Schelotto: „Bentancur lehet a dél-amerikai Pogba”

bentancur_rodrigo_fior_ellen.jpgRodrigo Bentancur az első évében már többször szerepet kapott tétmeccseken, az ő egykori Boca Juniors edzője szerint pedig ez nem meglepetés, mert egy év múlva már Paul Pogbához fogják hasonlítani.

Az uruguayi futballista júniusban töltötte be huszadik életévét, azonban míg egyes Juve-újoncok nehezen férnek be a kezdőcsapatba, és kevés játékpercet gyűjtenek, Rodrigo Bentancur már négy Serie A bajnokin játszhatott, és BL-meccsen is szerepet kapott a kezdőcsapatban.

„Itt Argentínában voltak sokan, akik azt mondták, hogy maximum hat hónapig lesz a srác a Juventusnál, aztán majd visszakerül a Bocához.” - mondta a fiatal középpályás egykori edzője, Guillermo Barros Schelotto a Tuttosport munkatársának.

„Ehelyett azonban nagyszerű teljesítményt nyújt a bianconero mezben, és az uruguayi felnőtt válogatottba is meghívót kapott. Büszke vagyok rá.”

Rodrigo Bentancur az Olimpiakosz elleni meccsen kezdő volt szerdán, és sokak szerint az adott este a legjobban teljesítő futballisták egyike volt.

„Ismerem a srácot, és másfél évig dolgoztam vele: kiváló minőségű futballistáról beszélünk. Intelligens, és nagyszerű tartása van. Bízzanak bennem, a legjobb meccsei még csak most következnek. A dél-amerikai Pogbának neveztem ők, és csak megerősíteni tudom, hogy a francia futballista szintjét képviseli.

Hadd legyen Rodrigónak egy teljes szezonja Európában, aztán meglátják, hogy egy év múlva Paul Pogbához fogják hasonlítani. Az a különlegesség Rodrigóban, hogy egy 30 éves játékos tapasztalatával mozog a pályán. A labda visszaszerzése természetes adottság számára, de még fiatal, és számos területen képes javulni.

Véleményem szerint box-to-box középpályás, és leginkább az ellenfél tizenhatosán belül nyújtott teljesítményen kellene javítania. Úgy gondolom, hogy képesnek kell lennie évente legalább öt gólt szerezni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4212913137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2017.09.30. 13:15:26

Eddig nagyon pozitív a srác teljesítménye. A védekezésben parádés, ráadásul mentálisan is erősnek tűnik. Előrejátékban kell még javulnia. Khediránál sokkal jobb.

jeneiPALI 2017.09.30. 13:24:47

@Juventino86: Khedirátol a mostaniak közül mindenki jobb , hálla istennek remélem atélen elhuz innen végre!.x.:D

jeneiPALI 2017.09.30. 13:25:42

Bentancur nagyon nagy vétel kiválló játékos és milyen fiatal mi lehet még belöle , örülök hogy ajuvéba jött!

mrdel 2017.09.30. 13:40:32

A Juventus fiatalítási projektének része.
Jövőre Barza és Lichti helyett jön Caldara és Spinazzola. Lehet még a 20 éves Liroa is érkezik szélső pozícióba (Asa és Lichti távozásával). A 20 éves Mandragona ugyancsak meggyőző teljesítményt nyújt eddig - Khedira helyett jöhet. Ott van még a 20 éves Orsolini és a 17 éves Kean is.

karesssz 2017.09.30. 13:40:50

Jol latja a volt edző!!támadásoknál pontatlan mėg, de 20ėvesen nagyon jólnyomja. Higgadt ės piszok jókor lėp oda. Matuidi ės Benta jól szűr a meggyengült vėdelem előtt. Pjanic előrejátėka hiányzik.

2017.09.30. 13:53:30

Nagyon nem szeretem ezeket az "új ez, meg új az" dolgokat, nagyon ráerősödött a világra. De ha már...amit eddig láttam belőle: félelmet nem látni rajta szinte soha, nem ódzkodik egyszerűen felrúgni valakit, ha kell, hajt, ameddig tud, egyszerű megoldásokat keres...engem Edgar Davidsra emlékeztet, de azért még ahhoz sok kell, hogy az Ő szintjét elérje. Mindenesetre számomra nem hasonlít a higanymozgású, cselgép, de "bepiszkolni nem hajlandó a kezét" hisztis jellegű Pogbára. Játékra nem igazán, mentalitásra meg egyáltalán nem.

Mitya10 2017.09.30. 14:14:56

Talán 1 Matuidi-Pjanic-Bentancur 3as lenne a legideálisabb összeállítás.

pedronegroo 2017.09.30. 14:16:28

Kellemes meglepetés az uru-kölyök bár a Boca-ban nem alaptalanul játszott rendszeresen én csak attól féltem hogy nem fog kapni lehetőséget, de szerencsére pont "jókor"(Bentancur szempontjából)) sérültek le a középpályásaink. Reméljük Khedira és Marci visszatérése után is fog játszani különben túrót nem fog érni ez a kezdeti lendület.
Pogba-ra csak annyiban hasonlít hogy kezdetekben a francia is ilyen lelkes volt és fiatalon robbantott amúgy meg teljesen más karakterek.

BigP86 2017.09.30. 14:18:22

@Dr. Grant: +1. Utálom ezt a hasonlítási mániát. Felesleges teher, arról nem beszélve, hogy minden játekos egyedi és utánozhatatlan. Ha már muszáj, akkor viszont Viera-ra emlékeztet engem. Kiváló játékos lehet, remélem hogy lesz benne az a plusz, ami kell ahhoz hogy klasszis legyen.
.

Drughi Di Bianconeri 2017.09.30. 14:41:40

Először is koszonom a voot edzőjének, h végre tisztázta :mit is játszott a Bocaban, egy btb középpályás.

Az érett, okos játéka nekem is tetszik : ez nagyon ritka ennyire fiatalon,pláne egy ekkora váltás után.
Ezek a mentális skillek meg - talán- a legfontosabbak egy Serie A középpályásnál.

A támadójátékban is lehetne bátrabb, kezdeményezőbb,mert amúgy ügyes és cselezni is tud, lőhetne is bátran - ebben is adom a volt edzője szavait.

Nagy játékos lehet,én Marchisio utódját látom benne.

Pogbához meg semmi köze, a francia született tehetség,egyedi mozgással,ruganyossággal(bár mióta ennyire durván ki van b@szva kevésbé elegáns és rugalmas,mint 20 évesen), lövőkével , viszont mentális tulajdonságokban Bentancur köröket ver rá.
Egyébként tényleg felesleges összehasonlítani őket : mások a skilljeik, szerepük,fizikai paramétereik,minden.

Thug6Life 2017.09.30. 14:47:45

Engem se nem Pogbára se nem Vierára nem,sokkal inkább C.Zanettire emlékeztet a mozgása a passzai mindene.Ha azt a szintet eléri már jó..

Andras74 2017.09.30. 15:26:12

Mennyien szidták it a Kobrát, amikor bevette a Tevez üzletbe.......

Drughi Di Bianconeri 2017.09.30. 15:32:16

@Andras74:
Mondjuk egy világklasszis támadót lecserélni egy gyerek középpályásra ÚGY,hogy a majdani átigazolási összeg FELE(!!!) ,50%a(!!!!) a Boca Juniorst illeti...
Szóval ez annyira nagy üzlet, kedves András ?

Esküszöm , az örökké derűs, pozitív, optimista, naív oldal többet provokál,mint a másik, ezen a blogon.

daszka80 2017.09.30. 15:49:37

@Dr. Grant:

Engem leginkább Tacchinardira emlékeztet. Remélem eléri majd azt a szintet.

delpi0823 2017.09.30. 15:52:43

Hatha mar megy a nagy hasonlitgatas sztem meg Busquetsre hasonlit a jateka.

delpi0823 2017.09.30. 15:53:41

@delpi0823: A mozgasa es a szerelokessege is a spanyolra hasonlit a leginkabb sztem

2017.09.30. 16:08:29

@delpi0823: nem ér nem "régi nagy Juventusos" nevet mondani. :-P

.Bulldeo 2017.09.30. 16:15:32

@Dr. Grant: szerintem Pogbára sem igaz, hogy nem hajlandó bepiszkolni a kezét; volt egy nagyszerű védekező munkája a Polipnak, és amikor távozott, nagyon sokan jöttek a Pogba-Pjanic gól/gólpassz összehasonlítással, mondván, hogy Pogba nagyszerűen pótolva lett, ami, mint később kiderült: tévedés. Én Pogbában mindig azt a klasszis melózást értékeltem, ami kevésbé volt szembetűnő, a megnyert fejpárbajok, a labdakihozatal, az, ahogy két-három gigantikus lépéssel megindított egy kontrát, szerelések, ütközések, és közben egy technikás, elegáns passzjáték.

Szerintem Bentancur valóban hasonlít Pogbára, illetve főleg arra a lehetőségre, amit Allegri mindig kért Pogbától, hogy az adottságait kamatoztatva, de a sallangot elhagyva játsszon egyszerűen, hasznosan. Mert a sallangot elhagyva tudott (volna) igazán top klasszis lenni Pogba (is).

A francia mentálisan nem volt ilyen erős, mint Bentancur, de adottságokban van hasonlóság. Nyilván a Pogboom szerű lövésekben van mit fejlődnie Bekúrnak, de abszolút megvan rá az ideje; ha az első évében hozza ezt a minőségi mezőnymunkát, akár gól nélkül is, én abszolút elégedett leszek vele.

Drotkoszoru 2017.09.30. 17:37:02

@Drughi Di Bianconeri: "hogy a majdani átigazolási összeg FELE(!!!) ,50%a(!!!!) a Boca Juniorst illeti..."
Én úgy tudom, hogy csak akkor kapja meg a Boca az átigazolási összeg 50%-át, ha Benta 3 éven belül távozik Torinóból, utána ez az 50% érvényét veszti. Ettől függetlenül Tevezt valóban "áron" (valós pénzmozgás nem is volt igazából) alul adtuk el, mondhatni gáláns volt vele a vezetőség (talán túlzottan is, főleg, hogy utána rövid időn belül Kínába dobbantott). Mindenesetre ez már a múlt, örülök, hogy nálunk játszik Bentancur. Remélem a fejlődése töretlen lesz, mert eddig valóban biztató a játéka.

@.Bulldeo: "szerintem Pogbára sem igaz, hogy nem hajlandó bepiszkolni a kezét; volt egy nagyszerű védekező munkája a Polipnak"
Pogba elég jól védekezett és nem derogált neki a "piszkos munka" az első 2-2,5 évében. Az utolsó 1,5 évében azért már úgy éreztem, hogy nem annyira tette oda magát ezen a téren, nem ütközött, szerelt, csúszott-mászott egy-egy labdáért (persze pontos statisztikáknak nem néztem utána, de a meccseket nézve nekem ez jött le). Főleg az utolsó évében már jobb szerette színezni a játékot, "flikk flakkozni", ami gyakran látványos volt, de egyre kevésbé hasznos a csapat szempontjából.

Drughi Di Bianconeri 2017.09.30. 17:46:31

@Drotkoszoru:
www.juventus.com/en/news/news/2017/rodrigo-bentancur-joins-juventus.php
Itt nincs szó 3 éves kitételről.

Igazából csak felhúzott,hogy itt egy cikk,ahol mindenki dicséri a játékost és valakinek kötelező a "másik oldalról" bedobni a Marrotta - gránátot...

gomorra21 2017.09.30. 18:16:30

@Drotkoszoru: a szerepek folyton változnak. Pirlo és Vidal távozásával nagyot zuhant a kreativitás a középpályán, és Pogbának ezt kompenzálnia kellett úgy, ahogy képes volt rá. Nem csak az arcoskodása miatt nőtt a támadásépítésben a szerepe (a védekezés részleges rovására), hanem azért is, mert ez volt a csapatérdek.

GGábr81 2017.10.01. 15:02:10

@daszka80: Ha már mindenképpen hasonlítunk, akkor nekem is ô jutott eszembe. Nagyon szerettem, az elsô kedvencem volt, akkor kezdtem Juve meccseket nézni.

Drotkoszoru 2017.10.03. 22:37:37

@Drughi Di Bianconeri: Hát, itt valóban nincs szó 3 éves kitételről. Meg nem mondom már neked ennyi idő után, hogy hol olvastam erről a 3 évről (nem csak egy oldalon egyébként), de mivel ez a hivatalos közlemény, így kénytelen vagyok elfogadni. Remélhetőleg beválik és nem kerül sor az értékesítésére a közeljövőben.
@gomorra21: "Nem csak az arcoskodása miatt nőtt a támadásépítésben a szerepe (a védekezés részleges rovására), hanem azért is, mert ez volt a csapatérdek."
Nem azzal volt a baj, hogy többet vállalt magára a támadásépítésben a távozó középpályások miatt, hanem hogy ezt nem feltétlen gyors, előre törő játékkal, passzokkal tette, hanem felesleges cselezgetéssel. Nem egyszer emlékszem rá, hogy a félpályánál is visszahúzta a labdát, elkezdett ugrálni, bohóckodni a labda körül, meg teljesen feleslegesen cselezgetni, ahelyett, hogy játszotta volna előre a játékszert, nem megakasztva ezzel a gyors kontra lehetőségét. Ez minden volt, csak csapatérdek nem. Amíg itt volt Vidal, mélységből irányított Pirlo, illetve egészséges volt Marchisio, addig persze jobban belefért, hogy Pogba "flikk-flakkozzon", mert ha esetleg labdát vesztett, akkor is volt, aki helyrehozza helyette és elvégezze a piszkos munkát. De mondom: a két játékos távozása előtt is már ezt éreztem nála az utolsó félévben (amikor még itt volt Vidal és Pogba is). Egyszerűen akkora hype volt körülötte, annyira nyomatta Raiola, a média, meg mindenki, hogy ő is elhitte: aranylabdás szintű játékos. Elég csak megnézni a nyilatkozatait, mennyivel szerényebb volt az első 2-2,5 évében, de hogy érzékletesebb példát mondjak: az utolsó Juvéban töltött másfél évében nem nagyon láttam tőle olyat, hogy levágott volna egy 40 méteres sprintet, csak hogy szöglet helyett bedobásra mentse a labdát, még előtte ezek is jellemezték a játékát. Egyszerűen elszállt ő is, közel sem volt már ugyanaz az alázatos játékos, aki csúszott-mászott minden elérhetetlennek tűnt labdáért. Jobban érdekelte a csillogás. Én legalábbis így látom (persze lehet rosszul).

Drotkoszoru 2017.10.03. 22:39:25

@Drotkoszoru: *(amikor még itt volt Vidal és Pirlo is)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása