Brady: „Hibás az olasz tehetségnevelési rendszer”

brady_liam_ariston_mezben.jpgA Juventus egykori középpályása, Liam Brady szerint Gonzalo Higuaín túlságosan statikus ahhoz, hogy BL-meccseken döntő szerepe legyen.

„A Juve nem tekinthető favoritnak, a továbbjutási esélyeket egyenlőnek tekintem.” - mondta az egykori középpályás a Corriere della Sera munkatársának.

„A Tottenham jól szervezett csapat, jó edzővel rendelkezik, illetve három kiváló támadó is van a keretben Christian Eriksen, Dele Alli és Harry Kane személyében. Már a középpályán meg kell állítani őket a hatástalanításhoz.

Hogy a Juve támadósora véleményem szerint meggyőző-e? Nem teljesen, mivel szerintem Gonzalo Higuaíntól már láttuk a legjobbját. Nehéz meccseket eldönteni Európában számára, mivel túlságosan statikus játékos.

Paulo Dybala egy újabb nagyszerű és feltörekvő tehetség, azonban már nem jelent meglepetést senki számára, és az ellenfelek tudják, hogy miképpen lehet őt hatástalanítani. Az európai sikerhez több kell.

Harry Kane a jelleméből adódóan folyamatosan a fejlődésre koncentrál. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és Robert Lewandowski után ő következik a rangsorban, a számok ezt mutatják. És mindössze 24 éves.”

Liam Brady jól ismeri a Tottenham aktuális nagyágyúját, mivel ő engedte távozni az Arsenal akadémiájáról, amikor még azt vezette…

„Sajnos ezt történt. Elég vaskos volt és nem túl sportos testfelépítésű, de hibáztunk. Még a Tottenham is kölcsönadta őt négy vagy öt alkalommal alsóbb osztályokba. A határozottságának köszönhetően azonban nagyszerű karriert épít magának, és megérdemli.”

Az ír futballista híres volt a bal lábáról, a Juventusnál pedig számos jó ballal megáldott futballista rúgja a labdát.

„Jobb, ha vannak ilyen játékosok, mintha nincsenek. Kifejezetten tetszik Alex Sandro játéka, de Douglas Costa esetében már nem mondhatok ilyen jót: megvan a technikája, képes cselekre, de úgy tűnik, mintha a csapattársainak nem lenne egyszerű megérteni az ő szándékait.”

Az interjúban felmerült az olasz bajnokság angliai megítélésének a kérdése is.

„Szerintem egyre jobb. Nyilvánvaló, hogy vannak bizonyos, az átigazolásokra fordítható tőkével kapcsolatos gondok a Premier League-hez képest. Azonban a probléma véleményem szerint inkább az olasz futballistákban keresendő.

Húsz évig voltam vezetője az Arsenal akadémiájának, és párszor ellátogattam Olaszországba olyan fiatal játékosok ügyében, akik iránt érdeklődtünk.

Néhányan csatlakoztak hozzánk, így például szegény Niccolò Galli, aki tizenhét évesen elhunyt motorbalesetben, vagy Arturo Lupoli. Azonban amiket láttam a fiatalok számára rendezett tornákon, az véleményem szerint teljesen hibás megközelítés, mivel Olaszországban csak a taktikai képzéssel és csalafintaságokkal foglalkoznak, a játékosok az időt húzzák, vagy éppen döntetlenre játszanak.

A fiatal tehetségeket nem így kell nevelni. Hagyni kell, hogy megmutassák a képességeiket, a labdakezelést és a finom motorikát illető készségeket. Az olaszok számára csak az eredmény a fontos.

Ezért eltűntek azok a játékosok, akik képesek eldönteni egy meccset, hol vannak a kiváló olasz registák, mezzalik vagy középcsatárok?

Hogy meglepett-e az olasz válogatott vb-selejtezők során elszenvedett kudarca? Nem mondhatom, a hanyatlás már a brazil világbajnokságon egyértelmű volt. Senki nem vette át Andrea Pirlo feladatkörét, a védők ugyanazok, azonban öregebbek lettek, támadásban pedig senki nincs, aki eldönthetné a jelentős nemzetközi meccseket.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9813665180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2018.02.13. 19:01:08

Hat igen az olaszoknal csak az eredmeny szamit,a briteknel meg se az eredmeny se a football hahahahahahhaha.

BigP86 2018.02.13. 19:24:30

Huhh Brady vigyazz mert egy ilyen nyilatkozatért meglincselnek ezen a blogon.. :D

Btw teljesen jogos és reális kritikákat fogalmazott meg a Juvéval szemben. Pipita lassú és statikus, valamint a BLben sosem volt tényező. 90 millió euro oh yeah..

Attila F 2018.02.13. 19:49:04

@BigP86: Néhány része jogos, de az angol utánpótlás-nevelés sincs sehol. És megnézhetné azt is, hogy mondjuk az elmúlt 20 évben mit értek el az olaszok válogatott szinten és mit az angolok. Utóbbiak dicsőséglistájának összeírásához nem lesz szüksége sok időre...

danimester1 2018.02.13. 20:25:14

Kritikát a legkönnyebb megfogalmazni.20 év az ágyúsok akadémiáján,de ők sem tudnak semmit felmutatni,sőt az egész angol foci sem!Köszönjük!

BigP86 2018.02.13. 21:43:32

@Attila F: ez igaz, de en arra reagaltam amit a Juverol irt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása