Vialli: "A Juventus készen áll a Bajnokok Ligája-győzelemre"

vialli_gianluca_bl-serleggel.jpgA Juventus egykori csapatkapitánya, Gianluca Vialli úgy látja, hogy a zebramezesek készen állnak arra, hogy akár már a jelenlegi szezon során megnyerjék a Bajnokok Ligáját. Az elmúlt három év alatt a torinóiak két alkalommal is eljutottak a fináléig, azonban mindkét alkalommal vereséggel távoztak.

"Eleinte szinte kellemes érzés volt, hogy én lehettem az utolsó csapatkapitány, aki megnyerte a Bajnokok Ligáját, de most már unom és elegem van belőle." - utalt vissza a La Stampa munkatársának nyilatkozva Vialli az 1996-os római döntőre, amely során a Juventus tizenegyespárbajban hódította el a trófeát.

"Egy olyan csapatnak akarok a kapitánya lenni, amely öt-hat évente és nem huszonegy évente nyeri meg a Bajnokok Ligáját.

Ebben az évben nyolc azonos szinten álló csapatot is látok: a Juve, a Real, a Barca, a Bayern, a Chelsea, a United és a City. Bármelyikük is nyeri, nem jelent majd meglepetést.

Aztán ott van a PSG is, amely két fenomént igazolt, s a favoritom volt, azonban most egy kis kétségem támadt, mert nincs túl nagy harmónia a klubon belül, márpedig anélkül az ember nem juthat sehova. 

Látok-e forradalmi változásokat a Juvénál a látóhatáron? Nem, de Allegri egész más szintet képvisel, ő a legjobb a különböző helyzetek felismerésében. Ebből pedig a megfelelő döntéseket hozza, nem idegeskedik a játékrendszer miatt, s kivárja, hogy miként működnek a dolgok.

Próbálgatja a dolgokat, s addig változtat, míg rálel a megfelelő csapatra. Mit gondolok erről a Juvéról? Az első két meccsüket őszintén játszották le. A többit első sebességre kapcsolva, s a dolgok rosszul alakultak a Barcelona ellen, de kiválóak voltak a Torino ellen. Azt mondanám, hogy túl korai lenne megítélni, de hozzátenném, úgy tűnik, hogy fordulóponthoz érkeztek.

Mennyire fontos a csoport első helyén végezni? Nem túlzottan, fontosabb, hogy szerencsések legyenek a sorsoláson. Mi hiányzik a Juvéból a Bajnokok Ligája megnyeréséhez? Semmi. Csalódott voltam Cardiff miatt, de az, hogy két döntőt játszottak három év alatt, azt sejteti, hogy a Juve a végéig harcban lesz."

A Juventus argentin támadója és gólfelelőse, Gonzalo Higuaín egyelőre tanácstalanul keresi jó formáját a jelenlegi szezon során, s Massimiliano Allegri pihenőt szavazott neki a torinói városi rangadón.

"Higuaín? Soha sem láttam Maradonát a csapattársainak panaszkodni. Nekem úgy tűnik, hogy Pipita néha túlzottan kimutatja frusztrációját, s ez visszaüthet. 

Recept a gólokhoz? Fizikálisan jó formában kell lenni, s rá kell lelni a jó formára és a higgadtságra. Játszatnám-e őt ma este? Igen, már csak azért is, mert amikor játszik, számos gólt lő, s ennyi az egész.

Miért van, hogy Paulo ennyi gólt szerez? Úgy gondolom, hogy rálelt az egyensúlyra a kreativitás és az eredményesség között. Azután ott van az edző, aki jól megérti őt, s a csapattársai is tudják, hogy nála van a legjobb helyen a labda.

Amikor az ellenfél kapujára tör, Dybala olyan, mint Messi: mindig a jó döntéseket hozza, másoknál előbb észreveszi a dolgokat, felismeri azokat és döntőnek bizonyul. Sokkal inkább hiszek a gyakorlásban, mint a tehetségben, mert a megfelelő fizikumra és akaratra van szükség, s fontos, hogy hogyan és mennyit edz valaki. Ezen túlmenően vannak istenadta tehetségek. 

Mandžukić? Az egyetlen gond, hogy nem annyira kifinomult, de minden adott nála ahhoz, hogy egy nagy csapat kilencese legyen. Azonban a városi rangadón egy másik játékos nyűgözött le: Pjanić. Még soha sem láttam őt így játszani, még a Románál sem, s igazán jól összeillenek Matuidivel.

A Juve megváltoztatta volna? Megtiszteltetést jelent ezt a mezt viselni, s nem lehet természetesnek venni. Az ember magába szívja a légkörét, s feláldozza magát érte, de arra is emlékeznie kell, hogy csak kölcsönben kapta, s úgy kell majd visszaadnia, hogy a csapatot magasabb szintre emelte.

Ezeken túl ott van a filozófia, amely szerint nem kell gyönyörűnek lenni, inkább győztesnek és eredményesnek. S ez az, amiben a valódi gyönyörűség rejlik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6112901566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drughi Di Bianconeri 2017.09.27. 14:52:43

Egyik héten Ravanelli, másik héten Vialli nyilatkozik , kellemes nosztalgia :)

Én is unom,hogy az utolsó BLt akkor nyertük,mikor még azt sem tudtam, hogy a Juventust eszik-e, vagy isszák?

Nem kell a túlzott teher, ez,hogy a 8 legerősebb csapat közé képzel minket, reális, egyelőre célozzuk meg azt, aztán meglátjuk,hogy alakul a sorsolás,forma stb.

Az mondjuk aranyos,hogy szerinte Mandzu nem kifinomult, mikor ő még nála is darabosabb volt :)

pott70 2017.09.27. 16:12:28

Amúgy imádtam Viallit,de hagyjuk már ezt a bl nyerést.Tegye mindenki a dolgát,nyugodtan,magabiztosan.Ja,és nyerjünk este!!!!!

Nathas 2017.09.27. 20:10:12

@Drughi Di Bianconeri: nem véletlenül mondta, hogy a gyakorlásban hisz, nem a tehetségben :-)

Amikor ezt a mezt látom, mindig olyan boldog és nosztalgikus érzések töltenek el! Azt viszont nem tudom

Nathas 2017.09.27. 20:13:42

@Nathas: hogy miért ebben játszottunk, elvileg mi voltunk a hazai csapat.

megasün 2017.09.27. 22:18:25

Szerintem már 3 éve is felkészültümk a BL megnyerésére, de az nem olyan egyszerű. Sok mindennek együtt kell állnia, és vannak még motivált csapatok Európa szerte.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása