Bernardeschi: „Nem aggaszt a kevés játéklehetőség”

bernardeschi_federico_lehajtott_fejjel.jpgFederico Bernardeschi nehézkesen kezdte a szezont a Juventusnál, hiszen csak a hetedik fordulóban, az Atalanta elleni mérkőzésen volt először kezdő az Öreg Hölgy mezében, ám elmondása szerint ez nem zavarja túlságosan.

„Eddig nem játszottam túl sokat, azonban ez nem aggaszt. A Juventusnál egy adott gyakorlati képzésen kell átmenni.” - nyilatkozta a Fiorentinától érkezett fiatal támadó a Corriere della Sera munkatársának.

„Ha az ember egy olyan kerethez érkezik, amelyik sorozatban hat bajnoki címet nyert, illetve három éven belül kétszer kiharcolta a BL-döntőbe jutást, akkor mindez természetes.

Nem tragédia az, hogy padoznom kell, nyugodtan és alázattal fogadtam el a helyzetet. Nem félek attól, hogy emiatt kimaradnék a válogatott keretéből a világbajnokságon, mivel tudom, hogy Giampiero Ventura nagyra értékel.

Ha képes vagyok biztosítani azt, hogy amikor szükséges, akkor készen álljak, akkor nem lesznek problémák. A Juventus nem valami kisebb csapat, nem egyszerű azonnal összhangba kerülni a csapattal, amely ennyire éhes a győzelmekre. Ez jellemzi a csapat mentalitását. Rájöttem, hogy ha az ember nem teljesít 100%-on, akkor a csapattársak megelőzik.

Az első lépés az, hogy bizonyítanom kell azt, hogy méltó vagyok a Juventushoz. Azon dolgozok, hogy biztos pont legyek a csapat tekintetében, a mester pedig a segítségemre van, a kapcsolatunk kiváló.

Ugyanaz történik velem, ami Paulo Dybalával történt, amikor a Juventushoz érkezett. Nem vagyok az első ilyen eset, és az utolsó sem leszek. Áldozatkészségre, sikeréhségre és minőségre van szükség.”

Mivel Federico Bernardeschi a Fiorentinától a lilák egyik ősi ellenségéhez, a Juventushoz távozott, nem úszhatta meg a gyűlöletkampányt a közösségi hálózatokban.

„Professzionális döntést hoztam. Hálával tartozok a Fiorentinának, és mindig hálás is maradok, hiszen nekik is köszönhető, hogy itt lehetek. Mindazonáltal ismételten kijelentem, hogy büszkeséggel tölt el, hogy a Juventusnál futballozhatok.

Nem vehetem fel a versenyt a billentyűhuszárokkal, akik arra fecsérlik az idejüket, hogy másokat sértegessenek. A lánytestvérem, akinek most született gyermeke, olyan üzenetet is kapott, amelyben a gyermek születés előtti halálát kívánták neki.

Szerencsére stabil alapokkal rendelkezek, amelyek támaszt nyújtanak. Mások törékenyek, és az ilyen nyomás szenvedést okozhat számukra, egyesek akár öngyilkosságra is képesek ilyen körülmények között.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9312929855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2017.10.05. 10:11:54

Ez mindent elmond a lila csicska szurkolókról.
Nyugi Berna,itt szurkolásból is minőséget kapsz!

mrdel 2017.10.05. 10:26:06

Forza Berna-
Mutasd meg

jeneiPALI 2017.10.05. 10:30:18

Mocskos firentina csicska szurkolói szégyen gyalázat, itt a jövötök biztositva van mégha most kevesebbet is játszol, Higu Mandzu kiöregednek és akkor ti lesztek az elsö számu játékosok és 3fronton vagyunk versenybe igy lesz mindenkinek lehetösége bizonyitani még szegény Pjacának is remélem o is felépül már rendesen Forza Juve

pedronegroo 2017.10.05. 11:26:36

Az igazság hogy Cuad és Mandzu helyére mind Bernának mind Costa-nak nagyon nehéz lesz beverekednie magát mivel Allegrinél a védekezni tudás a fő szempont és abban nem jeleskednek. Costa-Berna esetén én nem erőltetném a szélső pozíciót, csatár mögött lennének hasznunkra Dybalaval párban.

Juventino86 2017.10.05. 12:11:07

A Fiorentina szurkolók az emberiség selejtjét képezik. Ezt sajnos tudtuk. :(

Annyira nem vagyok elájulva Bernardeschi játékától. Mondjuk még elég keveset játszott, ennyiből nyilván nem lehet megítélni. Az Atalanta ellen lőtt egy gólt és adott egy gólpasszt, ami nagyon szép, de mezőnyben nem igazán tudott sokat hozzátenni a játékhoz. Ráadásul nem látom, hogy lehetne stabil kezdő. Mandzukic a csapat lelke, ő biztosan nem fog padozni. Cuadrado idén jól játszik, rutinosabb is. Costa gyorsabb és technikásabb, bár ő meg sok esetben öncélúan játszik. Berna inkább Dybala posztján játszhatna, ha az argentinnak pihenni kell.
Mindesestre az nagyon jó, ha a padon is vannak olyan minőségű játékosaink, mint Berna. :)

Watakuki 2017.10.05. 12:50:50

Nem tudom mennyire reális, de meg lehetne próbálni egy olyan felállást is, ahol Berna Dybala mellett játszik, elöttük pedig Higu / Mandzu egyedül.

Glivenko 2017.10.05. 13:34:54

Ne legyünk álszentek, mindenhol vannak agyhalott szurkolók. Bonucci távozásakor is olvastam olasz kommenteket, amik a gyerekéről szóltak, hasonló stílusban. Minden oldalnak megvannak a selejtjei.

Mitya10 2017.10.05. 13:36:51

@Watakuki: Amire te gondolsz az a Leipzig felállása ugye?

babo0410 2017.10.05. 14:52:32

Nem azért de itt is lehet olvasni cifrákat Marottáról és egy-két nem szimpatikus játékosról. Akkor miért a Fior drukkereit szidjuk? Előbb nézzünk körbe a saját házunk táján.
Bonuccira pl. én is mondtam csúnyákat. Hányan ekéztük mert elment a Milanba?
Berna nyilatkozata ezen felül nekem hihetetlenül szimpatikus.

Tomy81 2017.10.05. 15:20:23

@babo0410: Jaja, én még azóta is siratom látod.. :)

Tomy81 2017.10.05. 15:26:10

Elnézést hogy ide piszkítom ezt, de muszáj kiírnom magamból..Itt félisten volt.Mi lett belőle.Egy középszerű szarkupac pillanatnyilag.Innen visszavonulva egy örök legenda lett volna.Számomra igazi Juventino volt aki együtt szurkolt a leláton a néppel.Sose gondoltam hogy képes lesz ezt tenni főleg hogy beintett komoly külföldi csapatoknak.Miért?Nem bírom tovább..Megyek.Ma nem is írok többet

Barolo4 2017.10.05. 16:43:50

@Glivenko: +1
Agyhalott szurkolók mindenhol vannak (persze a Juventusnál a legkevesebb :)), nem az a baj, ha valaki haragszik, de a gyerekeket/rokonokat belekeverni egy ilyen ügybe nevetséges és gusztustalan is egyben. Nyilván azért a Juventus szurkolók is kiakadnának, ha mondjuk Dybala eligazolna a merdába... Mondjuk ez jelenleg nem annyira valószínű forgatókönyv szerencsére :)
Bonnuci elhitte magáról, hogy ő a világ legjobb védője, és majd az ő vezetésével újra nagy lesz a Milán (kb. úgy, ahogy anno Pirlo érkezett hozzánk).... jelenleg nem áll jól a szénájuk, de ezt majd csak pár év múlva lehet értékelni igazán. Ami biztos, hogy az ő 'ultra szeretete' csak egy nagy színjáték volt, mert aki azt szívből csinálta volna, az nem tudna ilyen formában lelépni ahogy ő (nem az a legnagyobb baj, hogy elment, hanem ahogy és ahova).
Bernának ez az év még csak a bemelegítés lesz szerintem, és ha van türelme 1-2 évet várni és fejlődni, akkor bármi lehet belőle nálunk. Szimpatikus nyilatkozat, köszönjük! Forza Juventus!

pott70 2017.10.05. 19:08:02

Lehet ám,hogy csak belelátok dolgokat a gyerekbe,de én nagyon sokat várok tőle!
Nem a következő meccsen,talán nem is idén,de nagyon sokat!
Mindent bele Berna!

ToTTy-Juve 2017.10.06. 10:44:32

@FeriGjuve: Netán valaki(k)re gondolsz itt a blogon? :DDD

.Bulldeo 2017.10.06. 14:00:39

Szerintem egy kicsit bajban van Bernardeschi, mert neki jobb oldalon nagyjából azt a területet kellene bejátszania, ahol Dybala az úr. Cuadrado sokkal jobb helyzetben van, mert ő természetszerűleg jobban kihúzódik a szélre, míg Bernardeschi jóval beljebb szokott játszani. Többször feltűnt, hogy mintha kényszerből egészen fönt, a jobb szélen várná a labdát, ami nagyon nem az ő játéka, és kicsit kikapcsolja magát a támadás építésből, mert Dybalával még egyáltalán nem működik a kémia, és nincsen kitalálva, hogy az olasz hogyan tud a Dybala köré épített csapatban hasznosan játszani.
Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni őt a jobb oldali tükörszélső pozíció helyett a bal oldalon. A Fiorban tavaly nagyon sokat játszott a bal oldalon, és elég jól feltalálta magát, szóval szerintem egy próbát mindenképpen megérné letesztelni a Berna-Dybala-Cuadrado támadó középpályás triót Mandzukic mögött.

Rikoo 2017.10.06. 14:14:50

@.Bulldeo: Érdekes, mert nekem pedig nagyon tetszett, ahogy ott játszott eddig. Alapból Dybala jobbra húzódik ki, így többször várható összjáték közöttük és mivel Dybalára többen is figyelnek(mint pl. az Atalanta meccsen is nagyon látható volt) Bernardeschi a középre mozgásával megbonthatja az ellenfél védekezését(pl. a gólpassza Higuaínnak).
Nem mellesleg kiemelkedő a rugótechnikája az olasznak és még akkor is legalább 2x próbálkozott meccsenként amikor csak 10 percet kapott.
Szerintem Dybala-Bernardeschi és Mandzukic helye biztosnak kell lenni a kezdőben a közeljövőt tekintve. Aztán, hogy Douglas Costa vagy Higuaín játszik az már Allegri felelőssége kell legyen. Bár szerintem Mandzukic és Alex Sandro tökéletesen kiegészítik egymást a baloldalon mind támadásban, mind védekezésben.

Szerintem ez topszintű támadósor: Bernardeschi-Dybala-Mandzukic
Higuaín

.Bulldeo 2017.10.06. 14:31:55

@Rikoo: van igazság abban amit írsz, mindenesetre én még nem látom, hogy Bernardeschi (és Allegri) ráérzett volna arra, hogy hogyan lehet a tavalyi Fior zsenijét integrálni a csapatba. Az összjátékból láttam eddig keveset, a jó meglátásokból, passzokból.

A Higuainnak besöpört gólpassza nagyon rendben volt, de ezen kívül jellemzően túlgörcsöli azokat a pillanatokat, amikor nála van a labda, ezért is gondolom, hogy ahogy tavaly Pjacát kirakta Allgeri a jobb oldalra, hogy az állandó góllövési kényszertől tehermentesítse, úgy Bernának is jót tenne ez.

Amúgy meg Bernardeschit az adottságai alkalmassá tennék arra, hogy mélyebben játsszon; ha kicsit több lenne a kreativitás Dybala mögött, akkor nem kellene Dybalának folyton hátralépnie. Tetszik, ahogy az argentin bejátssza az egész pályát, de néha már túlzásba viszi hátul.

Rikoo 2017.10.06. 14:47:27

@.Bulldeo: Még csak most kezdődött a szezon. Nem is lehet még ezekből a dolgokból semmit látni, mert ideje sem volt arra, hogy beilleszkedjen.
Meg kell harcolnia kezdetben a kezdőbe kerülésért, főleg most, hogy Cuadrado jó formában van.
Ha folyamatos játéklehetőséget kap akkor lehet majd arról beszélni, hogy a pályán hogyan tudna még hasznosabb lenni és Dybalával hogyan tudnák kiegészíteni egymást a jobbon és középen.
Egyébként is én úgy érzem inkább, hogy ő az új generációnak lesz igazán a kulcsembere, ami a következő nyártól várható a fiatalítás/átalakulás után.

.Bulldeo 2017.10.06. 15:03:11

@Rikoo: nem is mondanám, hogy türelmetlen vagyok vele kapcsolatban, inkább csak azt, hogy nem biztos, hogy jó helyen játszik, aminek lehetnek hosszú távon rossz következményei.
Kb. mint tavaly Lemina, amikor a motor szerepkör (ami most Matuidi) helyett az észt (Pjanic) kellett játszania középen. Rokonszenveztem vele, és az első évének utolsó hónapjaiban mutatott játéka alapján biztatónak éreztem a játékát, a második évében teljesen össze lett zavarva, és egy önbizalomhiányos, görcsös kis pubertássá silányítottuk, akinek rossz volt nézni a vergődését.

Rikoo 2017.10.06. 15:10:51

@.Bulldeo: Szerintem tökéletes helyen van a jobboldalon. Semmiképpen nem örülnék neki annak, ha baloldalon kellene játszania. Még középen lehetne játszatni mikor Dybala sérült vagy csak pihen.
Bernardeschi helye a jobboldalon kell, hogy legyen a jövőben, de meg kell tanulnia, hogyan tud a legjobban és leghatékonyabban ott játszani.
A baloldallal kapcsolatosan:
1.Mandzukic nagyon jól és hasznosan játszik ott
2.Douglas Costa eddig balon volt a legbíztatóbb
3.Pjaca is baloldali játékos

.Bulldeo 2017.10.06. 15:22:45

@Rikoo: a bal lába az erénye, szóval klasszikus értelemben valóban a jobb oldalon kell játszania. De egyrészt játszott ő már jól a bal oldalon, másrészt könnyen lehet, hogy némiképp hasonló adottságaikból kiindulva nem kiegészíteni fogják egymást Dybalával, hanem hátráltatni. Természetesen ha Berna beválik a jobb oldalon, és ráéreznek egymásra Dybalával, akkor az a legjobb megoldás, de ez a kérdés úgysem a jövő héten fog végérvényesen eldőlni.

Rikoo 2017.10.06. 15:48:03

@.Bulldeo: Valamiért én nem tudom elképzelni, hogy ne kiegészítsék egymás játékát, hanem inkább hátráltassák a másikét, de ez is a jövő kérdése.

2017.10.06. 19:51:13

Lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de én a Fiorban sem láttam benne akkora extrát, hogy biztosan megérjen 40 milliót. Kicsit túl van futtatva, rengeteg olyan meccse volt tavaly amikor eltűnt a pályáról. Inkább az a fajta játékos aki néha villan egyet, aztán egy meccsre annyi is volt. Van 1-1 zseniális kulcspassza, meg elsül egyszer a lába (a rúgótechnikája tényleg extra, hiányzott is egy ilyen játékos a csapatból), de a játékot nem befolyásolja igazán. Persze fiatal, bármi lehet még belőle, meg azért király, hogy itt van a rotáció miatt is, de én az idén még nem várok tőle sokat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása