Allegri: „Ez nem egy korszak vége”

allegri_massimiliano_bl_donto_zidane_hatterben.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint a legfontosabb dolog az, hogy csapata BL-döntőt játszhatott, és az edző szerint a Real Madrid elleni vereség nem fémjelzi bármilyen korszak végét.

A bianconero együttes a döntőig veretlen volt az idei kiírásban, és úgy tűnt, hogy elérhető lehet a triplázás, ám végül a második félidőben az Öreg Hölgy összeroppant, aminek 4-1-es vereség lett a vége.

„Először is szomorúan értesültünk arról, hogy mi történt a szurkolóinkkal Torinóban, és szeretnénk együttérzésünket tolmácsolni az érintetteknek.” - kezdte a meccset követő sajtótájékoztatót Massimiliano Allegri.

A torinói Piazza San Carlo téren a meccs során a szurkolók között hirtelen pánik tört ki valamilyen robbanás vagy lövések hatására, és a pánikba esett tömeg vonulásakor hatszáz ember megsérült, öt súlyosan, közülük pedig egy négyéves gyermek kritikus állapotban van.

Visszatérve a döntőre, ez volt a Juventus hetedik sikertelen BL-döntője, sorozatban pedig az ötödik, mivel legutóbb 1996-ban sikerült magasba emelni az áhított trófeát.

„Szeretnék gratulálni a srácoknak azért, amit eddig elértek. Fontos dolog, hogy BL-döntőt játszhattunk, ezen kívül csak reménykedhetünk benne, hogy a harmadik alkalom lesz a megfelelő.

A Real növelte a tempót, és a futball kiszámíthatatlan. Miralem Pjanić lövését az első félidőben védte a hálóőr, azonban ez eléggé hasonló volt ahhoz, ami a Real Madridnak már gólt ért.

A döntő előtti napokban az emberek kezdtek úgy viselkedni, mintha a Juve lenne az első számú favorit, és a Real Madrid csak valami mellékszereplő lenne, de ez soha nem volt igaz.

A meccs során egyes helyzeteket rosszul értékeltünk ki. A 2-1-es hátrányba kerülést után meccsben kellett volna maradnunk, mivel minden bizonnyal mutatkoztak volna lehetőségek a gólszerzésre.”

Massimiliano Allegrit ezt követően arról kérdezték, hogy a csapat legreprezentatívabb tagjai, így például Dani Alves, Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala miért nem vette ki jobban a részét a játékból.

„Nem volt ez egyszerű feladat. Ez volt az első BL-döntő Paulo számára, és Sergio Ramos kiválóan semlegesítette őt. Az első félidő kiváló volt, de ilyen a futball. Tudni kell, hogy mikor kell felpörgetni, és mikor kell lassítani a tempót.

Juan Cuadradónak semmit nem mondtam, bár fontos, hogy adott meccseket a csapat tizenegy emberrel fejezze be.”

A mestert láthatóan zavarták azok a kérdések, amelyek egy korszak végéről beszéltek.

„Egyáltalán nem zárult le semmilyen korszak. Gigi Buffon továbbra is a Juventus kapusa marad, és Andrea Barzagli is a játékosunk lesz jövőre. A klub tisztában van azzal, hol kell közbeavatkoznia ahhoz, hogy javíthassunk a csapaton.

Egy rövidke pihenő után lesz friss motiváció. Az élet megadja a lehetőséget a talpra állásra és az újrapróbálkozásra.”

A Juventus a döntőig összesen három gólt kapott, ám a fináléban négyet lőttek a madridiak.

„Ilyen a futball. A Real Madrid nem lepett meg engem, csak azokat lepték meg, akik azt feltételezték, hogy a Juventus fog nyerni. A Real fokozta a nyomást, és ilyen csapatok ellen nem lehet úgy játszani, hogy az ember mélyen visszahúzódik védekezéskor.

Miralem Pjanić térdsérülést szenvedett, és emiatt kellett elhagynia a pályát. Minden döntőnek megvan a saját története. A Real Madrid csodálatos minőséggel rendelkezik, de jövőre a Juventus ismét egy nagyszerű BL-menetelést produkálhat.”

A mester a Mediaset Premium munkatársainak is beszélt a meccset követően, és ezen interjú során sem tűnt borzasztóan csalódottnak.

„Nagyon büszke vagyok a srácokra azért, amit ebben az évben elértek. Azért jöttünk ide, hogy megnyerjük a trófeát, de ez nem sikerült. Nagyon jól játszottunk az első félidőben, de nem használtuk ki jól a lehetőségeinket. Miralem Pjanić térdsérülést szenvedett, a Real Madrid növelte a tempót, és kemény tizenöt percen mentünk át.

Gólt kaptunk megpattant lövésből, és egyszerűen pszichológiailag elengedtük a meccset. Reagálnunk kell volna, foggal és körömmel kellett volna védekeznünk, de ez egy másik lépés, amit tanulnunk kell, és a jövőre vonatkozóan le kell vonnunk a tanulságokat, érnünk kell.”

Az első félidő végén 1-1 volt, de a Juventus mintha a szünet után teljesen más csapatot küldött volna a pályára.

„Még ha a Real Madrid nagyon jó második félidőt is hozott le, és kiváló játékosokkal rendelkezik, akik képesek bármikor megváltoztatni egy meccs állását, a második gól egyszerűen kilopta a szelet a vitorláinkból.

Reagálnunk kellett volna, de a volna, ha, kellene kifejezésekkel sokra nem megyünk. Az élet megadja majd a lehetőséget, hogy ismét próbálkozzunk jövőre, ezért nyugodtan ki kell elemeznünk a történteket, hogy miben javulhatunk csapatként, illetve futballunk és mentalitásunk tekintetében.

Az első félidőben a kelleténél sokkal több energiát emésztettünk fel, mivel túlságosan siettünk, amikor nálunk volt a labda, pedig nyugodtabbnak kellett volna lennünk. Ebből ismét tanulnunk kell, és javulnunk kell a jövőben.

Az első félidőt akár előnyben is zárhattuk volna, de a második félidő kapcsán nem panaszkodhatunk, mivel a Real Madrid kiváló teljesítményt nyújtott.

Emelték a tempót, és az első félidőben mi nyomtuk hátra a Real Madridot, de a második félidőben nem tudtuk kihozni a labdát védekezésből, és ők folyamatosan a kapunk előtt tartottak minket. Ebben a pillanatban extra erőbedobással előre kellett volna törnünk, és nyílttá kellett volna tennünk a meccset, mivel tudjuk, hogy a Real Madrid mindig ad lehetőséget a gólszerzésre, de ehelyett érkezett a harmadik gól, ez pedig nagyon fájt.

A következő szezonnak azzal a célkitűzéssel vágunk neki, hogy ismét egy nagyszerű BL-menetelést akarunk elérni, emellett pedig meg akarjuk nyerni a bajnoki címet és az Olasz Kupát. Össze kell szednünk a gondolatainkat, be kell gyújtani a rakétákat, és ellentámadásba kell lendülni, mert ebből tanulhatunk és így fejlődhetünk.”

Massimiliano Allegrit az elmúlt hónapokban többször hírbe hozták az Arsenal csapatával, ahol közben Arsène Wenger maradása biztossá vált, ezért felmerül a kérdés, hogy jövőre is a Juventust fogja irányítani Massimiliano Allegri?

„A mai események csak további motivációt jelentenek az ismételt döntőbejutáshoz, és remélhetőleg a győzelemhez. A keretnél minden adott, hogy ezt megvalósítsuk, a klub pedig tisztában van azzal, hol és mit kell javítani és finomhangolni.

Természetes, hogy mivel a szezont egy adott rendszerrel kezdtük, aztán a szezon közepén váltottunk, így néhányan keveset pihenhettek, és hosszú időszakokon át a csapatban szerepelniük kellett.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5212562425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.06.04. 09:41:52

Nem értem hova lett az a magabiztosság, az a hit, amiről mindenki beszélt és amit láthattunk egészen a döntőig. Tényleg már 2-1-nél szétestünk... 2-1 könyörgöm... Nem komoly hátrány, ráadásul a juve szlogenje a fino alla fine. Küzdés a végsőkig. Mi a 60. percig tudtunk küzdeni.

Persze összességében szép eredmény egy döntő, de mi ezt már kinőttük, idén végre nyerni akartunk.

Cigarette Smoking Man 2017.06.04. 09:45:56

Szerintem pedig lezárult egy korszak, legalábbis én remélem hogy teljes mértékben újragondolják torinóban a futballhoz fűződő viszonyunkat minden téren, mert igazából arra volna a legnagyobb szükség. Ez a csapat már ki lett maxolva, kár lenne jövőre is kétségbeesett hajszát indítani velük a BL serleg után. Most kellene megreformálni a keretet, még ha ez vezéráldozatokkal is járna, mert ez az eredménykényszer csak elveszi a játéklehetőségeket a fiatal tehetségeink elől, mint amilyen Rugani, vagy mint amilyen Orsolini és Caldara is lesz majd. Ez a csapat már kétszer lebőgött, itt az ideje új emberek kezébe adni a juventust... talán majd ők, valahol, valamikor. Én még mindig bízok benne!

Rocky80 2017.06.04. 09:49:20

A valaha volt legjobb BL klub volt az ellenfél, ezt azért ne felejtsük el.
Az első félidőben siettettük, meg megpattantunk 2x, meg lesérültünk, meg feladtuk fejben, meg rövidek voltunk.
Egyszerűen minden ellenünk volt megint. :-(

De Juventus, én így is szeretlek!

Magyar Közöny 2017.06.04. 09:51:45

A tagadás igenlő kontextusa: sajnos egy korszak véget ért, ezt mindenki tudja, ezért fájó igazán.
Kimondta gyakorlatilag, hogy fizikailag elfogytak a fiúk a 2. félidőre. Dyabala már az elején úgy nézett rinyáldóra,mint valami istenségre...

Rocky80 2017.06.04. 09:54:51

Ja, és NEM kell elbaszni 500 millió eurót a nyáron.
Itt nem az egész szezon ment a kukába, itt az utolsó lépés hiányzik és a mentalitás megerősítése.
Aki galaktikusokat vár, az nézze a Manchestert jövőre.
Nekem jó lesz a mi csapatunk és Allegri is.

Rocky80 2017.06.04. 09:55:59

Ja és szeretlek Allegri.

Bbenj 2017.06.04. 09:57:57

Èn se gondolom úgy,hogy egy korszaknak vège,de àt kène gondolni a dolgokat.főleg a formàciót,az igazolàsokat,mert a 4-2-3-1 fasza volt legtöbbször,de nem lehet elvàrni a Pjanic,Dybala,Mandzu,Cuad,Higu ötöstől hogy vègig toljanak 50 valahàny meccset.ha ez a formàció marad akkor igazolni kell nem egy embert előre,mert nagyon gyenge volt a kispad idèn.

delpi0823 2017.06.04. 09:58:52

A legfajobb dolog az volt szamomra hogy a 60ik perc utan egyszeruen feladtuk a merkozest,egyszeruen azt lattam a jatekosokon hogy nincs bennuk hit,kuzdeni akaras ami a Juventust jellemzi,egyszeruen nem vagyok kepes felfogni mi tortent a 2ik felidoben a csapattal:(

Zoltan Hervay 2017.06.04. 10:03:34

Sajnos nincs egy epkezlap csere jàtèkisunk.kozèppâlya nemtudta felvenni a verseny a realeval en ugylattom h eszt egy 4312 felallasal meglehetet volna nyerni.kell egy rombolo közèppàlyàs mindenkèp.ramos leirta magàt nàlam.ès nem tudom megèrteni h marchisiot mèrt nem khedira hejet tette fel

MdewC 2017.06.04. 10:05:49

@Cigarette Smoking Man: értem amit mondasz, de Orsolini meg Caldara elmehet a picsába.

Nekünk kész játékosok kellenek, eredményre van szükség, magam részéről én nem vagy kíváncsi arra, hogy évekig tart, mire kinevelünk játékosokat, mi nem az Arsenal vagyunk.

Az olasz utánpótlás karcsú, persze támogatom a fiatalítást, de akkor nyúljunk zsebbe és "zseniket" / klasszisokat hozzunk, ne középkategóriás játékosokat.

A brand épül, szerencsére van profit, minden adott ahhoz, hogy még ezt a bivaly erős keretet is erősítsük, vagy hasonló szintet tartsunk fent, csak alacsonyabb átlagéletkorral.

It's time to ... make the marcato!

MdewC 2017.06.04. 10:07:09

@Rocky80: egyet értek, ha marad a mag, akkor 2-3 igazolás kell, de Ők bitang jók legyenek.

Max pedig jó helyen van.

bianconeri83 2017.06.04. 10:08:33

@Zoltan Hervay: ha jól tudom Pjanic sérülés miatt ment le

venember83 2017.06.04. 10:10:07

@Zoltan Hervay: talán azért nem Sami helyére jött Marci, mert Pjanicsnak fájt a térde.

jeneiPALI 2017.06.04. 10:10:56

Fájó volt látni de jobbak voltak, és nem egy utolsó perces megpattanó lövéssel nyertek ahol végig harcba voltunk velük, igazolni kell a nyáron és aki nem ide való azt eladni és végre fiataloknak esélyt adni, a Bl nem a mi kupánk sajnos rekordot döntöttünk ebbe is a bl döntö luzerei lettunk tetszik nemtetszik de igaz!örülhetnek a romások interesek stb de akkoris Forza Juventus.

Zoltan Hervay 2017.06.04. 10:14:40

@venember83: nem làttam rajta h hu de sàntitot volna.ha ö akart lejönni akkor nagy csalodàs nekem

Rocky80 2017.06.04. 10:15:57

A BL MÉG nem a mi kupánk.

Fel a fejjel srácok, én szeretlek benneteket is!

Jobbak voltak. MÉG. Jövőre ugyanitt találkozunk.

Ùj nap virradt, megyünk tovább rendületlenül!

Paris Hamilton 2017.06.04. 10:19:26

Nagyon csalódott vagyok. Bizonyos esetben nagyon hasonló az én helyzetem és a Juventus-é. Lassan 1 éve hogy mindig 1 ponton múlik a az írásbeli nyelvvizsgám sikeressége. Hiába próbálkozok, megyek tanárhoz stb. nem nagyon akar összejönni az a nyelvvizsga. S most már ott tartok, hogy nem is nagyon tudok már hinni abban, hogy ez valaha sikerülni fog. Éppen ebből kifolyólag valahol ilyen érzésem a szeretett csapatommal is. Minden tiszteletem Allegri-é, de nagyon kíváncsi leszek a következő szezonra, hogy a játékosok fognak-e benne még hinni és bízni abban hogy amit csinálnak azzal átléphetik azt a bizonyos küszöböt? Ha a mester ezt fent tudja tartani ezt a győzelmi vágyat következő évben is, akkor tényleg azt mondhatjuk hogy Ő egy zseni. Marotta-nak és azoknak az embereknek csak annyit üzennék innen, hogy ne ilyen Shick, Keita meg hasonló egy jó szezont futó tehetségekre szórják el pénzt, hanem olyanokra, akik győztes mentalitással rendelkeznek és világklasszisok.
Remélem hogy a közeljövőben örülhetünk majd BL-győzelemnek is. Forza!

JuventusFanatikus 2017.06.04. 10:22:39

Teljes ürességet érzek legbelül.Mikor lefújták a meccset csak ültem és se szó, se beszéd, csak ültem és próbáltam feldolgozni, hogy mi is történt.Egyszerűen valami megtört a félidőben.A második játékrész valami borzasztó volt.Úgy látszik mentálisan és fizikálisan sem voltuk toppon akkor, ahhoz képest, hogy az első rész milyen jó volt.Nem haragszom senkire, nem keresek hibást, ez így jött ki.Számomra nem azért fájó, mert sokadjára elveszítettünk egy döntőt, hanem mert egy csodálatos embernek nem teljesülhetett még az álma, de remélem jövőre valahogy sikerül behúznunk.Büszke vagyok a srácokra, hogy eljutottunk ide és az egész szezonért.Most jobb volt a Real.Jövőre még egy hatalmas rohamot kell indítanunk a BL-ért Gigi miatt.Nagyon megérdemli.
FORZA JUVE!!!
@Rocky80: Hatalmas +1

Cigarette Smoking Man 2017.06.04. 10:22:48

@MdewC: Tudsz mondani olyan kész top játékost, akit van esélyünk megszerezni!? Bár lehet hogy most az átigazolási díjakat ki tudnánk fizetni, de nézd a bérezést is. A nálunk csúcsnak számító hét milkó már aprópénznek számít az ilyen játékosok számára, hogy aztán az egyebekről már ne is beszéljünk... például a bajnokságunk minőségéről, valamint a tegnap újfent bebizonyosodott BL lúzerségünkről. Most érkeztünk keresztút elé. Vagy emelik a költségvetést Agnelliék, vagy elkezdenek ifjú tehetségekbe fektetni, netán teljesen megreformálni a klub utánpótlás rendszerét, ami elég súlytalannak tűnik, vagy pedig marad minden a régiben, avagy diszkont áron kukázzuk a top csapatok levedlett játékosait, hogy aztán olyan meccseken mint a tegnapi mutassák be nekünk, hogy miért is nem kellettek tovább az előző kenyéradóiknak.

érkeztünk. Vagy emelik Agnelliék

b.tom 2017.06.04. 10:23:25

@Zoltan Hervay: marci azért pjanic helyett jött, mert megsérült a bosnyák!
az még egy dolog, hogy kikapunk ismét a döntőben, de 4-1.... ez nem fogja megkönnyíteni az igazolásainkat sem. mármint ha komoly nevekben gondolkodnak az igazgatók! sajnos azt látom, hogy megint csak a középcsapatok sztárocskáira fogunk rámenni, az igazán jó, kész játékosokat (verrati, sanchez, james) más nagycsapatok fogják behúzni, akikkel sok szempontból egy szinten vagyunk, de mégis egy lépéssel mögöttük.
tegnap nem tudom mi történt a második félidőben, de az tökéletesen látszott, hogy ha a lehetőségekhez képest a legjobban összerakott kezdőnk sz.rban van, a padunk semmit nem ér.

Rocky80 2017.06.04. 10:24:14

Ezt a korszak lezárul dolgot meg nem is értem.
Én nem szeretném hogy véget érne az hogy kétévente döntőzünk.
Szerintetek hogy fogunk BL-t nyerni? Úgy, hogy nem jutunk? :D

pott70 2017.06.04. 10:29:47

Az első félidőben nem mentek be azok a lehetőségeink,amik eddig bementek,két félidőt azonos színvonalon mi pedig nem tudunk játszani.Minden meccsünk olyan,hogy 30perc foci,a többi pihentetés a következő meccsre,ami most nincs.Ez a hozzáállás sztem Allegri hibája,és persze a kereté.Akárki akármit is mond,az ilyen Khedirákat,nem a kispadra kell száműzni,hanem a p.csába.És nem szeretném ezt a dolgot teljesen Khedirára kihegyezni,mert bőven volt ilyen tegnap rajta kívül is.Az meg egyébként hogyan lehet,hogy CR így a szezon végén olyan éles és gyors,mint a penge,Higu meg mint egy nyugdíjas öregasszony?Ezt sem szeretném egyébként csak Higanyra ráhúzni,szinte mindenkire vonatkozhat.Egész szezonban ez volt,ha egy csapat pl milan agresszíven,lendületesen lép fel ellenünk,akkor végünk.Mostanában nem láttunk ilyet egyébként,hát kissé el is felejtettük,hogy így van,most aztán megkaptuk röndösen.Na mindegy már,az biztos,hogy nyugodtan elemezheti Allegri is a hibákat,fog találni szépen,fizikális és mentális felkészítésben is egyaránt,meg az agyondicsért vezetőségünkben is,az igazoláspolitika kapcsán.Csak olyan játékost szabad idehozni,akiben van vagányság,mert abból nagyon keveset láttam tegnap.Tán csak Pjanic,meg Mandzsu volt ilyen.Beszarian meg ezt megnyerni nem lehet.

Apuleius 2017.06.04. 10:35:16

Azért nem bánnám, ha ez egy korszak vége is lenne egyben, egy olyan korszaké, amikor egész egyszerűen képtelenek vagyunk megtenni az utolsó lépést, s amikor lassan ránk ég az "örök vesztes" név a BL-ben.

Zombijuve 2017.06.04. 10:36:37

Úgy vágtunk neki ennek az idénynek hogy 90%-ban mindenki lesajnálta ezt a keretet! Allegri a maximumot hozta ki ebből az európai szinten közepes (a top csapatokhoz képest ) keretből. Ebben csak ennyi volt! Nem tudtunk minőségileg rotálni egész évben ha valaki a kezőből megsérült még nehezebb dolgunk volt! A Real ennyivel volt jobb nálunk! Minőségi kezdő csapat minőségi paddal. Bárki bármit is mond pénz ide pénz oda új csapatot kell összeraknia Allegrinek! Lehet hogy a kiszemelt fiatalokkal eltud érni majd valamit de nagyon azaz érzésem az kevés lesz mint idén! Nem tudunk úgy sztárokat igazolni! Ahoz anyagilag még kevesek vagyunk hogy külső támogató nélkül (arab,kínai) megvegyük őket és még olyan fizetést adjunk nekik amiért érdemes legyen idejönniük! Nem vészses a helyzet de át kell értékelni az elvárásokat!Jövőre már a bajnokságban és a kupában is sokkal nehezebb dolgunk lesz! Erősödnek az ellenfelek pont amiatt amit fentebb írtam. Én ezek után is mindig pozitívan fogok hozzá állni a csapathoz mert az érzések nem változnak! Forza Juve per sempre!

Rikoo 2017.06.04. 10:42:32

@Apuleius: Sajnos már ráégett.

mpite 2017.06.04. 10:45:07

@Apuleius: Sajnos ahogy röhögünk a Román, hogy örök lúzerek a bajnokságban, a BL-ben úgy röhög rajtunk a világ...

Apuleius 2017.06.04. 10:55:01

@Rikoo: @mpite: Ez igaz sajnos, de éppen ezen változtathatott volna elképesztő nagyot, ha tegnap a második félidőben is pályára léptünk volna, s nem ezt az értékelhetetlen fost mutatjuk. Nagyon nem mindegy, hogy négy vesztes döntő után megcsináljuk, vagy begyűjtünk egy ötödiket. Lassan tényleg ott fogunk tartani, hogy az ember a lelke szinte már nem is kíván majd egy újabb BL-döntőt.

Hiribi27 2017.06.04. 10:55:48

@Apuleius: ezen már rég túlvagyunk. 21 év alatt csak Viallit láttam felemelni a kupát. Azóta 5 elvesztett döntő égett bele a retinámba.
A barca elleni döntő után felállva tapsoltam a csapatot, most szégyenkezve elbújtam mindenki előtt. Nem jó most Juve szurkernek lenni. Kb úgy érzem magam, mint a két 7. helynél. Engem nem érdekel senki mentegetőzése, meg az its time to be proud duma: így megalázni a Juventust nem lehet. Elvesztettük a világ, a semleges szurkolók szimpátiáját. Ez egy katasztrófa, hatalmas szégyen!

2017.06.04. 10:57:04

Nem akartuk ezt a BL trófeát nagyon valamiért az az érzésem. Buffont külön nem részletezve talán egyedül Mandzukic arcán láttam az akarást és a csalódottságot a meccs során/végén.
A másik véglet h nincs cserepadunk minőség szempontjából. Ott ült Cuadrado és Marchisio a padon, előbbi formán kívül, másik pedig nem az a meccset eldöntő típus. Ezt a sportot 2 félidőig kellene játszani és megint eltűntünk egy félidőre, ekkora klub nem engedheti meg ezt magának. Tudtunk végig koncentrálni és lépni az összes előző BL meccsen, tegnap nem, egy trófea volt az ára. Magát a vereséget még elviselem, de h a portugál festett hajú, díszköcsögnek hagytunk h szerezzen 2 gólt ez nagyon fájó nekem. Tudom, hogy abszolút nem ezen múlt, de innen is gratulálok Sergio színész Ramosnak, hogy 3-1-es vezetésnél színészkednie kell és egy ilyent neveznek CSK-nak és ikonnak egy klubnál.

Amit a nyáron akarok látni a Marottáéktól:
- egy klasszis belső kp-t idehozni, nem Sturaro meg Rincón féle középszereket, klasszist aki végigszántja a pályát és előre+hátra is hozzá tud tenni
- támadó szélsőket h elől Allegri tudjon variálni, ne az összes opciónk egy szem Cuadrado legyen 3 sorozatban
- ne dobáljunk ki pénzt ilyen szcsesznyi féle bohócokra, le kell vetkőznünk h milliókat kidobunk csere emberekre, ez már nem a Juventus szintje

2017.06.04. 10:58:05

@hellan: "a Marottáéktól" helyett -> "Marottáéktól"

Hiribi27 2017.06.04. 11:01:44

@hellan: szerintem hozzátehetjük hohy a Schick féle 14- meccses igéretekre sem kellen 25-öt kidobni.

2017.06.04. 11:04:56

@Hiribi27: Valahogy hajlok már efelé is. Nyilván ha a kötelező részt lezongorázták és marad lóvé utána jöhet.

Flachs 2017.06.04. 11:08:22

Ezzel a csapattal csak ennyire futotta. Ennyi meccset lejàtszani , fàradtak voltak a sràcok. Egy félidős csapat voltunk! Higany bizonyitotta hogy nem ér 90-et. Jövőre hozni kell mellé egy csatàrt hogy meg legyen a verseny szellem. Dybala egy pàr jo meccse volt, ilyen szinten több kell... tegnap amit mutatott (semmit) kicsit ő is tulvan értékelve. Elengedném! A középpàlya az amink nincs

Apuleius 2017.06.04. 11:08:37

@Hiribi27: Igazad van, de tegnap még lúzerség tekintetében is szintet léptünk, s én most erre gondoltam. A két évvel ezelőtti meccsen az FC Barcelona egy sokkal jobb csapat volt, míg most abszolúte lett volna esélyünk, a saját balfaszkodásunk miatt égünk megint (attól függetlenül, hogy a Real Madrid vérprofi teljesítménnyel, hideg profizmussal hozta a meccset).

Rikoo 2017.06.04. 11:12:04

Jövőre lehet az utolsó év, utána tényleg lezárul egy korszak. A következő szezonra kell erősíteni, utána, viszont teljesen új csapatot kell építeni 10 évre legalább, mint ahogy a Real is tette.
A BBC a 3 fontos döntőben 11!!! gólt kapott. Hát ez vmi botrányos. Értékelhetetlen.
Itt az ideje, hogy jöjjön Rugani és Caldara sem az Atalantában bohóckodjon, hanem jöjjön és tanuljon meg mindent amit kell, hogy klasszis védő legyen.
Jó lenne nekünk is szerezni egy Sergio Ramost vhonnan. Az a csávó többet ér, mint az egész komplett védelmünk egybevéve...
Buffont csak Donnarumma tudja pótolni, ezt mind tudjuk. Őt kell mindenáron megszerezni.
Bár amíg a Serie A nem erősödik, szerintem ugyanúgy elbukjuk a következő 10 döntőt is.
A Real játékosai élet-halál meccseket játszanak szinte mindig. Na ez a Juventusnál nagyon hiányzik.
Ahogy Agnelli is mondta a stadion is kicsi, azt is növelni kell. A játékosok is jobban fogják érezni a nyomást és hozzászoknak az ilyen körülményekhez.
Borzasztó megalázó volt a tegnapi meccs, soha többet ilyet!!

Attila F 2017.06.04. 11:15:17

@Cigarette Smoking Man: Lebőgött a társaság??? 3 év alatt 2 BL-döntő, 3 bajnoki cím, 3 kupagyőzelem. A klubok 99%-a cserélne velünk.

A kész játékosok vételét és a fiatal tehetségek kinevelését/vételét párhuzamosan kell végezni. A Juventus top csapat, nem az Atalanta, nem támaszkodhat a fiatal tehetségekre, mert az nagyon kockázatos. Most is rengeteg tehetség van (vagy épp érkezik) a klubnál, nincs semmi probléma.

2017.06.04. 11:19:04

@Rikoo: Már ne haragudj, de ilyen férget, mint Sergio Ramos meglátni nem akarok a Juventusnál. Az meg h CSK lehet külön röhej, milliószor inkább a BBC hármas, mint ez a gerinctelen spanyol.

babo0410 2017.06.04. 11:35:06

@MdewC: Nekünk eredmény kell, kész játékosok, aztán egyszer csak arra ébredünk, hogy nincs több olasz a keretben, nincsen senki, aki miatt a Juve az Juve, akitől identitása lenne a csapatnak?

MdewC 2017.06.04. 11:35:32

@Cigarette Smoking Man: sztem ugyan arról beszélünk. Nekem csak a még semmit sem bizonyított utánpótlás szintű emberekkel van gondom, elsősorban rájuk gondoltam.

Kik kellenek szvsz? Tolisso megszerzése a legfontosabb feladat a kp-re és ha nem lenne Alexis bérigénye ennyire elszállva, akkor Ő. Illetve minimum egy D. Costa a szélre.

Tolisso a legfontosabb.

Rikoo 2017.06.04. 11:37:25

@hellan: Csak az a különbség, hogy a BBC semmi nem nyert eddig, Ramos pedig 3 BL-t, VB-t, EB-t, és nagyon régóta a világ legjobb védője aki rengetegszer megmentette a Real Madridot.
Arról nem is beszélve, hogy egyedül leszereli az ellenfél komplett támadósorát minden meccsen.
Lehet utálni, mint ahogy én is teszem, de a BBC együtt nem ér fel vele...
Korszakos zseni ő is.
Akkor kinek kellene lenni a CSK-nak szerinted?
Én sem őt szeretném látni, hanem egy típusú győztes játékost aki győzelemre született.

2017.06.04. 11:44:18

@Rikoo: Az emberi mivoltja nálam nem helyettesíti a korszakos zsenit.

MdewC 2017.06.04. 11:44:33

@babo0410: az identitásunk megmarad később is. Nem azt írtam, hogy dobjuk ki az olasz gerincet, sőt, csak azt, hogy nincs időnk tökölni. A pénzünk nem fogy el, hanem egyre több lesz.

Ne forgasd ki az írásom, hülyeséggel meg pláne nem. Semmi olyat nem írtam, amit hozzátettél, ezek a Te gondolataid, nem az enyémek.

2017.06.04. 11:45:33

@babo0410: Már címerünk sincs, jobban már nem is lehetne elveszíteni az identitást..

Rikoo 2017.06.04. 11:52:04

@hellan: Csak akkor nem is kell sírni, ha kikapunk a döntőkben.
@Bigvee: +1

babo0410 2017.06.04. 11:52:46

@MdewC: Pláne, ha nem nevelünk ki senkit, akkor max. zsoldosokat tudunk idehozni kemény pénzekért. Kellenek olyan játékosok is akiket mi nevelünk ki, mert csak olyan játékosokba lehet igazán belenevelni a Juve életérzést, csak azokból lehetnek új Del Pierok, új Nedvedek, új Buffonok, új Scireák, új Bonipertik, és még sorolhatnám. A legnagyobb legendáinkat, akik a legtöbbet játszották a csapatban, mind, mind mi neveltük ki, vagy legalább is nagyon fiatalon igazoltuk őket. Ha csak kész klasszisokat igazolunk, azok az életben nem fogják igazán átérezni mit jelent a Juventusért meghalni, és csak addig lesznek itt, amíg valahol nem ígérnek nekik több fizetést.
Tehát, ha mi nem egy identitás nélküli zsoldos sereg akarunk lenni, akkor kellenek a fiatal tehetségek, a saját nevelések is. Ráadásul egy zsoldos klub, az soha nem fog semmit elérni igazán. Lásd City, PSG, de ott van példának a Chelsea, vagy a Real is említhető, mert amíg Pérez ész nélkül igazolgatta a nagyobbnál nagyobb nevű sztárokat, és nem az edzőnek igazoltak, nem voltak kinevelt fiataljaik, azalatt a 13 év alatt még csak a döntő közelébe se tudtak menni. Mi meg azért építkezünk, hogy BL-t nyerjünk, vagy nem?

2017.06.04. 11:54:04

@Rikoo: Védelmünk a világ legjobbjai között van, ennél több nem hiszem h kellene.

2017.06.04. 12:01:04

@Apuleius: sajnos nem lassan fog rajtunk maradni a BL lúzerség, hanem már a tegnapi előtt is rajtunk volt és a tegnapi nappal betonbiztossá vált. A Vialli-Del Piero-Ravanelli-féle győztes csapat óta az összes döntőt láttam. Hol esélyesek voltunk, hol esélytelenebbek, egy volt közös: a kudarc a döntőben. A nagy probléma, hogy ez legalább 3 (szinte teljesen) különböző csapat volt. Akinek van kedve hozzá, gondolkodhat rajta, hogy nem inkább 2, vagy 4. De ez részletkérdés. A klubra ragadt rá emiatt a döntőlúzer jelző. Ne ringassuk magunkat jövőbeni nem létező BL győzelmekben. Én a tegnapi hozzáállást látva nem tudok semmi pozitívumot érezni a jövőre nézve, de tényleg tisztelem azt, aki még logikai alapon tud (nem homokba dugott fejjel). Maximum ilyet tudok elképzelni, mint pozitívumot, hogy pl. az Arsenal az 1 db véletlen döntője mellett soha a közelében nincs. Lehet mondani hogy akkor mennyivel előbbre vagyunk, de ha mindenki lelúzerezi a csapatodat, hogy előre örülhet az, aki a Juve ellen játssza a dôntőt, mit tud mondani az ember????? :-((((((((

Rikoo 2017.06.04. 12:01:57

@hellan: Igen láthattuk az EB döntőben és a két BL döntőben milyen fantasztikus a védelem.
Amíg a mostaniak vannak megkockáztatom nem nyer BL-t a csapat.
Mondjuk csak jövőre van már rá esély csak.
Utána Buffon, Barzagli, Chiellini out.
11 gólt kapni 3 döntőben az megmutatja miért nem lesznek soha igazi legendák.
Persze ott a 6 bajnoki cím és 3 olasz kupa aminek tényleg örülhetünk, de a valóság az, hogy ezt végig egy nagyon gyenge Serie A-ban tette a csapat.
A 3 legnagyobb meccsen csődöt mondtak.

Rikoo 2017.06.04. 12:04:40

@babo0410: 2 spanyol volt a kezdőben az elmúlt 4 évben 3 BL-t nyert Real Madridnál...

Rikoo 2017.06.04. 12:07:34

@Rikoo: Bocsánat Iscoval 3.
A lényeg, hogy teljesen mind1 milyen nemzetiségű csak győztes játékosok legyenek, mint Ramos, Cristiano, Messi, Xavi stb.
Nyilván nem pont ők, hanem a következő generáció ilyen játékosait igazolja le a klub.
Konkrétan Donnarumma és Mbappé akiben ezt érzem, de biztosan lesznek még ilyenek.

nutellás marhapörkölt tejjel 2017.06.04. 12:17:48

ha más edzővel buknánk másodszor már éleznék a kaszákat (pláne ha contéről már menne a szardobálás) de allegri szent tehén ezen a blogon, pedig a mester is elérte határait egy ekkora csúfos bukásba beleszaladni több mint sokkoló. nem látok jobb alternatívát allegri helyére szóval ugorjunk neki vele harmadszor is a döntőnek de neki is fejlődnie kellene mint a csapatnak

Pitts 2017.06.04. 12:19:50

@babo0410: A tegnapi meccsen Mandzukicon, Pjanicon és Sandrón kívül nem tudok mást mondani akin látszott az akarás és a küzdés a csapatért. Egyik se olasz, egyik se Juve nevelés. Kellenek az olaszok és az olyan játékosok akiknek sajátja a klub identitása, de attól, hogy nem mi nevelünk ki valakit, vagy hogy kész játékosként érkezik, még nem jelenti azt, hogy ne tudná teljesen magáénak érezni a klubot és azt az értékrendet, amit képvisel.

Pitts 2017.06.04. 12:27:57

@Rikoo: Teljesen egyetértek. És még egyszer mondom, az hogy külföldi, vagy bizonyított klasszis valaki, még nem zárja ki azt, hogy Juventinóvá váljon és ezt a vezetőségnek is be kell látni. Tegnap nem volt egy vezéregyéniségünk a pályán, aki nehéz helyzetekben megnyugvást adna a csapatnak, vagy aki egyáltalán hitt volna a győzelemben 2-3 játékost kivéve, úgyhogy ezt belátva ilyen mentalitású emberekre van szükségünk, teljesen mindegy, hogy 20 vagy 28 éves, hogy olasz vagy francia, a lényeg a technikai és mentális szint, amit képvisel.

MdewC 2017.06.04. 12:30:09

@babo0410: persze, hogy kellenek! Még szép! Nem mondtam, hogy nem kellenek, sőt. Ez az érem mások oldala. Egy korábbi kommentemben írtam, hogy ha hozunk fiatalt, neki is topnak kelllennie, kiemelkedőnek. Aztán itt megkapja a "gént". Mint például Dybala. De csak "ígértetekkel" nekünk nincs időnt tökölni.

Vannak elvárások. :)

De alapvetően sztem érthető amit írok nem? Pont Te kötsz bele abba amit írok, mikor nagyon jól tudod, hogy mennyire ragaszkodok az identitásunkhoz, meg az eddigi dolgainkhoz? Úgy csinálsz b+ mintha soha nem beszélgettünk volna. ;) Ne már.

Egy család vagyunk! Juve!

Rocky80 2017.06.04. 12:38:34

@nutellás marhapörkölt tejjel:

Ki ne találd már hogy Allegri érte el a korlátait ezzel a tegnapi meccsel!

Max. a formaidőzítésünk lehet a hibája, a pad milyenségéről, meg hogy két megpattanóst kaptunk aztán végképp nem ő tehet.

Cigarette Smoking Man 2017.06.04. 12:54:48

@MdewC: Tolisso egy már bizonyított, kész top játékos lenne? Érdekes felvetés... a Sánchez história pedig úgy szintén. Egy hozzá fogható játékosnak ott kezdődik napjainkban a bérezése, mint amiről ő ábrándozik. Ezt ha nem tudják elfogadni Agnelliék, akkor sajnos megragadunk ezen a szinten. És nem ő értékeli túl magát, hanem a giga csapatok értékelik túl őt, ezáltal nyugodtan ábrándozhat ilyen fizetésekről, mert tudja jól hogy lesznek olyan csapatok akik ezt megadhatják neki.

keshudioo 2017.06.04. 12:56:16

@Apuleius: a furcsa az, hogy a két évvel ezelőtti Barca sokkal jobb csapat volt a mostani Madridnál, mégis sokkal inkább kiegyensúlyozott volt az a meccs, mint a tegnapi.

Mi magunk vesztettük ezt el, egyszerűen Buffonrol kívül mindenki az öltözőben maradt a második félidőre, ő egyedül pedig kevés volt.

Dybala, Pjanic és Higuaín trió nálam a legnagyobb csalódás, hihetetlen mennyire értékelhetetlen produkciót nyújtottak, persze dicsérni senkit nem lehet a csapatból (Mandzu gólja fasza volt, utána ő is eltűnt).

Cigarette Smoking Man 2017.06.04. 13:03:55

@Attila F: Szép eredmények ezek, nem vitás, de ebben a garnitúrában már nincsen több. Ez volt a most vagy soha. Értsd így a lebőgést! Esetleg még pár scudetto meglehet velük, de már ezek is rázósak lehetnek, mivel nagyon erősödik a konkurencia mögöttünk. Agnelliéknek újból nagy húzásokat kell eszközölniük, ha egyáltalán csak a jelenlegi szintünket tartani akarjuk.

Zombijuve 2017.06.04. 13:07:22

Azt értsétek már meg hogy ezen a szinten nincs elég pénzünk! Nem tudunk klasszisokat igazolni! Nem 2-3-at egyet sem! Ha 1 jön is olyan magas fizetése lesz ami kiveri a biztosítékot a többinél! Lehet hogy a büszkeséget félre kell rakni külső pénzek kellenek ha eredményt akarunk európában elérni! Ez nekem sem tetszene de nagyon úgy néz ki hogy máshogy nem fog működni!

Juventino86 2017.06.04. 13:12:40

Elképesztően csalódott vagyok, de meg fog szépülni idővel ez a dolog. Persze, nyerni kellene már végre, de ha a realitást nézzük, így is bőven túlteljesítettük az idényt. A csoportkör alatt nem várhattuk, hogy ilyen sokáig jutunk.
A felállás általában jól működött, de azt is látni kell, hogy a kényszer szülte. Most azt kell eldönteni a mercato idején, hogy szélsőket veszünk-e, vagy kreatív támadó kp-kat. Utóbbi esetben többet lehetne rotálni, én emelett lennék. Így már nagyon kíváncsian várom a mercatót.
Az idegesít a legjobban, hogy most csomó ideig nem lesz meccs. :( Annyira magam alatt vagyok, hogy még egy alsóházi csapat elleni meccsnek is örülnék, hogy lássan a fiúkon az örömet, és saját nekünk szurkolóként is legyen minek örülni.

Zombijuve 2017.06.04. 13:16:14

@Attila F: de valami mégis csak hiányzik ha a bl-ben nemtudjuk feltenni az i-re a pontot!

Zsil 2017.06.04. 13:19:42

Emberek mi az isten van veletek???!!Nem èrtem ezt a temetöi hangulatot.Tegnap az egèsz idèny sikeressège
ès hossza miatt kaptunk ki.Mentàlis ès fizikai fàradsàg miatt nem lett miènk a serleg ez teljesen egyèrtelmü.Egy fèlideig bírtuk
utànna elfàradtunk fejben ès testben is ès ez miatt nem kell szègyenkeznünk.A cserepad hiànya okozta a vesztünket,ezt kell
orvosolni a következö idènyre.A csapat mèg mindig jó ès Allegri mèg mindig zseni!!Aki ezt nem igy gondolja az vàltson klubbot.
Èn most is büszke Juventino vagyok ès az is maradok pedig csak bukott bl.döntöket làttam mert az1997-es Ajax elleni meccs óta vagyok Juve drukker.Fino alle fine!!!!

gonzales77777 2017.06.04. 13:26:58

A tegnapi meccsen a fél karom oda adtam volna egy Camoranesiért vagy egy David Trezeguet-ért Del Piero-ról már nem is beszélve. bár igaz velük sem nyertünk BL-t egyedül ugye Piero nyert de ezekben a játékosokban végig meg volt az a bizonyos tűz az a plusz ami lehet segített volna tegnap. És valóban ennek a Juvénak nincs igazi vezére mondjuk egy Pavel Nedved-je aki egymaga képes volt eldönteni meccseket és a mai napig úgy gondolom ha a 2003-as BL elődöntöben nem kapja meg azt a sárgalapot ami miatt ki kellett hagynia valószínűleg az élete meccsét a döntőt szóval ha Nedved játszott volna a Milan ellen akkor nyertünk volna. Nedved és Del Piero elképesztő szezont produkált abban az évben. De ugye sok a volna meg a lehet meg a ha...:D De háá a Juventus drukkereknek egy BL döntő után mindig csak a ha meg a lehet meg a talán marad! :D Hiányzik a csapatból egy karmester aki képes lenne átllendíteni a csapatot egy Ronaldo-val felvértezett Reállal szemben nekünk most nincs ilyen játékosunk. Ronaldot lehet utálni de igazi vezére a Madridnak. Egyszerűen mindig keresik és tömik a labdával és a csávó tud is focizni és nagyon beérett már.
Én bevallom tegnap egyedül Mandzukic-ban éreztem azt a bizonyos pluszt. És a meccs vége felé már olyan dolgok jártak a fejemben hogy egy Liorente mire lett volna képes ha lett volna ideje és lehetősége igazán a Juve csatárává válni Liorenté-ben szintén éreztem azt a pluszt mint Mandzukic-ban a legtöbb meccsen. Sajnáltam amikor elengedtük.
És ami a legnagyob talány számomra hogy mitörtént tegnap a nagy hármassal Barzagli-val Bonucci-val és Chiellinivel akik viszont érdekes módon egészen a döntőig a vezérei voltak a csapatnak de tegnap a második gól után teljesen begörcsöltek és elfogytak. :( Chiellini a kedvenc juve játékosom és az is marad mig focizik de nemtom lehetséges volna hogy valóban meg kell bontani ezt az olasz gerincet? vagy még egy jó év van bennük? nemtom :D

NagyonJuve 2017.06.04. 13:32:35

Fekete vasárnap van! Meg szombat is volt! Így jött ki sajnos! Egy döntőt elveszíteni mindig fájdalmas, pláne hogy a rohadék állami realtól! De másképp is alakulhatott volna. Összeroppantak mert sokukban ott van a tény hogy most a nagy esély, amit még nem nyertek meg soha. Ha már nyerünk volna nem stresszelik el. Ha mi szerzünk vezetést szerintem nyertünk volna. Azért ennek a béna védelmű realnak kellett volna legalább 2-3 at rúgni! Legnagyobb baj hogy nem tudunk támadásban minőséget cserélni és fordulatot vinni a játékba. Remélem a rohadék rámost eltiltsák a szimulálásáért egy pár meccsre! Jövőre ismét döntő és akkor már nyerünk!

epaska 2017.06.04. 13:47:20

Én csak azt nem értem, ha Marottáék kielemzik az igazolásokat, hogy illik-e a Juventusba egy adott játékos mentalitása, akkor a nyomorult Higuain, aki miatt Messi nem képes válogatott szinten nyerni, mi a lófaszt keres itt?
Dybala pedig soha nem lesz klasszis.
Ha eredményt akarunk, akkor Sánchez kell. Meggyőződésem, hogy Mandzu többet ért volna elől, mint malacka.

MdewC 2017.06.04. 13:51:15

@Cigarette Smoking Man: Tolisso az a játékos, akiben van potenciál, fiatal, nem kell nulláról építeni és "illik a pénztárcánkhoz". Univerzális.

Cigarette Smoking Man 2017.06.04. 14:13:49

Igazából Kanté kellene nagyon erre a középpályára, de ez a hajó sajnos elúszott tavaly, nem is értem hogy miért nem jelentkeztünk be érte mi is. Higuain árából simán hozhattuk volna, a maradékból pedig itt tarthattuk volna Moratát, aki bár a bajnokságban lehet nem lőtt volna annyi gólt mint Higuain, de a nagy meccseken viszont többet tudott volna alkotni, de most már mindegy, a jövőbe kell tekinteni. Ruganiért szorítok nagyon, mindenképpen több lehetőséget kell kapnia jövőre, mert különben elveszik a tehetsége.

Apuleius 2017.06.04. 14:15:00

@Dr. Grant: Én is végigszenvedtem az összes elveszített BL-döntőnket, s előtte láttam a két győzelmet is, a 85-öst még elég kicsi gyerekként, s a retinámba beleégett képek és pillanatok sajnos nem a labdarúgásról és a Juventusól szólnak. Egész egyszerűen nem tudom megmagyarázni, hogy a picsába lehet, hogy egy európai élcsapat, amely a legszűkebb elithez tartozik, ennyire nevetségesen balfasz és lúzer legyen a döntőkben. Ha hozzuk azt a formát és mentalitást, amivel oda-vissza leiskoláztuk a Barcelonát, lazán nyerhető lett volna a tegnapi meccs, erre mi hozunk egy ilyen második félidőt. Érthetetlen, felfoghatatlan, megmagyarázhatatlan.

@keshudioo: A Barcelona akkor sokkal jobb csapat volt, most ez simán nyerhető lett volna, s az első félidő alapján meg is kellett volna nyerni. A kapott gólok nevetségesek voltak, az pedig külön vicc, hogy több gólt kaptunk a döntőben, mint előtte a komplett BL-sorozatban. Soha sem bántanám Buffont, talán a valaha volt legkedvesebb Juve-játékos, s egyik gólért sem hibáztatom, de én nem érzem, hogy ő bármivel többet tett volna a győzelemért tegnap, mint a többiek. gyakorlatilag Neto vagy Audero is állhatott volna a kapuban. Nagyon sok gyenge teljesítmény volt tegnap, a védelem egy vicc volt, Khedira láthatatlan volt, Higuaín és Dybala pedig felháborítóan nullák voltak. Vagy a formaidőzítéssel volt gond, vagy ez a csapat mentálisan képtelen felnőni egy ilyen feladhthoz.

keshudioo 2017.06.04. 14:45:15

@Apuleius: Buffon semmit nem tett hozzá, félreérthetően fogalmaztam. Valahogy úgy gondoltam, hogy a 10 mezőnyjátékoson úgy rohantak át, mintha ott se lettek volna, Buffon "legalább" állt a kapuban, de igazából a gólokról nem ő tehetett első sorban, de jogos, amit írsz, bárki lehetett volna helyette. A mezőnyben úgy rohangált mindenki, mint a levágott fejű csirkék, egyáltalán nem olvasták a játékot, fogalmuk nem volt, ki kinek passzolhat, pedig annyira azért nem kiszámíthatatlan a madridi játék (most komolyan... Ronaldo rávezeti a labdát a védőre, kiteszi szélre, majd visszakapja, k.rva váratlan, mint a MÁV-nak télen a hőesés.

Buffont azért nem bántom, mert nem ő tehetett a gólokról, hanem elsősorban az előtte ácsorgó, tíz balfasz.

The king of alibis 2017.06.04. 14:45:22

Túlértékelt keret túlértékelt edzővel. Nyugger védelem, lyukas középpálya, mindig felsülő, lufi csatár. Barzagli, Chiellini, Khedira, Mandzukic, Higany mind-mind kevesek egy BL-győztes csapathoz.

Rikoo 2017.06.04. 14:49:27

@Sas Jóska: És a tegnapi nap legrosszabb játékosát miért nem emeled ki?

Apuleius 2017.06.04. 14:49:31

@keshudioo: Teljesen egyetértek ezzel. A védelem csődöt mondott, egyesével és egységben is, Bonucci külön egy vicc, s szinte mindenki gyenge teljesítményt nyújtott, a Real Madrid meg bőven verhető ellenfél lett volna, nevetséges gólokat kaptunk. Kb. négyszer lőttek kapura, ebből négy gólt kaptunk.

.Bulldeo 2017.06.04. 14:54:45

@Apuleius: sajnos így van, szerintem sem érdemes kiemelni Buffont a tegnapi meccs kapcsán pozitív ellenpéldaként, a meccsen egy bravúros védés volt, azt pedig Navas mutatta be Pjanic lövésénél.

Talán, ha Allegri még Pjanic mellé hozta volna fel Marchisiót, azzal lehetett volna valamit húzni, hiszen a Monaco ellen abszolút érhetőnek tűnt, hogy a jobb oldal túlbiztosítása (Cuadrado helyett Barzagli) a Khdeira-Pjanic párosnál kreatívabb, de fejjátékban gyengébb Marchisio-Pjanic páros miatt volt igazán indokolt. A Barca és a Monaco ellen így lényegében a februári formáció váltás által adott lehetőségeket aknázták ki, így a döntőre viszont sikerült innen visszalépni. Az meg már egy teljesen más kérdés, hogy Cuadrado valószínűleg kezdőként is botrányos lett volna.

Szerintem erős összefüggés van aközött, hogy a bajnokságban a kis és középcsapatok ellen is képesek vagyunk egy gól után visszaállni, és aközött, hogy az ilyen nagy meccseken rendszerint elvérzünk. A bajnoksághoz jól alkalmazkodik a türelmes, óvatos játékstílusunk, de egy döntőhöz rendelkezni kellene azzal a képességgel, hogy 90 percen keresztül nagy sebességen tudjunk játszani, illetve a vesztett helyzetből való felállások, nagy fordítások után kialakuló kőkemény magabiztosság. Egy merészebb stílussal treníroznánk magunkat az ilyen meccsekre, de ezzel a mentalitással, csak scudetto specialisták maradhatunk.

Rikoo 2017.06.04. 14:58:07

@Sas Jóska: Dybala egyértelműen. No offense, tudom, hogy szereted, de amit tegnap a BL döntőben mutatott az botrányos volt.
Mandzukic pedig a legjobb volt nálunk, őt meg szidod.

The king of alibis 2017.06.04. 15:00:20

@Rikoo: Dybala a jövő. Rá kell építeni a jövő Juventusát. Nem ilyen holmi Khedirákra, meg Higanyokra.

Cigarette Smoking Man 2017.06.04. 15:02:51

@Sas Jóska: Akkor elég sötét a jövő Torinóban.

4Evorg 2017.06.04. 15:08:08

Tipikus: ha nyerünk mindenki fasza, ha veszítünk mindenki ultra szar.

pott70 2017.06.04. 15:09:17

@Sas Jóska: Ha ez a tegnapi Dybala a jövő,akkor félek,hogy sötét jövő lesz az.
Meg az egész szezonban a torinon kívüli Dybala..Értem én,hogy rá kell építeni meg minden,de ez k.rva kevés volt tegnap.Mondjuk attol legalább nem kell tartanunk,hogy a Real elviszi.

venember83 2017.06.04. 15:11:42

@4Evorg: a tegnapi után azért nehéz pozitívan szólni a Juve-játékosok többségéről. Ettől nem lesznek ultraszarok, de mondjuk úgy, hogy nem ez a megfelelő időpont az égbe emelésre. :)

The king of alibis 2017.06.04. 15:12:25

@pott70: Barca után nemgyőztétek szopkodni....

pott70 2017.06.04. 15:14:43

@4Evorg: Nézd,ha a szezon legfontosabb mérkőzésén ilyen megalázóan kapunk ki,akkor azért nem kell meglepődni az elkeseredett hsz-eken.És tényleg elég szarok voltunk tegnap.

keshudioo 2017.06.04. 15:15:15

@.Bulldeo: Nem pozitív ellenpéldaként emeltem ki Buffont, inkább semleges ellenpéldaként, már ha egyáltalán létezik ilyen.

pott70 2017.06.04. 15:20:29

@Sas Jóska: Nagyon szivesen szopkodnám most is,és nagyon sajnálom,hogy nem adott okot rá!
Mondjuk nem is szidalmazom habzó szájjal,pedig arra adott okot bőségesen,nem is kell meglepődni ha mások esetleg megteszik ezt.

Glivenko 2017.06.04. 15:22:48

Ez nem egy korszak vége? Pedig lehetne. Fiatalítani, erősíteni kell. A múltat pedig elengedni. Szerintem.
Hiába dobjuk majd mélyvízbe Caldarát, Ruganit, Pjacát, Schicket (ha jön), meg a többieket, ha semmi tapasztalatuk nem lesz komoly meccseken. Ugyanúgy befosnak majd egy BL-döntőn, elődöntőn mint a mostani csapatból sokan.
Minél előbb elkezdjük őket "keményíteni", annál előbb lesz újra erős csapatunk.

nutellás marhapörkölt tejjel 2017.06.04. 16:45:31

@Rocky80: már pedig ha a tényeknél maradunk akkor allegri remekül elvezeti a csapatot a döntőbe, hogy ott totális csődöt mondjon az egész csapattal együtt.

steven.h 2017.06.04. 16:55:02

@Sas Jóska: Imádnivaló vagy. Mikor kivertük a Barcát, mikor megnyertük a kupát, vagy a bajnoki címet sehol se voltál, most hogy a döntőben nem jött ki a lépés itt vagy újra csak hogy szidhass mindenkit, hogy mekkora egy szarkupac az egész csapat Allegrivel együtt. Hatalmas taps!

Il Principino 2017.06.04. 17:06:44

@Rikoo: Mandzu csak az első félidőben volt jó,a 2.-ban észrevehetetlen..a 3.gólnál ő vesztett labdát,mivel állva várta,Modric meg köszönte és alapig hasított vele..
Mintha nem az a csapat jött volna ki a 2.félidőre..

.Bulldeo 2017.06.04. 17:12:25

@keshudioo: hát, ha már a semleges szót említed, én a tegnapi csapatban a negatív helyett a többségre ezt a semleges jelzőt használnám. Ennyi volt bennük, és a villámgyors 2 gólos hátrány után elfogyott a hit. Az egész BBC amolyan semlegesen játszott, a Barca klasszis támadói ellen a 2 belső védő és a 2 technikás brazil kellett, most a három belső védővel sokat lassult a védelmünk - miközben C egyik nagy erénye a döbbenetes gyorsulási sebesség. Katasztrofális hibákat nem vétettünk, egyszerűen lassabb a BBC a kelleténél, de ezt már egy ideje mintha tudnánk. Érdekes, hogy a 4-2-3-1es formáció váltás első nagy konklúziója pont az volt, hogy a támadóbb felfogással pont a védelmünk vált szilárdabbá. Ezt mintha szép lassan elfelejtettük volna.

A brazilok meg Pjanic szintén nem voltak negatív szereplők, és Marchsio sem volt a semlegesnél rosszabb, de Kroos, Modric meg Casemiro ellen Khedirával az oldalán ez nagyon kevés. Mandzukic hozta, amit tud, sőt, a góljával magasan túl is szárnyalta azt. Amúgy én a meccs előtt éreztem, hogy az argentinok nem fognak tündökölni, és Mandzukicban jobban éreztem a gól lehetőségét.

Ilyen értelemben Buffon is semleges szerepet játszott: lepkézni nem lepkézett, de bravúrja sem volt. És szerintem 1-3nál ugyanúgy feladta a meccset, mint a többiek.
Engem az egész meccsben ez zavart a leginkább. Sehol nem volt a "fino alla fine" mentalitás. A Barca elleni döntőben pedig ez érezhető volt, és tavaly a Bayern ellen is. A csapat nagyobb része hozta, amit egy átlag meccsen tud, a kisebb része kritikán alul teljesített, és ez bőven elég, hogy a Real Madrid átgázoljon a csapatunkon.

Shankin 2017.06.04. 17:18:23

@Bigvee: +1

Nem elég a címer elvesztése még a tegnapi csúfos kudarc is megjött. Voltak tegnap botrányosan gyenge produkciók, és egy botrányosan gyenge félidő. Mandzukicnak egyedül jár a pacsi, ő egy győztes mentalitású játékos, csapat nagy része meg nem. Meccs előtt kurva sok volt duma, aztán meccsen tele a gatya. Nem véletlenül lett kiselejtezve a Realból Khedira meg Higuain.

I love JU 2017.06.04. 18:41:32

@mpite: nem néznek le minket! szétvertük a Barcat. a donto igy alakult

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása