Allegri: „Az intelligens futball és a türelem győzelmet eredményezett”

allegri_massimiliano_palya_mellett_magyaraz_lazio_elleni_szuperkupa.jpegMassimiliano Allegri az Olimpiakosz elleni győzelem után megindokolta Gonzalo Higuaín kezdőcsapatból való mellőzését, illetve elmondta, hogy véleménye szerint miért megfelelő Stefano Sturaro számára a jobbhátvéd poszt.

A Juventus hazai pályán ismét Pipita nélkül kezdett, azonban az argentin csatár végül a második félidőben pályára lépett, nevéhez pedig egy gól és a második gól kidolgozása fűződik.

„Döntést hoztam. Gonzalo Higuaín nem volt a legjobb formában a többiekhez képest, de ma este már gyorsabbak voltak a lábai, és megfelelően határozott volt.

Ő soha nem jelentett problémát, és soha nem is fog. Pipita azon futballisták egyike, aki képes egy meccsen különbséget jelenteni két csapat között, és meccseket nyerhet meg számunkra.” - nyilatkozta a Juventus mestere a Mediaset Premium számára.

„Ma este a Juventus intelligens futballt játszott türelmesen. Az ellenfél kontráinál vállaltunk némi kockázatot, az Olimpiakosz nemrégiben edzőt váltott, és a védekezést nagyon jól megoldotta. Lezárták előttünk a területeket, mi pedig nem járattuk elég gyorsan a labdát, azonban amint elfáradtak, kissé meglazultak a láncok, mi pedig át tudtuk törni a vonalaikat.”

Ezt követően a mestert arról kérdezték, kié az érdem, amiért Gonzalo Higuaínnak sikerült megtörnie rossz sorozatát.

„Pipita érdemli az elismerést, mivel, ahogyan mindig mondom, segíts magadon, és Isten is megsegít. Gonzalo Higuaín a csapattársaival nyert az elmúlt szezonban, azonban ez már történelem. Új évad kezdődött, és mindenki le akarja győzni a Juventust, és mindenkinek kihívásokat kell támasztania magával szemben minden egyes nap. Amennyiben erre nem kerül sor, akkor a játékos lemarad.”

A mérkőzés előtt váratlanul lesérült Miralem Pjanić, és helyébe beugrott Rodrigo Bentancur.

„Rodrigo Bentancur jól játszott, főleg mikor vissza kellett húzódni, és szerelni kellett, illetve visszaszerezni a labdát. Amin dolgoznia kell még sokat, és amit edzéseken is gyakorolni fogunk, az a labdaátvétel, hogy merőleges passzokat továbbíthasson. Valamint a rövid passzoknál a helyezkedés tekintetében is javulnia kell.

Douglas Costa többet kell követelnie magától, de imád a csapattársakkal futballozni, és helyzetbe hozni őket. Jól megy a beilleszkedése egy olyan bajnokságba, amely teljesen más, mint amihez hozzászokott Németországban.”

A jobbhátvéd poszton ismét Stefano Sturaro bizonyíthatott, miután Mattia De Sciglio és Benedikt Höwedes sérülés miatt nem áll rendelkezésre, Stephan Lichtsteinert pedig a klub nem nevezte a BL-keretbe.

„Fontos játékos lehet ebben a szerepkörben, mivel tud keményen futni, és jó technikával rendelkezik. Látható, hogy még gondolkodik, amikor a labda eljut hozzá, még nem olyan gördülékenyek a mozdulatok, mint középpályán, azonban idővel ez javulni fog. Szerintem nagyszerű karrier vár rá ebben a pozícióban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9012904894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2017.09.28. 08:57:36

Rendben volt ez a meccs, vagyis amit vártam tőle azt hozta. Bentancur nagyon ígéretes eddig a legjobb a nyári igazolások közül, Costa, Matuidi továbbra se győztek meg. Urukölyök-bosnyák középpályát szeretnék. Higany meg maradjon a padon, Mandzu sokkal hasznosabb. Lényeg a 3 pont, a többi BL meccsen is ugyanígy fogunk szenvedni ebben biztos vagyok.

En7ex 2017.09.28. 09:17:22

Costa meg mindig nem a legjobb formaban nyomja ez igaz viszont matuidi azt csinalja amiert ide lett hozva hajt fut szerel utkozik szerintem a legtobbet futo jatekosunk volt az olimpiakosz ellen utanna mandzu

CsJuve 2017.09.28. 09:29:17

Szóval , ha jól olvasom, akkor Sturaro lesz az űr betöltője a jobb hátvéd poszton?!

2017.09.28. 09:30:05

Jobban örültem volna egy 3:0, 4:0-ás győzelemnek, de 11 hátvéd ellen ez is szép eredmény. Szar egy olyan csapat ellen szép focit játszani, akik eleve úgy jönnek ide, hogy jó a 0:0 is - meg is mutatkozott a labdabirtoklási fölényben. Remélem hazai pályán kicsit jobban kinyílnak, és beleszaladnak a késbe :P

mpite 2017.09.28. 09:36:59

@CsJuve: A kötelezőt hozza eddig, de az alapvonal felé bármilyen valamire való szélső kicselezi. Tegnap is volt rá példa és az előző meccsén is, amikor itt játszott. Egy igazi jobbhátvéd tudja, hogy kell ezeket levédekezni, egy belső középpályásnak nincs ebben rutinja, de szerintem nem lehet az ő számlájára írni, hogy kényszerjobbhátvéddé vált. Ha egy jobb balszélső áll vele szemben, nem szabad őt játszatni szerintem, mert elmehet rajta a meccs.

biancineri101 2017.09.28. 09:59:41

Na most hol vannak a Higuain fikázók?

Glivenko 2017.09.28. 10:17:16

@biancineri101: Suliban vannak. :D
Higut sokan csak akkor szeretik, ha gólt lő. De legalább ennyien még akkor sem. :D

2017.09.28. 10:28:31

Hát elég gyenge meccs volt. A Torino meccshez képest egy annál még sokkal jobban bunkert játszó ellenfél ellen, de a lényeg, hogy behúztuk. Azon meccs erényeiből sokkal-sokkal kevesebbet láttam, de ez most még talán nem annyira fontos. A magabiztosság töredéke volt jelen, de az akarat megvolt. Ez a legfontosabb most. Bentancur meggyőző volt számomra (egy ennyire fiatal gyerekhez képest, meg főleg), de a Bentancur - Matuidi középpálya nagyon csikorgott a Matuidi - Pjanic-hoz képest. Össze sem hasonlítható. A csatársorral és szélsőkkel nem lesz probléma szerintem, mindig lesz valaki, aki meg tudja tolni a szekeret, akárki lesz is gyengébb formában. Középső védőben szerintem elleszünk. Jobbhátvédben viszont bajok lesznek. Egyre inkább biztos. Ha egy ilyen "olajbogyószüretelő" hobbiklub elleni meccsen így befűzik a jobbhátvédünket, Európa legjobbjai elleni meccsekbe bele sem akarok gondolni.

jeneiPALI 2017.09.28. 10:50:48

Costa jó volt menyiszer futott el verte meg az ellenfelét egy az egybe sokan nemtudom mit néznek Matuidi nmeg nem irányitó kp inkább labda szerzö ütközö és sokat robotoló Pjanic az irányitó persze hogy nem ugy játszik mintö más a feladat, Bentancur nagyon jó lesz sött már most is kiválló de ez csak még jobb lesz , érik az ujj Pogba efekt!vagy Davids, egy rugdosós keményen játszó ellenfelet gyöztünk le akik nem riatdtak visza ha valakit lekelett tarolni rugni , jó hogy nemsérült meg senki, és egy sárgát se kaptak, ez érdekes,3pont alényeg és Forza Juve, akövetkezö mecs nehezebb lesz remélem azok nem álnak be igy védekeni, Sturáro nem való jobb bekknek ugy befüzik öt a jobb játékososk azt se tudja hol lakik, !!!

Nathas 2017.09.28. 10:55:02

Hát felvettem a meccset, de ha Allegri "intelligens futball"-t és "türelmet" emleget, akkor sejtem milyen élményben lesz részem :)

Tom40 2017.09.28. 11:08:42

@jeneiPALI:
Én is úgy gondolom, h Costa jól játszott... és ami fontos, ő is visszazár illetve hátra is lép a labdákért... iszonyat gyors. Egyre jobban tolja ami nekünk csak jó. Teknikailag nagyon képzett játékos és ugyan ez elmondható Matuidiröl is... neki az a hálátlan feladat jutott, hogy a játéka inkább hasznos mint látványos... persze ettöl még akinek van szeme és érti is, látja, hogy mit tesz meg a pályán.... amit fut és ütközik / még ha szabálytalan is / az nem kevés... nagyon kellett ő ide...

2017.09.28. 11:44:07

@Nathas: Ha másért nem, Bentancur miatt érdemes megnézni :)

GGábr81 2017.09.28. 13:52:18

@Tom40: "neki az a hálátlan feladat jutott, hogy a játéka inkább hasznos mint látványos... persze ettöl még akinek van szeme és érti is, látja, hogy mit tesz meg a pályán" ezt egyszer én írtam, vagy ilyesmit csak nem Matyiról, hanem Khediráról. Nem leszek népszerű, de eredmény tekintetében nem látok nagy különbséget a kettő között. Kicsit máshogy oldják meg ugyan azt. Na azzal, hogy mennyit fut pont nem győz meg senki, nem hosszútávfutókat nézek. Ennek a sok futásnak van több haszna, vagy nincs. A városi derbin nagyon jól nyomta, ott aláírom, hogy többet tett hozzá mint Khedira szokott, most viszont pont ugyan úgy eltűnt mint a töröknémet szokott.

GGábr81 2017.09.28. 13:54:18

Sturaro kivételével nagyából egyezik a véleményem a mesterrel.

Andris Farkas 2017.09.28. 15:51:04

@pedronegroo: Ahogy látthattad nem játszott szerintem valami fényesen Mandzukic centerben. Szerintem Higuaín-nak a kezdőben van a helye. Most ő hozta meccsbe a csapatot.

Tom40 2017.09.28. 15:58:30

@GGábr81:
Én összkép alapján azt gondolom, hogy bár nem a derbi szintü játék volt, de az ellenfél stílusa, tudása sem ugyan az, élvezhető volt a meccs... tudom sokak számára az az élvezhető mérkőzés ahol pikk-pakk a kapu előtt vannak és már rezeg is a háló... számomra ez... itt lehet igazán látni taktikai csatákat és stratégiai zsenialitásokat... Matuidi számomra lãtható volt... megjátszható volt, kérte a labdát, vissza is zárt és szerintem nagyon jól szükítette a sávokat amikor védekezni kellett... azért ne felejtsük el, hogy a tegnapi meccs olyan volt, ahol nem feltétlen mutatkozhat meg egy ilyen kp. tulajdonsága... szinte törte a háló az ellenfél hátát... nem igazán volt mit védekezni... ez kb olyan mint a Görögök csatárai... hát senki nem igazolná le őket a tegnapi meccs alapján, hisz a labda alig volt náluk... Matuidi azt játszotta amit kellett... ha kellett védekezett, ha nem akkor meg kiadta azt ami elég volt... feltételezem Te is fociztál... akkor pontosan tudod, hogy ha védekező csapattal játszotok, és Te vagy egy izom kp.,aki megy mint a gép, nem Tőled fogják várni a kiugratásokat, a beadásokat... egész egyszerüen nem ez a feladatod... rizikót meg nem vállalhatsz hisz a kontrákra számított mindenki... Az sem kevés ha csak megzavar egy másik játékost a gondolkodásában úgy, hogy a passz előtt letámadja... apró dolgok ezek de pont ezeket nem is szokták észrevenni, értékelni... :-)

GGábr81 2017.09.28. 21:37:03

@Tom40: Én nem is mondtam Matyira, hogy rossz. Én csak Khedirához hasonlítottam. Én Khedirát sem bántottam soha, neki is vannak jó dolgai, "láthatatlanul" hasznos. Keveset ütközik, viszont jól olvas és zárja a passzsávokat, labdaszerzés után azonnal megjátszható, ilyenkor szinte 100%-os pontossággal továbbít, "lecsorgókat" rendszerint összeszedi. Rengetegszer úgy szerez labdát, hogy az ütközést ugyan nem ő végzi viszont a szabad labdát begyűjti, megtartja. Türelmes és maximálisan betartja a rábízott feladatot ezt is látni nem csak az edzők elmondása alapján lehet tudni. Pl egy átszervezést követően több vagy kevesebb támadófeladatot kap rajta nagyon látszik, hogy mit kérnek tőle. Ezek nagyrészt Matyiról is elmondható, aki többet fut na bumm az nekem önmagában nem erény. Többet ütközik... Oké igaz, várom, hogy ezáltal jobbak legyünk. Bl döntőt kell játszani és kiderül.

pedronegroo 2017.09.29. 09:08:28

@Andris Farkas: Igazából egyiknek sem. Egy Costa-Dybala-Cuadrado hármas bőven elég volna előre a bóják már rég kimentek a divatból, Mandzu-t még lehetne használni középpályán legalább lenne egy labdaszerző védekező középpályásunk. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása