Conte kommentálta Agnelli szavait

agnelli_andrea_conteval.jpgA Juventus vezetősége tegnap közgyűlést tartott, s az ezt követő sajtótájékoztató alkalmával a klub elnöke, Andrea Agnelli beszélt a pénzügyi helyzetről és a szakmai munkáról. A klubvezető külön köszönetet mondott Massimiliano Allegrinek, aki az elmúlt három év során sikeresen vezette a zebramezes együttest, s közben egy félmondat erejéig üzent a szakember elődjének is.

"Dicséret illeti Max Allegrit, mert bámulatos munkát végzett. Valami elképesztőt ért el, mikor folytatta a munkát, amit valaki más befejezettnek gondolt." - mondta Agnelli.

Antonio Conte a nyári felkészülés közben állt fel a Juventus kispadjáról, s élesen kritizálta a vezetőség átigazolási politikáját, amelyet alkalmatlannak nevezett ahhoz, hogy a csapat európai színtéren is versenybe szálljon.

Conte természetesen nem hagyta szó nélkül Agnelli megnyilvánulását, s személyes Facebook-fiókján keresztül kommentálta azt.

"Az életben soha sem ismerheted meg igazán az embereket, néha elég lenne egy kis hálát és érettséget mutatni." - írta Conte.

A helyére érkező Massimiliano Allegrit erős kétkedéssel fogadták Torinóban, azonban azóta minden évben duplázni tudott Itáliában, s három éven belül kétszer is eljuttatta csapatát a Bajnokok Ligája fináléjába.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3313083262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomy81 2017.10.25. 11:20:09

Jó ez a poszt,emlékeztet minket arra hogy Allegri mekkora spíler.Ugyanakkor Conténak is sokat köszönhetünk természetesen.Úgy látom ő már nem valószínű hogy lesz valaha megint a Juventus vezetőedzője..Ahogy a példa is mutatja Allegri jobb szakember,legalábbis egy jó kerettel már egész biztos hogy hatékonyabban tud dolgozni mint Conte.

biancineri101 2017.10.25. 11:41:16

Conte képes sz@rból várat építeni, míg Allegri fellegvárrá képes fejleszteni azt.
Conte első éve, itt is és ott is brutál jól sült el, BL nélkül (kiegyensúlyozott játékkal bajnoki cím). Aztán jött a BL és már csak egyre tudott összpontosítani.
Allegri pedig képes volt ugyanazt a keretet továbbfejleszteni és a BL-ben is helytállni.
Én szerintem nagyon sokat köszönhetünk Conténak, de azt látni kell, hogy neki a kétfrontos harc sajnos nem fekszik. Arról nem is beszélve hogy neki már az gond, ha nem erősödik a keret látványosan, míg Max képes a kisebb gyengülésekkel is megbirkózni (Tevez,Vidal,Pogma,Morata,Pirlo,Bonucci?).
Szerintem szerencsések vagyunk hogy ez a két edző ebben a sorrendben jött hozzánk!

mpite 2017.10.25. 11:45:25

Nem igazán értem, hogy mi szükség van az ilyen szurkálódásokra, pláne több év után. Nagyon sokat köszönhetünk Conténak és az akkori szakmai stábnak, akik Marottáékkal együtt visszavezették a Juventust az elitbe. Persze fejlődni mindig van hova, azért mert még nem nyertünk 5 BL-t velük, nem nagyon lehet hibáztatni őket. Nyilván voltak Contéval szakmai ellentétek, illetve ő sem nagyon tudott kilépni a saját árnyékából, ettől függetlenül a jelenlegi Juventus csak hálával tartozhat neki.

Egyébként emlékeim szerint Ancelotti könyvében olvastam, hogy szerinte egy edzőnek 3-4 évente váltania kell, ritka esetben tud csak hosszabb távon eredményesen működni a klub-edző kapcsolat. Pont ez lehetett Conte esetében is, emiatt szerintem ne neheszteljünk már rá.

Pideon 2017.10.25. 11:59:20

Habár Conte nem minden döntésével vagy nyilatkozatával tudok egyetérteni, azt azonban nehéz tőle elvitatni, hogy ő rázta gatyába a csapatot. Elsősorban mentálisan tett hozzá a sikerekhez, majd ő alkalmazta a "hírhedt" 3-5-2 felállást, amivel sokáig vertük a Serie A -t. Persze a nemzetközi színtéren kevésnek bizonyult és a búcsú sem volt szép, de a sikerkorszak vele kezdődött. Agnelli pedig felülemelkedhetett volna a Conteval szembeni ellenérzésén és úriember módjára kihagyhatta volna ezt tüskét. Számomra ebben a szócsörtében Conte az erkölcsi győztes. Allegri nagyobb taktikus és jobban keveri a kártyákat, bár vannak mellényúlásai de összességében érettebb és komplexebb edző, mint Conte. De azt sem szabad elfelejteni, hogy a 2015-ös BL finálét játszó csapat még Conte kézjegyét is magán viselte. Én inkább azt mondanám, hogy sportszakmailag nem illik belerúgni Contéba. Lásd a PL-ben egy bajnoki címmel kezdett.

biancineri101 2017.10.25. 13:02:03

@Pideon:
1. Szerintem is sokat köszönhetünk Conténak.

2. Agnelli csupán egy ténymegállapítást tett. Az hogy ez rossz fényt vet Contéra, az más kérdés, de csak mert kimondta nem tett rosszat. Azért annyira ne legyünk liberálisak, hogy a tényeket tilos legyen kimondani!
Az uriemberségről, meg annyit, hogy Conte meghosszabbította a szerződését, majd a felkészülési időszak közepén megpattant, na ez az ami nagyon nem szép!

3. "azt sem szabad elfelejteni, hogy a 2015-ös BL finálét játszó csapat még Conte kézjegyét is magán viselte." Bizony, ez volt az a csapat amivel Conte jól megégett a BL-ben.

Pideon 2017.10.25. 13:25:57

@biancineri101:

1, Ebben egyetértünk :)

2, Agnelli nem tény-megállapított, hanem odaszúrt, ahogy ezt itt mások is leírták. Ugyanakkor úriemberek, sportemberek nem kicsinyeskednek. A tényeket ki lehet mondani, de akkor mondja ki tényszerűen, hogy a korábbi edző Antonio Conte nem hitt a projektben és Allegri megmutatta, hogy Conte tévedett. Így és nem célozgatva, odaszúrva, mert így becsületes és sportemberhez méltó. Ha pedig Conte nem volt úriember, akkor ő azzal emelkedhet fölé , hogy nem megy le arra a szintre :) A vélemények kinyilvánításáról meg annyit, hogy menj fel a Fb bármelyik Juvés csoportjába ( bár gondolom tag vagy) és meglátod, hogy mit kap az a kommentelő, aki bármilyen kritikát le mer írni a csapatról vagy bármelyik játékosról, minimum károgónak titulálják.

3. Igen Conte megégett, de azért bejutott a csapat a BL döntőbe és mivel a csapat az ő kézjegyét is magán viselte, így némi érdeme neki is van benne. Persze akkor megkapta a magáét a 10 euróval nem lehet 100 eurós étterembe menni mondása miatt. Mindegy, én nem gyűlölöm Contét és elvtelenül nem bántom. Pusztán ez volt a mondanivalóm tartalma. Haragszom azért rá, mert szezon előtt felállt a padról, nem tartom etikusnak ezt a lépését sem, mint ahogy leírtam, hogy Európában kevésnek bizonyult. De csak zsigerből nem fogom bántani, mert esetleg trendi őt szapulni.Az égésre visszatérve : Allegri 2 elvesztett BL döntő, 7 kapott és 2 rúgott gól.......

Leram7 2017.10.25. 13:35:33

Remélem ez nem igaz, mert Conte és Angelli is uriemberek a Juve felé. Attól mert nézőpontok nem egyeznek még szerintem nem fikázódnak.

biancineri101 2017.10.25. 14:00:54

@Pideon:
De az ténymegállapítás hogy Conte azért lépett le, mert szerinte ennyi volt a csapatban és erre Allegri rá is cáfolt. Ebből mi nem igaz? Amúgy ahogy a Juve kezelte Conte távozását (annak ellenére hogy hosszabbítás után, a felkészülés kezdetén felállt) szerintem példás.
Az meg hogy szerinted Allegrinek az a megégés, hogy bejutott 2x a döntőbe, ahol több gólt kaptunk, szerintem elég nagy butaság. A Liverpool,Arsenal - amiknek a költségvetése kicsit nagyobb mint a mienk - bármit megadnának hogy idén csak kikaphassanak a BL döntőben, mondjuk 5-0-ra.
Ez kicsit olyan mint amit az interesek mondogatnak: ők még nem voltak SerieB-ben.NA ÉS?! mi nem a legrosszabb eredményeket szoktuk figyelni, hanem a legjobbakat(bajnoki cím, BL, kupák) :)

m.martin91 2017.10.25. 14:20:17

Conte nélkül Allegri nem érhetett volna el semmit a Juventusszal, ha nincs Conte, nincs Allegri sem. Legalábbis ebben a formában biztosan nem. Ahogyan Conte távozott, az borzalmas volt, minden szempontból. Őt is minősíti a dolog. Agnelli meg egy faszkalap.

venember83 2017.10.25. 14:22:45

Rangon aluli mindkét féltől.

Pideon 2017.10.25. 14:34:04

@biancineri101:

A klubvezető külön köszönetet mondott Massimiliano Allegrinek, aki az elmúlt három év során sikeresen vezette a zebramezes együttest, s közben egy félmondat erejéig üzent a szakember elődjének is:
"Dicséret illeti Max Allegrit, mert bámulatos munkát végzett. Valami elképesztőt ért el, mikor folytatta a munkát, amit valaki más befejezettnek gondolt." - mondta Agnelli.

Egyelőre erről a nyilatkozatról beszélünk. Ehhez mondtam egy véleményt. Te meg jössz itt mindennel, összekeverve a szezont a fazonnal.Ez a nyilatkozat nem tényszerű. Egyszerű odaszúrás egy félmondattal, nem kifejtette tényszerűen, ezt értsd meg.
A BL égésről meg külön fogalmaink vannak, szerinted Conte megégett a BL-ben (ebben csak annyira értünk egyet, hogy nem a döntőben égett meg) de Allegri az Isten, mert sikerült egyszer 3-1 majd 4-1-re kikapnia a BL döntőben. Szerintem ez a butaság, no meg az, hogy az Arsenal meg a Liverpool majd elélvezne attól, hogy a BL döntőben ekkorát szophasson :D
És itt jön a következő dolog, majdhogynem le vagyok sinter drukkerezve, mert nem látom be az "igazad". Ez jellemző a FB megnyilvánulásokra is. Ha valaki nem nyalja a csapat seggét (akár elvtelenül is) vagy nem áll be a többségi vélemény mögé az rögtön egy f@sz.
Én tiszteletben tartom a véleményed de nem fogadom el, tedd te is ezt az én véleményemmel.

1. Conte kiváló edző, sokat köszönhet neki a Juve. Emberileg azonban hozott erősen megkérdőjelezhető döntéseket, és tett olyan lépéseket, amiért mi juventinók joggal haragudhatunk rá. De egy klubelnök nem engedhet meg magának akkor sem ilyen nyilatkozatot, mert ő egy hatalmas klubot képvisel és minden mondata egyben a klubot is minősítheti.

2 FORZA JUVENTUS ! FINO ALLA FINE ! És barátom, ez a lényeg :D

Apuleius 2017.10.25. 14:34:38

@venember83: +1
Én is azt gondolom, hogy ahogyan Agnelli részéről is tökéletesen értelmetlen és felesleges volt az a félmondat, Conte reakciója is tökéletesen értelmetlen és felesleges. Már szurkolói részről is mindig marhaságnak tartottam ezt a Conte vs. Allegri összemérést, de nem értem, hogy a klub elnökének vajon miért kell belemennie ilyenekbe. Minden klubnál úgy van, hogy az edzők jönnek és mennek, s bizonyos értelemben egymás munkájára alapoznak, arra építenek, ez egy folyamat, ráadásul ebben az esetben szerintem mindkét szakembernek nagyon komoly eredményei és érdemei vannak. Ha klubelnök lennék, valahogy így kommunikálnám, még akkor is, ha (részben jogosan) haragszom a korábbi edzőre.

Dante01 2017.10.25. 15:19:06

Feleslegesnek érzem. Nem kellet volna még fél mondattal sem odaszúrni Conténak. Nem tudjuk pontosan mi állt a háttérben mikor elment Conte, de az biztos, hogy már elmúlt és a jövőre kell koncentrálni nem pedig a múltat bolygatni. Dicsérje Allegrit és ennyi.

biancineri101 2017.10.25. 15:23:33

@Pideon: Nyilván mindketten a Juvénak szurkolunk. A FB-os dolgaidat nem ismerem, nem mozgok ott. Szerintem nagyon mimóza lelkületünek kell lennie annak, aki ezt az odaszúrást annyira sértőnek érezné.
Aközött pedig elég nagy a különbség, hogy a csapat nem sikerül BL-t döntőt nyerni és hogy nem sikerül a 16 közé bejutni (a Benfica elleni meccset már meg se említeném).
Amiben nem értünk egyet, hogy a BL ezüst is szép teljesítmény. Szerinted egy Pool,Milan,Inter,Man U drukker mostanában boldogabb mint mi Juvésok, mert ők nem buktak el egy BL döntőt sem az elmúlt években?! Persze lehet sokkal dicsőbb egy bajnoki 5.hely aztán vegetálás a bajnokságban, mint egy BL döntőig való menetelés...

Pideon 2017.10.25. 15:41:04

@biancineri101:

Ha a Conte-Agnelli szópárbajra gondolsz,gondolom mindkét félben munkál némi sértettség és harag a másik irányába, így nem igazán a mimózaságról, mint inkább presztízsről van szó. Agnelli a klub presztízsét védi, Conte pedig a saját edzői kvalitásait nem hagyja sérteni. Én csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy Agnelli nem mehet bele ilyenekbe, főleg nem kezdeményezhet ilyesfajta beszólogatós párbajt, mert mint klubelnök többletfelelőssége van a klub és a szurkolók felé is. De tudjuk be ezt kettejük között az olaszos temperamentumnak :D És verjük el a Spalt este, mint tehénszart a jégeső.

Ja és a BL ezüstök valóban szépek, de lassan arannyá kell változtatni őket :)

Drughi Di Bianconeri 2017.10.25. 16:41:30

Ez a szinte kocsmai-hangulatot idéző szócsata is jelzi: mennyire sistergős lehetett a kapcsolat Conte és Agnelli között.
Sajnos kizárható emiatt,hogy Conte valaha is visszatérne ,bármilyen formában ,amíg Agnelli a Boss.

Agnellitől abszolút nem volt elegáns ez az odaszúrás, se célja, se előzménye nincsen,de szvsz.,ha lett is volna Conte részéről - az éttermes hasonlat óta- bárminemű zrika a Juventus vagy Agnelli felé, egy klubelnöktől az ember komolyabb,nemesebb,büszkébb megnyilvánulást várna el (kivéve De Laurentiistől vagy Ferrerotól,de rajtuk legalább jókat lehet röhögni :D ).

Egyébiránt Conte egy szóval sem mondta,hogy "befejezte a munkát",nyilván szeretett volna Ő BL-döntőzni , esetleg meg is nyerni azt a csapattal,de nem találta kielégítőnek a keret minőséget ezen célok eléréséhez.

Conte vs. Allegri vitá(k)nak meg pláne semmi értelme: mindkét edzőnek rengeteget köszönhet a klub,teljesen más személyiségek,más módszerekkel.
Conte elhozta a SPIRITO-t, felemelte a szürkeség posványából a klubot és egy nagyon f@sza csapatot rakott össze egy rakás közepes játékosból+Pirloból+1-2 feltörekvő tehetségből.
Az Ő bajnoki címei (főleg az 1., veretlenül megszerzett) szinte extatikus katarzist hoztak ki a világ Juventinoból - legalábbis belőlem igen.
Az Allegri-vezette csapatnál katarzist én a Scudetto megnyerésénél nem, a BL-menetelésben viszont éreztem mindkétszer (aztán a döntő lerántott a földre).
Talán a "Scudetto-rutin" is teszi, bár az szintén nagy teljesítmény volt,mikor 2 évvel ezelőtt ősszel a tabella közepén álltunk,majd jöttek a sorozatos győzelmek.

Számomra a Marotta-éra óta Conte első 2 évében tetszett legjobban a játék,de ettől még nem mondanám azt,hogy jobb edző,mint Allegri,sőt...
Eredményekben Allegri messze felülmúlja Conte-t ,sokkal jobb alapanyaga igazából neki sincs,csak bővebb és más posztokra súlyozott.

Conte mindenképpen kellett a Juventusnak, a szurkolóknak, nélküle aligha tartanánk itt, de szinte tökéletes mesterművé Allegri tette.
Nem véletlen,hogy ma már szinte kötelező elvárás a TOP4, de min.TOP8 közé jutás a BL-ben, Conte alatt meg véletlen csodaszámba ment az a BL8 (igaz, a Chelsea-verés akkor is emlékezetes volt nagyon), a csoportkörös kiesés- majd az EL-elődöntőben mutatott kilátástalan játék az elég szégyenteljes.

"Ebony and Ivory" - ez jut eszembe most Conteról és Allegriról :D

2017.10.25. 17:44:55

@venember83: és miért pont most? Amikor elment, akkor még megértettem volna. Nem lett volna profi megmozdulás, de mindenki így érzett akkor.

GGábr81 2017.10.25. 18:56:09

@Pideon: Én pont fordítva gondoltam mikor elolvastam a cikket, én szurkolóként jó emlékeim közt örzöm Contét, de elhiszem, hogy a távozása miatt a vezetôség nem pacspajtinak tartja. Klubbvezetôként miért ne szúrhatna oda? Nem tényeket közöl, de tényeken alapszik. Más klubbvezetôk még olyanabbakat is csinálnak. Én Contéra nem haragszom, de attól nem lesz álmatlan északám, ha más igen.

GGábr81 2017.10.25. 19:07:48

@Drughi Di Bianconeri: Amit a két edzôrôl írsz, abban maximálisan egyetértünk. Conte elkezdte, Allegri folytatta...
De ezt a kocsmai stílust nem értem. Már rég nem járok kocsmázni ugyan, de én nem így emlékszem a kocsmában folyó szócsatákra, szálykaratéra. Én inkább pont ezt a nyílt ôszinteséget várnám máskor is. Unom a ködösítést és semmitmondó ôszintétlen nyilatkozatokat.

epaska 2017.10.25. 19:12:39

Az a helyzet, hogy mikor 2x is BL döntőbe jutott a csapat én is azt mondtam, hogy nesze neked Conte...De! Egyáltalán nem mondott hülyeséget. Allegrivel ugyan bememtünk abba a bizonyos étterembe, jól is laktunk, de a számlát nem tudtuk kifizetni.

2017.10.25. 22:23:38

@epaska: szerintem meg jót kajáltunk abból a pénzből. :-) A desszert, meg a sok pia nem fért már bele, mi szurkolók kalkuláltuk bele. :-D

pedronegroo 2017.10.26. 13:21:21

Contét nem kell félteni megéri a pénzét és valóban itt hagyott minket csak azt nem tudjuk hogy miért, de feltételezhető hogy ez nem csak rajta múlott. Agnelli-nek láthatóan nem esett jól hogy elment ez is bizonyítja hogy Conte igen csak jó munkát végzett és gondolom szeretett volna vele felérni a csúcsra. Kár ezért a szurka-piszkáért mert sose lehet tudni mikor lesz megint szükségünk egy olyan edzőre mint Conte.
Agnelli pedig egy igazi pöcs, de ezt már eddig is tudtuk. Én továbbra is drukkolok Conte-nak nagyon bírom a szenvedélyes embereket akik mindent leszarnak :) remélem visszatér a Seria A-ba minél hamarabb szerintem még sokat tudna tenni az olasz foci felemelkedéséért.

Tomy81 2017.10.26. 13:51:49

@epaska: Csak Conte az étteremben már az ingyenes előételnél elvérzett..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása