Bernardeschi minden bizonnyal távozik Firenzéből

bernardeschi_federico.jpgFederico Bernardeschi nagy valószínűség szerint el fogja hagyni a Fiorentina csapatát, amennyiben a klub eladásra kerül, s célállomásai között előkelő helyen szerepel a Juventus.

A Fiorentina hivatalos honlapján megjelent bejelentés szerint a Della Valle-család kész túladni a klubon az elmúlt évek viharos évei után, melyek a tulajdonosi kör és a szurkolók közötti kapcsolatot is kikezdték.

"Az ACF Fiorentina tulajdonosai bejelentik, hogy a csapat támogatóinak elégedetlensége miatt teljesen érthető az a lépés, amelynek következtében a klub elérhető azok számára, akik meg szeretnék vásárolni, és úgy érzik, megfelelő módon tudják igazgatni."

A fentiek következményeként a Sky Sport Italia szerint Bernardeschi lehet az egyik nagy távozó a csapattól, miután egy nagyszerű idényt tudhatott maga mögött az Artemio Franchi stadionban.

Több forrás is megerősíti, hogy az olasz szélső szeretné elhagyni a csapatot és a Juventus a leginkább szimpatikus célállomás számára, bár a Sky azt is megemlíti, hogy a Chelsea is szívesen szerződtetné a huszonhárom éves játékost, így az ő ajánlattételükre is számítani lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9412623923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.27. 14:23:26

Licitháború a Chelsea-vel ?
Abból nem valószínű,hogy mi jönnénk ki jól,de ezt a gyereket le kell igazolni,ha már a Fior is áldását adta a távozására.

The king of alibis 2017.06.27. 14:29:18

Ez a b.uzi Chelsea mindenkit le akar igazolni? Copjanak le.
Legalább őt tudjuk már leigazolni.

Juvetto 2017.06.27. 14:32:53

Nagy zsuga a srác, kell!

babo0410 2017.06.27. 15:05:06

@Drughi Di Bianconeri: Egyetértek. Bernardeschi mindenképpen kell, az olasz vonal miatt is!
És egyben jó hír lenne az is, hogy a Fiorentinát eladják, csak ne őket is valami arab vagy kínai milliárdos vegye meg, aki csak farokméregetésnek akarja majd a Fiort használni. Jó lenne, ha valami kötődése is lenne az új tulajdonosnak a csapathoz, nem csak meggazdagodni szeretne. De üdvözölendő ez. Ahogy nagyon várom a Palermo feljutását is, mert az új tulaj szeretné a Palermot is erős középcsapattá tenni, és az EL-ben megmutatni az erejüket.
Nem lesz rossz a bajnokság, ha sok új befektető érkezik, akik tőkével bírnak. Így szerintem a liga erősebb lehet majd, mint a spanyol bajnokság, hiszen itt erősebbek lehetnek majd a csapatok. Szerintem az angol ligához hasonló lehet majd a bajnokság, ahol lesz 3-4 bajnokaspiráns, és több erős középcsapat. Már csak új stadionok kellenének.

pedronegroo 2017.06.27. 15:08:33

A legjobb vétel lenne! Bal oldalon, jobb oldalon, Dybala helyén is bevethető és olasz. Mi kell még? Sandro árából meg van rá a pénz is.

Rivendell 2017.06.27. 15:13:54

@pedronegroo: Sandro kicsit nagyobb játékos a posztján,miatta ugyan nem adnám el Sandrot,max csak akkor ha kijönne az árán Keita is

Drughi Di Bianconeri 2017.06.27. 15:18:56

@babo0410:
Adom az olasz vonalat,amennyiben az nem DS,Spinazzola,Darmian féle játékosokat ,hanem Bernardeschi,Conti ilyesmit jelent.
Az nem skill,ha valaki olasz, de ha olasz és tehetséges is, akkor jöjjön, ez a mi irányunk,úgy látszik sztárokat nem tudunk igazolni,sem megtartani,jöjjön a hazai mezőny "krémje", illetve a saját nevelések.

Az amiről beszélsz,az esetleg 10 év múlva lehet majd látható, egyelőre a valóság az,hogy rajtunk kívül az Udinese rendelkezik saját stadionnal,a többiek nagyon csórók és hadakoznak az önkormányzatokkal.
Szép és jó,hogy mit akar a Palermo új tulajdonosa, de térjünk vissza rá 5 év múlva.

Soha nem lesz itt annyi tőke,mint az angoloknál,de van kiút:
a csóróság megtette a hatását,mert elég sok klub dobja be a fiataljait és olaszoknál ritka,hogy ennyi fiatal tehetséges srác legyen egyszerre,mint most az U21-ben, a csóróság ezt váltotta ki,ez végül is "öröm az ürömben".
Ez a saját nevelésű minta,végülis egybe vág a spanyolokkal,ahol a klubok többsége szintén csóró (bár a stadionjuk saját,ha jól tudom ? többé-kevésbé),de ott az elit megközelíthetetlen, mi vagyunk az Atletico szintjén anyagilag és eredmények tekintetében, feljebb már nem nagyon tudunk lépni.

De ahhoz,hogy komolyan lehessen venni a bajnokságot,kéne stabil 2 BL 8 résztvevő csapat,meg 1 olyan középcsapat,aki sz@rrá nyeri az EL-t,mint spanyolban,a Sevilla.

Ettől még nagyon messze vannak az olaszok.

Szvsz. a csóróbbaknak az Atalanta kéne példát szolgáltasson,ahol a legkiválóbb akadémia működik,méghozzá elég gyümölcsözően, idén a klub történetének legsikeresebb szezonját produkálva.

Ha pedig sok Atalanta-féle akadémia létesül,abból mi is kamatoztathatunk, mert lesz honnan elhalászni a legjobbakat, de ez mondom kb. 5-10 év múlva lesz látható.

Abban 1 picit ellentmondasz magadnak,hogy "ó hír lenne az is, hogy a Fiorentinát eladják, csak ne őket is valami arab vagy kínai milliárdos vegye meg, aki csak farokméregetésnek akarja majd a Fiort használni. Jó lenne, ha valami kötődése is lenne az új tulajdonosnak a csapathoz, nem csak meggazdagodni szeretne."

A Della Valle család nagyon is kötődik a klubhoz,a városhoz,imádják azt, eredményekre mégsem vezet (számomra meglepő,hogy Montellával összességében jobbak voltak,mint Sousaval).

Én lesz@rom kik és hogy vezetik a klubot a többi olasz csapatnál,amíg nálunk nem koszos arabok,vagy kínaiak a főnökök.

Egyébként ez a kínai Milan egyelőre nagyon jól dolgozik,de majd meglátjuk.

pedronegroo 2017.06.27. 15:21:00

@Rivendell: Én úgy tudom hogy a brazilnak nincs ellenére a váltás ezért az én szemembe ugyanolyan ostoba és pénzéhes mint Pogba, szóval mehet. Amúgy nem ítélem el de attól még ostoba. :) Az angol bajnokságba csak a pénzért mennek a játékosok, angol csapatok szerintem továbbra se lesznek tényezők a BL-ben.

És igazad van, akkor már jöjjön Keita is és akkor elől nagyon pengék leszünk! :)

Apuleius 2017.06.27. 15:23:38

@Drughi Di Bianconeri: "amíg nálunk nem koszos arabok,vagy kínaiak "

Az ilyeneket inkább kerüljük a jövőben.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.27. 15:23:46

@pedronegroo:
Nem is kell (nekik),hogy tényezők legyenek a BL-ben, mikor a PL 10. többet kaszál,mint a BL döntős. :D

Ha az olasz bajnokságban lenne ennyi pénzt,hidd' el a szintén nacionalista érzelmű olaszok sz@rnának magasról a BLre/EL-re.

Rivendell 2017.06.27. 15:23:55

@pedronegroo: én azért őt nem szidnám,mert mindig odateszi magát,pont ő az aki 100%-ot tesz le. Nekem egyszerű srácnak tűnik,de nem a gyökér fajtából. Van 3 év a szerződéséből,ráér jövőre eladni ha menni akar,pont nem az a karakter aki durcizna és szarul játszana direktbe .

Drughi Di Bianconeri 2017.06.27. 15:25:03

@Apuleius:
Köszi, ti meg pls szűrjétek jobban a cigányozást, zsidózást A JÖVŐBEN.

Múltkor poénkodtunk a homokosokon kicsit, az összes hozzászólás eltűnt, úgy látszik az arabokon sem lehet poénkodni.
De a zsidózás cigányozás mehet, PLS....

Képmutatás lvl 1000 :D

Apuleius 2017.06.27. 15:28:20

@Drughi Di Bianconeri: Akkor zárjuk rövidre a dolgot. Az adminok nem kérnek tanácsokat, Te viszont a jövőben kerüld az ilyen megnyilvánulásokat, mert a kommented törlésre fog kerülni. Előre is köszönjük!

pedronegroo 2017.06.27. 15:30:03

@Rivendell: Teljesítményével nincs is gond, de most mit lehet arra mondani ha valaki a Juve helyett a Chelsea-be vágyik?? Ostoba... de nem akarom bántani maradjunk az általad használt egyszerű srác kifejezésnél :)

@Drughi Di Bianconeri: Én is így gondolom hogy nincs már nekik szükségük a BL-re ezért is kéne azt megreformálni mert így nem olyan már az értéke mint régen, kellenének a jó angol csapatok is hogy ne legyen olyan egyoldalú a BL a spanyolok javára.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.27. 15:37:59

@Apuleius:

Ezt hívják képmutatásnak, de ti tudjátok :)

@Rivendell:
Felőlem mindenki azt ír,amit akar,csak az admin-politikát és szűrést nem értem.
Ha nem lehet élcelődni a melegeken (poénból természetesen),akkor miért lehet cigányozni és zsidózni ?

"Vagy mindenki bűnös vagy senki sem az" - ez illik ide.

@pedronegroo:
Nehéz ügy ez,hogy lehetne fejleszteni a BL-t,akárhogy módosítják, a legjobb 8 mezőnye nagyjából ugyanazokból áll évről-évre.
Bajnokok ligája - közben meg bizonyos bajnokságok 4. helyezettjei is részt vesznek benne, vagy mindenféle Európa centrumától több ezer km-re lévő,no name bajnokságok bajnok csapatai is szerepelhetnek ,ha sikerrel veszik a play-offot.

Pénzt már nem hiszem,hogy tudnak többet bele pumpálni,óriási összegeket kapnak már azok is,akik a csoportkörbe jutnak,pláne akik győznek és még továbbjutnak.

Az angolokkal nyilván nívósabb,színesebb lenne a BL,mint mondjuk 2005-2010 között,amikor viszont uralták is azt,de szvsz. pl.: a szurkolókat egyáltalán nem zavarja a BL sivárság,hiszen a bajnokságuk szinte izgalmasabb,mint a BL,meg ugye több pénzt hoz.

babo0410 2017.06.27. 15:40:09

@Drughi Di Bianconeri: Igen, az U21 bizonyítja, hogy nem a képzéssel van a baj, hanem azzal, hogy a fiatalok nem kapták meg korábban a bizalmat, mert inkább igazoltak latinamerikai tehetségeket. Most, hogy egyre alacsonyabb a liga átlagéletkora, és az olasz fiatalok egyre több lehetőséghez jutnak a Serie A-ban is, igazolódni látszik, hogy az olasz liga is ki tud termelni remek játékosokat, csak bízni kell bennük. Szerintem igazi áttörést az hozna, ha a spanyol és német mintát követe az olaszoknál is megszűnne a primavera bajnokság, és ehelyett az ifiket alsóbb ligákba lehetne nevezni.

Apuleius 2017.06.27. 15:41:24

@Drughi Di Bianconeri: A legkisebb mértékben sem érdekel, hogy mit gondolsz a kérdésről, azonban a következő hasonló kommented azonnal törlésre kerül. Hátha ebből megérted a szabályokat, s nem kell tovább vinnünk az ügyet.

Nyilván most mutogathatsz és kapaszkodhatsz egy szalmaszálba, hogy szerinted egyszer valami másik komment nem került törlésre, de szerintem jelen pillanatban azzal foglalkozz, hogy Te magad ne írj olyasmit, ami nem ide való.

.Bulldeo 2017.06.27. 15:46:08

Conte nagy kondérban kevergeti a sz@rt, ha Berardira hajtanánk, akkor meg az kellene neki.

Bernardeschi nagy húzás lenne, vele a jelenlegi formációt simán lehetne kombinálni a 4-3-2-1el is, a center mögött a Berna-Dybala kettőssel. Azt sem tartanám ördögtől valónak, ha ez esetben Mandzukic lenne a center. Ehhez egyértelműen kell még egy rutinos, labdaügyes középpályás is (amit egyébként sem lehet megspórolni), az eddig felmerült nevek közül nekem Rakitic passzolna bele ebbe a leginkább. Egyébként sem tűnik ő amolyan divat játékosnak; ha megvennénk, nem nagyon röppenne már máshová.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.27. 15:50:03

@Apuleius:
Nem 1 szalmaszálról van szó, többszöri esetről.

Én általában tartózkodom az ilyesmitől, talán pont azért találtok meg mikor nagy ritkán ilyen dolgot írok.

De neked is mondom, "Vagy mindenki bűnös,vagy senki sem az".

Nem kell ,hogy érdekeljen mit gondolok a kérdésről,azonban,ha itt erkölcs-csőszködsz, akkor mások kifogásolható kommentjeire is hívd fel a figyelmet és fenyegesd törléssel, vagy akkor ne érdekeljelek én se,hogy éppen mikor írok ilyesmi.

Nem én vagyok az,aki minden 2. kommentjében zsidózik, cigányozik, vagy bzizik, de ezentúl akkor semmi ilyesmit nem fogok írni.

Peace !

@babo0410:
+1
Bár nem tudom,hogy a Serie C erősebb lenne e,mint a primavera, vagy nagyobb fejlődési potenciált nyújtani a fiataloknak ?
A szakmai képzés szerintem sem rossz, az edzőképzés az olaszoknál a legjobb a világon.
Egyszerűen fura a kiválasztási rendszer,mert nem mindig a legtehetségesebb/legjobb jut a legfeljebb (ez persze nagyon bonyolult,sok összetevős kérdés, amiben a szerencsének is része van).
Amennyiben minden korosztály ki tud termelni olyan tehetségeket,mint a mostani U21-esek és a szegényebb klubok átveszik az Atalanta mintát,előbb-utóbb lesz kiút,csak meg kell találni a legjobb játékosokat és azoknak a legjobb klubokat (ahol játszanak/fejlődnek).

pedronegroo 2017.06.27. 16:04:06

@Drughi Di Bianconeri: Akkor marad a nosztalgia: www.youtube.com/watch?v=zD4qZEQJ62U - bár itt pont kikaptunk de attól még ká jó meccs volt, már klasszikus. :)

Apuleius 2017.06.27. 16:06:48

@Drughi Di Bianconeri: Emlékeim szerint nem is olyan nagyon régen volt egy hasonló eseted (ugyan személy szerint csak utólag láttam a kommentváltásokat róla), úgyhogy azért nem is annyira ritka ez nálad, mint azt gondolod.

"Vagy mindenki bűnös,vagy senki sem az".

Ennek megítélése azért inkább az adminok dolga, nem a Tiéd. Amúgy sokadjára leírom, az adminok szerelemből, a munkájuk, családjuk mellett csinálják ezt az egészet, nem olvasnak el minden egyes kommentet, így határozottan arra kérnélek, hogy számodra ne legyen hivatkozási alap, hogy voltak olyan kommentek, amelyek nem kerültek szűrésre. Ezek a dolgok egészen egyszerűen nem ide valóak, semmi helyük egy Juve-blogon. Ugyan se kínai, se arab nem vagyok, de én egyébként máskor, másnál is törölni szoktam az ilyesmit, nem Te vagy az első és egyetlen, akinél előfordult ilyesmi.

"de ezentúl akkor semmi ilyesmit nem fogok írni."

Előre is köszönöm szépen%! Pontosan tudom, hogy nem gondolod "komolyan", amit írtál, s nem vagy rasszista, de egész egyszerűen ez nem való ide. Ennyi.

Részemről is peace.

Szalnoki81 2017.06.27. 16:25:23

Távozik a liláktól de hogy nem a Juvéba az biztos

Kisvici 2017.06.27. 16:38:35

Fiatal...ami azt jelenti hogy nagyobb pénzért elmegy a Chelseabe!Rendes srác ez a Conte igazàból nála kezdtek el jönni az eredmények aztán úgy látszik most szeretne tenni arról hogy ne jöjjenek és vagy tőlünk akar vásárolni vagy azt akit mi is!faszfej

Juvetto 2017.06.27. 16:43:41

@Szalnoki81: Ez egyáltalán nem biztos.

@Kisvici: Én biztosan nem fogom Contét ekézni az ambíciói miatt. Szerezzük / tartsuk meg Mi, aki Mi szeretnénk, ennyi a történet (pénz itt is van).

.Bulldeo 2017.06.27. 17:06:05

@Juvetto: szerintem téves dolog csak a fizetéssel magyarázni azt, hogy a PL-be egy füttyentésre ugranak a játékosok. Egy Juventus játékos idegenben az esetek többségében félüres lelátók előtt, másodosztályba illő gyepen játszanak. Ez is pénz kérdés, de nem a "miénk", amit Agnelli és társai egyszerűen nem tudnak megoldani. Lehet, hogy pl. a Bayern München ugyanúgy egyeduralkodó, mint a Juventus, és kis túlzással az átigazolási időszakban már megnyerik a bajnokságot, de a bajnokság képe nem olyan siralmas, mint Olaszországban. Vannak hibái a vezetőségnek, de ezzel az alapvetéssel szerintem sokan egyáltalán nem számolnak, amikor a játékosok tovább lépnek tőlünk.
Én Tolissóval kapcsolatban is azért vagyok eléggé semleges állásponton, mert amellett, hogy itt sokan nagyon mást láttak bele az ő játékába, egyébként volt egy jó pár interjúja, amiben kijelentette, hogy a PL az álma. Akkor meg minek teperjünk érte? Sok mindenen nem lehet változtatni, úgyhogy olyan játékosok kellenek, akik megbecsülik a zebramezt, és nem olyanok, akik a dobbantót keresik a Juventusban.

Juvetto 2017.06.27. 17:24:28

@.Bulldeo: "szerintem téves dolog csak a fizetéssel magyarázni azt, hogy a PL-be egy füttyentésre ugranak a játékosok."

Ahogyan a félház vs. teltház-témának sem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Ilyen alapon, hol jobb élni, ott, itt vagy amott? Persze, kinek a pap, kinek a paplan, de azért, na. És ezeknél a "kihívásokkal teli, publikumra ácsingózó" játékosoknak ugye ez is egy fontos szempont lehetne, hisz a pályán (sarkítva) csak heti 90 percet szerepelnek, a többi idejét pedig (kis túlzással) ködbe burkolózva töltheti. Alex Sandronak és családjának vonzóbb Anglia, mint Olaszország? What the F.cking fuck?!
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mi a vonzóbb, az angol bajnokságban pázsiton futkosni, vagy néha libalegelőn megszakadni (csak, hogy emlékeztessen mindenkit, honnan jött egykor :D ) és a BL-ben is szerepelni?
De ez nagyon-nagyon karakter és egyénfüggö.
Természetesen no offense, meg értem, amit mondasz, csak kicsit ki van a Juventino bundája ezekben a napokban, hetekben... ;)

"amiben kijelentette /Tolisso/, hogy a PL az álma."

Tehát neki is csak ugródeszka lehet a Bayern... :)

"Sok mindenen nem lehet változtatni, úgyhogy olyan játékosok kellenek, akik megbecsülik a zebramezt, és nem olyanok, akik a dobbantót keresik a Juventusban."

Ja, ez egyértelmű.

Rikoo 2017.06.27. 17:36:06

Ahogy a sajtóban is írják Bernardeschi leigazolása prioritás a Juventusnak.

.Bulldeo 2017.06.27. 18:03:11

@Juvetto: "Ahogyan a félház vs. teltház-témának sem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani." Én nem érzem, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanék ennek, hanem egyszerűen jelentőséget tulajdonítok ennek is.

"És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mi a vonzóbb, az angol bajnokságban pázsiton futkosni, vagy néha libalegelőn megszakadni (csak, hogy emlékeztessen mindenkit, honnan jött egykor :D ) és a BL-ben is szerepelni?"

Azért ne tegyünk úgy, mintha az olasz bajnokságban kellene megszakadni az ellenfelek miatt, és az angolban elég lenne a pázsiton szaladgálni. Az olasz bajnokságban már régóta baromi kevés a magas színvonalú ki-ki meccs, és 15 perces intenzív játékkal képesek vagyunk kibekkelni, és lehozni a 90 perces meccseket. A BL-be most Allegri visszahozta a Juventust, de szerintem ez a közeljövőben bármikor megtörténhet egy-egy PL csapattal is, csak épp az nem az Arsen(e)nal lesz, hanem pl. a Conte féle Chelsea.

Nyilván nem véletlen, hogy olasz focit nézek, még csak nem is csak a Juventus meccseit, a taktikus calcioban a futball követők nagy többségével ellentétben én is az örömömet lelem, de ettől még tény, hogy az olasz bajnokság elég ramaty állapotban van, és ennek a megoldása nem Agnelliék kezében van.

(az, hogy Tolissonak mi lesz végül a Bayern, engem már nem különösebben érdekel)

venember83 2017.06.27. 18:58:25

@Rikoo: az jó. Tolisso nem volt az, amikor egy éven át csak cikkeztek róla? Hát Matuidi a jó múltkor? Soroljak még? Ez még sajnos semmit sem jelent. Egy dolog a prioritás a top csapatoknál, és más egy, a csapat szétvásárlása ellen folyamatosan küzdő Juventusnak.

Juvetto 2017.06.27. 19:25:53

@.Bulldeo:

1. Azt mondtam, hogy Te tulajdonítasz túl nagy jelentőséget (nem, általában véve)? Én is jelentőséget tulajdonítok a létesítmények állapotának, a miliőnek, stb. IS. ;)

2. Nem az iramra vagy a színvonalra vonatkozott, hanem a körülményekre.

Nyilván sok dolog miatt lehet vonzó a PL is.

Mindegy.

.Bulldeo 2017.06.27. 19:26:41

@venember83: nekem nagyon úgy tűnt, hogy a Tolisso szálat a média fújta fel. Abszolút volt alapja, de nem előlünk vette meg a BAyern, hanem már jóval előtte visszaléptünk. Persze lehet vitatni, hogy mennyire volt ésszerű döntés letenni Tolissoról (szerintem igen).
A Bernardeschiért való nyomulása a klubnak most egyértelműbbnek tűnik. Aztán persze lehet, hogy a végén koppanunk egy nagyot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása