Bonucci után

Leonardo Bonucci klubváltása óriási meglepetést keltett és heves indulatokat váltott ki a zebramezes csapat szurkolóinak körében, a klub igazgatóinak pedig gyors megoldást kell találniuk, hogy a Juventus védelme a tőle megszokott megbízhatóságot nyújtsa az elkövetkező szezon során. Az alábbiakban egyik Kedves Olvasónk, Hadházi Gábor értekezését olvashatjátok a Bonucci utáni életről és a Juventus védelmének jövőjéről. 

bonucci_leonardo_arulo_pondro.jpg24 óra. Ennyi idő kellett a Milannak, hogy megvásárolja Bonuccit. Azóta röpködnek a nevek, teljes a tanácstalanság és a kapkodás. Itália legjobb, Európa egyik legjobb védelmét újjá kell építeni. Valóban újjá kell?

A "BBC’"utáni időszakra készülve a Juventus először Ruganit kezdte el beépíteni a védelembe, mint lehetséges Barzagli-utód. Ennek már két éve, de a jó öreg Andrea továbbra is kiszoríthatatlan a csapatból,  habár idén már látszódtak jelei a kopásnak, de összességében még mindig kimagaslóan teljesített.

A fiatalítás következő lépéseként, az Atalantába idén berobbant Caldarát látja a vezetés Chiellini utódjának - 2018 nyarától.

Hiába tervezett a Juventus 2018 nyarára egy Rugani-Bonucci-Chiellini (Caldara) triót, az élet közbeszólt. Senki nem gondolta, hogy a védelem alapja idén nyáron távozik az AC Milanhoz. Ennek pedig komoly hatása van a Juventus játékrendszerére, alapjaiban változtatja meg a csapat jelenét és jövőjét.

Hogy váratlanul érte a vezetőket az átigazolás, abban biztosak lehetünk – ezt támasztja alá a pótlásra felmerült játékosok listája; Manolasz (40m), Szokratisz (28m), De Vrij (27m), Garay (15m) és Caldara, akit kölcsönből kellene visszaimádkozni. Ők a legfrissebb nevek, de nem lepődnék meg, ha rövid időn belül a lista kibővülne. Egyik megoldás sem lenne olcsó, a nevek után a transfermarkt.de szerinti értékük látható. Ehhez még hozzá jöhet, amit a klubjuk pluszban még elkér, csak mert miért ne. Ennyiért pedig nem a padra szokás igazolni...Beszédes!

Sok szurkolóban felmerült a kérdés: miért nem Rugani pótolja Bonuccit? (Miért kell ennyi pénzért védőt igazolni?)

rugani_daniele_golorom_1.jpgA válasz egyértelmű igen – lenne. Ha figyelembe vesszük, hogy már második éve a csapatnál van, ismeri a védelem többi tagját, egy összeszokott rendszer része, akkor biztosak lehetünk, hogy képes a védelem vezére lenni – fokozatosan! Ehhez sok segítséget kaphat Buffontól, Barzaglitól és Chiellinitől.

Ha már így alakult, soha jobb pillanat a mély vízhez. Amiért feltételes módban írtam annak két oka van: az első, hogy sajnos eddig sérülékeny volt, a második, hogy Allegri nem igazán a fiatalítás híve. Főleg nem kritikus posztokon!

Az elmúlt 2 évben Rugani csupán 41 meccset játszott, összesen! Ez nagyon kevés, Barzagli ellenben csak a Serie A-ban 54 meccset.

Ott van még a "BBC 2.0". Benatia már volt egy védelem vezére, Rómában. Azt egész ügyesen megoldotta. Ezt Allegri pontosan tudja, és nem fogja figyelmen kívül hagyni. Egyfelől ebben a lehetőségben épp ugyanannyi buktató van, mint Ruganiban – főleg, hogy "Beni’" is sérülékeny. Másfelől Rugani 2 éve van Juventuban, erre nevelik már két éve, ennél alkalmasabb pillanat nem lesz a védelembe való beépítésére – ha idén sem lesz állandó kezdő, nincs az az ügynök, aki ne kezdeményezné a klubváltást. Barzagli minden rutinjára szükség van idén, Chiellini pedig, ha egészséges tud maradni, képes a pályán átvenni a védelem vezérének szerepét. Ez Ruganinak és Benatiának könnyebbséget jelentene. Van tehát két olyan játékosunk, akikkel képesek vagyunk megoldani a védelemben a változásokat. Nem csak személyi, de játékbeli változásokat is.

caldara_mattia_mezzel.jpgSumma summarum, a Juventusnak nincs szüksége horror összegekért vásárolt potenciális kezdő védőre, mert 1.) már van egy olasz tehetség, egy kikiáltott következő vezér, Rugani. Továbbá 2.) Benatia személyében ott van az a (3.) 4. ember, aki rendelkezik kellő rutinnal, hogy képes legyen a védelem hasznára válni, bármikor. Ideális megoldás minden szempontból – főleg, ha már 20m-ért végleg megvettük.

Személy szerint nagyon szeretném Caldarát a csapatban látni, az ő visszahívása lenne a legjobb döntés a vezetőség részéről, de ez nem ilyen egyszerű.

Lévén, hogy nincs visszahívási záradék a szerződésében, így csak az Atalanta küldheti vissza. Pedig a lehető legjobb megoldás lenne 5. védőnek. A másik, ami ellene szól, hogy a tavalyi éven kívül nincsen túl nagy felnőtt rutinja. – Kit érdekel, láttuk mit művelt egész évben, nem kérdéses, hogy bőven lenne helye a csapatban!

Így tehát marad a külső erősítés. Vegyük sorra az eddig ismert neveket.

  1. Manolasz: 40m-ért? Kétség sem férhet hozzá, ennyi pénzért nem padra vásárolunk. Koránál fogva fiatal, 26 éves, bőven kinőheti magát, de akkor minek építjük Ruganit? Két év van még vissza a szerződéséből, ha mindenképp igazolunk, az eddig megnevezettekből még mindig ő a legalkalmasabb.
  2. De Vrij: Jövőre lejár a szerződése, ez így talán 30m-nál megállítja az árát. 25 éves, az ő érkezése esetében nem gondolnám, hogy Ruganit vagy Benatiát kiszorítaná. Az viszont mellette szól, hogy 3. éve a Lazio védelmének oszlopos tagja.
  3. Sokratiszt és Garayt még csak említésre méltónak se tartom.

benatia_medhi_mutogat.jpgMinden jel arra mutat tehát, hogy vásárolunk egy belső védőt. Kezdőnek. A vezetők egy rutinos 25-29 év közötti védőt keresnek, ami egyértelműen arra utal, hogy nem Rugani fogja betölteni a védelem közepén az űrt, de nem is Benatia.

Nem is kevés pénzekről van szó, ami végképp azt jelenti, hogy nem a padra szánjuk a leendő érkezőt. Ez pedig azt jelenti, hogy a Juventusnál fejetlenség uralkodik! Nincs egy higgadt nyilatkozat, hogy ’Rugani, Benatia képesek pótolni Bonuccit.

A már zajló átigazolási folyamatok befejezése prioritást élvez; értsd Bernardeschi és De Sciglio megszerzése, vagy a középpályán tátongó űr betöltése. Például a friss hírek szerint Kroos, Locatelli vagy Matić az első számú célpontok. (Matić? Erről inkább nem is mondok semmit, fejetlenség.) Ezekre kellene elsősorban koncentrálni.

A fentiek szerződtetését követően, kellene keresni egy olyan 5. belsővédőt, akin nincsen nyomás, aki padra és rotációba érkezik. Optimálisan rávágná az ember, hogy Cáceres, vagy Badstuber. Mindketten szabadon igazolhatóak, bárhol bevethetőek a védelemben, hatalmas rutinnal rendelkeznek, és egy évre bőven leigazolhatóak. Mondjuk ellenük szól, hogy sérülékenyek, Torino pedig nem az a hely, ahol a sérülések elkerülik az embereket. Viszont azt jól példázzák, hogy más stílusú, kaliberű játékosokra nincs szükségünk.

A Juventusnal tehát rettentő nagy a kapkodás, tisztán látszik, hogy a jövőre vonatkozó tervei felborultak Bonucci távozásával. Kapkodás van Alves után a jobbhátvéd terén is, elég csak felsorolni az Aurier, João Cancelo, Danilo, De Sciglio, Bellerin listát, és máris látszik, hiányzik a tudatosság. (Noha De Sciglio érkezése rövidesen lezárulhat.) Ám célszerűbb lenne az aktív átigazolási szálakat végig vinni. Ezt követően szabad és kellene csak a belső védő kérdésével foglalkozni. Addig időt hagyni a piac feltérképezésére, ha már eddig nem voltak a scoutoktól feljegyzések. Messze még a vége, de nagyon sok munka vár a vezetőségre. A Juventus kerete már készen volt, finomhangolás helyett azonban most muszáj égető kérdéseket megoldani. Az idei mercato eddig nem áll túl rózsásan. Nálam ez jelenleg -C.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412671739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

En7ex 2017.07.18. 12:17:13

Telleg a mercato luzerei vagyunk ket honappal ezelott meg olyan nevek ropkodtek hogy csak amultam de most egyedul costa jott nem tudom mi van meg hatra de kezdek kicsit felbi

Tomy81 2017.07.18. 12:17:42

Caceres 30 évesen klub nélkül???Mi történt ezzel az emberrel hogy a kutyának nem kell?

Tomy81 2017.07.18. 12:24:27

@En7ex: Miért lennénk lúzerek? Sajnos történt egy ilyen váratlan eset a klubnál Alves & Bonucci története.Ennyi . Ezenkívül semmi nem történt . Jött egy Costa.A picsába.Meg egy sokkal jobb kapus mint Neto.De Sciglio-ba meg nagyon bízunk.Várjuk a többi fejleményt.Sikerult megtartani Alexet.

Drughi Di Bianconeri 2017.07.18. 12:26:52

A cikket köszi, pontosan ezt írtam le, csak rövidebb komment formájában.

Ha 25-30 közti védőt keresnek, az azt jelenti,hogy nem bíznak abban,hogy Rugani képes lenne berobbanni, pedig az Ő korábban az áruló sem volt jobb, ráadásul saját nevelés.
Kb. bárhol máshol kezdő lenne a Serie A-ban, legalábbis több játéklehetősége lenne, ebben biztos vagyok.
Most már,hogy nincs BBC, eléhoznak egy kétes minőségi CB-t, jó drágán, holott ez az a poszt,ahova nem kéne költeni, valóban a kapkodást és tanácstalanságot sejteti.

Ha pedig vesznek 40-50ért egy Manolas - félét, akkor minek jött Benatia 20-ért ?

Az árulót nem lehet pótolni, ha csak nem hozzák Hummelst, akkor meg minek egy drága,favágó-védő ?

Majd 28 éves korukban beépítjük Ruganit meg Caldara-t - ha egyáltalán itt lesznek még akkor...

@Tomy81:
Extra sérülékeny, "buli báró", részegen nem egyszer randalírozott, sportkocsikat tördelve Torino utcáin, ezért kellett mennie gondolom.

Én amúgy bírtam, jó kis Jolly Joker volt, 5. számú CB-nek nem kéne több/jobb.

Montero 2017.07.18. 12:45:20

Mi a vilag legnagyobb kiscsapata vagyunk! Egy tekinteljes klub egyszeruen elkuldi az erdeklodoket melegebb eghajlatra es ha a jatekos nincs megelegedve kicsit megemelik a fizeteset!Ez abszolut logikus megoldas,hogy ne veszitsd el a legjobbjaidat! De a mi vezetoink ezt maskent latjak. Ezert vagyunk mi kis hal a nagyok kozt! FORZA JUVE!!!!!!!

Pavel1988 2017.07.18. 12:48:29

Nagyon jó írás, minden szavával egyetértek. Valószínűleg ha Cáceres vagy Badstuber érkezne akkor felrobbanna a blog, de ésszerű megoldás lenne mindkét játékos.

A fejetlenségről: Azért a felmerüt nevek nagy része valószínűleg pletyka. Én például nem hiszem el, hogy komolyan érdeklődtünk Bellerínért, Aurier ügynöke meg egyenesen azt nyilatkozta, hogy nem is érdeklődünk. Egyre biztosabb, hogy a jobb oldalon Darmian és De Sciglio lesz a következő évben, ami szerintem nem olyan rossz, mint ahogy beállítják. Bár kétségtelen, hogy Alves után nagy visszaesés lesz.

pelu 2017.07.18. 12:54:37

Az miért utal fejetlenségre, ha mindenképpen hoznának még egy komolyabb védőt? Biztosan nem fogják elkapkodni, részletesen végigveszik a lehetőségeket. És ha csak darabra nézzük, akkor is tisztán látszik, h kell még valaki. Rugani meg úgy is megkapja majd a maga idejét, ebben biztos vagyok. Matic lehúzását pedig újfent nem értem. Remek vkp, simán eltudnám képzelni Pjanic mellett. Képes lenne takarítani körülötte. Egyébként meg minden mercato során egy rakat nevet emlegetnek velünk, szóval nem hiszem, h ez most valamire is utalhat. Semmi újdonság.

pelu 2017.07.18. 12:57:04

Méghogy lúzerek. Lúzer, aki így gondolja, már elnézést. Majd, ha hivatalos lesz Bernardeschi, és a nyár végén még durrantunk egy komolyat, akkor meg már nagy királyok leszünk, mi..?

MickyLau 2017.07.18. 13:09:02

Aki menni akar,arra rá kell adni a kabátot! Nincs tragédia! Egy 30+-os Bonucci elballagott! Egy nyugdíjas Alves elment haknizni! Felkelünk mi a földről! Aztán májusban majd tapsolunk megint! Mint 6 éve folyamatosan! :)

BellaDona 2017.07.18. 13:15:37

Épp Olaszországban vagyok és nézem ahogy Italia 1 közvetíti Bonucci érkezését Milánóba. Rossz nézni.

Ámok 2017.07.18. 13:15:55

@Montero: Ez hatalmas! Respect!

Én vagyok a világ legnaivabb Juve drukkere... Minden évben azt hiszem, hogy most jobb lesz, hisz nem kell a komplett csapatot lecserélni "csak" 1-2 top igazolás és némi finomhangolás. Ez a nyár is így kezdődött. Védelem: pipa. Középpálya 1 top/neves/ígéret játékos - Tolisso/Matuidi - és egy top/neves szélső - Bernardeschi/Keita - valamint 1-2 ember a padra.
Már vizionáltam:

----------Higuain/Mandzukic -----------

Keita/Pjaca ----- Dybala ----Bernardeschi/Cuadrado/Orsolini

-------Pjanic/Marci --- Matuidi/Khedira---------

Sandro/Asa -- Bonu/Rugani -- Chiello/Benatia -- Alves/Lichti

---------------------BUFFON--------------------------------

Pad: Barza, Lemina, Sturaro, Kean, Neto, Mandragora, Rincón

Ez kb 90 milla - Higany ára.

Nagyok az elvárásaim?

Attila F 2017.07.18. 13:28:21

Az egész bejegyzés feltételezéseken alapul ("ha már nincsenek scout bejegyzések középső védőkről" és társai), majd a mercato értékelésével zárul, miután eltelt fél hónap és van még hátra másfél.

Most az olyan stilisztikai bravúroktól tekintsünk is el, hogy "miért nem Rugani pótolja Bonuccit? A válasz egyértelműen igen".

Ámok 2017.07.18. 13:29:50

@Bertalan Sanya: "Ez a nyár is így kezdődött"

NagyonJuve 2017.07.18. 13:52:11

@pelu: csak nehogy büdös legyen a durrantás!

Vergilius1897 2017.07.18. 13:54:36

Manuele Blasi, Jonathan Zebina, Giuliano Giannichedda, Ruben Olivera, Adrian Mutu, Federico Balzaretti. A nagy mindenre esélyes Capello féle Juventus gyakran kezdő, de legalábbis csereként állandóan pályára lépő játékosai. Soha nem az volt a jellemző, hogy minden csapatrészünk teljesen rendben lett volna vagy a csere sorban minőségi emberek vártak volna bevetésre, mégis megoldottuk (BL 16-ig, 8-ig... Moggival).

Ha, még jön Berna meg egy használható kk, akkor az utóbbi 6 év legerősebb és legmélyebb támadórészlegét tudjuk magunkénak - tény - sajnos a védelmünk árán.

Tomy81 2017.07.18. 13:59:55

@MickyLau: Ez az tesó! Tetszik a hozzáállás! Írj többet!

Drotkoszoru 2017.07.18. 14:06:07

@Vergilius1897: Mondjuk a felsorolt játékosokból egyedül Zebina volt állandó kezdő Capello alatt (ő volt a leggyengébb pont a csapatban), Blasi még a 2004-2005-ös szezonban úgy ahogy játszott is, de Vieira érkezése után ő is kispadra szorult. Abban igazad van, hogy akkor se volt elég hosszú a kispadunk (részben emiatt eresztettünk le tavaszra), de a kezdő az igazi világválogatott volt. Buffon - Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Chiellini - Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved - Ibrahimovic, Trezeguet. Ezzel a kezdővel kezdtük a 2005-2006-os szezont, Zebina felépülésével pedig Chiellini került a kispadra és Zambrotta lett a balhátvéd. Azt hiszem, hogy ez a kezdő azért piszok erős volt. A kispadon pedig ott ült Del Piero (a szívem szakadt meg), Mutu, Kovac, akik használhatóak voltak, a többiek valóban inkább töltelékek voltak (bár szerintem Balzaretti sem volt rossz).

Drotkoszoru 2017.07.18. 14:08:43

@Drotkoszoru: Vagyis bocsánat, Abbiati volt a kezdő kapus, mert Buffon megsérült a Berlusconi kupán 2005 augusztusában, mindenesetre remekül pótolta pár hónapig.

Rocky80 2017.07.18. 14:31:13

Mindig örömteli, ha nem csak a velünk kapcsolatos cikkek fordítása történik, hanem vendég írók tollából is kaphatunk egy-két önálló gondolatot, remélem folytatódik ez a tendencia.
Akár a szerkesztők gondolataira is kíváncsi lennék hasonló formában. :-)
Köszönjük.

babo0410 2017.07.18. 15:15:02

Először is nagyon jó bejegyzés lett. Másodszor, Bonu nem 24 órán belül lett a Milan játékosa, szerintem már mikor Allegri ultimátumot adott neki, azóta lehetett egyeztetés velük Bonu ügynöke részéről. Szerintem a háttérben már zajlottak az események. És annak folytán, hogy ultimátum lett adva neki, szerintem a vezetőség tudta, hogy menni fog. Egyébként Belső védővel már korábban is szóba kerültünk, csak akkor még nem értettük miért.
Szerintem Ruganit kéne beépíteni végre.

pott70 2017.07.18. 15:55:03

Viszont,ha a vezetőség nem tudta már jó ideje Bonucci távozását,akkor ez önmagában alkalmassági aggályokat vet fel!Miért,hol élnek?Nem tudják,mik a történések a csapatnál?
Események után kullogva kell kapkodni valami helyettesítésért?
Hiába akarnak itt néhányan glóriát adni Marrottáéknak,ilyen hibák után védhetetlenek!
@Ámok: Én ugyan ilyen naív vagyok!

2017.07.18. 16:09:22

A miénk Olaszország legtehetségesebb középhátvédje,ha ennek ellenére képesek vagyunk 40,de akár 25 milliót is erre a posztra elkölteni és tovább gyilkolni Rugani karrierjét,akkor én tőlem hozhatnak akárkit,leszarom az egész szezont úgy,ahogy van. Azt a pénzt beleölhetnénk egy igazi klasszis középpályásra meg Bernardeschibe,akin mellesleg 5 milliókon szarakodunk az idő meg csak telik,a csapat készül az új szezonra...nem értem a koncepciót. Khedira középpályán betonbiztos,másodlagos feladat a helyére igazolni valakit,de középhátvéd az muszáj,kapkodás,minél előbb kell,nehogy véletlenül Ruganinak lehetőséget kelljen adni...botrány ez! Abból indulok ki,hogy Marottáék egyeztetnek erről Allegrivel,ha tényleg így van,akkor elmehetnek mind a picsába szatyrostul!

kismedvee 2017.07.18. 16:45:28

Sziasztok!

Hadházi Gábor vagyok. Köszönöm a reakciókat a cikkre.

Nos, amennyiben tudta volna a vezetőség,,hogy Bonucci távozik,akkor már vettek volna valakit,elébe menve a bajnak. Szó volt 1-2 védőről,de semmi komoly, mert kb 1,5 hónapja a Douglas Costa és Bernardeschi trade forog napirenden. ÉS akkor Alves távozás csak hab volt a tortán. Jelenleg nem hiszem,hogy képben lenne a vezetőség,hogy mi legyen,sőt még abban is biztos vagyok,hogy kooperálás sincsen,hogy mit akarna a Allegri a védelemmel,vagy a pálya közepével. Megkockáztatom, nálunk inkább irányelvek alapján Marotta igazol,nem pedig közösen összerakják azt a bizonyos listát. Nem számítok sok jóra, sőt majd nem biztos vagyok abban, hogy Ruganira nem nem lesz kezdő - habár a remény hal meg utoljára. :-)

Attila F 2017.07.18. 17:26:16

@kismedvee: A jelenlegi legjobb infók szerint Bonuccit "kedvesen kitessékelték" a klubtól, így ezzel azért képben voltak. Véleményed lehet ezekről a dolgokról persze, de "biztosnak lenni" valamiben, amiről vajmi keveset tudsz, elég furcsa.

Rugani még lényegében nem játszott BL-meccsen, nem biztos, hogy rögtön a vezére tudna lenni a védelemnek, különösen a "Bonucci-utód" nyomással a vállán. Allegri és a stáb minden nap látja, szerintem jobban meg tudják ítélni, mint mi.

Rocky80 2017.07.18. 18:13:40

Nem lehet, hogy van valami ezzel a Ruganival amit mi nem tudunk?

Kicsit gyanús már ez így.

2017.07.18. 18:15:03

@Rocky80: Meccshiány az tuti és van még hova fejlődnie, hogy stabil kezdő legyen.

nutellás marhapörkölt tejjel 2017.07.18. 18:22:10

ez a rugani erőltetése részemről azért is szomorú, mert eddig semmilyen formában nem győzött meg, nagyon bizonytalan a srác. egyértelmű, hogy nem rá kellene alapozni. a másik baj, hogy a felmerült nevek egyike se sokkal jobb

Rikoo 2017.07.18. 18:23:27

@hellan: Kiváncsi vagyok mi lesz vele. Ha érkezik vki akkor az ügynöke megint pattogni fog ez 100%-ig biztos..

kismedvee 2017.07.18. 18:32:05

@Attila F:
Kedves Attila! Amikor megírok valamit,annak utána nézek,hogy valótlan,megalapozatlant ne írjak. Amennyiben az írásomban szerepel pontatlan vagy valótlan,azért elnézést kérek, Ám, amennyiben a megszerzettet információm birtokában alkottam egy meglátást azért nem kérek elnézést,még ha lesznek,akik ezt másképp látják.Nincs evvel semmi baj.

Ami Ruganit és a stábot illeti; 2 év alatt alig játszott,aminek elsősorban az volt az oka,hogy Allegri rohadtul nem hisz a fiatalokban belsővédő, kapus és szűrőposzton. Így Rugani beépítése nála sokkal lassabban megy. Caldaranak ez volt az első éve és idősebb is Ruganinal, aki 3 évvel ezelőtt elég impozáns teljesítményt mutatott be az Empoliba,akkor 19 éves volt...Hogy jobban megítéli,lehet, viszont nem könyvekből olvasom ki a véleményem, valamit én is értek ehhez a játékhoz,így látom,amiben igazuk van és látom, amiben nem hisznek benne.
A védelemnek nem kell,hogy egyből vezére legyen,arra ott van még Chiellini és Barzagli. Viszont bőven feltudja venni a védelemben a fonalat! Erre számos meccsen ékes bizonyítékát mutatta. Az utód kifejezés eddig is igaz volt,mindegy,hogy Bonu vagy Barzi...A cél eddig is meg volt határozva számára.

Attila F 2017.07.18. 19:27:01

@kismedvee: Nem tudom, hogy lehet ennek utánanézni, hacsak nincsenek belsős infóid (a "jól értesült" lapok infóinak 90%-a teljes blődli).

Szerintem már az első mondatoddal elcsúsztál - ez a folyamat valószínűleg közel sem 24 óra volt, legfeljebb mi értesültünk ennyivel előtte erről.

"Hogy váratlanul érte a vezetőket az átigazolás, abban biztosak lehetünk" - nem, valószínűleg a BL-döntő óta tervezték, biztosak semmiképp nem lehetünk benne.

"A Juventusnál tehát rettentő nagy a kapkodás" = az újságírók kapkodva bedobnak pletykákat.

"Kapkodás van Alves után a jobbhátvéd terén is, elég csak felsorolni az Aurier, João Cancelo, Danilo, De Sciglio, Bellerin listát, és máris látszik, hiányzik a tudatosság." = az újságírók rengeteg lehetséges célpont nevét bedobták, tehát nyilvánvaló következtetés, hogy a klub fejetlen csirkeként rohangál körbe-körbe a transzfer piacon.

"Ha már eddig nem voltak a scoutoktól feljegyzések" = hallottam, hogy vannak játékosmegfigyelők, de biztos vagyok benne, hogy egy belső védőről sincs feljegyzés. Valószínűleg csak az Aranylabdásokról van, akiket lehet látni a TV-ben.

Ne haragudj, de ezek alapján nekem olyan benyomásom támadt, hogy főleg a transzfer pletykákat ismered. Ha nem így van, akkor szorri.

Az Allegrire vonatkozó tételmondatot sem értem teljesen, hiszen viszonylag bátran nyúl a fiatalokhoz (Dybala, Sandro, Pogba, amíg itt volt, stb.) De Sciglióhoz is bátran nyúlt a Milanban - mennyi volt akkor a srác, 18-19? Nem lehet, hogy az általad említett posztokon azért nem "fiatalított", mert nem volt éppen jobb játékos? Gondolom, nem csak azért védett Buffon Audero helyett, mert öregebb. Ahogy Lemina és Sturaro sem a koruk miatt szorultak ki a csapatból.

A mercato értékelésével pedig szerintem mindenképp érdemes megvárni a szeptember 1-ét.

kismedvee 2017.07.18. 19:37:27

@Attila F:
Köszönöm az észrevételeid, a kritikád! A negatív kritika is kritika. Az általam leírtak mellett azonban kitartok. Az a szép a kulturált világban, hogy az ellentétes meglátások,véleményke is megférnek egymás mellett ;)

babo0410 2017.07.18. 20:16:40

@Attila F: Egyetértek ezzel. Hála a jó égnek a mercato nem úgy zajlik, ahogy azt a média tálalja. Régen rossz lenne. És valószínűbb, hogy akiket bedob a sajtó vagy csak hasraütésszerű nevek, vagy már sokkal régebb óta figyeljük, tárgyalunk róla. Nem úgy van, hogy megyünk tárgyalunk vkiért, nem sikerül, akkor hopp sorsolunk egy új nevet, és elindulunk érdeklődni.

GGábr81 2017.07.18. 22:35:55

Én még emlékszem valami olyasmire, hogy Allegri csak akkor marad, ha... Én nem tudom, nem is tudhatom, hogy kiket kért, kiknek a maradását, kiknek a távozását, érkezését kérte. De Max nem hülye. Van lóvé is. Tehát én bízom valami D Costanál nagyobb meglepiben (Alexis Sanci vagy ilyesmi). Lehet lesz még egy szokásos nyugdíjas ingyen, aki itt fog feléledni, + egy ifjú titán akit elhappolunk egy pénzes csapattól. Szóval én várok a -C-vel.

Drughi Di Bianconeri 2017.07.18. 22:38:56

@GGábr81:
Sánchezben ne bízzál, évi 20 M+ fizetést kér, ezért tántorodott el a Bayern is a szerződésétől,még Ők is sokallták ezt.
Az annyi,mint amennyit a komplett támadósorunk keres kb. :D

Pepito1982 2017.07.19. 00:18:52

Szoktam magyar Milan oldalt olvasni. Azt irja az egyik srac h vmi okos magyarazza mar el hogy Ds miert 12, Bonu miert 40? Na mondom biztos majd leirja hogy pacsi a vezetosegnek, mert Bonu sokkal tobbet er. De nem :) azt kezdi fejtegetni hogy egy 24 eves valogatott vedonek kb ugyanannyinak kellene lenni az aranak mint Bonunak, akiert szerinte igy is 20 misivel tobbet adtak mint amennyit er. Szerintetek mit szivnak ezek?

alexGicamo 2017.07.22. 19:54:34

@Rocky80: Egyetértek !
A tényeket, az igazságot pedig úgyis csak az érintettek ismerhetik, szóval, kár ezt ragozni . Persze mindenkinek lehet és van is véleménye, amit itt megoszthatunk a többiekkel .Ez így van jól!
Akinek tetszik , az elolvassa és kommentálja, akinek meg nem, az továbblapozza .
Ennyi !
Remélem, hogy minden jó, ha a vége jó érzésünk lesz a mercato végén és összeáll végre az új védelmünk,amely nem hoz ránk szégyent ! :)

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása