Chiellini: "Sokat fejlődtem az évek során"

chiellini_giorgio_kupadonto_sajto.jpgA Juventus védője, Giorgio Chiellini a sikerek kulcsát a kemény munkában látja és elmondása szerint számos olyan fiatal tehetséget látott, akik nem hoztak áldozatot annak érdekében, hogy adottságukhoz mérhető bajnokokká váljanak.

A középső védő 96 alkalommal öltötte fel hazája címeres mezét, klubjában pedig 400 fellépésnél is több szerepel a neve mellett. Chiellini emellett azt is elárulta, tudja, sosem volt született tehetség.

"Tíz évvel ezelőtt gyorsabb és robbanékonyabb voltam, mint ma." - nyilatkozta Giorgio egy, a Juventus Stadiumban megrendezett eseményen.

"Végtelenül gyengébb is voltam akkor. A regionális válogatottban játszottam akkor, egészen az olasz U-21-es válogatottól az első csapatig, s mindig az én játékomat tartották a legrondábbnak, esetlennek, összehangolatlannak és nyersnek.

Ezt követően az évek során sokat fejlődtem, köszönhetően azon edzőknek, akik hittek bennem. Tizenhét éves koromban nehéz volt, a barátaim szórakozni jártak, de nekem csak a labda járt a fejemben, de ha mindezt szenvedéllyel teszed, az egész sokkal könnyebb.

Számos tizenhét vagy tizennyolc éves tehetséget ismerek, akik nem hoznak semmilyen áldozatot, s így végül nem is válnak akkora bajnokokká, amilyenek lehetnének. A legfontosabb dolog, hogy mindig a legjobbadat nyújtsd, még az én koromban is képes az ember a fejlődésre, hiszen az agyam kompenzálja azt, amire fizikailag már képtelen vagyok."

A pályán mutatott kemény és nyers jelleme ellenére, Chiellini az iskolapadban is megállta a helyét, hiszen a Torinói Egyetemen közgazdaságtanból szerzett diplomát.

"Mindig is szerettem volna egyetemre járni és készültem is rá. Tanultam a tesztekre és az akaratomnak köszönhetően végül 92%-os záróvizsgát tettem. Közgazdaságtant választottam végül, de ha nem lettem volna játékos, akkor biztos, hogy orvosira jelentkezem, hiszen édesapám is ortopédus volt. Nyilvánvaló azonban, hogy a futball mindig is elsőbbséget élvezett nálam, így a tanulmányoknak ehhez kellett igazodnia.

Már profi labdarúgó voltam és Livornóban a Serie B-ben töltött időszakom és a Fiorentinához szerződésem között volt egy vizsgám, így kihagyhattam a kötelező katonai szolgálatot, mely Olaszországban 2005-ben került eltörlésre. Amikor megérkeztem Torinóba, realizáltam, hogy délutánonként az edzések után rengeteg szabadidőm van, így inkább a tanulást választottam a Playstation és filmnézés helyett.

Nem végeztem hároméves tanfolyamot, inkább az Európa-bajnokságon és Világbajnokságon trenírozódtam. Ugyanakkor a képzésemet mindig a jelenemet szem előtt tartva végeztem, nem gondoltam a futball utáni időszakra. Ugyanakkor nyilvánvalóan más és jobb perspektíva volt számomra a sportkarrier. A tanulmányaim viszont sokat segíthetnek majd a jövőben.

Most harminchárom éves vagyok, s teljesen normális, ha elkezdek gondolkodni az azt követő időszakon, amikor szögre akasztom majd a cipőt és új utak után nézek. Nem tudom, mit fogok majd csinálni a jövőben, de nem szeretnék sok időt a családomtól távol tölteni. Röviden tehát: lehet, hogy maradok a futball világában, de nem akarom 200 napot az otthonomtól távol eltölteni.

Jelenleg viszont csak a mostani világomra gondolok. Nem egyszerű olyan területeket találni, melyek ugyanolyan kiválósággal szolgálnak, melyek megtapasztaltam a sportban és a Juventusnál."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7913300621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása