Allegri: „Dybalának bizonyítania kell”

allegri_massimiliano_bl_sajto.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri az Olimpiakosz elleni mérkőzés előtt arról beszélt, hogy Miralem Pjanić és Gianluigi Buffon játéka kérdéses, azonban Gonzalo Higuaín játszani fog.

A bianconero csapatnak nyernie kell Görögországban, amennyiben biztosítania kívánja a helyét a legjobb tizenhat csapat között, a barcelonai eredménytől függetlenül.

„Gonzalo Higuaín játszani fog holnap, mivel fizikailag és mentálisan nagyszerű állapotban van.” - mondta a mester a sajtótájékoztatón.

„Holnap Mario Mandžukić már rendelkezésre fog állni, azonban két kérdéskörben még ki kell értékelnem a dolgokat. Az egyik Gigi Buffon, a másik pedig Miralem Pjanić helyzete. Ha játszanak, nagyszerű, ha nem, akkor másik két játékos juthat szóhoz.

Miralem Pjanićnál izomfáradtság jelei mutatkoznak, míg Gigi Buffon vádliproblémával küzd, szóval holnap ki kell értékelnem őket, mivel nem kockáztathatom egy futballista játszatását, hogy aztán több meccset kihagyjon ezt követően.

Ha Gigi nem játszik, akkor számíthatunk Wojciech Szczęsnyre, szóval nincs miért aggódnunk, azonban holnap sokkal nehezebb és fontosabb meccs vár ránk, mint a Napoli elleni.

Holnap elérhetjük a szezon első célkitűzését, aztán a bajnokságban még javíthatunk, azonban a holnapi meccs tekintetében már nem lesz mód a javításra, mivel nem lesz visszavágó az athéni mérkőzés után. Nyernünk kell, különben a kiesést kockáztatjuk, nem várhatunk a Barcelona Sporting elleni meccsére.

Bonyolult találkozó lesz, mivel nagyon kemény meccsünk volt a Napoli ellen, és egyszer már elveszítettük az első helyet, amikor nem megfelelő hozzáállással léptünk pályára Sevillában.

Szóval holnap nagyon figyelmesnek kell lennünk, nagyon türelmesnek, mivel a BL-mérkőzéseket nem egyszerű megnyerni, különösen idegenben. Szóval bonyolult meccs vár ránk, nagy tisztelettel kell kezelnünk a meccset, különösképpen mentálisan, és nem szabad arra gondolnunk, hogy mi történhet Barcelonában.”

Ezt követően a mestert arról kérdezték, hogy a játékosok helyzete és a meccs súlya befolyásolja-e azt, hogy három vagy négy védővel küldi pályára csapatát.

„Nem, még nem döntöttem ebben a tekintetben. Hátul nem számíthatunk Giorgio Chiellinire, szóval Daniele Rugani vagy Mattia De Sciglio fog játszani. Nem arról van szó, hogy három vagy négy védővel fogunk játszani, csupán a játékosok jellemzőiről van szó. Nápolyban négy középpályással játszottunk, a különbség azonban az volt, hogy a szélen ott volt Blaise Matuidi, míg Mario Mandžukić nem, vagyis nem volt egy támadóbb felfogású szélső.

A másik oldalon játszott Douglas Costa, és azon a meccsen előnyös helyzetet teremtett számunkra, egy az egy ellen játszhatott, aztán védekezésben is sok áldozatot hozott, amivel egyértelműen jelezte, hogy tudja, miről szól az olasz futball, és hogy mit takar a Juventus DNS-e.

Holnap nem alibizhetünk. Szép esténk volt Nápolyban, mivel most mentünk oda első alkalommal úgy, mint bárányok a vágóhídra, ha így fogalmazhatok, és nagyon boldog vagyok a srácok miatt.

Ennek a helyzetnek azonban természetesnek kell lennie, ezért holnap az Olimpiakoszra kell gondolnunk, aztán csütörtöktől az Interrel foglalkozunk. Nem lehet eufóriából depresszióba kerülni, normálisan kell élnünk. Normális az, hogy a Juventusnak nyernie kell meccseken, hogy végig menetelhessen, harcolnunk kell a Bajnokok Ligájában, ami olyan, mint egy sorsjegy, a diadalra kell törekednünk az Olasz Kupában, mivel tíz nap múlva abban a kiírásban játszunk.”

Felmerült a kérdés, hogy vajon Paulo Dybala pihenni fog-e az athéni meccsen?

„Négy napja játszottunk, szóval volt elég időnk a pihenésre. Elég időnk van az Inter elleni meccsre való felkészülésre is, és egyes játékosok kevesebbet játszottak, mint mások. Holnap fontos teszt elé néz Paulo Dybala, mivel ő olyan futballista, aki nem elégedhet meg azzal, amit eddig elért, sokkal többet kell várnia magától.

Ez igaz mindenkire, azonban rá még inkább, mivel kivételes minőséggel rendelkezik, és vissza kell térnie a legjobb formájához a teljesítmény tekintetében, a szerzett góloktól függetlenül. Ő a csapat fontos játékosa, aki döntő szóval kell, hogy rendelkezzen a holnapi meccsen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4113427349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigP86 2017.12.05. 10:36:28

Már megint Dybala vs Allegri. Ez már vagy a 3. ilyen eset idén. Nem tetszik ez.. Egyébként ha nem lesz Pjanic kb 99% hogy nulla lesz a kombinatív támadójáték... Stresszes este lesz ez a mai..

Jack Bauer 24 2017.12.05. 12:02:30

Izomfáradtság jelei---félidőben vagyunk....nekem kicsit fura....

Watakuki 2017.12.05. 12:16:03

Kicsit odaszólt a Napolinak... :D

Remélem Khedira játszik, és az Inter ellen megkapja a jól megérdemelt pihenőjét...

CsakÚjváros 2017.12.05. 13:53:56

@BigP86: Max az edző,Dybi a játékos,miért ne szólhatna neki?? Dybala nincs még azon a szinten hogy megsértődjön bármiért is. Ha meg ott lesz akkor meg azért nem,ez a nagyok jellemzője(Piero,Buffon...stb).

Barolo4 2017.12.05. 13:56:52

Ezt én most nem érzem beszólásnak Dybala felé. Ha valaki arany labdát akar nyerni (arra a szintre eljutni) akkor tényleg extrább kell mint az átlagtól. Jelenleg ez a fajt extraság csak Dybalában van meg, szóval neki kell ez folyamatosan megmutatnia. Ha nem történik semmi extra negatív dolog a meccs elején, akkor sztem ma jók leszünk és gólokkal fogunk nyerni....valamiért (minden előzmény ellenére) jó érzéseim vannak a mai estével kapcsolatban. Remélem, hogy nem tévedek, mert csúnya lenne kiesni :) Forza Juventus!

Drotkoszoru 2017.12.05. 14:08:19

@BigP86: Szerintem ez most egyáltalán nem odaszúrás volt Dybalának, épp ellenkezőleg: dicsérte, mert kivételes képességű játékosnak tartja ő is, pontosan tudja, hogy még ennél is többre képes, ezzel is motiválva a még keményebb munkára, jobb játékra. A mai meccset be kell húzni, be is fogjuk szerintem, bár igazából egy vereséggel is továbbmennénk várhatóan, mert a Sporting a büdös életben nem fog nyerni Barcelonában; ennek ellenére a saját dolgunkkal kell foglalkozni és a győzelemért játszani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása