Di Campli: „Verratti a PSG túsza”

verratti_marco_terdelve_eg_fele_nez.jpgMarco Verratti ügynöke nemrégiben arról beszélt, hogy a párizsi klubvezetők eltökélt és talán kétségbeesett módon ragaszkodnak pártfogoltjához.

A Corriere dello Sport számára adott interjúban Donato Di Campli nem csupán megerősítette Josep Maria Bartomeu kijelentését, miszerint a PSG nem kívánja eladni Marco Verrattit, hanem egy lépéssel továbbmenve arról beszélt, hogy az olasz válogatott középpályás a francia klub katari tulajdonosainak a túsza.

„A Paris Saint-Germain versenyképes csapatot kíván kialakítani, amely képes európai sikerekre, nem csupán a francia bajnokságban és a Coupe de France küzdelmeiben képes győzelmekre.” - idézi az olasz napilap az ügynök nyilatkozatát.

„Sokat beszéltek Kylian Mbappé megszerzéséről és egy 150 millió eurós ajánlatról, azonban mindeddig egyetlen Bajnokok Ligája kaliberű játékos sem érkezett.

Tulajdonképpen büszkeség kérdése lett, hogy a klub ne adja el a futballistát 100 millió euróért sem… Tudják, mit mondott nekem Nasser Al-Khelaifi?

Azt mondta, hogy a futballistának 2021-ig érvényes szerződése van, és soha nem tudná eladni Marco Verrattit, mivel igazi bajnoknak tekinti a játékost, és a futballista köré kívánja építeni a csapatot.

Azt mondta, hogyha eladná őt, akkor az állását kockáztatná, és hogy Dohában soha nem bocsájtanának meg neki: Marco Verratti a PSG emírjének a túsza.

Marco Verratti teljességgel tisztában van a PSG-vel szemben fennálló szerződéses kötelezettségeknek, de természetes, hogy hízelgőnek érzi a Barcelona érdeklődését.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4312647831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2017.07.07. 17:56:06

Ezért aki oda igazol az tisztába legyen az ilyen dolgokkal elrettentö is lehet akár!minek hoszabitott kis butyök is akkormondjuk!

NagyonJuve 2017.07.07. 17:57:13

Ez egy üzenet a többi játékosnak! Ne menjetek a PSG be! Aki ezek után a PSG be akar menni az nem bajnok mentalitás hanem zsoldos! Ezért nem fog a PSG soha blt nyerni.

Juveboy92 2017.07.07. 18:02:53

Mondjuk bátor ez a Di Campli , nem csodálkoznék ha ezekután , rabszolga munkásnak eladná Nasser a sivatag közepére víztornyot építeni 3 tevéért cserébe

venember83 2017.07.07. 18:20:50

Nem is tudom, hogy ebben a helyzetben kit sajnáljak jobban, szegény játékost vagy szegény klubigazgatót. Mintha nem lettek volna tisztában mindketten azzal, hogy kivel lépnek szerződéses viszonyba a kontraktus aláírásakor.

Mitya10 2017.07.07. 18:33:10

Mivel úgyis a Barcáról lenne szó nem rólunk pont le.zarom mivan vele. Am ilyet 1 Ibrával nem mertek volna megtenni szóval akinek a makkjaival lehet bowlingozni azzal teszik is drága Marco :)

2017.07.07. 18:44:46

Szerződése van,ennyi...nem mindenki jófejkedik,mi igen...

Il Principino 2017.07.07. 18:48:11

Visszanyalt a fagyi :)
Egyedül Pogba lett volna a fegyverünk,ha meg akartuk volna szerezni...

babo0410 2017.07.07. 18:49:07

@Mitya10: Ibrával is megtették volna, csak lejárt a szerződése. Nála ennyire egyszerű volt a lelépés.
Egyébként érdekes a téma, hogy melyik a jobb. Erővel ott tartani játékosokat, és egy olyan légkört teremteni, ahol nem érzik jól magukat, mert az elvágyódó futballistákat kényszerítik, vagy ha el akarnak menni, akkor persze megtesznek mindent, a legvégső esetben elengedik.
Szerintem az utóbbi valahogy humánusabb. És úgy érzem egy olyan csapat nem is lehet sikeres, ahol a játékosok nem érzik olyan jól magukat. Ráadásul az új kiszemeltek is jól meggondolják, hogy érdemes-e olyan klubba igazolni, ahonnan nem engednek el.

rob1 2017.07.07. 19:08:35

Nagyon jól teszik hogy nem engedik el aláírt egy szerződést tartsa mágát ahhoz nem siránkozni kell hanem focizni és nem kiesi négy gólos előnyről a bl-ben vagy talán arról is a PSG tehet hányadék ez a Verratti. És ha egy csapat jobb akar lenni akkor nem adja el a jó játékosait és hoz helyettük mást mint a Juve minden évben.

Apuleius 2017.07.07. 21:15:28

Egy normális klubnál ennek pontosan így kell működnie. Ilyen jól megfizetett túszból sem sok van, csak nehogy mi fizessük meg a vátságdíjat.

Benny hillarious 2017.07.07. 21:31:42

@Apuleius: most jött ki egy "minden happy, az ügynököm mondta ezeket" interjú tőle. A P$G honlapján fent van :)

Mitya10 2017.07.07. 22:09:06

@babo0410: Ezt a vele is megtették volna hagyjuk... Nem tették vele nem is lehet szerződés ide vagy oda. Hozzáteszem ő nem sírt mint mostanság mindenki ha a Barca v a Real jelentkezik h apu lèccciiii had menjek... Kitöltötte a szerződését és továbbált megkora dolog :O

nutellás marhapörkölt tejjel 2017.07.07. 22:50:34

hanyadik éve kajtatunk utána? kolarov pletykát várom még, rá is vagy 5 éve hajtunk - állítólag -

babo0410 2017.07.08. 10:07:47

@rob1: @Apuleius: Nem tudom, lehet nálatok a játékos akarata semmit sem ér, csak a klub a fontos, és mindenki kussoljon, de szerintem sikeres klubot úgy nem lehet építeni, hogy valaki elmenne, te meg foggal körömmel ragaszkodsz hozzá.
De az érem másik fele meg az, hogy bezzeg, ha gyenge, nem Juve szintű egy játékost, azt meg mindenáron adjuk el?
A játékosok akarat nem számít, a klub döntse el kit mikor ad el, vagy nem ad el? Ez akkor nem futball, hanem rabszolgakereskedés kb.
Hiába keres egy játékos hatalmas pénzeket, (sokszor többet is, mint kéne) attól még az nem túl humánus dolog.
És láttuk pl. Vidal esetében, hogy mennyire jó erővel itt tartani valakit. Nem engedtük el a MU-ba, és a formája elég csúnyán leromlott. Aztán persze lenyilatkozta, hogy minden happy, ő boldog, de ez nem volt igaz. Látszott a teljesítményén, hogy mennyire ment volna.
Szerintem értelmetlen erővel megtartani játékosokat. Az más tészta, ha el akar menni, akkor mi mindent megteszünk, és lehet sikerül meggyőzni a maradásról. Az más, de erővel megtartani sose szerencsés dolog.

Apuleius 2017.07.08. 10:19:22

@babo0410: "Nem tudom, lehet nálatok a játékos akarata semmit sem ér, csak a klub a fontos, és mindenki kussoljon, de szerintem sikeres klubot úgy nem lehet építeni, hogy valaki elmenne, te meg foggal körömmel ragaszkodsz hozzá."

Ezek a játékosok aláírnak több évre, s kurva sok pénzt keresnek. Pontosan, fogják be a szájukat, és dolgozzanak a pénzükért. Sikeres klubot szerintem meg pont úgy nem lehet működtetni, ha a játékos akaratát tesszük meg vezérfonalnak. Ez egy vicc, komoly kluboknál nem így működik.

"De az érem másik fele meg az, hogy bezzeg, ha gyenge, nem Juve szintű egy játékost, azt meg mindenáron adjuk el? "

Nem látom az ellentmondást.

"A játékosok akarat nem számít, a klub döntse el kit mikor ad el, vagy nem ad el? Ez akkor nem futball, hanem rabszolgakereskedés kb. "

Nem tudom mennyire ismered a rabszolgaság történetét, de emlékeim szerint ők nem kaptak mondjuk 5-6 millió eurós fizetéseket. Amúgy ez egy végtelenül ostoba hasonlat. Pusztán arról van szó, hogy mindkét fél aláír egy x időre érvényes szerződést, s ez mindkét felet kötelezi. Ennyi a történet.

"És láttuk pl. Vidal esetében, hogy mennyire jó erővel itt tartani valakit. Nem engedtük el a MU-ba, és a formája elég csúnyán leromlott. "

Vidalnak volt egy nagyon komoly sérülése, ezt azért nem kellene elfelejteni.

"Szerintem értelmetlen erővel megtartani játékosokat. Az más tészta, ha el akar menni, akkor mi mindent megteszünk, és lehet sikerül meggyőzni a maradásról. Az más, de erővel megtartani sose szerencsés dolog."

Azért van néhány lépcsőfok aközött, hogy valaki erőnek erejével megtart egy játékost, vagy rögtön elengedi (lehetőleg piaci ár alatt), amint valakinek távozni szottyan kedve. Ismét csak a végletekben tudsz gondolkodni.

rob1 2017.07.08. 11:37:42

@babo0410: Aláírt egy szerződést ami nem egy életre szól és tudta mit ír alá csak nem olyan fogyatékos ha lejár a szerződése mehet mehet ennyire egyszerű Riberyt sem engette a Bayern a Realba mert szükség volt rá és még ma is ott van nem sír.

babo0410 2017.07.08. 11:59:13

@Apuleius: Ennyi erővel elmész egy céghez dolgozni, és aláírsz egy határozatlan idejű szerződést, te se akarj váltani. Kuss, és csináld amit mondanak. Vagy neked ez nem tetszik?
Ja nincs ellentét szerinted aközött, hogy a játékosra vonatkozik a szerződése, viszont a klubnak ezt nem kell tiszteletben tartania, és akkor ad el bárkit, amikor neki jól esik? Szerinted azért mert valaki elmegy focistának, sok pénzt kap, már azt tehetnek vele, amit akarnak?
De ha szerinted mind a két felet kötelezi a szerződés, akkor meg miért mondod, hogy nincs ellentmondás abban, hogy a klub bárkit bármikor, ha neki nem felel meg, a játékos neve meg kuss. Pont, hogy akkor a klubnak se szabad eladnia a játékost, ha a játékos se mehet el szerinted a szerződése lejártáig.
Vidal sérült is volt, ez igaz, de az nem indokolja meg, hogy miért volt oly pocsék majd egy teljes szezont, és miért fuccsolt be többek között ő is a Barca elleni BL döntőben.
Te meg komolyan ennyire ostobának nézed a vezetőséget? Mert amit most itt a végén írtál, az erre enged következtetni. Szerinted akkor a vezetőség mindenkit elenged, aki odamegy hozzájuk, hogy én márpedig lelépek? Szerinted nem tesznek semmit annak érdekében, hogy adott játékos ne menjen el? Pontosan te hiszel ebben a két végletben. Mert te mondod azt, hogy senkit nem lehet elengedni, mert szerződése van. De bezzeg, mi mindenkit első szóra.
Pedig nem. Sőt! Ha ez így lenne, akkor valószínűleg Vidalt már a Unitedbe elengedtük volna, vagy nem az igazolási szezon második felében távozik a Bayernbe. Vagy Pogba is valószínűleg sokkal előbb távozott volna.
Az, hogy a játékos döntése fontos, és mindenkit elengedünk első szóra, nem egy és ugyanaz.

Ádám.84 2017.07.08. 12:07:21

@babo0410: "Ennyi erővel elmész egy céghez dolgozni, és aláírsz egy határozatlan idejű szerződést, te se akarj váltani."
Marhára nem ugyanaz a helyzet, ott felmondhatsz egyoldalúan és ezt mind a két fél tudja a szerződés aláírásakor.
És igen, két hónapig a munkáltató visszatarthat! Van felmondási idő!

Ádám.84 2017.07.08. 12:08:01

@Apuleius: "Ismét csak a végletekben tudsz gondolkodni."
Ezzel maximálisan megragadtad az igazságot!

babo0410 2017.07.08. 12:17:47

@Ádám.84: Miért és a foci miben más? Ott nem lehet ugyan úgy felmondani? Dehogy nem! Attól, mert súlyos pénzeket keresnek, még ugyan úgy munkahely, ugyanazok a szabályok érvényesek rájuk is. Ha fel akar mondani, miért ne tehetné meg?
Az meg más kérdés, hogy a munkáltató el akarja-e engedni. Meg lehet tenni a maradásért mindent, de ha valaki ezek ellenére se hajlik a maradásra, nem lehet tenni semmit, el kell engedni.

Apuleius 2017.07.08. 12:19:25

@babo0410: "Ennyi erővel elmész egy céghez dolgozni, és aláírsz egy határozatlan idejű szerződést, te se akarj váltani. Kuss, és csináld amit mondanak. Vagy neked ez nem tetszik? "

Először nézz utána, hogy mit jelent a határozatlan idejű szerződés, utána beszélhetünk. A jelek szerint úgy gondolod, hogy az maga a rabszolgaság...

"Ja nincs ellentét szerinted aközött, hogy a játékosra vonatkozik a szerződése, viszont a klubnak ezt nem kell tiszteletben tartania, és akkor ad el bárkit, amikor neki jól esik? Szerinted azért mert valaki elmegy focistának, sok pénzt kap, már azt tehetnek vele, amit akarnak?"

Abszolúte nincs ellentét a dolgok között. A szerződés mindkét felet kötelezi, s ennek jó példája mondjuk Amauri vagy Iaquinta esete. Mindenki kiléphet a szerződésből, ha vállalja az anyagi következményeket. Hagyjuk már ezt az óvodás humanizmust, hogy jaj, szegény játékosok. Végtelenül ostoba ez a sarkítás.

"Vidal sérült is volt, ez igaz, de az nem indokolja meg, hogy miért volt oly pocsék majd egy teljes szezont, és miért fuccsolt be többek között ő is a Barca elleni BL döntőben."

De, marhára indokolja, csak Te szeretnéd belemagyarázni a saját mondókádat.

"Te meg komolyan ennyire ostobának nézed a vezetőséget? Mert amit most itt a végén írtál, az erre enged következtetni. Szerinted akkor a vezetőség mindenkit elenged, aki odamegy hozzájuk, hogy én márpedig lelépek? Szerinted nem tesznek semmit annak érdekében, hogy adott játékos ne menjen el?"

Azt gondolom, ha egy klub igazgatója minden második nyilatkozatában elmondja, hogy a játékos akarata a legfontosabb, azzal elképesztően ostoba dolgot csinál. Ha neked vannak belső információid az ügyben, kíváncsian olvasnám.

"Pontosan te hiszel ebben a két végletben. Mert te mondod azt, hogy senkit nem lehet elengedni, mert szerződése van. De bezzeg, mi mindenkit első szóra. "

Ez egy kicsit óvodás visszavágás volt, mindenesetre jót derültem rajta. Ki a tököm írta, hogy senkit sem lehet elengedni? El lehet engedni egy játékost, de az vicc, hogy nyíltan kijelentjük, hogy a játékos akarata a legfontosabb. S igen, van olyan, mikor egy klubnak akkor sem szabad engednie, ha egy kulcsjátékos menni akar. Olyan ez, mint az óvoda, ha kicsúszik a gyeplő a kézből, elszabadul a pokol.
Amúgy megmosolyogtató, hogy visszadobod a végletes gondolkodás vádját, majd a következő tagmondatodban igazolod a másik fél véleményét. A legnagyobb baj, hogy észre sem veszed.

"Pedig nem. Sőt! Ha ez így lenne, akkor valószínűleg Vidalt már a Unitedbe elengedtük volna, vagy nem az igazolási szezon második felében távozik a Bayernbe. Vagy Pogba is valószínűleg sokkal előbb távozott volna. "

Ha Te mondod... Gondolom ott ültél Marotta mellett.

"Az, hogy a játékos döntése fontos, és mindenkit elengedünk első szóra, nem egy és ugyanaz."

Ezredszerre írom le, s nyilván most sem érted majd meg: egy klub igazgatója nem nyilatkozhat olyat a nyilvánosság előtt, hogy a játékos akarata a legfontosabb. Senki sem állította, hogy egyébként ennek ne lenne súlya. Fontos a játékos akarata, de élő szerződés esetén majd a klub mérlegel, s nem mindig az a jó döntés, ha engednek.

Ádám.84 2017.07.08. 12:34:31

@babo0410: talán mert a két szerződés közel sem ugyanaz? Itt nincs felmondás! Fix ideig, fix pénzért szerződik egy játékos egy klubbal, és mindenkit terhelnek jogok és kötelezettségek egyaránt! Például a klub akkor is fizeti a játékos fizetését, ha kettétörik a lába, (de a Iaquintás hasonlat is helytálló). Ja és ezekkel a szabályokkal mind a két fél tisztában van a szerződéskötéskor!
Arról már ne is beszéljünk, hogy ha a játékos maga felbonthatná a szerződését, akkor senki nem fizetne átigazolási díjat, itt ugyanis pont az a lényeg, hogy a játékos játékjoga azért kerül pénzbe, mert az gazdát cserél!

Egyébként Apuleius mindent leírt már helyettem is, ez a téma nem fekete-fehér.
Ja és nem mellesleg A klubnak is vannak érdekei(!), nem csak a játékosoknak.

Drughi Di Bianconeri 2017.07.08. 12:34:45

@Apuleius: +1 mindenre
De te is tudod,hogy olyan,mintha 1 labdával vagy fallal próbálnál észérvekkel vagy a fallal vitázni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9899) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4144) mercato (4134) nyilatkozat (7425) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása