Del Piero: "A Juventus most sebezhetőbb, mint az előző években"

del_piero_alessandro_portre.jpgA Juventus örök legendája, Alessandro Del Piero a La Gazzetta dello Sport-nak adott exkluzív interjút, amely során természetesen szó esett a zebracsíkos csapatról, valamint a legnagyobb kihívónak mutatkozó Napoliról is.

"A Juvét most sebezhetőbbnek érzem, mint az előző évek során." - szólt szíve csapatáról Del Piero. "Mindig az első számú favoritnak látom őket, de most kisebb különbséggel. Ez a Napoli pedig teljességgel méltó a bajnoki címre. 

Sarri egy nagyon érdekes ember, de legfőképpen hatalmas koponya a labdarúgásban. Csak meg kell nézni bizonyos gólokat, hogy meglássuk, több évnyi előkészület áll mögöttük.

Ebben a szezonban a játékosok is felkészültebbek. Mindemellett a klub szervezetileg is együtt fejlődött a pályán mutatott teljesítménnyel. De Laurentiis zseniális volt ezen a téren, ne felejtsék el, hogy a Napoli együtt szerepelt velünk a Serie B-ben.

Harcban lehetnek-e a végéig? Soha sem egyszerű három fronton is küzdeni, szinte ugyanazokat a játékosokat játszatva. A hosszú menetelés alatt azt kockáztatják, hogy veszítenek valamit a fényükből. Nem hiányzott nekik Milik sérülése, ez korlátozza a rotációs lehetőségeket. Sarri egy szinte tökéletes gépezetet hozott létre, de időnként improvizálnia kell majd, s megbíznia a teljes keretében.

Szerettem volna, ha az edzőm lett volna. Talán azzal a tudással, amivel most rendelkezem a labdarúgásról, ami sokkal mélyebb, mint amikor húsz éves voltam."

Ami a Juventus sebezhetőségét illeti, Leonardo Bonucci távozásával megbomlott az utóbbi évek során biztosnak mutatkozó BBC védőhármas is. 

"Emlékszem arra, mikor Leo megérkezett Torinóba, s az évek során rengeteget fejlődött. Mellette egy vezetőről és egy lelkiismeretes profiról van szó. Az, hogy a Juvéban játszott, jobbá tette, s ő is jobbá tette a Juvét. A klub rendszeresen változtatott az elmúlt évek során, azonban nem nyúltak az erődítményhez, amihez a BBC hasonlított, így nem kétséges, hogy ez nagy veszteséget jelentett.

Az is tény, hogy a védelemben teljesen más dolog változtatni a játékosokon, mint a támadórészlegben, időre van szükség, hogy a mozgások és a helyzetek tökéletessé váljanak. A Napolinak előnyt kell kovácsolnia abból, hogy időre van szükség, míg a mechanizmusok olajozottá válnak. 

Képes-e Daniele Rugani helyettesíteni Bonuccit? Nehéz volna megmondani anélkül, hogy együtt dolgoznék vele minden nap. A játékosokat a mérkőzések és a napi munka alapján kell felmérni. A hozzá hasonló minőségi fiatal játékosoknak be kell járniuk egy bizonyos utat a Juvénál, nem úgy van, hogy egy pillanat alatt kezdőkké válnak. Morata és Dybala is a kispadon kezdett, amikor megérkeztek a Juvéhoz.

Boldog vagyok." - mondta Del Peiero, amikor a legendás tízes mezt megöröklő Dybalára terelődött a szó. "A tízes mez igazából nem az én tulajdonom volt, előttem Robi Baggio, Sívori és Platini is viselte már. És most itt van egy szupersztár, akiben minden adott ahhoz, hogy élete végéig a Juvénál maradjon, ha úgy akarja. 

A szezon kezdetén még magasabb szintre lépett, s izgalmas dolgokat művel. Nem a gólokról beszélek, arról beszélek, ahogyan el tudja dönteni a meccseket, amikor megfordítja azokat. Mindamellett ritka erkölcsi értékekkel is rendelkezik. Bízom benne, hogy rátalál arra, amit én tettem Torinóban, mert senki más nem képes annyira belopni magát a szurkolók szívébe, mint ő. "

Del Piero tizenkilenc évet töltött a Juventus mezében, s még a második vonalba is követte imádott Öreg Hölgyét 2006-ban.

"Csodálatos utazás volt, szerettem és szeretem ezt a mezt, ami a részemmé vált. A bemutatkozásom, az első bajnoki cím, a Bajnokok Ligája... Nem tudnék kiválasztani egyetlen pillanatot.

És az első szezon után úgy volt, hogy a Parmához igazolok! Még a tárgyalások részleteit sem ismerem, csak annyit tudok, hogy egy bizonyos ponton Marcello Lippi azt mondta, szeretné, ha itt lenne ez a srác negyedik csatárnak.

Serie B? Egész 2006 egy őrült év volt. Visszajöttünk a világbajnokságról, s a Serie B-ben találtuk magunkat, anélkül, hogy tudtuk volna, miért. Elég megnézni a 2006-os világbajnoki döntőben szereplő csapatokat, hogy lássuk, a Juve eltűnt egyetlen nyár alatt. Minden a fejünk fölött történt, anélkül, hogy bármit is tehettem volna. 

Amikor azonban a klub megkérdezte tőlem, mit kívánok tenni, egy pillanatig sem haboztam. A kapitánya voltam egy csapatnak, amit a részemnek éreztem, s amellyel mindent megnyertem. Úgy éreztem, hogy példát kell mutatnom, s segítenem kell az újjáépítést. A ciklus 2012-ben zárult le, amikor hat évvel a földrengés után, a Juve ismét elhódította a scudettót. Én pedig képes voltam lezárni egy bizonyos típusú labdarúgást egy utolsó, váratlan címmel.

Del Piero távozása azonban nem volt teljesen feszültségmentes, hiszen a Juve elnöke, Andrea Agnelli nem kínált új szerződést a klublegendának.

"Az élet különböző pillanatokból áll, a Juventusnak pedig igazán világos struktúrája van, amelyet igazán jó igazgatók alkotnak. Lehetőségem volt találkozni Andrea Agnellivel, s tisztáztuk a dolgokat, így ma nyugodtan kijelenthetem, hogy nincs harag közöttünk."

Zárásul Del Piero szót ejtett a csapat uruguayi tehetségéről, Rodrigo Bentancurról, aki az eddigi néhány mérkőzés alapján a szezon legpozitívabb meglepetése lehet.

"Allegri egyértelmű garanciát jelent ebben a tekintetben, a szemét a játékosokon tartja. Egyértelmű, hogy egy átlagos húszéveshez képest,  Bentancur sokkal inkább készen áll."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2412933149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I love JU 2017.10.06. 11:51:01

hmmmm... összeszorúlt a gyomrom...

Gabuero9 2017.10.06. 12:18:20

Ha Allegri lelep egyszer akkor nem is lehet kerdes kinek kell edzonek lennie!

gomorra21 2017.10.06. 12:29:15

@Gabuero9: gondolom nem arra célzol, hogy nulla edzői tapasztalattal Del Pieronak kéne adni a marsallbotot..

Mitya10 2017.10.06. 12:48:11

Én miatta lettem Juventus szurkoló és soha nem lesz a Juventus számomra olyan mint vele volt. Legenda.

Drughi Di Bianconeri 2017.10.06. 16:28:37

Grande ALE <3

Mindig jó olvasni a szavait, meghatja az embert.
Talán a szavai Dybalára is hatnak és nem akar majd elmenni...de nem vagyok naiv...

.."Lehetőségem volt találkozni Andrea Agnellivel, s tisztáztuk a dolgokat, így ma nyugodtan kijelenthetem, hogy nincs harag közöttünk."

Ezek szerint viszont VOLT nézeteltérés közöttük, ez mondjuk elég egyértelmű volt a Capitano hálátlan elüldözése okán.
Remélem - ha már tisztázták a dolgokat- végre elfoglalja a helyét az otthonában, a Juventusban, valamilyen vezetőségi poszton.

Személy szerint Del Pierot nem tudnám edzőnek elképzelni,talán saját maga sem gondolkodik ilyesmiben.

biancineri101 2017.10.06. 17:01:51

Ez a Del Piero egy szemét! Azt mondja : Dybala az élete végéig a Juvénál maradhat HA ÚGY AKARJA. Ilyet nem mondhat! Egy követ fúj Marottával! ez felháborító! egy rendes klubnál soha nem engednek el senkit, mindenkinek élethosszig tartó szerződése van! Sőt sok játékos a klub székházában szoktak eltemetni.

MdewC 2017.10.06. 18:34:26

ALE Fino Alla Fine

2017.10.08. 16:30:10

Megbocsájtott Agnellinek. Ez az egy dolog tűnik nekem fel. Talán kicsit furcsa mód sokat dicséri a Napolit (elnök, edző, klub), de belebújtatta a nyilatkozatba, hogy kipukkannak és 2-3. helyük várható.

alexGicamo 2017.10.14. 12:08:09

A legnagyobb játékos a világon . Számomra örökre !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása