Pjanić: „Nem kaphatunk ilyen gólokat”

pjanic_miralem_labda_es_uj_logo.jpgMiralem Pjanić nem tagadja, hogy a Juventus jobban teljesíthetett volna, és számára különösen az első félidő utolsó másodperceiben elszenvedett gól volt fájó.

A Barcelona hazai pályáján Lionel Messi két góllal, Ivan Rakitić pedig egy góllal járult hozzá a végső eredményhez.

„Az első félidőben nem kaphatunk ilyen gólokat. Annyira jó teljesítményt nyújtottunk az első félidőben, meccsben voltunk, és gólszerzési lehetőségeink is voltak.” - értékelt a középpályás a Mediaset Premium számára.

„Amint a Barcelona megszerzi a vezetést, ők járatják a labdát, és azt tesznek, amit akarnak. Jobban teljesíthettünk volna, és ez most egy lecke számunkra. Csak a szezon elején vagyunk, de kár érte, mert jobb eredmény is születhetett volna.”

A csoporton belül a Sporting idegenben 3-2-re nyerte meg a meccset az Olympiacos ellen.

„A csoport első mérkőzésénél tartunk, ezért az emberek túlzásba viszik a kritikákat. A csapat reagálni fog, ahogyan mindig is tette. Egy nagyszerű csapat ellen veszítettünk, és számos játékos hiányzott.

Az a fontos, hogy tanuljunk a hibáinkból. Gólt szerezhettünk volna, ha agresszívebbek vagyunk a támadások során.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7012825574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2017.09.13. 10:07:13

Nem! Nem hiányzott senki, csak rossz játékosok voltak a pályán!

Juventino86 2017.09.13. 10:10:39

Valóban nem kaphatunk ilyen gólokat. De ehhez védelem is kell, és sajnos Benatia nagyon gyenge. És sajna az is kiderült, hogy Lichti is kell a védelembe, mert DS és Sturaro még nála is sokkal rosszabbak. Mindazonáltal én nem kongatnám a vészharangokat a csapattal kapcsolatban. Nagyon az idény elején vagyunk. Az viszont biztos, h Chiellini és Mandzu játékban és mentalitásban is kell a csapatba.

pott70 2017.09.13. 10:30:12

Pjanic egyébként nagyon jó volt.Szerintem a csapat legjobbja.Matuidi is elég jól muzsikált.

mrdel 2017.09.13. 11:13:58

A csoportmeccseket kellően lazán kezdték a srácok. Csak jussunk tovább. Az egyenes kiesésben kell nyerni!

Knob 2017.09.13. 11:22:15

@Juventino86: Igazat adok, de szerintem nem ugyanazért gondoljuk ugyanazt. :)
- Benatiat nem tartom nagyon gyengének, tegnap szerintem Barza Papa sokkal rosszabb volt, mint Benatia, de ez nem az Ő hibája, hiszen egyértelmű mindenki számára (kivéve Allegrit), hogy nem tudja tartani a lépést Messivel és még Iniestával sem.
- Lichti semmivel sem jobb, mint DS, ha végig gondoljuk szerintem ez tény. Főleg az elején jó párszor kiválóan fedezte a labdát és nagyon jól keresztezett, figyelte a passzcsatornákat a jobb szélen. Persze nem Zambrotta, de ezt eddig is tudtuk.
- Sturaroról pedig Allegrin kívül senkinek eszébe sem jutott, hogy ki kellene próbálni a negyedik NEM posztján. Még védekező kp-nak is középszerű, pedig ott a legjobb. Így ez sem az Ő hibája. Csak kóválygott ott, mint gólya fos a levegőben, de ez érthető ha olyan feladatot kapsz amit még soha, és persze ellátni sem tudod.
- Szerintem sincs még minden veszve, de azt azért hiányolom, hogy eddig senkinek nem tűnt fel, hogy Bentancurt betette ez a majom jobb szélső támadónak? Mikor a padon ült egy jobb szélső támadó? És nem is a legszarabb fajtából? Már a kezdés előtt mikor megláttam a kezdő felállást mondtam a páromnak, hogy Allegri ezt a meccset el akarja veszíteni. Ez sajnos tény, de azért még reménykedtem, hogy én látom rosszul.

Rikoo 2017.09.13. 11:28:01

@Knob: Benatia 3 gólban volt benne 3-ból és nem volt rossz?:D

Rikoo 2017.09.13. 11:31:12

@Knob: Bentancur pedig belső kp. volt, fel se lépett támadni. 4-3-2-1 volt elvileg a felállás csak Dybala középen Douglas Costa pedig végig a vonal mellett volt szinte.

pedronegroo 2017.09.13. 11:52:09

Úgy látszik Neymar eladása jobban megzavarta a Juventust mint a Barcelonát....

pedronegroo 2017.09.13. 11:55:45

A Benatia-Barza páros már a meccs előtt ki lett beszélve hogy nem valók egymás mellé...

2017.09.13. 12:10:41

Tavaly a Sevilla ellen, ugyanígy játszottunk, csak ugye náluk nem játszottak Iniesta, Messi, Rakitic féle játékosok. Szerintem teljesen reális eredmény született.

Dellar Zsolt 2017.09.13. 12:11:05

Benatia miért volt benne mind a 3 gólban? Az elsőnél megsúgom,ha jobban megnézed,Barzagli volt aki a védőfalból kilépett,ezzel üres területet hagyva azt jól le is cumiztatták pjaniccal egyetembe,sturaro és benatia meg gyorsan próbált zárni,az hogy elmegy a lába alatt az pech.nem is az ő oldalán mentek be. A második gólnál nem segÍtett oda Sandronak ahogy Chiellini szokott hanem bennt téblábolt,de kutya köze nem volt az egészhez,Sturaro nem tud bedobásra kirúgni egy labdát,hanem amit az amatőr focistáknak is a legelején tanítanak,nem gurítom vissza középre a lasztit ziccerbe a 16oson belül.Szó itt Allegri a lúdas nem kicsit,egy fogalma sincs mi a tökömet csináljak Sturarot rakott be jobbvédőnek.A 3.ikba benne volt,ahogy Sandro is,de rendezetlenek voltak a kontratámadás miatt, hiba volt h nem lépett ki,de ha megnézed dembele meglépett jobb oldalon,arra számított mehdi h passzolni fog a törpe argentín,de cumi lett,akkor egye fene ezt neki lehet felróni.De Sandrot miért nem írja senki h mekkora béna vagy adjuk el? Mert kritikán aluli volt védekezésben mind támadásban. Mint mások is írták Barzagli szerintem is gyengébben muzsikált tegnap, kivéve Sturaro őt nehéz alul múlni.Nem gondoltam,de a védelemmel idén nagy gondok lesznek,a sok károgónak lehet igaza van,Höwedes meg Chiellin remélem elég lesz,ha mégse ,akkor Marottáéknak januárban ezt orvosolni kell.Kell egy jobb védő,és nincs idő megvárni míg Lirola jön köv nyáron Lichti helyére.Oda egy nívósabb játékos kell.Meg a védelem se biztos,h megvárhatja Caldarat,kéne De Vrij vagy v.ki,minnél hamarabb

Dellar Zsolt 2017.09.13. 12:16:38

@Rikoo: Ez így van,és szídjuk néha Cuadradot de szélen ő kihúzza és Dybalának teret nyít,azzal h bentancur csak középen volt és jobbra egyáltalán nem húzodott,dybalának kellett azt is játszani de két helyen nem lehet vagy szélen vagy középen megy,így kis is iktattuk a játékát,szerintem ezért muzsikált tegnap gyengébben,costa meg egyedül futkározott ott bal oldalt,ami édes kevés volt,az kiderült ha 3 kp van akkor agyhalottak vagyunk támadásban,egyik középpályásnak muszáj lenne jobbra húzódnia a támadásépítéseknél,de erre tegnap nem jöttek rá.

.Bulldeo 2017.09.13. 12:24:03

@pott70: Pjanic szerintem is jól játszott; amúgy nekem a BL döntőben is ő volt a legélesebb a csapatból, és az ő lecserélésénél éreztem annó, hogy semmi esély nem maradt.
Nem annyira látványos, amit csinál, de egy zseni.
Matuidi viszont még nem érzett rá a játékra.

m.martin91 2017.09.13. 12:40:25

@Dellar Zsolt: Jól látod a helyzetet, én is hasonlóképpen vélekedek.

steven.h 2017.09.13. 12:43:38

@Dellar Zsolt: Mivel 4-3-2-1-et (a hibás felrajzolást inkább hagyjuk)játszottunk Bentancurnak nem is volt feladata széthúzni a játékteret és Cuadradot játszani...

Pitts 2017.09.13. 12:50:54

@Dellar Zsolt: A második gól előtt ő kezelte le a labdát Suareznek a kapunktól 30 m-re, onnan indult a támadás.

@.Bulldeo: Maximálisan egyet értek. Pjanic rengeteget fejlődött védekezésben mióta itt van, tegnap is ő ütközött, szerelt, szerzett labdákat, azon túl, hogy talán a leglabdabiztosabb játékosunk. Ráadásul amit ő tud, azt rendszerint hozza is, tegnap is egyike volt a pár említésreméltó teljesítménynek.

Bertalan Sanya 2017.09.13. 13:03:31

Nekem tetszett az a pàr lövése, ha kicsit nagyobb lövőereje lenne, nembiztos, hogy ez lett volna az eredmèny, de màr mindegy, majd a hazai pàlyán!!

JuventusFanatikus 2017.09.13. 13:07:25

@.Bulldeo: Hogy még egy kicsit fényezzem Pjanićot, a Barca elleni mindkét meccsen hatalmasat játszott.Rendszerint a nagy meccseken remek teljesítményt nyújt.

Knob 2017.09.13. 13:11:47

@Rikoo: Tényleg nem kötözködök...Rendben. Benatia benne volt mind a 3 gólban. De nem ezért vagy azért:

1. gól - 1:1-ben Messivel szemben, szerintem mindenki csak annyit tud tenni, hogy elé lendíti a lábát, hátha...de mondjuk Barzának lehet nem Suarez mögött kellett volna elbújni, hanem elé lépni, mivel ezt a formációt már addigra harmadszor játszották el.
Közben 52. perc, gólhelyzet, Messi lövése - Matuidi rohadt nagy blamája volt.
2. gól - Costa mellett ment el és Sandro mellett adott be középre Messi, Benatiának köze nem volt ehhez a gólhoz, vagy ha igen, akkor rajta kívül még 6 Juve játékosnak volt ez ugyanakkora hibája. (Barza papa nem zárta a kapu közepét és csak rámászott Benatiára)
3. gól - Sandrot teljesen megetette Messi, könnyedén elment mellette és itt viszont tény, hogy Benatia nem lépett be Messi elé a lövéskor, ebben hibázott.

Matiudihoz hozz tenném, hogy volt egyhuzamban legalább 15 perc, mikor azt hittem, hogy ápolják, mert sehol nem lehetett látni.

Illetve ha Bentancur valóban a jobb oldali kp volt, akkor nagyon nem értette meg a feladatát és rohadtul el "Khedirázta" az egészet. Gyakorlatilag minden egyes támadáskor a jobb szélen tartózkodott, volt is pár beadása a 16-os jobb sarkáról és többször oda ment fel letámadni a Barca labdakihozatalát (ezzel ezek szerint üresen hagyva a kp jobb oldalát és DS-t). Na most akárhogyan is, de azt hiszem a védelem előtt jobb helye lenne.

Dellar Zsolt 2017.09.13. 13:36:16

@steven.h: nem mondta senki h nem 4-3-2-1 volt, csak azt h v.kinek húzodni kellett volna jobb szél fele,megöltük a támadójátékot,értelmezd az írást,aztán mondj ilyen hadititkokat,amit mindenki tud.Én a gyengeségünkre utaltam tegnap,azért írtam a 3 kp nem jött be.

Jamal Jamal 2017.09.13. 13:37:55

@Rikoo: Ez nem teljesen igaz:
- az első gólt tulajdonképpen Barzagliról kaptuk ugyanis elfeledkezett Suarezről, Benatia már csak a 16.oson belül felrúgni tudta volna olyan lendülettel ment Messi
- a második gólnál Sztyuáni elkapkodta a felszabadítást (más kérdés hogy Rakiticen kinek kellett volna lennie ott és akkor)
- na a harmadik gólban abban benne volt.

Szvsz nem akkora a baj, de a helyzeteket ha berúgta volna mindegyik amelyiknek volt akkor nem ez lett volna a vége.

Forza JUVE per SEMPRE!

steven.h 2017.09.13. 13:47:35

@Dellar Zsolt: ez lett volna Dybala feladata ebben a hadrendben ha Costa kihúzódott akkor a másik kihúzódó az Dybala lett volna, nem Bentancur épp a felállásból adódóan, te elképzelésed alapján a másik oldalon se Costanak kellett volna kihuzodni hanem Matuidinek...

Dellar Zsolt 2017.09.13. 13:47:46

@Pitts: A második gólnál ő vette le Suareznek? ez komoly:D:D:D igen az ő hibája, Sandro meg a végzősbálra kisérte Messit,Sturaro meg gyakoroltatta a kapuralövést Rakiticcel,mert mostanság nem szerzett elég gólt.Értem!!! :D:D
Itt sokan eldöntik h v.ki szar,és akkor mindent a nyakába kell varrni, kezdve Benatiával meg De Sciglioval,az egész csapat nem muzsikált jól,csak kb 40 percig aztán vége is volt.Rugani is bajnokikon nem egyszer bizonytalan,és bénázik,akkor meg azt olvasom,mert nincs játékban meg még fiatal bla bla bla.... Lehet az edző nem véletlenül nem meri betenni.Ruganinál belefér,Benatia meg szar,"adjuk el a csába".Egyik sem jobb a másiknál,összhangnak kell lenni a mozgásokban,és együtt erősítik egymást.Bonucciék is azért szarok külön-külön,ahogy mondják egységben az erő.

Rikoo 2017.09.13. 13:54:31

@Knob: @Jamal Jamal: A második gólnál 30 méterre a kaputól odaadta az ellenfélnek a labdát.
Ami az elsőt illeti ott lehet Barzaglira is panaszkodni, de azt csinálta amit egy védőnek kell, vagyis kilépett a csatárral. Max. annyit tehetett volna, hogy megpróbálja megelőzni ami, viszont ha rosszul sikerül akkor szabadrúgás 20 ról.
Benatia ahelyett, hogy kilépett volna Messire egy helyben próbált blokkolni ami a legrosszabb amit egy védő tehet ebben a helyzetben. Ez olyan, mint amikor a kapus a vonalon áll és nem jön ki 4-5 méterre, hogy csökkentse a szöget.
A 3. gól az meg vérlázító. Ha felrúgja nem panaszkodok, de az, hogy megáll(!!) és szemmel követi az röhejes. BL szinten ez qrva gyenge teljesítmény.
Barzagli is gyengén játszott, de Benatia borzalmas volt.

Dellar Zsolt 2017.09.13. 13:56:46

@steven.h: Támadás építésnél valakinek menni kellett volna jobbra,mellesleg Matuidi párszor meg is tette,h balra ment.Ha még mindig olvastál volna normálisan,irtam h Dybala jobb szélen volt meg középen is egyszerre két fele nem mehet,ezért hiányzott a kolumbiai szélen,amit nem értessz attól h középen 3an vagyunk és nincs jobb szélső az egyik középpályás mikor támadunk húzodhat jobb felé,h segítse dybalát,de mivel senki nem tette, Dybala kiment jobbra és aztán láttuk mi lett a vége semmi.Ha belül volt akkor meg a szélt nem lehetett bejátszani jobb oldalt,csak a balt ahol costa néha megpróbált elfutni.szóval dybala mostanság villogott,de most mi tettünk róla h ne tudjon fickándozni,ahogy szokta.Volt amúgy példa bajnokin is emlékszem Pogba középpályás volt de kihúzodott balra,csak ennyit kellett volna.Attól h van egy taktika nem kell mindenkinek ott állni ahova kiírták az eredmenyek.com-on.

Rikoo 2017.09.13. 13:58:12

@Dellar Zsolt: Nem tudom miért véded Benatiát mikor normális meccse nincs komolyabb csapat ellen mióta Juventus játékos. Mondjuk ennél lejjebb már nem lesz neki sem. Az a ciki, hogy rá még Marotta is csak annyit tud mondani, hogy "megfelel a követelményeinknek".

Dellar Zsolt 2017.09.13. 14:14:44

@Rikoo: Azért védem csak,mert ő is csapattag és mind a 3 gólt a nyakába varrnák itt jópáran.Az egész védelem fos volt,nem kell szépíteni.hülyeség egy emberre kiélezni az egészet,korábban írtam h a védelembe mindenképp kell ember,nem azért írtam, mert Benátiát tartom a legjobb védőnek,csak sokan úgy írják mintha a tegnapi meccs rajta ment volna el,voltak itt páran a csapatban,akik jelentkezhetnének eme címre és előre állhatnának,s nem biztos h Benatia lenne az.

Rikoo 2017.09.13. 14:24:37

@Dellar Zsolt: Igen, az tény, hogy nagyon sok gyenge egyéni teljesítmény volt és alapból, mint csapat volt ez egy nagy bukta tegnap.
De santos ami tény az tény, vagyis Benatia mind a 3 gólban nagyon komolyan benne volt. De Barzagli, Alex Sandro, Sturaro is benne voltak csak nem annyira komolyan, mint a marokkói. De Sciglio pedig jókor vált ki, bár így is volt egy gyönyörű passza Dembelének a 16-oson belül.

steven.h 2017.09.13. 14:41:38

@Dellar Zsolt: Elbeszélünk egymás mellett, mert szerintem meg pont az volt a gond, hogy Costa kihúzódott és totál semlegesített Sandro játékát. A Mandzukic-Sandro szél pont azért működött annyira mert Mandzu befelé húzódott ezzel területet nyitva Sandronak aki támadásban is kiváló. Másik szélen azért kellett volna Cuad, vagy oda tenni Costát, hogy ott is tudjunk támadni, mert DS nem jön fel úgy támadni mi Sandro, ergó féloldalasak voltunk, mert Cuadradonak meg pont Dybala csinálta a helyet azzal hogy szabadon játszik.

Bentancurnak ebben a formációban nem volt feladata kihúzódni, nem is az az erőssége, hanem a passzjáték meg jól irányított is onnan középről, Dybalat és Costat kellett volna felcserélni.

steven.h 2017.09.13. 14:44:36

@steven.h: Jah meg Pogbáról annyit, hogy az 3-5-2 volt, megint egy másik felfogású játékrendszer, mivel ott csak 1 szélső van emberelőnyös szitukat pedig ki kell alakítani, de mondom, nekem pont az volt a bajom, hogy Costa kihúzódott Sandrora és megölték egymás játékát plusz teljesen féloldalasak voltunk mert Dybala meg rendre középen tűnt fel, ahhoz van szokva hogy a jobbján is vannak és nyitja nekik az elmozgással a területet.

Jamal Jamal 2017.09.13. 14:54:49

@Rikoo: Nem azt mondtam hogy a meccsen hibátlanul játszott hanem hogy az összes gólt a nyakába varrni sületlenség.
Nekem Barzagli is és meglepő módon Sandro is lassúnak tűnt.
De Sciglio pedig amíg pályán volt ő sem volt tökéletes ,de dolgozott a támadásoknál is.
Sztyuáni meg elmehet a f..szba amilyen szerencsétlen, én gombokért odaadnám csak vigye már el valaki.
Még a mozgása is olyan volt mint az ökörhugyozás.

Ja és Benatia nem is a megszokott helyén játszott, ez egy eléggé felforgatott felállás volt.
Mandzukic és Marchisio nélkül megb..szhatjuk magunkat.

Rikoo 2017.09.13. 14:58:09

@Jamal Jamal: Mivel csapatsportág így nyilván nem lehet csak ráfogni a gólokat, de mindegyikben nagyon komolyan benne volt.
Alex Sandro beteg volt a napokban, illetve még nincs is igazán formában, mint ahogy ez a csapat legnagyobb részére elmondható. Ez a szokásos őszi forma. Ilyenkor mindenki kiéli magát itt a blogon is, aztán tavasszal jön majd a szurkolás.

Jamal Jamal 2017.09.13. 15:14:39

@Rikoo: Na végre, valami pozitív leesik Tőled is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása