Sissoko: „Dybala nem Del Piero!”

sissoko_mohamed_aranymezben_golorom.jpgA Juventus egykori középpályása, Mohamed Sissoko szerint kár azt várni Paulo Dybalától, hogy a csapatban olyan szerepet töltsön be, mint anno Alessandro Del Piero.

La Joya idén a tízes mezben futballozik azt követően, hogy az Alessandro Del Piero által levetett mezt egy-egy évig viselte Carlos Tévez, majd Paul Pogba, mielőtt mindkettő elhagyta volna a Juventust.

„Mindig követem az olasz bajnokságot, mivel jó emlékekkel hagytam el az országot.” - nyilatkozta a jelenleg harminckét éves középpályás az Il Bianconero számára.

„A Juventus, amely csapatnak továbbra is szurkolók, nem játszott jól, azonban megtalálták azt a szilárd csapategységet, aminek köszönhetően kiváló eredményeket tudnak elérni.

A játékosok sokat fejlődtek, és ez különösképpen igaz Medhi Benatiára. Szerintem a bianconero együttes fogja megnyerni a scudettót, a Napoli és az Inter nagyon erős csapat, azonban nem rendelkeznek ugyanazzal a történelemmel.

Szerintem Paulo Dybala még nem rendelkezik Alessandro Del Piero jellemzőivel, bár még rendkívül fiatal. Amennyiben hallgat az őt körülvevők tanácsaira, így például Pavel Nedved és Gigi Buffon szavaira, akkor jobbá tud válni.

Nem vagyok a képviselője, azonban a világ egyik legjobb csapatában futballozik, és jól tenné, ha még két vagy három évig az Öreg Hölgynél maradna.”

Gigi Buffon várhatóan visszavonul az év végén, ezért megkérdezték Mohamed Sissokót a legendás hálóőr helyzetéről.

„Gigi Buffon már Lilian Thuram óta védi a Juventus kapuját, ezért mostanában nagyon meglepő volt sorozatban több meccsen is mást látni a kapuban.

Azonban Wojciech Szczęsny nagyon jól végzi a feladatát, és minden jót kívánok neki. Az a fontos, hogy a Juventus továbbra is a győztes úton maradjon.”

A Cagliari ellen Blaise Matuidinek kellemetlen, rasszista élményben volt része, azonban a liga vezetői nem tettek semmilyen lépést, mivel a meccsre kiküldött megfigyelők nem észleltek semmi rendellenességet.

„2018-at írunk, és még mindig előfordul az ilyesmi. Rossz látni azt, hogy embereket sértegetnek vallásuk vagy etnikai hovatartozásuk miatt. Sajnálom Blaise Matuidit amiatt, amit elszenvedett, és mivel játszottam Olaszországban, még jobban átérzem a helyzetét.

Ebben a vétkes két vagy három tudatlan ember, nem jelenthetjük ki, hogy az egész ország rasszista lenne. Azt olvastam, hogy a Cagliari elnézést kért a történtek miatt, ezt pedig kedves dolognak tartom.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4813566229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2018.01.11. 12:35:46

Szolgálati (érdektelen) közlemény: ez a mez nálam elválaszthatatlanul összefonódott Del Piero duplájával a Bernabeuban.

www.youtube.com/watch?v=FcJE3h1he6k

Mitya10 2018.01.11. 13:11:47

Nekem ez a "rendkívűl fiatal" dolog kezd unalmas lenni. Fiatal de azért már abszolút nem kölyök...

Watakuki 2018.01.11. 13:23:55

" és jól tenné, ha még két vagy három évig az Öreg Hölgynél marad.”

Örülök, hogy a Dybalához közelebbiek sem adnak neki többet 3 évnél itt nálunk...

pedronegroo 2018.01.11. 13:33:55

Azért Del Piero-nak huszon évesen jobb, klasszisabb csapattársai és edzője volt szerintem ez se mindegy. Meg az Ő idejében mindenki a Juvéban akart játszani így nem volt olyan nehéz itt maradni a világ akkori legjobb csapatában ellenben ezt a Juvét meg jellemzően inkább elhagyják a legjobbak. Véleményem szerint Dybala már párszor megmutatta hogy képességei alapján méltó lenne Del Piero utódjának nevezni de messze nem olyan elhívatott a Juventus iránt mint Alex és mondjuk ezt soha nem is titkolta, tudjuk hogy úszva is elmenne Ő Barcelonába csak a katalánoknak annyira még se kellett eddig különben már ott lenne.

rockitbaby 2018.01.11. 14:50:35

@pedronegroo: A katalányok hülyék is lennének Messi visszavonulása előtt megkornyékezni, mert náluk más poszton labdába se rúghat.

A csapat nem olyan körülötte, de szerintem Allegri van olyan jó edző, mint a calciopoli előtti évek felhozatala e téren.

A mai világban a hűség szó szerint nem kifizetődő. Ezt el kell fogadni, akár tetszik, akár nem. Nekem sem veszi be a gyomrom. De mint sok más esetben is, még újra divatba jöhet a klubhűség. Addig azonban törekedni keĺ arra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a helyzetből. 3 év múlva Dybala is érhet annyit, mint most Neymar, csak nekünk is kicsit többet kellene ezért tenni.

pedronegroo 2018.01.11. 15:09:06

@rockitbaby: Mire Messi nyugdíjba megy Dybala már rég nem lesz nekik aktuális :)

venember83 2018.01.11. 15:28:25

@pedronegroo: egyetértek. Dybala meg soha nem fogja elérni Neymar szintjét pénzügyi érték és tudás tekintetében.

2018.01.11. 15:35:22

@rockitbaby: az enyém sem veszi be ezt a "majdnem mindenki zsoldos" korszakot, de ez van. Meg kellett szokni. Csak ne mélyítenék a problémát azzal, hogy próbálják állandóan előadni az ellenkezőjét "mélabús madárcsicsergés formájában". Pl. most Coutinho. Felfordul a gyomrom.

rockitbaby 2018.01.11. 15:51:52

@venember83: Tudásban még csak csak előfordulhat, de soha se lesz neki olyan marketing értéke. Neymar már kvázi egy brand.

Én amúgy amondó vagyok, ha reklám értékben messze el is marad Dybala a Neymaréktól, ha jól csinálkul, kaphatunk érte is kb annyit.

pedronegroo 2018.01.11. 17:02:07

@rockitbaby: Ja és amit még ne feledjünk el hogy Del Piero idejében a sportigazgatónk nem mantrázta a "játékos akarata dönt" maszlagot! Szóval a klubhűséghez az is hozzá tartozik ha egy Moggi a főnököd akkor nem nagyon kacérkodsz klubváltásról mert azt majd a "keresztapa" eldönti és el is döntötte a játékosok akkor még nem voltak nagy kutyák!

Juvetto 2018.01.11. 20:29:44

@rockitbaby: Sajnos Dybala szerintem sem jut el soha arra a szintre, ahol Neymar most van, és főleg oda nem, ahová még tart a brazil. Sem tudásban, marketingben meg aztán végképp nem. Utóbbi tekintetben (is) minden mindennel összefügg, így Neymar eleve előnnyel indult volna akkor is, ha a tudásuk/genetikájuk/mentalitásuk/családi hátterük/képviseletük, stb. megegyezett volna kezdettől fogva. Illetve oké, ezt nyilván nem lehet biztosra venni, de azt ne felejtsük el, hogy Neymar már legalább 16 éves kora óta rivaldafényben van ("új Pelé"). Illetve a két ország gazdasági erejét sem érdemes összehasonlítani, és akkor még ott van többek között a népességben is megjelenő ötszörös különbség. Mint említettem, minden mindennel összefügg. Szóval ez is egy érdekes felvetés szerintem.
Persze La Joya sorsa egyébként kb. addig érdekel, míg Juventino.
Ja, és abban egyetértek Veled, hogy mindennek ellenére bizonyára lehet ezt okosan és jól csinálni, úgy, hogy a jóból egy kicsit még jobbat, még többet ki lehet hozni. De ezt azért nálam biztosan jobban tudják a torinói illetékesek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása