Marotta: „Allegri tökéletesen illeszkedik a Juve profiljához”

marotta_beppe_kedves_mosoly.jpgBeppe Marotta nemrégiben Massimiliano Allegri érdemeiről beszélt, amikor felelevenítette a szakember szerződésének az időszakát, illetve az interjúban felmerült Paulo Dybala és Emre Can neve is.

Antonio Conte három bajnoki címmel a háta mögött távozott a csapattól a nyári felkészülés első napjaiban feltehetően a klub átigazolási politikája miatt.

„Elég nehéz helyzetbe kerültünk, mivel közös megegyezéssel szerződést bontottunk Antonio Contéval a szezon előtti felkészülés második napján.” - idézte fel a múltat az igazgató a Sky Sport Italia munkatársának.

„Nagyon gyorsan léptünk, hogy olyan edzőt találjunk, aki megfelel a Juventus profiljának. A színfalak mögött dolgozik egy olyan csapat, aki együttműködik és az esetek többségében egyhangúan egyetértünk adott kérdésekben.”

Massimiliano Allegri nem volt túl népszerű választás, hiszen az AC Milan együttesével vált ismertté a szakember, és a milánói klub mindössze öt hónappal a torinói kinevezése előtt bocsátotta el a mestert.

„Akkoriban, bár nem kívánom ezzel semmiképpen lebecsülni Massimiliano Allegri képességeit, de kevés értékes opció volt elérhető, azonban mindannyian egyhangúlag azon a véleményen voltunk, hogy ő megfelel azoknak a követelményeknek, amelyeket támasztunk a Juventus edzőjével szemben.

Talán szerencsénk is volt, hogy adott körülmények között Massimilianót választottuk, és hogy éppen elérhető volt.”

A livornói születésű mester már nem egyszer nem volt rest, és cserepadra ültetett kulcsjátékosokat valamilyen érv bizonyítása vagy éppen a játékos pihentetése és formába lendítése miatt.

„Ezért Andrea Agnelli elnök úrnak kell köszönetet mondani, aki a munkatársait és az edzőt döntési szabadsággal ruházza fel. Massimiliano Allegri nem csak azt bizonyította, hogy méltó a Juventus szintjéhez, hanem hogy a világfutball színterén is komoly szintet képvisel.”

Az igazgató arról is beszélt, hogy miképpen tudta megelőzni a Juventus a két milánói csapatot Paulo Dybala átigazolásával.

„Fabio Paratici és én gyorsan lezártuk az ügyet, amikor az AC Milan és az Inter még hezitált. Bebiztosítottuk az ügyletet, mivel tudtuk, hogy fontosabb az adott átigazolás tető alá hozása, mint egy- vagy kétmillió eurón való alkudozás.”

A múltbeli átigazolás után a jövőre terelődött a szó Emre Can kapcsán, akinek a szerződése június harmincadikán jár le az Anfielden.

„Emre Can olyan játékos, akinek a lejáró szerződése lehetővé teszi számunkra, hogy felvegyük vele a kapcsolatot tárgyalások tekintetében, és mi ezen az úton is haladunk.

Azt nem tudom megmondani, hogy aláírhat-e egy szerződéshosszabbítást a Liverpoollal, azt viszont elmondhatom, hogy mindent meg fogunk tenni a játékos meggyőzése érdekében, hogy jövőre nálunk futballozhasson. Nyilvánvalóan tisztelnünk kell a játékos akaratát.

Jelenleg a Liverpool futballistája, mi pedig tiszteljük a Liverpool csapatát, valamint a szabályokat és az előírásokat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr713584985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2018.01.18. 11:45:05

Ezt tuti nem mondta...nem ő nem mondhatta h 1 2 millión baxakodni. Szemészetre kell mennem biztos rosszul làtok.

2018.01.18. 12:15:16

"....fontosabb az adott átigazolás tető alá hozása, mint egy- vagy kétmillió eurón való alkudozás." - Nem hiszek a fülemnek...ööö...szememnek. Remélem eza felfogás nem volt tiszavirág életű?!?
Amúgy remélem, van még értelme Dybalával, Sandroval dicsekednie...

pedronegroo 2018.01.18. 12:59:06

"fontosabb az adott átigazolás tető alá hozása, mint egy- vagy kétmillió eurón való alkudozás.” - ha ez így lenne akkor már világválogatottunk lenne! Tessék a szöveget eredetiben ellenőrizni itt csak valami félre fordítás lehet! :)

"Nyilvánvalóan tisztelnünk kell a játékos akaratát." - na ez már a mi sportigazgatónk! :)

venember83 2018.01.18. 13:18:53

Nem látjátok? Ez is azt bizonyítja, hogy a Juve képes megszerezni azt, akit akar, bármilyen áron. Majdnem... Szinte majdnem bármilyen áron... Vagyis ha nagyjából megfelelő az ár. És akkor, ha a játékos is a Juventushoz akar csatlakozni. És ha nem veti el a sulykot a játékos a fizetési igényekkel.

Rocky80 2018.01.18. 13:28:35

Néha ugyan csóváljuk a fejünket, de összességében neki is köszönhetően tartunk itt, ahol tartunk.
Ahonnan-ahová jutottunk egy pár év alatt, az azért megsüvegelendő.
Nyilván felmerül a kérdés viszont, hogy manapság mennyire lehet életképes ez az átigazolási politika a gigaklubok közé tartozóként, a gigaösszegek és álomfizetések világában; talán korai még erről véleményt formálni. Egy-két év és minden kiderül.
Szeretnék hinni abban, hogy nem csak a pénz dönt, manapság sem.

venember83 2018.01.18. 13:33:11

@Rocky80: teljesen egyetértek. Csak az a kérdés, amire választ persze nem fogunk kapni, hogy mennyire róható fel neki pl. (és a vezetőségnek) a két elbukott BL-döntő, vagyis gátat jelent-e ő (és a vezetőség) a legmagasabb szintre lépéshez.

a Zamboni nem egy tészta 2018.01.18. 14:34:02

@Rocky80: Így van. Látni kell, hogy abból főzünk, ami van. Nem csak Allegri, hanem Marrotta is Juve profil. lehet nem volt mindíg igy, de most így van, ilyen a Juventus. Részint a vezetőség és a tulajdonos miatt, részint pedig erre kényszerülünk mert nem az a nevünk hogy Karim-Al-Habad Anbdullah vagy Grigor Antonovics...

2018.01.18. 16:30:27

@Rocky80: persze, hogy köszönettel tartozunk neki. És szerintem hálásabbak vagyunk neki mi szurkolók, mint a játékosok jó része (kivételt képeznek a Juventinok). Pedig ők kapják a zsetont. De most már muszáj szintet lépnünk (oda vissza, ahol voltunk a '90-es évek végén, 2000-es elején, tehát a szűk elitbe) hozzáállásban, politikában, mindenben, különben ugyanúgy egy sima átjáróház leszünk, mint a nevelőklub Dortmund. Ráadásul bekategorizálva.

Rocky80 2018.01.18. 17:21:09

@venember83: szerintem a tavalyi csapat - megfelelő formaidőzítéssel és persze komolyabb cserepaddal; - megverte volna a Realt. Mondjuk az a csapat akit a Barca elleni két meccsen láthattunk.
Elvileg a második ok orvosolva lett, az első hibájából pedig tanultunk ;-), ezek nem vezetőséggel kapcsolatos problémák.
Ja, és tuti hogy volt valami az öltözőben félidőben, mert akkorát változtunk amekkorát normál esetben nem szabadna - nyilván ez sem vezetőségi probléma.

Ha pedig a fenti elméletem helytálló, az azt jelenti, hogy máris a legmagasabb szinten vagyunk - értsük ez alatt a top 4-5 csapatot a világon - természetesen játéktudás és játékerő szempontjából. Ezen a szinten igazából egy döntőben már csak nüanszok döntenek - remélhetőleg legközelebb a fent említett 3 tényező is rendben lesz.

Ha a legmagasabb szint alatt viszont az anyagi lehetőségeket és a fizetési szinteket érted, akkor nyilvánvalóan van fejlődési lehetőség. Itt viszont olyan szintű pénzügyi nyereséget kellene elkönyvelnünk hogy tartani tudjuk a lépést az eszetlenül költekező és "felpumpált" klubbokkal, amit képtelenség elérni az általunk képviselt modellel.
(Csak Neymarra 400 millió eurós összeget rebesgetnek ha esetleg klubot vált. Hogy lehet ezt kitermelni hirtelen?)

Azt meg nyilván az elkövetkező pár év dönti majd el, hogy mostantól csak azok a klubok nyernek-e BL-t, akik meg tudják fizetni ezeket az irtózatos átigazolási összegeket illetve fizetéseket, vagy azok is, akik hozzánk hasonlóan építkeznek. Remélem az utóbbi. :-)

Rocky80 2018.01.18. 17:55:03

@Dr. Grant: Szerintem respektben és játéktudásban már ott vagyunk.

Nem gondolnám, hogy van olyan csapat az egyenes kieséses rendszerben amelyik örülne ha minket kap. :-)

niccolo 2018.01.18. 21:53:07

Állítólag azt is nyilatkozta hogy középpályás minden képpen kell, mert Khedira távozik,.

niccolo 2018.01.18. 22:11:29

@Rikoo: Facén, Juventus Hungary oldal azt hiszem. Ma olvastam.

niccolo 2018.01.18. 22:19:22

@Rikoo: bocsi , nem Marotta nyilatkozta csak a szerkesztők írták a gondolataikat, es Marotta fotója volt a cikk mellett,

Rikoo 2018.01.18. 22:21:09

@niccolo: "Úgy tűnik, ha valakit igazán akar a klub, akkor nem alkudozik! Cant is jó lenne megszerezni, mert Marchisio már nem biztos, hogy olyan lesz még olyan, mint régen, Khedira távozni fog, Bentancur fiatal még, így Pjanic és Matuidi mellé kell még ember."

Erre a szövegre gondolsz?

Rikoo 2018.01.18. 22:21:59

@niccolo: Kicsit meglepődtem volna, ha Marotta ilyet nyilatkozik.

niccolo 2018.01.19. 06:40:38

@Rikoo: Erre igen, sajnos elnéztem.

2018.01.19. 08:54:03

@Rocky80: Igen, mint ellenfél, respect-ben tényleg lehetünk ott kb. Klub-respectben (gazdasági, hozzáállási része) viszont kell még upgrade-elni, hogy visszakerüljünk. Szerintem játéktudásban még nem vagyunk ott a 4 között sajnos. Az elmúlt 3 év is azt mutatta, hogy amikor Allegri erőn felül teljesített a csapattal, akkor (sikernek mondhatóan) lett 2 sima BL-döntő bukta (esélyünk sem volt), amikor meg nem, akkor meg 1 kizúgás idejekorán. Persze, az ilyen meccseken a sztárellenfél mindig 12 játékossal van a pályán, de olyankor meg "nem illik" bírózni. Ergo: van még hova fejlődnünk. Nehéz is úgy játéktudásról elmélkedni, hogy minden évben teljesen átalakul a keret és februárig találgatjuk, hogy az aktuális keret mire lehet elég. Hogy tartoznánk oda, ha pl. megnézed a jobb oldali védelmet? És a bal oldalnak sincs nagy jövőképe.

Del Pybala 2018.01.19. 09:16:41

@Dr. Grant: Az inkább csak 1 sima döntő volt.

Jamal Jamal 2018.01.19. 15:57:00

@Rocky80: Ugye így utólag nem gondolod hogy bonucsicska véletlenül igazolt el ily gyorsan. Azért remélem már összeállt a kép erről és nem kell önmagaddal vívódnod. Teljesen mindegy hogy kinek a hibájából....

venember83 2018.01.19. 16:19:54

@niccolo: tessék jobban megválogatni, hogy milyen oldal híreit olvasgatod. :P

niccolo 2018.01.19. 18:36:22

@venember83: Hát Igen! Úgyis az volt a baj, hogy nem olvastam el a cikket, csak az előlapot. :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása