Allegri: „Szinte örülhetünk a döntetlennek”

allegri_massimiliano_mutogat_1.jpgMassimiliano Allegri az Atalanta elleni 2-2 után arról beszélt, hogy a meccs során adott időszakokban attól félt, hogy csapata pont nélkül távozik Bergamo városából, és a mester a VAR-rendszerről is elmondta a véleményét.

A bianconero csapat jó kezdéssel 25 perc után már 2-0-ra vezetett Federico Bernardeschi és Gonzalo Higuaín gólja révén, ám Mattia Caldara és Bryan Cristante segítségével a hazaiak végül otthon tartottak egy pontot.

„Technikai tekintetben, tehát a passzok és az intenzitás szempontjából jó teljesítményt láthattunk, a meccs pedig kényelmesnek tűnt, aztán gólt kaptunk egy szabadrúgásból, ami felpörgette a dolgokat.” - értékelt az edző a Mediaset Premium számára.

„Végül tulajdonképpen jól jöttünk ki a dologból, mert idegesek lettünk, és félő volt, hogy az ellentámadások révén gólt kapunk. Csalódott vagyok viszont amiatt, hogy két gólt kaptunk.

Jobban fel kellett volna készülnünk a kipattanóra a szabadrúgásnál, míg a második gól előtt a labdát túlságosan könnyedén eladtuk, Bryan Cristante pedig jól fejelt. A végé aggódtam, mivel valamilyen incidens miatt veszíthettünk volna, a szezon vége felé pedig minden pont rendkívül értékesnek bizonyul majd.”

Az Atalanta ellen lépett először pályára a kezdőcsapatban Federico Bernardeschi, ezt pedig egy góllal és egy gólpasszal tette emlékezetessé.

„Federico jól játszott, már egy ideje nem kapott játéklehetőséget. Egy nagy csapatnál a védekezéshez is hozzá kell járulni, de én nagyon elégedett vagyok a teljesítményével.”

A meccset számos VAR-helyzet fűszerezte, így például Mario Mandžukić gólját érvénytelenítette a bíró, a végső percekben pedig a Juventus kapott egy vitatható büntetőt, amelyet viszont Paulo Dybala kihagyott.

„Amennyiben azt szeretnénk, hogy a futball olyan sport legyen, ami már nem sport, akkor használjuk a VAR-rendszert minden egyes incidensnél. Azonban márciushoz érve minden pont döntő fontosságú lesz, akkor pedig az egyes meccsek három vagy négy órán át tarthatnak.

Véleményem szerint a technológiát kizárólag objektív helyzetekben kell használni, tehát leshelyzetnél, annak meghatározására, hogy a szabálytalanság büntetőterületen belül vagy kívül volt, a labda áthaladt-e a gólvonalon vagy sem, de szubjektív helyzeteknél mellőzzük ezt, mert azoknál az emberek soha nem fognak megegyezni. Ilyen a sport.

A bíró megadhat egy büntetőt vagy dönthet úgy, hogy nem ad meg egy büntetőt, ez az ő hatásköre. Ellenkező esetben azonban bonyolulttá válnak a meccsek, olyan lesz, mint az amerikai futballnál, ahol folyamatosak a szünetek, és ropogtathatjuk a mogyorót éjfélig, amikor véget ér a meccs. Ugyanez a helyzet kosárlabdánál.

Nem arról beszélek, hogy mi tizenegyes és mi nem. Nem ez a lényeg. Egyszerűen úgy vélem, hogy objektív helyzetekhez kell használni a rendszert, nem szubjektív döntésekhez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2312917809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dellar Zsolt 2017.10.02. 09:36:34

Teljesen igaza van, tizikre meg les helyzetre lett kitalálva a rendszer,az a vicc h nem látta egyik bíró se időbe h lichti mit csinált.De a VAR-t erre nem használhatták volna,ennyi erővel minden sárgás esetet nézzenek vissza,mert van h adnak egy sárgát ami nem az,utána meg megkapja az illető a másodikat aztán kiállítják.vagy kimarad egy rangadóról mert összegyűlik az 5 sárga,s vmelyik jogtalan volt.Eddig a VAR mellett voltam,de ez így baromság,kényük kedvük szerint nézegetik a bírók mi szabálytalan mi nem.Fektessék le tisztán h mire lehet felhasználni,azért ha a mezőnyben a félpályán szabálytalanság van,a VAR rendszer ne legyen már használva,mert ez nem football így.döntsenek ahogy eddig.ott van a 4. játékvezető meg a partjelzők jelezzék azok ha látnak v.mit,nem is értem ezt hogy engedélyezhették,hozzá teszem egyedül azért örültem h elvették,mert feküdt Gomez és sportszerűtlen volt h tovább vittük az akciót,s a Juvétól ilyet nem szeretek látni.

Zoltan Hervay 2017.10.02. 09:51:14

Lichsteinert nem kellet volna lecserèlnije.ruganit meg nyugodtan jatszhatnà mert ez a benatia nem sok vizet zavar.

Zoltan Hervay 2017.10.02. 09:52:11

Valaki nemtudja h az atalanta drukkerok mèrt fütyültek mikor chiellininel volt a labda?

pedronegroo 2017.10.02. 09:54:59

Támogatom ezt a videó rendszert de tényleg nem világos hogy mikor kell használni és mikor nem.

A meccsről, szerintem igazságos eredmény született. Hiányolom Ruganit, róla végleg lemondtunk? Barzalgit nem szeretném többet jobb szélen látni, teljes agyrém ezen a poszton való szerepeltetése.
Nem gondoltam volna hogy várom vissza Khedirat pedig a helyzet hogy Bentancurnak sok még 3-4 naponta egy meccs, Matuidi meg teljesen súlytalan. Valamiért most bízom a tuniszi hercegbe hogy extra motivált lesz visszatérve mert amúgy sose a tudásával volt a gond most talán neki is meg kell küzdenie a kezdőbe kerülésért és nem alanyi jogon fog orrba-szájba játszani.

pedronegroo 2017.10.02. 09:57:18

@Zoltan Hervay: Igen, Lichti legalább leütközte meg felügyelet tartotta Gomest. Már nem először rá akartunk ülni az eredményre és megbosszulta magát.

Tony. 2017.10.02. 10:03:33

Mivel a bíró dönti el mikor mit néz meg, ugyanúgy el lehet csalni a meccset, mintha nem lenne videó...

Amúgy a költségvetésünk töredékéből működő, csütörtök este még Lyonban erőn felül pontot szerző csapatot nem megverni... csak gratulálni tudok hozzá. A védelmünkön meg elmennek a fontos trófeák.

pedronegroo 2017.10.02. 10:06:19

@Tony.: Sajnos már nincs a BBC... de még így is nekünk vannak a legminőségibb védőink csak hát össze kellene rakni őket...

Spider81 2017.10.02. 10:09:54

@pedronegroo: Azert kivancsi lennek mit is vartal Matuidi-tol?O nem Pjanic, O nem egy szervezo kozeppalyas es soha nem is lesz az...viszont ami a feladata az kivaloan ellatja eddig.
Az Atalanta ellen Dybala-nak kelltt volna tobbet visszamozognia es iranyitani a tamdojatekunkat,meghuzni a varatlant,lenduletbol kapura torni...na ezt nem lattuk tole tegnap.
A problema szerint az volt,hogy ha nem annulalja a biro a 3. golunkat akkor vege a meccsnek. Ehelyett allt a jatek,nem adta meg a golt,erre verszemett kapott az Atalanta!A biro igenis nagyon belenyult ebbe a meccsbe. A 2. haza golnal pedig Chiello volt vakon,neki nem volt embere, kozeben meg mindenki Benatia-t ocsrolja,akinek semmi koze nem volt ehhez a golhoz.
Az mar csak hab volt a tortan,hogy az ajandek tizit az a Dybala rugta es hagyta ki,aki lathatoan szenvedett az egesz meccsen...ilyenkor mondjuk atadhatna Higanynak vagy Costa-nak a tizit...
Rossz erzesem van a Napoli-val kapcsoltaban...nagyon mennek es lovik a golokat,ha meg nem megy nekik akkor a szerencse is melletuk all...ha Mertens/Insigne duo ilyen formaban jatszik es elkerulik a serulesek oket,akkor nagy harc lesz a scudetooert!

En7ex 2017.10.02. 10:17:36

Lehet iden nem lesz megva scudetto de talan igy jovore komolyabban veszuk az azigazolasi idoszakot... h

pedronegroo 2017.10.02. 10:27:48

@Spider81: Hát nyilván nem a szervezést, ki állított ilyen böszmeséget?! Én megmondom őszintén azt hittem védekező középpályás mivel elvileg olyat keresünk már évek óta. De Ő egy sokat futó jó passer középpályás. Amúgy hidd el én is ekéztem Khedirát meg bíráltam eleget de a "khedirautálat" annyira nem vakít el hogy a franciát többnek lássam e miatt. A középpályás védekezés továbbra is hiányzik a repertoárunkból.

Spider81 2017.10.02. 10:37:35

@pedronegroo: Reszben tudok csak egyeterteni veled. Amennyiben van egy Pjanic vagy egy Dybala akik elvileg a tamadasaink fazonszabaszai,akkor egy Matuidi tokeletesen le tudja hozni a kozeppalyas vedekezst, a kozepalya tamado szekciojanak a tehermentesiteset.
En ezt a kapcsot hianyoltam tegnap. Dybala nem jott vagy nem akart visszalepni es elvartuk Matuiditol meg a kis Urutol,hogy szervezzek a jatekot. Ez nem az o erosseguk az biztos. A vedelemtol jott a felpassz kozeppalyara,am onnan elore csak igen nyogvenyelosem jutott tovabb a bogyo. Meg Bentancur probalt nehanyszor eloretorni, de majdnem azonnal faultoltak is.
Ami meg szembetuno volt nekem a tegnapi meccsel kapcsolatban az Mandzu,aki kisse fasultam faradtam mozgott. Berna meg a goljatol eltekintve nem volt tul veszelyes....szummazva a szel jatekunk sem volt tul acelos.
Plusz tegnap en sem vettem volna le Lichit a palyarol es hagytam volna tovabb kuzeni Papuval...latszott Lichin,hogy tiszta ideg es eg benne a tuz :D...mar csak ezert is fent kellett volna hagyni.

.Bulldeo 2017.10.02. 10:51:21

@Spider81: Lichti egyértelműen a piros lappal játszott, gólveszély a játékában nem volt, sem kreatív megoldások, csak a piros lap. Allegri jól döntött, amikor leszedte.
Amúgy valóban többen is gyengébb formában játszottak, de az Atalantától sem érdemes elvitatni a döntetlent. Jól játszanak, és kész. Otthon hosszú ideje veretlenek.
Nálunk meg a 2 legfontosabb kulcsjátékos egyike nem játszott, a másik meg nem volt formában. Ennyi elég is ahhoz, hogy Bergamóból ne hozzuk el a 3 pontot.

Spider81 2017.10.02. 10:54:49

@.Bulldeo: Az Atalanta kuzdott,hajtott es nem adtak fel...es ebben a biro is segitett nekunk,mivel ha megadja a szabalyos golunkat akkor 3-1,onnent nem hiszem hogy visszajottek volna.
Mondjuk az teny,hogy ez nem az elete meccse volt nehany jatekosnak...

Attila F 2017.10.02. 10:59:23

@Spider81: Lichti kábé öt percen belül pirosat kapott volna és többször lefordultak róla a meccsen. Jó döntés volt lehozni.

Matuidinek eddig meccsenként 1 szerelése és 1 labdaszerzése van, ami nem árulkodik különösebb védekező képességről.

pedronegroo 2017.10.02. 11:03:53

@Spider81: De melyik világban vagy dimenzióban védekezik olyan ellenállhatatlanul Matuidi? Azért nézd meg a védekező statjait is mielőtt olyat nyilatkozol hogy tökéletesen megoldja a védekezést.

Spider81 2017.10.02. 11:14:10

@pedronegroo: Biztos vagyok benne,hogyha ezt a meccset 3-1-el lehoztuk volna,akkor ez a tema nem jott volna elo a meccs kapcsan.
Eddig en szemely szerint meg vagyok elegedve Matuidi es Bentancur jatekaval,sokkal rosszabra szamitottam.
Meg mindig sokkal jobban nezegetem a franciat a playan,mint anno Lemina-t meg iden Sturaro-t es igenis Pjanic-cal kiegeszulve szerintem idealis magot alkotnak a kozepalyan.

Ámok 2017.10.02. 11:21:34

@Attila F: Nekem a lottószámokat "mond" meg lécci.....

pedronegroo 2017.10.02. 11:31:37

@Spider81: Én is meg vagyok "elégedve" Matuidivel csak nem kell róla azt állítani hogy védekező középpályás mert nem az, egyik meccsünkön se hozta az ezzel járó feladatokat teljesen független ez a megállapítás a tegnapi eredménytől. Érdekesség hogy Lemina védekező középpályást játszik a PL-ben (ahogy itt is sokan szerettük volna Pjanic párjának) pont Matuidi helyén és jelenleg jobban tolja mint a francia...

biancineri101 2017.10.02. 12:12:50

Én úgy vélem Lichti tényleg szabálytalan volt de ha már a biró tovább engedte, akkor azt visszafújni egy szabályos gól után igazi nagy baromság! Ennyi erővel egy 90.percben szerzett 0-1es meccsen a bíró visszanézheti az egész meccset, és ha lát valami szabálytalanságot (amit tuti talál majd), akkor visszavonhatja a gólt...

mpite 2017.10.02. 16:03:13

@biancineri101: Teljesen jól összefoglaltad, én is ebben látom a fő problémát a VAR-al kapcsolatban. Eddig abszolút mellette voltam, de ez a tegnapi bírói tevékenykedés... A "kezezés" pedig még egy lapáttal rátett és megmutatta, hogy nincs az a technológia, ami teljesen kiveszi a döntésből az emberi faktort, és így a hülyeséget.

.Bulldeo 2017.10.02. 16:28:19

@mpite: +1 amúgy szerintem ebben a tegnapiban masszívan benne volt az újdonság hozta zavar. Mert az egy elég nehéz helyzet, amikor hozol egy rossz döntést, valaki ezért verbálisan beléd száll, kiosztasz egy sárgát, majd jelzik, hogy a döntést vissza is nézhetnéd. Visszanézed, a döntés nem volt jogos, már tudod. Mi legyen a sárgával? 2 év múlva ezek már gördülékenyen fognak menni, most az elején nagyon nehéz olyan döntést hozni, amiben nem találni kivetnivalót.

A Lichtis eset valóban a VAR által adott lehetőség helytelen értelmezése. Minden apró, nem egyértelmű (!) szabálytalanságot ilyen esetben nem lenne szabad visszanézni, mert különben meg lehet teljesen igazságtalanul fosztani egy csapatot egy góltól. Van egy kemény ütközés, fújható is, meg nem is, a bíró nem fújja be, majd a gól után videózik, és visszafúj. Ilyen értelemben a VAR még segítheti is a megalapozatlan bírói döntéseket. Kiábrándító lenne, ha ez gyakorlattá válna.

mpite 2017.10.02. 19:56:47

@.Bulldeo: és a legrosszabb az egészben, hogy egy ilyen döntés alapjában véve valtoztathatja meg a mérkőzés képét. Egy épp jó időszakban lévő, támadó csapatot rendesen visszavethet mentálisan egy ilyen ítélet, hogy gólöröm után 2 perccel visszavonják a gólt, a másik csapatot meg persze pont ez lenditi fel. Okosabban kell így belenyulni a meccsbe.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása