Matuidi: „Jobb később, mint soha”

matuidi_blaise_14.jpgA Juventus új középpályása, Blaise Matuidi az átigazolása alkalmából megszervezett sajtótájékoztatón arról beszélt, mennyire örül, hogy Torinóban lehet. 

„Ez egy nagyszerű klub, amelynél hagyomány, hogy a Bajnokok Ligájában a végső fázisokig jut, illetve hogy megnyeri a bajnoki címet.

Számomra természetes, hogy ehhez a csapathoz igazoltam, és hogy ezt a mezt viselhetem. Számos nagyszerű futballista viselte már ezt a mezt, és nagy megtiszteltetés, hogy a Juventus-család része lehetek. Soha nem volt a leghalványabb aggályom sem, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.

A véleményem szerint mindegyik csapat különböző, és mindegyik csapat adott kultúrával rendelkezik. Új országba kerültem, így ez egy új kaland számomra.

Ez egy különösen ambiciózus kihívás, egy komoly klubhoz igazoltam. Először is alkalmazkodnom kell, de a csapattársaim nagy örömmel fogadtak, és minden sokkal egyszerűbb lesz, amikor jobban megértjük egymást a pályán és a pályán kívül.

A Juventus óriási történelemmel rendelkezik, ez nagyon fontos klub, és nagy megtiszteltetés itt lenni.

Az elmúlt év? Nem szeretnék a múltban történtekkel foglalkozni, voltak pletykák, amelyek szerint ez a klub érdeklődött irántam, de aztán semmi nem lett az egészből. Talán a PSG nem akart elengedni engem, de jobb később megérkezni, mint soha. Örülök, hogy itt lehetek.”

Didier Deschamps a 14-es mezben játszott a Juventusnál, és Blaise Matuidi is ezt a számot választotta.

„Beszéltem Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal, és nagyon fontos volt ez számomra, mivel sok információval szolgált a klubról. Számomra nagyon fontos a klubváltás, szeretnék új környezetben fejlődni, illetve gondolnom kell a világbajnokságra. Kértem némi tájékoztatást, bár már döntöttem a váltásról, és ő nagyon elismerően beszélt nekem a Juventusról.

Számos évig viselte ezt a mezt, szóval csak véletlen egybeesés, hogy anno Didier Deschamps is ezt viselte  a Juventusnál, de ő nagy dolgokat vitt véghez itt.”

Mindazonáltal az európai sikerek az elmúlt időszakban elmaradtak, hiszen a 2015-ös és 2017-es BL-döntőben az Öreg Hölgy alulmaradt, és nem emelhette magasba a BL-trófeát 1996 óta.

„Amikor az ember ambíciókkal rendelkezik, egyértelmű, hogy az ember mindent megpróbál megnyerni. Könnyű ezt kijelenteni, de a gyakorlatba ültetés nehezebb. Olyan csapatnál vagyok, amely hozzászokott a győzelemhez, és ez segítségemre lesz, hogy a legjobbamat adva segíthessem a csapatot a céljaink eléréséhez.

A futball világában sok minden megtörténhet, a lényeges dolog az, hogy az ember mindent beleadjon a pályán, és hogy elégedett legyen a szezonban nyújtott teljesítménnyel. Úgy vélem, hogy a csapat nagyszerű dolgokat ért el eddig, és ezen a nyomon kell továbbhaladnunk.

Mindenki a Bajnokok Ligájáról álmodozik, de ezt az álmot nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani, ez hosszabb távú terv, és számos nagyon jó csapat verseng a trófeáért.

Mi ezen csapatok egyike vagyunk, és régóta várunk erre a diadalra, de ugyanakkor az olasz bajnoki cím is nagyon fontos, ez számunkra a mindennapi kenyér, mivel ennek köszönhetően válhatunk a Bajnokok Ligájában igazi esélyesekké.

Nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját, de most olyan klubnál vagyok, amely a múltban már megnyerte ezt a trófeát, és jelenleg is ez a cél. Egyértelmű, hogy óriási a különbség adott cél kijelentése és elérése között, de ez a klub kétszer játszott döntőt az elmúlt három szezonban, ami azt mutatja, hogy itt nagyon fontos munka folyt.

A BL-győzelem számos tényezőtől függ, és sok top csapat törekedik erre. Ehhez mindennapi munkára van szükség, és amint mondtam, fejlődni szeretnénk, hogy elnyerhessük ezt a trófeát.

Az olasz bajnokság nagyon fontos, nagyon érdekes küzdelem. Komoly megtiszteltetés ezen csapat tagjának lenni, amely bizonyosan számos meccsen fog győzedelmeskedni, és számos trófea begyűjtéséről álmodozik.”

A Juventus várhatóan idén taktikát fog váltani, feltehetően három középpályással fog játszani, de a francia játékosnak nincs preferenciája, ami a taktikát illeti.

„Számomra ez lényegtelen. A francia válogatottnál általában két főből áll a középpálya, míg a klubcsapataimnál eddig három játékosból állt a középpálya, és szerintem mindkettő jó opció. Természetesen a mesternek kell döntéseket hoznia ebben a kérdésben. Ami a taktikát illeti, az edzőt kell kérdezni, én a legjobb teljesítményre fogok törekedni a szerepkörtől függetlenül.

Csapaton belül mindenki a saját jellemzőit próbálja előtérbe helyezni, és én is a játékosok egyike vagyok. Egyértelmű, hogy minden lehetségeset el fogok követni, hogy a tulajdonságaimból a legjobb eredményt hozzam ki.

30 évesen is szeretnék fejlődni, a legjobban teljesíteni, és megpróbálom majd értelmezni az edző által a csapatnak továbbított utasításokat. Egy csapat akkor lehet erősebb, amennyiben az összes játékos hozzájárul a csapat teljesítményéhez.”

A francia válogatottat ezt követően arról kérdezték, hogy csalódott-e amiatt, hogy most hagyta el a PSG csapatát, ahol idén együtt játszhatott volna olyan futballistákkal, mint Neymar és feltehetően Kylian Mbappé.

„Nem egyáltalán nem vagyok csalódott. Boldog vagyok, és megtisztelve érzem magam, amiért ezt a mezt viselhetem, ezt a választást hoztam. Számos évet követően egyértelműen nehéz elhagyni a párizsi csapatot, de nagyon eltökélt vagyok, nagy győzni akarás munkálkodik bennem.

Ennek a meznek a viselése megtiszteltetés, nem mindenkinek adatik meg ez a lehetőség, és én megpróbálok majd élni a lehetőséggel, amit kaptam. Nagyon büszke vagyok, hiszen ha megnézzük, hogy milyen francia játékosok viselték ezt a mezt, mindegyikük nagyszerű futballista.

Komoly büszkeség forrása, hogy ennél a csapatnál lehetek, ez öröm, és mindenekelőtt nagyszerű, hogy ilyen csodálatos fogadtatásban részesültem.

Nem egyszerű egybeesés, hogy olyan játékosok hozták a legjobb formájukat a Juve-mezben, mint Michel Platini, Zinedine Zidane vagy David Trezeguet. Különösen büszke vagyok arra, hogy ilyen francia játékosok csoportjához csatlakozhatok, akik kézjegyüket hagyták ennél a komoly presztízzsel rendelkező klubnál.”

Dani Alves ellentétes irányú átigazolást hajtott végre, majd egy párizsi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az Öreg Hölgynél a szervezettség korántsem a legmagasabb szintű.

„Én nagyon szervezett klubot találtam itt, minden nagyszerű, és nem aggódok ilyesmi miatt. Tulajdonképpen a fogadtatás minden szinten, játékosoktól az igazgatókon át, fantasztikus volt. Ez egy nagyszerű család, és egyszerűen boldog vagyok, hogy a része lehetek.

Dani Alves pozitívan nyilatkozott a klubról, és őszintén mondhatom, hogy csak jó dolgokat hallottam, ezért is érzem nagy megtiszteltetésnek, hogy a család részese lehetek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr512772368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2017.08.22. 18:06:39

Sok sikert Balázs Matuidi a juvéba tudki khedrát x.:D

pott70 2017.08.22. 18:31:16

Örülünk Neked!Felüdülés lesz egy mozgékony,szerelni tudó játékost látni a kp-n!
Sok sikert!

Kukszi 2017.08.22. 19:26:23

Nagy kalappal! Remelem erősítés leszel a klubbnak pár évig!

Tony. 2017.08.22. 21:36:13

Talán neki örülök eddig a legjobban, benne biztos vagyok, hogy jó lesz. Nagyobb erősítés, mint gondolnánk.

Nathas 2017.08.22. 23:15:05

Én ma tudtam megnézni a hétvégi meccset, amely után mindenki dícsérte, így kicsit csalódás, hogy valójában nem váltotta meg a világot. Mindenesetre sok sikert neki, örülök, hogy itt van.

ToTTy-Juve 2017.08.23. 17:26:25

lefutotta a kötelező köröket :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása