Trezeguet: "Allegri Lippire emlékeztet"

trezeguet_david_oltonyben_mosolyog.jpgA Juventus egykori ikonikus támadója és legeredményesebb külföldi gólszerzője, David Trezeguet szerint az Öreg Hölgy mestere, Massimiliano Allegri leginkább Marcello Lippihez hasonlítható. A francia csatár egyúttal Buffonról és Dybaláról is szót ejtett.

Trez négy bajnoki címet nyert a csapattal és 2003-ban Bajnokok Ligája-döntőben is szerepelt, Marcello Lippi irányítása alatt.

"Allegri? Remek munkát végez, Lippire emlékeztet." - nyilatkozta a Trezeguet a Tuttosport-nak. "Amellett, hogy Allegri is toszkán, abban is hasonlít Lippire, hogy ő is képes volt rövid idő alatt hozzátenni valami pluszt a csapathoz és történelmet írni a klubbal."

"Megnyerte magának a szurkolókat, a klubot, s talán, ami a legfontosabb, a csapatot is. Fontos és nehéz döntéseket kellett meghoznia, most pedig tisztelik és követik őt. Azt se felejtsük el, hogy nem volt könnyű számára sikeresnek lenni, hiszen olyan ember sikereit kellett továbbvinnie, mint az imádott Antonio Conte.

Buffon visszavonulása? Nyugalom, még van idő. Néhányan ugyan kritizálják a játékát, de Gigi remekül van és képes továbbra is a magas minőségű játékra. Már húsz éve a modern futball része, így biztosan tudja, hogyan kell kezelni a kritikákat és, hogy mit kell tennie.

Ő a futballtörténelem egyik, ha nem a legjobb kapusa, így nem véletlen, ha a szurkolók imádják, bármerre jár is. Nem lennék azon sem meglepve, ha tapsvihar kisérné a Camp Nouban."

Trezeguet természetesen a Juventus új csillagáról, Paulo Dybaláról is kéredezték, akit sokan már Lionel Messi örököseként látnak a világ futballjában. A két argentin kedden egymással is szembenéz, ugyanis a Barcelona és a Juventus ismét, ezúttal a csoportkörben találkoznak egymással.

"Barcelona - Juventus? Remek meccs lesz. Két olyan csapat találkozik, melyeknek egyértelmű céljaik vannak: olyan messzire jutni a Bajnokok Ligájában, amennyire csak lehetséges. Viszont nem csak két csapatról szól ez a találkozó, hiszen mindkét oldalon kiváló játékosok szerepelnek. Úgy gondolom, sőt meg vagyok győződve róla, hogy a Juventus remek rajtot fog venni a BL-ben, csakúgy, ahogy a bajnokságban tette. Felkészültek és jó formában vannak.

Messi és Dybala? Nagyon jól ismerjük már Messit, meghatározó volt az Espanyol elleni bajnokin is. És Dybala... nos Paulo a jelen, de a jövője is fényes. Nagyon jól kezdte az idényt, sok gólt szerzett és úgy látom, fizikálisan is rendben van. A legmagasabb szintet jelentő játékosok kvalitásaival rendelkezik, és biztos vagyok benne, hogy fel lesz tüzelve a Camp Nouban, szerintem már alig várja, hogy pályára lépjen. Az, hogy Messi ellen játszhat, biztos nagyon motiválja.

Szeretném-e összehasonlítani a világ legjobb játékosával? Nos az nyilvánvaló, hogy Messi több tapasztalattal rendelkezik és pályafutása egy másik szakaszában jár, de Paulo is remek ütemben fejlődik és talán Messi is motiválja őt a fejlődésben. Sokkal eszesebbé vált a pályán, a megfelelő pillanatban mozog el, azonnal képes felmérni, hogy mi zajlik körülötte, tudja mikor kell lökni, mikor megtartani a labdát. Nem véletlen az sem, hogy első közös szezonjuk után, idén jobban megértik egymást Higuaínnal.

Pipita megdönti-e a rekordomat? Ha így lesz, én csak örülök majd neki. A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Ami pedig Higuaínt illeti, nagyon tisztelem őt. Ő egy remek adottságokkal rendelkező játékos, akinek nem telt sok időbe, hogy megmutassa kvalitásait a Juve mezében. Adós maradt a döntő gólokkal? Ezeken az állításokon csak elmosolyodom, nem értek velük egyet. Egy olyan csatárról beszélünk, aki jó hatásfokkal rendelkezik és mindig kiveszi a részét a sikerből. Látom rajta azt is, hogy keményen dolgozik annak érdekében, hogy elhallgattassa ezeket a kritikákat, még akkor is, ha szerintem neki már semmi szüksége rá, hogy bárkinek is bármit bizonyítson."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr212821072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2017.09.12. 03:57:42

Úgy gondolom , a mai világban kevés ilyen hiteles ember van . Sportember és legenda . A mi legendánk ! A mi Trezegooolunk !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása