Higuaín: "Még mindig a Juventus a legjobb"

higuain_gonzalo_golorom_feher.jpgGonzalo Higuaín úgy véli, a Scudetto kérdése még mindig elsősorban a Juventus kezében van, s bár minden évben nagy ígéretekkel indulnak neki a csapatok, a végén mindig az Öreg Hölgy nyer.

A Bianconeri az utóbbi hat évben minden alkalommal elhódította a bajnoki címet, Leonardo Bonucci távozásával, illetve a riválisok erősödésével viszont felmerülhet a lehetősége, hogy idén trónfosztás lesz.

"Bonucci sok éven keresztül segítette a csapatot." - ismerte el az argentin támadó az USÁ-ban zajló felkészülési tornán a riporterek kérdéseire válaszolva.

"Most úgy döntött, távozik egy közvetlen riválishoz, viszont mi így is erősek maradtunk. Megvannak a játékosaink, hogy ne érezzük meg hiányát.

Legnagyobb riválisunk mi magunk vagyunk. Meg kell erősítennük azt, amit az elmúlt hat évben véghezvittünk. Minden évben más csapatról beszélnek, mint a bajnokság esélyese, azonban mindig mi nyerünk.

Viszon így sem pihenhetünk, hiszen ez az év még nehezebb lesz. A többi csapat megerősödött, izgalmas szezonnak nézünk elébe. Aggaszt-e a Napoli? Igen, mert ugyanolyan erősek, mint eddig, ugyanakkor nekünk is olyan erős csapatunk van, hogy képesek vagyunk minden frontos a végső győzelemért harcba szállni, csakúgy, mint tavaly.

Csupán egy Scudettót nyertem, így még mindig éhes vagyok a sikerre. A többiek is, máskülönben nem lennének itt. Bonucci is elhivatott lesz, de nekünk is ugyanaz a meggyőződésünk, el akarjuk hódítani a hetedik címet. Amikor majd ellenem játszik, gólt fogok lőni nekik. Kicsit jobban ismerem ellenfélként még a nápolyi időszakomból, én pedig mindig gólt akarok szerezni."

A Juventus a tavaly idényben bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ott azonban csúnya, 4-1-es arányú vereséget szenvedett a Real Madrid ellen.

"Nagyon jól kezdtük a meccset. Az első 10-15 percben jobbak voltunk, mint a Madrid. A második félidőben, azonban több volt bennük a düh, mi pedig elkényelmesedtünk, így lemészároltak minket. Többre lettünk volna képesek, de ez már a múlt.

Most az új idényre koncentrálunk, ami keményebb és hosszabb lesz. Motiváltak vagyunk és szeretnénk kozmetikázni a tavalyi évet. Mindig győzni szeretnék és még több gólt szerezni és bár nem nyertük meg tavaly a Bajnokok Ligáját, nem szabad elengednünk ezt a vágyat.

A mesternek igaza volt abban, hogy a döntő eredményének nem szabad semmissé tennie az egész szezonban mutatott teljesítményünket. Két nap alatt Európa legjobb csapatából (az újságok szerint) csak egy mindennapi csapat lettünk. Nem gondoljuk, hogy mi vagyunk Európa legjobb csapata, de úgy sem érezzük, hogy egy hétköznapi csapat lennénk. Képesek vagyunk a legjobbakkal harcban lenni. Allegri azt mondta, hogy több gólt kell lőnöm a Bajnokok Ligájában? Igaza van."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3112686399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci059 2017.07.25. 09:18:32

Jól mondja Gonzalo

4Evorg 2017.07.25. 09:20:49

Délután elvileg jön a nyilatkozat második része. :)

Juvetto 2017.07.25. 09:26:02

Ez a beszéd, Pipta!

Juvetto 2017.07.25. 09:26:51

@4Evorg: Azt is köszi, várjuk! ;)

rob1 2017.07.25. 09:29:42

Már nem ő az első aki azt mondja hogy Bonucci akart távozni nem a klubb küldte el a viselkedése miatt tehát továbra sem változott itt semmi aki menni akar az megy is még egy riválishoz is áron alul ezen ideje lenne változtatni.

4Evorg 2017.07.25. 09:31:52

@rob1: Bár a mondat maga azt jelenti, szerintem a mondanivalója kicsit árnyaltabb. Ez közös döntés volt, figyelembe véve Bonucci viselkedését.

Gaben Smith 2017.07.25. 09:40:27

Sztem mehetne egy százasért a cselkszihez ,én örök vesztesnek gondolom vele nem nyerhetnünk a nagy meccseken :(

MdewC 2017.07.25. 09:48:35

Viszket a tenyere Bonu miatt, ez nem lehet kérdés.

BellaDona 2017.07.25. 10:13:24

Köszi Gonzalo, erőt, bizalmat adtál az új szezonhoz... Nagyon remélem gólokkal, milánlogókkal is bizonyítasz majd.

babo0410 2017.07.25. 10:37:35

@rob1: Nyilván nem akarják kimondani nyíltan, hogy igen k.baszott nagy gond volt a BL döntő szünetében. De én biztos vagyok benne, ha nincs gond Bonu és Allegri között, ha nincs a BL döntő szünete, akkor Bonu nem ment volna el.

Rocky80 2017.07.25. 10:38:16

@Gaben Smith: nincs az életben bebetonozva semmi. Ez is csak egy hiedelem. :-)

jeneiPALI 2017.07.25. 10:39:15

@rob1: Azt nem nyilatkozza nyilván bunkóságbol se, hogy a klubb elküldte mivel Allegrivel, nem jöttek ki egymással vagy ö vagy én volt, nem kérdés hogy a mester mellet döntöttek , nyilván megnyerjük a Ssudettot de ez nem alanyi jogon jár idén több vetélytárs is üzni fog minket de a Napoli lesz a kihivónk!

+Sparta 2017.07.25. 11:01:38

A valódi pondró D.Alves.Ő generált egy akkora feszűltséget,amit Bonucci (aki alapból fegyelmezetlen!!)már nem tudot kezelni.

rob1 2017.07.25. 11:01:59

@babo0410: Hadjuk már a bl-döntő szünetét azt már mindenki cáfolta nem történt ott semmi a klubb meg még el sem köszönt Bonuccitól pedig ez lenne ha minimum ha ők küldik el de itt semmi ilyen nem történt a játékos bejeletette hogy megy és ennyi ez a mai Juve ezt el kell fogadni ha a játékos menni akar megy is mindegy kiről van szó.

.Bulldeo 2017.07.25. 11:43:25

@+Sparta: ennek a kijelentésnek nem sok alapja van. Bonucci az egész szezonban demotitvált volt, önmagához képest sz@rul játszott, szövegelt, ne kenjük már ezt Dani Alvesre, aki a pályán példaértékűen küzdött, és akinek a mentalitását Buffon is elég sokat dicsérte.

2017.07.25. 13:07:30

"A második félidőben, azonban több volt bennük a düh, mi pedig elkényelmesedtünk........" - végülis az utóbbi 20 évben többször is megnyertük a BL-t, nem mi buktuk el az összeset...várjunk csak...

@rob1: ez is csak egy + gyanús adalék, hogy eddig csak a szertáros nem állt ki megcáfolni. Különben ENNYIRE nem lettünk volna sz@rok.
@+Sparta: +1 Igenis meglehetősen sok jel mutatott erre. Szó nincs arról, hogy semmi alapja nem lenne. Maga Alves is sorolt néhányat.

Drughi Di Bianconeri 2017.07.25. 13:50:21

"Allegri azt mondta, hogy több gólt kell lőnöm a Bajnokok Ligájában? Igaza van."

Szerintem ezt már egy pár millióan mondták neki, ettől nem fogja ontani a gólokat ott xD

Az idén viszont izgalmasabb lehet a bajnokság,mint az elmúlt 6 évben bármikor, maradjunk meg annál, scudetto+kupa kombó.
Az nekünk való.
Ott Higany is ontja a gólokat.

Még egy BL döntős megalázás sok lenne már...

2017.07.25. 15:07:27

@Drughi Di Bianconeri: szomorú, de hogy ha azt nézed, már semmi meglepő nem lenne benne. Szinte már standard. :-(
Annak, aki pozitívan akar gondolkodni, annak ott van az, hogy már nincs mit veszítenünk. Ha bukta, senki nem lepődik meg. Ha mégis megnyernénk, akkor rácáfolnánk erre az átok/balfácán dologra.

pedronegroo 2017.07.25. 15:08:17

@Drughi Di Bianconeri: Ennyi támadóval már csak elfelejtjük ezt a katenaccsót és akkor nem kell parázni a megalázástól. Gyakorlatilag a keret már nem is alkalmas erre a rúgunk gyorsan egy gólt és majd kibekkelem stílusra. Most már ideje volna fullba nyomni a támadófocit, megkapta hozzá az embereket Allegri ha ezek után se lesz képes attraktív focival előrukkolni akkor végre jöhet az én megmondtam mekkora kókler szöveg! :)))

2017.07.25. 15:24:05

@pedronegroo: Neked nem is nagyon van veszítenivalód. Magad mondtad, hogy nem vagy szurkoló. ;-)

pedronegroo 2017.07.25. 15:32:01

@Dr. Grant: Mivel a szurkoló szó számomra nagyon pejoratív ezért tényleg nem vallom magam annak. :) Meg nincs juvés pizsim, se sálam, se pólóm, meg nem is venném fel az nem az én stílusom. :) De napra kész vagyok a csapattal kapcsolatban vagy már 20 éve. :) Szóval hívjuk csak szerelemnek, jóban-rosszban. :)

Drughi Di Bianconeri 2017.07.25. 16:19:46

@Dr. Grant:
Valóban,talán egy ilyen pszichikai gyakorlatot kéne tartanunk, talán ez segíthet, bár nem mindenkin,hiszen egyesek szerint jobbak vagyunk,mint a Barca vagy a Real , annak ellenére,hogy ők az elmúlt években több BLt nyertek,mint mi fennállásunk óta összesen :)

@pedronegroo: Benned azt bírom,hogy legalább körmöd szakadtáig ragaszkodsz az Allegri-ellenességedhez, évek óta xD
Nem számítanak az eredmények, a körülmények,sem az,hogy minden évben új csapatot kell építenie és eladják alóla a legjobbak.

Addig örüljünk, amíg ő itt van.

Én is szeretnék támadóbb,látványosabb focit,pláne,mert tudom,hogy a srácok képesek rá,ezt idén is bizonyították 1-2 meccsen,szűkebb,kevésbé kreatív támadósorral.

A nagy, középszer fanatikus conte , vagy a nyugdíjas Ancelotti nyilván támadó focit nyomatna xD

Persze nem akarlak én meggyőzni, nem tisztem védeni Maxit, de , ha ő kókler,akkor benitez,mancini, lucsok enrike,sousa, prandelli, mazzarri,montella,spalletti, deschamps meg ezek a balf@szok mik ?
A nagy zseni klopptól is mindenki 'pool bajnoki címet várt, aztán még rosszabbak,mint előtte xD
Wenger is támadófoci hívő, nyert valami komolyat az elmúlt 10 évben?
Pep lassan 600 M fontot költ el a Citynel, milyen jók voltak ők is...

Jelenleg számunkra nincs jobb edző,mint Allegri.
Személy szerint az ő majdani távozása után sem egy kiégett sztárt szeretnék, hanem Carrerat mondjuk.

pedronegroo 2017.07.25. 16:35:41

@Drughi Di Bianconeri: Már hogyne számítanának az eredmények, mint ahogy a mutatott játék is. Én csak szeretném ha játékban is megközelítenénk a Bayern-Barca-Real triót, mert egyértelmű hogy az ő filozófiájuk érvényesül és nem a miénk. Ebben az irányban nagyon minimálisat fejlődtünk vagy inkább semmit. Nekem csak egyszerűen meggyőződésem hogy a támadófoci hozza haza a BL trófeákat nem a katenaccsó! Szóval mikor Allegrit szidom akkor az egész rendszerünket szidom mert mintha a Juve dns-ébe lenne kódolva ez a bekkelős sz@ar amit a legtöbbször csinálunk, nem véletlen az a sok elveszített bl döntő, ott már kevésbé tud érvényesülni a taktikázás. Adottak most a támadó játékosok így jó volna látni több és szebb focit vagy most mi lesz a kifogás ha megint 15 perc foci aztán visszaállunk játék lesz??? És ne a rossz példákat sorold nekünk nem hátra hanem előre kell nézni!

Drughi Di Bianconeri 2017.07.25. 17:00:42

@pedronegroo:
Nézd, ebben igazat adok, a BLben az elmúlt 10 évben 2szer nyert védekező csapat, az inter és a Chelsea.
Az elmúlt 4 döntőt a Barca, a Real, az Atletico és a JUVE játszotta, 2 védekező - 2 támadó és mind a 4szer a támadó csapat diadalmaskodott.
Ez tény.

Ha neked az alapvető filozófiánk nem tetszik,akkor nem értem miért pont a Juvera esett a választásod gyerekkorodban.
A 90es években Vialli-Ravanelli volt az ász, 2 llorente.
Del Piero házi gólkirály 7 góllal stb.

Felőlem bekkelhetünk a rangadókon, erősebb csapatok ellen, hiszen SOHA nem fogunk olyan támadófocit tolni,mint a Real , a Barca vagy a Heynckes féle Bayern.
Engem az zavar,ha egy udinese ellen is azt csináljuk, nem pedig közönség szórakoztatóan bedaráljuk őket,mint a többi nagy.

Ha a mi focink nem tetszik(mondom gyakran nekem sem), akkor milyen a Cholo féle Atletico, vagy a mourinho féle bármi?
Na az az igazi gusztustalan catenaccio.

Arra pedig nem akarsz,mert szvsz. nem is tudsz válaszolni,hogy :
Ki lenne a jó edző Allegri helyett ?

2017.07.25. 17:25:34

@Drughi Di Bianconeri: @pedronegroo: talán nagyon hosszú évek óta először kezd olyan keretünk alakulni (de várjuk ki a végét, mármint augusztus végét), amivel igazi támadó focit lehetne játszani hosszútávon.
Allegri nem hülye. Nem játszatott volna támadó focit (mint alapszemlélet), akkor sem, ha ez lenne élete álma, amikor összesen 5 kreatív játékos volt a keretben és abból egyszerre legalább 2 formán kívül.

pedronegroo 2017.07.25. 17:27:23

@Drughi Di Bianconeri: A 90-es években az olasz foci és a katenaccsó volt a divat és életképes. De az mikor volt már? Ahogy írtad is legalább 10 éve már a támadófocinak áll a zászló. És mi nagyon úgy néz ki hogy a múltban ragadtunk és ez nagyon gáz. De remélem legalább már világos hogy elsősorban én ennek a begyepesedett filozófiánknak vagyok az ellensége nem Allegrinek. Persze Ő is ezt a 20 évvel ezelőtti stílust képviseli és sajnos nem is tud mást így hiába vannak most már minőségi támadóink szerintem a játékképünk semmit nem fog változni! De ne legyen igazam és szívesen meghajolok Allegri előtt ha végre modern és esztétikus játékot tesz le a gyepre.

Mourinho? Te is látod hogy már Ő is csak szenved azzal ami 10 évvel ezelőtt még ment neki. Az Atletico is elbukott 2 döntőt mert ott már nem volt elég a brusztolás. Szóval a tények csak azt mutatják hogy nem a jó úton(egész pontosan nem a legjobb úton) járunk.

És látod Te is egyet értesz abban hogy gyengébb csapatok ellen is bekkelünk nem csak a nagyok ellen, ehhez miért kellene tapsolnom? Hiába a "százféle" felállás csak egyet tudunk játszani! Szóval szakmailag nem fejlődtünk csak lettek minőségibb játékosaink és ezek nyilván eltüntetik a csapat hiányosságait egy bizonyos szintig.

Edző neveket nem mondanék nem az a célom hogy vitatkozzak veled, olyan edzőt szeretnék aki tud támadó focit játszatni. Ilyenek vannak a serie a-ban is talán egyszer majd megpróbálhatnánk egy ilyet is és hátha nekem lesz igazam. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása