Allegri: „Nem a felállás a meghatározó”

allegri_massimiliano_oltony_bl-sajtotajekoztato.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri szerint nem a Barcelona ellen alkalmazott felállás a fontos, hanem inkább a játékosok jellemzői.

„Nincs mit feltalálni, csak tíz embert lehet pályára küldeni, illetve egy kapust.” - mondta az Öreg Hölgy szakmai vezetője a sajtótájékoztatón.

„Nagy lelkesedés kell, illetve eszméletlenség, mert ilyen meccsek során az ember elveszti az eszméletét.

Kedden kiválasztom a tíz legjobb játékost, aki majd pályára lép, és megpróbál gondokat okozni a Barcelonának.

Viszont tudjuk, három kapott gól nélküli meccs a Barcelona ellen kivételes teljesítmény lenne.

Mivel nehéz meccs lesz, valóban nagyon nehéz, megpróbálunk majd gólt szerezni. Azt elmondhatom, hogy Andrea Barzagli játszani fog. Azt nem tudom, hogy a jobb vagy bal oldalon vagy éppen középen, de mindenképpen játszani fog.

A felálláson túlmenően inkább a játékosok tulajdonságai számítanak. Mario Mandžukić talán nem is igazán szélső, azonban ő olyan futballista, akire nagyon számítunk, nagyon fontos magas labdáknál és rögzített helyzeteknél.

A Barcelona ellen játszhatunk három középpályással és három csatárral, vagy éppen két középpályással úgy, hogy ugyanazok a futballisták lesznek a pályán. Vagy lehet szó két csatárról és egy visszavont csatárról. Még döntenem kell, de a pályára küldött játékosok tulajdonságai lehetővé teszik számomra azt is, hogy a dolgokat a meccs közben is módosítsam.

Federico Bernardeschi esélyes a játékra holnap, de ez nem jelenti azt, hogy kezdő lesz, viszont mutatkozik esély a játékára. Szombaton 20 percet játszott, és nagyon jól teljesített, egyre jobb fizikai állapotban van, és erősödik fizikailag, ezért holnap hasznos játékos lehet számunkra a kezdő sípszótól vagy csereként beállva.

Kedden nagyon higgadtan és rendkívül precízen kell játszanunk, különösen letámadáskor. Amikor olyan futballisták ellen játszik az ember, mint Lionel Messi, Andrés Iniesta, Luis Suárez, Ousmane Dembélé, Gerard Deulofeu, akiket nehéz fogni, akkor igazán nagyszerű játékra van szükség.

A Barcelona nagyszerűen kezdett a bajnokságban, már előnyre tett szert a Real Madriddal szemben. A Madriddal egyetemben esélyesei a BL-győzelemnek.

Hogy kevésbé veszélyesek-e Neymar nélkül? Neymar és Paulo Dybala két olyan fiatal futballista, aki a világ legjobbja lesz. Jelenleg nagyon közel állnak Lionel Messi és Cristiano Ronaldo szintjéhez. Még csak a szezon elején vagyunk, és őt egy fiatal sráccal, Ousmane Dembélével helyettesítették. Továbbra is azt mondom, hogy ma még mindig a Barça a legerősebb csapat.”

Andrés Iniesta többször felmerült a Juventus vonatkozásában a nyáron, de erről Massimiliano Allegri nem kívánt beszélni.

„Jelenleg semmi értelme beszélni az átigazolási időszakról, mivel az lezárult tíz napja. Csak annyit mondhatok, hogy Andrés Iniesta futballját öröm nézni mindenkinek, aki szereti a labdarúgást.”

Sokak szerint egy döntetlen megfelelő eredmény lenne a katalánok ellen a Camp Nou gyepén, ám a mesternél fel sem merül ez az opció.

„Mondtam a múltban, hogy ez nagyszerű lenne, viszont a Barcelona ellen három alkalomból egyszer sem gólt kapni nem egyszerű. A Juventus képes erre, azonban a góllövésre kell játszanunk kedden, mivel a Barcelona számos erősséggel rendelkezik, még ha akad néhány gyengeségük is. Ezért jó meccset kell játszanunk, nem szabad számításokba bocsátkozni, mivel nem gondolhatjuk azt, hogy a keddi meccs meghatározza a csoportból való továbbjutást.

Döntő lehet azon tekintetben, hogy nagyobb esélyünk nyílik az elsők között végezni, de lehetünk elsők vagy másodikok a csoportban.

Az első és harmadik BL-szezon során, amikor döntőbe jutottunk, egyszer csoportelsők, egyszer pedig csoportmásodikak lettünk, de döntőt játszottunk ettől függetlenül. Ezért gondolom úgy, hogy normális esetben a második, harmadik és negyedik meccs lesz döntő a továbbjutás vonatkozásában.”

Mindkét csapat nyáron sokat változott, és egyes vélemények szerint mindkét csapat gyengébben kezdte a szeptembert, mint ahogyan az előző szezont zárta.

„Szerintem a futballban mindegyik szezon különbözik az előzőtől. A játékosok cserélődnek, így működik a dolog, aztán végül az eredmények számítanak.

A Juventus eddig többre nem lehetett képes, mint kilenc pontot szerezni a három meccsen, mindhármat megnyertük, ahogy a Barcelona is. A szezon hosszú, és a dolgokkal lépésről lépésre kell foglalkozni. Nem vagyunk a legjobb fizikai állapotban, de még csak az év kezdeténél járunk, de fejlődünk.

Az a célunk a szezon ezen első szakaszában, hogy továbbjussunk, aztán a március szokás szerint úgy találjon ránk, hogy minden kiírásban még versenyben vagyunk, így a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és az Olasz Kupában.

Nehéz arról beszélni, hogy erősebbek lettünk-e vagy gyengébbek. Ha a Juventus és a Barcelona nyer, akkor erősebbek. Ha veszít, akkor nem annyira erősek.

A Juventus nagyon jó változásokon ment át, a klub mindig a legjobb játékosokat találta meg és csábította Torinóba. A távozók miatt a játékoskeret változott, de az eredmények nem.

Ami pedig a Barcelonát illeti, furcsa őket három új játékossal látni, mert megszoktuk, hogy ugyanaz a tizenegyet küldik pályára. Az ő csapatuk jól működött ugyanazokkal a futballistákkal, míg a Juventusnak sikerült jól működni játékosok váltogatásával.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4212822390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spider81 2017.09.12. 09:25:28

Csak Stuararo-t ne?Pliz Mester!

delpi0823 2017.09.12. 09:36:46

@Spider81:Pedig sanszos,sztem beallunk vedekezni,nekem legalabb is ez jott le ebbol a nyilatkozatbol.

Spider81 2017.09.12. 09:41:14

@delpi0823: Eleg valoszinu,mivel nincs Chiello,Howedes hatul elsolrol meg ugy nem lesz Pumukli es Mandzu!

5 vedonk lesz osszesen a meccsre :(...amibol 4-en jatszani fognak!
Elol meg a variaciok a Higany,Dybala,Costa,Berna! Szoval szerintem Berna tutti nem kezd es igy marad Allegri-nek variacios lehetosege elore.

A kozeppalyara,Merio es Caligara is behivott kapott a ket serultunk helyett...

Egy szo mint sza elegge foghijas a keret!
Jo lenne tisztesen helytallni es ponttal vagy pontokkal tavozni!

jeneiPALI 2017.09.12. 10:04:34

Remélem nem kapunk ki x legalább meglesz valahogy!

Mitya10 2017.09.12. 10:23:07

Tavaly sokan ugyanígy álltunk a meccshez aztán hoppá. Hozzáteszem akkor igenis Alves parádés teljesítmènye is kellett ami már holnap nem lesz. Bárki is kezdjen jobb oldalt, gyenge lesz. Egyszerűen Dybalaban bízok rettentően olyan màs arckifejezéssel lép már pàlyára mintha a 10-es mezzel egyetemben igazán most vált volna felnőtté és éretté a feladathoz. Am Mister én rohadtul nem bánnám ha Federico pajtink kezdene :)

Spider81 2017.09.12. 10:43:09

@venember83: Ez 4-3-3 lesz...Matuidi megeszi Dembele-t...hogy Sturaro megeszi-e Suarez-t?Kettojuk kozul nem a mi fiunk a harapos...inkabb Asamoah-t neznem el Sturaro helyen...

Ez bitang nehez meccs lesz!

mpite 2017.09.12. 11:08:19

@venember83: Akár Barzgali, akár De Sciglio kezd a védelem jobb szélén, olyan ember kéne elé, aki tud védekezni. Ha már mindenképpen be kell állítani Struarot, akkor én inkább oda tenném és Mandzu helyére mehetne Douglas Costa/Bernardeschi. Utóbbit én mindenképpen szeretném pályán látni, én jóval többet látok benne, mint a brazilban.

patrik1112 2017.09.12. 11:37:22

A legfrissebb talalgatasok szerint 4-3-2-1 varhato, Bentancurral a kezdoben. Egybol a melyvizbe?

Sztovicska 2017.09.12. 11:43:51

@venember83: nem lepődnék meg ha hátul sandro helyén DS vagy Asamoa kezdene és Sandro lenne Mandzu helyén. Majd a második félidőben vissza hátra és jöhet a helyére Berna

2017.09.12. 11:53:55

Nagyon nehéz lesz :(. Szvsz nem baj ha kikapunk, csak játszunk bíztatóan.

GGábr81 2017.09.12. 16:02:06

@rightinthenuts91: Hát igen, ezzel is ki tudok békülni, ha tudunk jól, bíztatóan játszani. Mindent megtesznek, nem alibiznek, akkor úgy ki lehet kapni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása