hogy a hype nagyobb jelenleg mint a valódi tudásuk, és ha Buffonhoz viszonyítjuk őket valóban minden téren alulmaradnak, főleg egy csúcsponton lévő Buffontól, mivel ahogy írtad is a hibaszázalékuk nagyobb mint akár egy 40 éves Buffonnak. Olyan kapus mint Buffon egy jó darabig nem lesz, örülhetünk, hogy a Juventus kapuját védte ennyi éven át és csodálhattuk őt.

Viszont, ha a jelenlegi kapuskínálatot nézzük, és őket hasonlítjuk össze, akkor Lloris akkor képességei alapján nem tartom rosszabbnak mint a sokkal nagyobb hype-ot kapó Courtois-t vagy Neuer-t, de ezzel lehet egyedül vagyok.

Oblakban egyetértünk, kár, hogy nem nálunk véd.

Perin alkatában mit hiányolsz? 188 centi magas, ami épp elengendő egy kapusnak (3 centivel alacsonyabb Buffonnál és 1 centivel alacsonyabb Oblaknál)

mrdel 2018.05.16. 13:13:48

A dús haja plusz 3 centit jelent

m.martin91 2018.05.16. 13:56:06

@steven.h: A kapuskínálat kapcsán érdemes megvizsgálni, kik azok, akik a hype középpontjában vannak. Neuer, Courtois, De Gea már rég ehhez a kategóriához tartozik, igazából az árukkal sem vagyunk tisztában. Azt tudjuk, hogy Oblak 100 millió euróért mozdítható a szerződése értelmében. Hogy a többiekért pontosan mekkora összeget kellene fizetni, nem tudjuk. Lehet, hogy valakiért még ennél is többet, viszont a minősége megkérdőjelezhető. Tavaly nyáron leigazoltuk Szczesny-t bónuszokkal együtt valamivel több, mint 15 millió euróért. Úgy tűnik, megtalálta a számításait Olaszországban, letisztult, beért a játéka, szerintem megérdemli a lehetőséget a következő szezonban. Ugyanakkor nem hiszem, hogy közte és a hypeolt kapusok között reális lehet 85 millió euró különbség. Minél magasabb az átigazolási összeg, annál többet vársz egy játékostól. Minden kapus hibázik, akár 100 millióba kerül, akár 15-be. Nyilván nem mindegy, hogy mennyit. Oblak is benne van gólokban, Courtois is, De Gea is, nyilván Szczesny is benne lesz, a Real Madrid kapusa gyakorlatilag minden második gólban benne van, alacsony is, nem is oda való, mégis az edzője folyamatosan kivédi, és a szurkolók valamiért szeretik. A Roma kapusáért 70 millió euró környékén kérnek, mert brazil, és divatos, és olyan szépen mutat a kapuban. Tavaly Szczesny cseréje volt. A hype az úr.
Perin kapcsán nem elsősorban a magasságával van a gond, bár egy 188 centis kapus nem tartozik a magas kapusok közé, és akkor még finoman fogalmaztam. Talán a középmagas státuszt megkaphatja. A nagyobb probléma a komolytalan, nyüzüge testalkata, ami miatt a kapuban is kisebbnek tűnik. A magas labdákkal, kijövetelekkel nyilvánvalóan problémái lesznek, főleg nemzetközi szinten, mert elnyomják, hiszen látni fogják, hogy nem elég erőteljes játékos. Ha jól emlékszem, ebben a szezonban éppen az ő hibájából veszített ellenünk a Genoa, mikor egy egyszerű kivetődést sem tudott megoldani. Hiába képvisel olyan stílust, hogy ordibál a védőkkel, amivel a vezetői képességeit próbálja megmutatni, ha komolytalanná válik a szemükben. Én úgy gondolom, hogy Perin különböző okok miatt alkalmatlan első számú kapusnak egy Juventus szintű csapatba. Persze, jelen pillanatban nem is erről van szó, de kimondatlanul is tudjuk, hogy nyilván a céljai közé tartozik, hogy kiszorítsa a lengyelt a csapatból. Képességeiből és egészségügyi problémáiból kiindulva nem sok esély van arra, hogy ez megtörténik, de ha mégis, akkor bajban lesz a Juventus.

Rikoo 2018.05.16. 14:04:37

@m.martin91: Buffonhoz tényleg nem lehet senkit hasonlítani. Kiemelkedően a valaha volt legjobb kapus.

steven.h 2018.05.16. 14:09:57

@m.martin91: Erre az esetre, amit mondasz nem emlékszem, szóval majd valami összefoglalóból megnézem. Szczeny-ben egyetértünk, ár-érték arányban kiváló igazolás, szerintem sokkal jobb képesség mint Alisson, nem hiába volt ő az első számú kapus a Rómában, mégis most a Brazil a mindenki által körülrajongott, Navas jellemzésed tökéletes, ő egy abszolút középszerű kapus, kár hogy általában pont ellenünk fogott ki jó napot...

Valóban nem tartozik a magas kapusok közé, de nem is alacsony. A kapusoknál egyébként is a lábmunka ami inkább számít, bár nyilván egy 170 centis játékos alkalmatlan kapusnak, de gyors lábmunkával kiküszöbölhető a 3 centiméternyi különbség.

Nyüzöge testalkaton elég könnyen lehet segíteni (lásd Dybala), abban nem értek egyet egyébként hogy a testalkata miatt esetleg komolytalanná válna a védők szemében, valamint a kijövetel is inkább technika és rutin kérdése. Egyébként pont Buffon illik ide a legjobban: az Atalanta ellen miután elpasszolta a labdát alig akarták a védők hazaadni utána, de ettől nem hinném hogy a tekintélye csorbult volna vagy komolytalanná vált volna, plusz pont nála látható, hogy ahogy idősödik a szögleteknél egyre kevésbe mozdul ki lehúzni a labdát olyan szitukba melyekbe fiatalabb korában belement.

steven.h 2018.05.16. 14:13:15

@m.martin91: Közben megnéztem az esetet, későn kezdett kivetődni, bár elég későn is láthatta meg a labdát mivel egy védő lába között ment át, de ez jogos.

Mondjuk ettől függetlenül ellenünk is nagyjából a Genoa legjobbja volt.

m.martin91 2018.05.16. 14:34:08

@steven.h: Alapvetően én a régi iskolában hiszek, Buffon is azt járta, fontosabb, hogy a kapus kézzel jó legyen, mint lábbal. Egyébként itt is van egy korlát, hiszen egy közel kétméteres kapus nem lehet olyan ügyes lábbal, mint egy 185 centis. Ezért is kezdték el újabban támogatni az alacsonyabb kapusokat, mert a modern futballban a Guardiola-féle edzők fontosabbnak tartják, hogy a kapust be lehessen vonni a játékba, minthogy egyébként milyen minőséget képvisel a kapuban. Sajnos Buffon sem volt a legügyesebb lábbal, nem is nagyon taníthatták neki, mert akkor még nem volt divat. Kifejezetten idegesített, ahogy az elmúlt években a botos védőkkel passzolgatott hátul. Ilyenkor mindig Abbiati jut eszembe, aki a lehető legegyszerűbb megoldást választotta, mikor bevonták a játékba: belerúgott akkorát a labdába, amekkorát tudott. Ha Perin a Juventushoz szerződik, akkor remélem, valóban könnyedén segítenek a testalkatán, mert szüksége lesz rá. Kell az erő a kijöveteleknél, mert hiába van meg a technika, ha a kapus fizikálisan alkalmatlan megküzdeni a labdáért. Vannak játékosok, akiknek hihetetlen magas a súlypontemelkedésük, s ahhoz, hogy leszedje a fejükről a labdát, szükség volna magasságra is. Viszont ez utóbbin 25 évesen már nem tud változtatni.

Il Principino 2018.05.16. 14:35:30

Neki örülnék,már rég le kellett volna csapni rá,csak az a fránya sérülés...Kell egy hasonló képességű kapus a lengyel mellé ha nem akarunk "kicsesznyi"magunkkal..Nem véletlenül nem kellett Wengernek annak idején,bár csak remélem hogy azt a formát már nem hozza..
Perin ára teljesen korrekt 20misi,még mindig fiatal és a potenciál benne van.
Primadonnánál jobb megoldásnak tartom ár,érték arányt tekintve.
Remélhetőleg tudunk faragni az árából,akár Sturaro is mehet is vissza ahonnan jött.
Lesz egy pár Mattia a védelemben:)

Il Principino 2018.05.16. 15:01:44

@JuventusFanatikus: pedig sanszos :D
Hozzuk vissza Vitalet még,Higu cseréjének meg jó lesz Destro :)
Aztán Allegri üvölthez Mattiaaaaaa..

Ádám.84 2018.05.16. 15:04:56

@m.martin91: Túlértékelt kapusok védenek a különböző nagycsapatoknál, akiket mesterségesen tart szinten a közvélemény, mert nincs miből meríteni. A kapusok bakijait elnézik, középkategóriás védéseiket felnagyítják."
"Ugyanakkor nem hiszem, hogy közte és a hypeolt kapusok között reális lehet 85 millió euró különbség."

Nagyon adom amiket írtál! Ennél szebben nem lehetett volna megfogalmazni, körülírni a dolgokat.

steven.h 2018.05.16. 15:27:58

@m.martin91: Szerencsére nekik még ott vannak a kezeik pluszban, egyébként szerintem Perin emelkedésével nincs gond, 188 centi meg szerintem pont a lélektani határ egy kapusnál.

CsJuve 2018.05.16. 17:45:59

Csak a tisztán látásért;

Courtois (26)
- belga kupagyőztes
- belga bajnok
- spanyol bajnok
- copa del rey
- EL győztes
- UEFA szuperkupa
- angol bajnok
- angol ligakupa
- angol liga kapusa
- év játékosa
- zamora díj
- la liga kapusa
- legjobb belga labdarugó

De Gea (27)
- El győztes
- európai szuperkupa
- u17 EB győztes
- u17 EB ezüst
- u21 europabajnok
- premier lige győztes
- angol szuperkupa
- fa kupa
- ligakupa győztes
- sir matt díj

Oblak (24)
- portugál bajnok
- portugál kupa
- portugál szuperkupa
- el döntős
- spanyol szuperkupa
- bl döntős
- portugál év kapusa
- zamora díj
- la liga legjobb kapusa 2*
- bl álomcsapat tagja

Neuer (31)
Schalke
- német kupa
- német ligakupa
BM
- bajnok
-német kupa
- német szuperkupa
- BL győztes
- szuperkupa győztes
- klubvilágbajnok
- u21 EB győztes
- VB bronz, arany,
- EB bronz 2*
- bundesliga kapusa
- VB kapusa
- világ legjobb kapusa 4*

Donnarumma
Perin
Szcseszny

- olasz szuperkupa
- fa kupa
- olasz bajnok, kupa

Szerintetek is “túl vannak hypolva” ezek a kapusok? Talán, ezért ennyi az annyi náluk. Az utolsó 3mas meg annyit ér, amennyit adtunk/nánk érte. A lengyel 15. Perin 12. Donna max 20 (a kora miatt) SZerintem...

DegerFaCan 2018.05.17. 07:35:54

@CsJuve: donnarumma 19 éves. Perin a genoban 25 szczesny sem korrekorder. Amúgy meg a címek lofszt se érnek mert keylor navas aki óriási nagy kérdőjel szerintem (ellenünk amit lenyomott az is ciki volt) vagy háromszoros de lehet most lesz négyszeres BL győztes... Ez alapján mérni igazolásra alkalmas jelölteket... Meg farokmeregetni. Neuer a Buff és az új generáció közötti egyedi kapus iskola meghonositoja. Se kurtoa se oblak se de gea nem vezer csak jó kapus. Más szitu H egy vezér van mögötted vagy egy tehetséges vki.

CsJuve 2018.05.17. 09:15:55

@DegerFaCan: Arról volt szó, hogy melyik kapus van felhypolva, melyiknek miért annyi az ára. Az, hogy valaki vezér vagy sem, nincs köze az árához.

2018.05.17. 09:22:54

Egyik La Stampa-s firkász azt írja, hogy Perin 10 misiért érkezik (csak azért írom be, mert régebben sem írt butaságokat emberünk).

steven.h 2018.05.17. 09:28:13

@CsJuve: Az eredményeiket senki nem kérdőjelezte meg, mindössze annyi a lényeg, hogy az árukhoz képest a tudásuk messze nem akkora, akármit is nyertek meg.

@hellan: 10 millióért nagyon jó üzlet, szerintem pozitív csalódás lesz a srác.

CsJuve 2018.05.17. 09:55:40

@steven.h: Nem tudom, nálam a zamora díj, az év kapusa díj, VB, EB kapusa, stb tudásra adják, nem?

steven.h 2018.05.17. 10:10:54

@CsJuve: Nem mindegy milyen védelem és csapat játszik előtted. Szerintem egyik tudása sincs Buffonéhoz közel sem, erről szólt az egész "vita"

CsJuve 2018.05.17. 13:09:59

@steven.h: Igazad van. Ámbár ezek a kapusok több országban is elnyerték ezeket a díjakat klubszinten, némelyik több csapattal, plusz válogatott. Tehát valami tudásuk csak van... Buffon címeit direkt nem írtam ki a felsorolásban, mert neki egyedül van annyi, mint az összes többinek...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása