Barzagli: "Elképzelhetetlen számunkra, hogy ne jussunk tovább"

barzagli_andrea_bl_sajtotajekoztato.jpgA Juventus rendkívül fontos mérkőzéssel zárja a Bajnokok Ligája csoportkörét, s az Olimpiakosz Pireusz otthonába látogatva kell kiharcolnia helyét a sorozat legjobb tizenhat együttese között. A játékosok részéről Andrea Barzagli vett részt a hétfő esti sajtótájékoztatón, s beszélt az összecsapásról.

"Elképzelhetetlen számunkra, hogy ne jussunk tovább, a holnapi mérkőzés fontos, a szezon első célja, hogy biztosítsuk helyünket az egyenes kieséses szakaszban." - kezdte nyilatkozatát a veterán védőjátékos.

"Felfogtuk, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés, s tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Az első mérkőzésünk hazai pályán nehéz volt az Olimpiakosz ellen, most pedig az ő stadionjukban játszunk.

Fizikális csapat, amely képes jól védekezni, ezért összpontosítanunk kell, s óvatosnak kell lennünk holnap, mert nehéz mérkőzés vár ránk. 

Őszintén úgy gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtunk, hiszen az olyan győzelmek, amilyet a Napoli fölött arattunk, önbizalommal töltenek el mindenkit. Nagyon nyugodtak és összpontosítottak vagyunk a holnapi döntő mérkőzés előtt, s mindannyian az Olimpiakosz elleni feladatra gondolunk. 

Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek során a Juve ereje a csapatban rejlett. A klub mentalitása mindig is ugyanaz maradt, a győzelem ott van a klub génjeiben. A pénteki kemény mérkőzés volt nehéz légkörben, de sikerrel vettük és jó teljesítményt nyújtottunk, ez pedig extra lökést ad majd nekünk ahhoz, hogy szembenézzünk ezzel a nehéz időszakkal.

Az utóbbi időben tanulmányoztuk, hogy miként fejlődhetünk, s úgy gondolom, fontos dolog, hogy a csapatban megvan az akarat, hogy védekezzen és ne kapjon gólokat, s ez talán olyan tényező, amit öntudatlanul is híján voltunk. A legutóbbi három mérkőzésünket kapott gól nélkül zártuk, ami azt mutatja, hogy védelem tekintetében valamit jól kell csinálunk. Ez annak az eredménye, ahogyan a csapat felkészült  védekezésre, s annak, hogy rendkívül keményen dolgozunk egymásért. Mindenki kiveszi a részét a védekezésből, ez pedig nagy segítséget jelent.

A holnapi mérkőzés nem csak a védőkről, de az egész csapatról szól, a csapatról, amelynek a győzelem a célja, amely huszonöt komoly játékosból áll, s azok, akik játszanak, azért teszik, mert rászolgáltak. Teljesen mindegy, hogy ki játszik majd holnap, egyedül az számít, hogy elérjük a célunkat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8113436987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

+Sparta 2017.12.05. 16:52:54

Büszkék lehetünk magunkra, hogy a Juventus szúrkoló táborát ERŐsítjük!!Nem egy random replikáns Top Csapat (akik a mára már könnyen leolvasható,és kiismerhető) tiki-taki labdarúgást választották!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása