Közel a megegyezés Keita ügyében

keita_balde_diao_lazio.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint a Lazio támadója, Keita Baldé Diao nagyon közel került a Juventushoz, azonban a zebramezeseknek még megállapodásra kell jutniuk a római klubbal, amely 30 millió eurót kér játékosáért.

Keita jelenlegi szerződése jövő nyáron jár le a Laziónál, s a 22 esztendős játékos mindeddig nem mutatott hajlandóságot arra, hogy új kontraktust írjon alá.

Keitát korábban hírbe hozták a komoly átalakítások előtt álló AC Milannal, azonban a Sky Sport Italia értesülései szerint a Juventus rendkívül közel került ahhoz megállapodásra jusson a szenegáli játékos képviselőivel.

Az utolsó és legkomolyabb akadályt az jelentheti, hogy a Lazio 30 millió euróra árazta be játékost. A Lazio sokoldalú, több pozícióban is bevethető támadó kiválóan illeszkedne a Juventusnál sikeresnek bizonyuló 4-2-3-1-es hadrendbe, hiszen mind a bal, mind a jobb oldalon, vagy akár középcsatárként is megállja helyét.

A jelenlegi szezon során Keita mindösszesen 33 mérkőzésen lépett pályára a fővárosi klub mezét viselve, s ezalatt 15 találatot, valamint 6 gólpasszt jegyzett.

A hírforrás úgy tudja, hogy a Juventus, attól függetlenül, hogy sikerrel zárja-e a tárgyalásokat Keita ügyében, továbbra is fenntartja érdeklődését a Bayern München brazil szélsője, Douglas Costa iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7812519623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2017.05.18. 21:48:25

Lehet, hogy csak én láttam bele többet, mint kellene, de nekem úgy tűnt tegnap, hogy egész jó volt a nexus a játékosainak és Jamie Foxx Junior között.
Ha úgy gondolkodik a vezetőség, hogy Pjaca ugyebár megért 23 millió eurót, akkor itt nem nagyon van kérdés... :)
A lejáró szerződések jelentősége pedig egyébként már közel sem olyan meghatározó egy adott tárgyalási pozíciónál, mint korábban, főleg, ha keresett játékosról van szó.

Alexisnek nyilván mindenki jobban örülne, de én nem feltétlenül duzzognék akkor sem, ha végül "csak" Douglas Costa érkezne (mondjuk mentálisan és taktikailag nem is tudom...de erre tartjuk a Mistert :) ).

.Bulldeo 2017.05.18. 21:49:13

Rakjuk le érte a 30at, Douglas Costa meg keressen magának más csapatot.
Jelenleg a szenegáli srácnál ár-érték arányban nem nagyon találunk ideálisabb támadót.

Rivendell 2017.05.18. 21:52:12

Vegre...bitang jo felepitese van a sracnak

Rivendell 2017.05.18. 21:55:24

Mas tamadot nem is hoznek...lehet loncentralni a kp-ra. Viszont ha lesz anyagi keret esetleg dybala helyettes is johet. Ez 3 jatekos lenne,bar inkab 2 kp kene

Alex8610 2017.05.18. 21:55:45

joooooo jöhet nagyon kellene meg mellé csomagban Felipe Anderson:)

Drotkoszoru 2017.05.18. 22:07:43

Jó lenne 20-25 millió €-ra lealkudni, de akár 30-ért is áldásom rá. Csapjuk még mellé Felipe Andersont (ha már Sánchez, Lucas Moura, stb. elérhetetlen lenne) és meg is vagyunk szélsők terén a következő szezonra. :)

jeneiPALI 2017.05.18. 22:11:35

Jó asrác de duglas se kutya mind ketö jöhetneszivem szerint középre Tolisso is eladni is kéne Leminát khedira is mehet tölem igyis elakar álitólag !

Juvetto 2017.05.18. 22:15:19

@Rivendell: Feltéve, ha minden támadónk marad. :) Meg ez majd Pjaca rehabjától is függhet, valamint, hogy esetleg számolunk-e komolyabban Keannel vagy éppen Orsolinivel (feltehetően egyelőre nem).

Ha csak ennyi a vágyad, akkor arra bőven "fussa" (pl. Baldé 30+Tolisso 40+Bentancur 10,5 , ez eddig csak az idei BL bevételeinkből simán megoldható lenne, és akkor még mindig érkezhetne további egy klasszis is akár, eladások után meg aztán pláne). :)

Grinta 2017.05.18. 22:23:20

Engem a mentalitása az ami kicsit aggaszt.Meg az hogy itt nem nagyon fog olyan gólokat lőni mint a Lazioban..ahol kiugratással tud helyzetbe kerülni,egyszerűen csak a sebességére alapozva.Mondjuk technikás játékos,viszont emlékeim szerint van benne egy kis problémamágnes is.

.Bulldeo 2017.05.18. 22:25:16

@Juvetto: ez a hármas + egy jobbos Lichtsteiner helyére (pl. Conti) bőven elég lenne a nyáron. A maradék dellát meg be lehet tenni a malacperselybe, aztán ha le lehet csapni Verrattira, vagy egy top kapusra, akkor majd feltörjük a perselyt.

Juveboy92 2017.05.18. 22:30:01

Egyes hírek szerint a Juventus elkezdett Paredes felé fordulni akiben többet lát mint Tolissoban

Juveboy92 2017.05.18. 22:31:05

@Grinta: 10/9 Juveba igazoló játékos megtért mentálisan

Grinta 2017.05.18. 22:38:01

@Juveboy92: Ez teljes mértékben így van. :) A Higus dolog is nagyon rendben volt ;) Viszont ezt a Paredes gyereket a kiszedett szemöldökével végtére is egy csávó,nem!? meg ne lássam itt

Drughi Di Bianconeri 2017.05.18. 23:20:28

Keita szerintem jó választás lenne, sőt,ha már Aléxis Sánchezre nincs esély,én Őt hoznám,mert D.Costa nekem nem kéne.

VISZONT:
Az elmúlt 2 évben Keita inkább helyzetkihasználásban és fizikumban fejlődött sokat, a játéka nem lett érettebb, anno,mikor feltűnt volt egy amolyan "szegény ember CéRonija" érzésem vele kapcsolatban, ezt most is tartom, Ő nem színezi ki a támadásokat,a mezőnyben egyáltalán nem sokat tesz hozzá,nem a játékintelligenciája az erénye,viszont,ha van területe,elfut és belövi.
Számomra - mint játékos- sokkal szimpatikusabb Felipe Anderson,arról sugárzik az ötlet,a játékintelligencia és szvsz. mezőnyben is aktívabb,hasznosabb,mint Keita, tegnap is,mikor beállt,egyből veszélyt jelentett és volt jó pár kulcspassza,valamint hátul is melózott,szerelt.

A számunkra legjobb az lenne,ha ketten jönnének csomagban,úgy akkor is meglennénk minden posztra,ha Pjaca még hónapokig nem bevethető,ráadásul a 2 együtt kerülne egy A.Sánchezbe.

A Lazion múlik,hogy elengedik e mindkettőt,de szerintem érdemes úgy ajánlatot tenni,hogy a kettőért adunk 60 M és kész.

Leram7 2017.05.19. 00:31:16

Engem a mozgása picit Eden Hazard-ra emlékeztet, persze tudom, hogy durva hasonlat...

Jó igazolás lenne és tudnánk rotálni elől legalább, mivel több poszton bevethető.

Hátránya, hogy afrikai és a nemzetek kupáján csúcsszezonban lelépnek.

Le kéne alkudni 20-23 ra.

babo0410 2017.05.19. 00:54:40

@Juvetto: Szerintem Sánchez idén azért nem komoly célpont, mert egyre többfelé lehet olvasni, hogy fiatalítani akarjuk a keretet.
Elég rutinos játékosunk van, mint pl. Buffon, Alves, Lichti, Bonucci, Barza, Benatia, Chiellini, Marchisio, Khedira, Mandzukic, Higuaín, így ez logikus lépés lenne. Nem lenne jó, ha mi is úgy járnánk, mint az inter a triplete után. Ők abba buktak bele, hogy a keretet Mourinho felhúzta már a korban benne lévő 29-35 éves sztárokkal, és miután Mou lelépett, és fiatalítani kellett volna, rájöttek, hogy nincs pénz lecserélni a teljes keretet minőségi fiatalokkal. Eladták a kiöregedett sztárjaikat, de minőségben nem sikerült a fiatalítás.
Mi egyrészt nem szeretnénk sem úgy járni, mint az inter (véleményem szerint itt sokkal jobban értenek a focihoz, mint ott, így mi nem tudnának az ő sorsukra jutni), de nálunk az se nagyon férne bele szerintem, ha pár átmeneti év következne, amíg a fiatalok tapasztalatot szereznek. Ezért addig kell fiatalítani, amíg a rutinos játékosaink szögre nem akasztják a cipőjüket, vagy nem mennek el levezetni vhová.
És Keita mint fiatalítási projekt remek megoldás lenne.
De remélem a mi fiatal olaszainkat se dobjuk sutba, és ha nem is a következő szezonban, de számolunk velük is hosszutávon. Gondolok itt Spinazzolára, Caldarára, Orsolinire, Mandragórára, Auderora, Kane-re, stb. Vannak tehetségeink, akiknek jó lenne legalább egy szezonnyi lehetőséget adni, és kipróbálni őket.

Drotkoszoru 2017.05.19. 01:40:22

@babo0410: Hagyjuk már ezt a hülyeséget, Sánchez 28 éves, simán benne van még legalább 5 év a legmagasabb szinten. Ennél hosszabb időre meg nehéz tervezni a mai világban. Elhiheted, hogy nem rajta bukna el a keret fiatalítási projektje (már ha van ilyen egyáltalán). Ha nem jön a chilei (amire persze megvan az esély a fizetési igénye miatt) az biztos nem azért lesz, mert a vezetőség öregnek tartaná, nem férne bele a klub arculatába, projektjébe. Úgy meg biztosan nem járunk, mint az Inter, már szinte most is megvan majd minden posztra a megfelelő fiatal utód (Rugani, Caldara, Lirola, Bentancur, Mandragora, Orsolini, Pjaca, Kean, stb.). De ha ezek egy része nem is válna be, Higany, Mandzukic, Pjanic, Dybala, Cuadrado, Bonucci, Benatia, Alex Sandro, Khedira se veteránok, még jó pár évig magas szinten tudnak játszani, az a veszély nem fenyeget minket, mint a Milant, vagy az Intert, hogy egy nyár alatt kell lecserélni a teljes garnitúrát, az összes "szenátort".

Drughi Di Bianconeri 2017.05.19. 01:40:33

@babo0410: Érdekes kifordítása ez a valóságnak.
Szó sincs róla,h azért ne lenne realitása Sancheznek,mert fiatalítunk...
Emlékeim szerint hónapokig Te is abban voltál,mint itt valamennyien,h Ő jön és realitása is van,mert távozni akar.
Sánchez azért nem fog jönni,mert évi 15 M fizut akar,ezt a Bayern,Chelsea,Arsenal,PsG is meg tudja neki adni,mi pedig nem és ez nem is baj.

west30 2017.05.19. 04:45:45

@Juveboy92: A romaiak szerint mar januarban ugy volt hogy a Juveba igazol,csak valamiert vegul a Juve visszalepett az uzlettol.

Dante01 2017.05.19. 06:33:33

@babo0410: Szerintem semmi köze a fiatalításnak ahhoz, hogy Alexist megvesszük vagy sem. Egyszerűen akkora fizut akar kicsikarni magának amekkorát csak lehet és persze bl. induló csapatban. Ha az Arsenal bejut valahogy a bl-be és megkapja a fizuemelést marad ott ha nem akkor megy a Psg-be pár millával többért.

Juveing 2017.05.19. 06:38:29

@Drughi Di Bianconeri:
Elsősorban inkább nem akarjuk megadni neki. Meg másnak sem. Nálunk van fizetési "sapka", ami teljesen rendben van. Az általad említett csapatok közül a Chelsea és Arsenal nagyjából hasonló bevételi szinten van, mint mi. A keret értéke meg pl. a PSG-nek sem igazán nagyobb. Szóval azért lassan remélem látjuk és elhisszük, hogy nem csak játékerőben, hanem gazdaságilag is TOP csapat vagyunk.

Zoltan Hervay 2017.05.19. 06:51:10

Keitàért oda lehet adni a 30 milliot jol cselez labdàkért is vissza jàr allegri megtanitcsa vèdekezni dybala is nagyon jol védekezik ,pjacat kölcsön kell adni az atalantànak h legalàb europa ligat jatszon.egy jo rombolo jàtèkos vidal,naigolan,bakayoko vagy milinkovic savic volna nalam a befuto lazionak a hejzetei tole indulnak nagyon jo jatekos.matuidi ar alat elhozhato ha elmegy khedira.

Rivendell 2017.05.19. 06:52:47

Nem igazan ertem a dolgot...a romai mi alalpjan mutat tobbet..nembis nagyon jatszik. Valalki latta ot huzamosabb ideig jatszani?

Drughi Di Bianconeri 2017.05.19. 07:04:57

@Juveing:
Az "és ez nem is baj"pont arra utaltam,amit mondasz,fizetési sapka van és ezt jónak tartom.
A legfrissebb adatokat nem tudom, de 2016ban a Deloitte oldalán 10. voltunk,a Chelsea kb 100 millióval nagyobb bevételt könyvelt el,úgy,hogy sehol nem voltak.
Idén,ha minden igaz elérjük a 400 M, de ehhez nekünk BL döntőbe kell jutni, az angoloknak alanyi jogon jár,mert ott a kieső(!) is kap 98 M fontot,a győztes Chelsea eg 150et.
Persze irreális Angliával példálózni,az a legnépszerűbb liga a világon és az olasz gazdaság sehol sincs az angolhoz képest.
Tény,ami tény :gazdaságilag is Top klub vagyunk, de lesz egy szint,amit szvsz önerőből már nem fog tudni átlépni a klub,az ország gazdasága és a liga népszerűsége miatt.
Egyébként sem hiszem,h megemelnénk ezt a fizetési sapkát.

Zoltan Hervay 2017.05.19. 07:19:40

@Drughi Di Bianconeri: aszt ne felejtcsétek el h mèg egy ilyen csapat nincs mint mink.a tvs jog es az adidason kivul a foszponzor a fiat ceg ami a tulajdonose uj stadion nevet isr ellehetet volna adni akar szazalekokat is eltudnanak adni de ok inkab az uj logoval egy vallalkozast epitnek.ami az adidas hejet lesz a marka es magunknak fogjuk kitermelni aszt is amit az adidas ad.es meg ez mellet ott van nekik a ferrari ami szinten agnelliek tulajdona ugy h le a kalappal elötük és eszt mind ugy csinaljàk h eredmènyek is vannak csapat is van ès mèg profit is marad belöle.

Grinta 2017.05.19. 07:48:22

@Zoltan Hervay: Ez még csak szimplán találgatás.Mármint az,hogy a későbbiekben mi gyártjuk majd a saját mezeinket..és nem egy sportszergyártó.De Én örülnék ha tényleg így lenne..és az nem menne a minőség rovására.Mert így ténylegesen a clubot támogatod,és nem közvetítőn(Adidas) keresztül.

Zoltan Hervay 2017.05.19. 08:18:12

@Grinta: a lényeg ott volt h a jeep hejet szerintem pàr cèg szivesen felraknà a sajàt reklàmjàt de agnelliek sajat maguk penzet teszik bele pedig szerintem màrt azis nagy reklàm h a fit tulajdonosa alapitotta a juventust ès a maji napig az övèkè pedig mint làthassuk pàr csapat màrt arab ès kinai kèzben van.az uj logoval màrt azèrt barmit ellehetne adni bizok bennük

Rivendell 2017.05.19. 08:25:35

Az hogy a Jeep miatt a saját pénzét teszi a csapatba az nem teljesen igaz.... gondolj bele a Jeep számára hol találna jobb reklámfelületet és még csak nem valami eget verő összegről beszélünk,konkrétan szerintem dupla áron is eladható lehetne a felület más cégek számára.

szerintem a Jeep számára és Agnelliék számára ez nem kiadás konkrétan,hanem bevétel,így jön ki a legolcsóbban a márka reklámozása tekintetében

Rivendell 2017.05.19. 08:26:54

stadion névhasználati joga elvileg elvan adva még x évre,ugye azért lett annyi az ára,amennyi /stadion építési költség/

adidas meddig van velünk szerződésben?

Tony. 2017.05.19. 08:54:14

Oszt a Pjacával mi lesz?

Zoltan Hervay 2017.05.19. 09:02:38

Adidas 5 evre van szoval meg 3 pjacat meg az atalantanak kell kölcsön adni

MdewC 2017.05.19. 09:55:33

@Tony.: igazából nálam a sérülése mellett / ellenére, nagy kérdőjel. Sajna.

En7ex 2017.05.19. 10:16:36

Keitanaknnagyon orulnek az egyetlen gondom hogy ki helyere jonne mert mind 2 helyen tud jatszani szoval vagy cuadrotol vagy mandzu tol cuadrado nagyon gyors tamadasoknal ahsznos de mandzu mezony jateka es vedekezese is nagyon hasznios bar jol jatszik higu lehet neha ot is padoztatnam hatha akkor megjobban akarna es nem blokkolna le dontokon

2017.05.19. 10:31:18

Mercato topic alatt pont 3 nevet említettem kp-ra a nyáron: Tolisso, Baldé és Douglas Costa

Ha Baldé 25-30 misiért elérhető, szvsz nem kérdés, hogy le kell csapni az asztalra érte, mert bal oldalon Mandzukicnak nincs cseréje 4231-es felállásban (plusz ugye ő nem is szélső támadó), ellenben Baldé tökéletes arra a posztra.

Di Marzio cikkjében még van egy rész, hogy Costa nem igazán tudja, hogy mit akar a nyáron:
"This transfer would be difficult to materialize as Douglas Costa is unsure of whether or not he wants to leave Bayern Munich."
Nem mondhatni, hogy túl sokat játszott volna idén az tény, de Allegrinek elég kellemes gondjai lennének, ha a Baldé/Costa duó érkezne, hogy támadó szekciót hogyan állítsa fel és Higanynak sem kellene az összes meccsen pályán lennie, mert Mandzukic is mehetne vissza centerbe.

En7ex 2017.05.19. 10:56:09

@hellan: keita plusz tolisso oke en costaban nem latok sokat akkor mar inkabb renato sanchez o meg kevesebbet jatszott kb es fiatal is nagyon plusz szerintem bagoert elhozhatnank pjanic vissza mehetne iranyitani higu es dybala cserelnek egymast meg mandzu keitaval kp ott lenne marci tolisso sanches meg khedira amineleg szinvonalas lenne meg a padon is

En7ex 2017.05.19. 10:57:27

@En7ex: de ez csak sajat velemeny

babo0410 2017.05.19. 13:47:58

@Drughi Di Bianconeri: Én sose mondtam, hogy ő jönni fog. Sőt én mindig azt mondtam, hogy számunkra a fizetési igényei miatt elérhetetlen.
Másrészt meg 29-et tölti idén. Teli a padlás ilyen játékosokkal, idén fiatalokat KELL igazolni.
Higuaín 29 (idén tölti a 30-at), Mandzukic (30), Rincón 29, Khedira 30, Marchisio 31, Asamoah szintén idén tölti a 29-et, Alves 34, Bonucci 30, Chiellini 32, Benatia 30, Barzagli 36, Lichtsteiner 33
Ez rögtön a keret fele, akik kb. 3-4 éven belül kifutnak. Velük egyre kevésbé lehet majd sikereket elérni. Folyamatosan fiatalítani kell a keretet. És mivel nekünk nincs annyi pénzünk, mint a top-top kluboknak, így nem tudjuk megtenni azt, hogy hozunk egy nagyobb nevű, de már idősebb klasszist, és mellé még minden posztra fiatal nagy tehetségeket. Ezért vagy jön egy fiatal Sánchez helyett, vagy akkor a fiatalítás nem lesz teljes körű. És szerintem Keita Baldé sokkal célszerűbb lenne most a szélre. A feléből el is lehetne hozni, és maradna bőven pénz, hogy a többi posztra is érkezzen még pár tehetséges fiatal.

Rikoo 2017.05.19. 13:52:53

@En7ex: Renato Sanchezt egészen biztosan nem lehetne elhozni bagóért.
A Bayern bónuszokkal együtt 80!! millió eurós üzlettel igazolta le.
@babo0410: Azért túlzásba sem kell vinni a fiatalítást. Óriási bukás is lehet belőle. Gazdaságilag erősek vagyunk, úgyhogy nem kell a milánóiak példájával élni, mert teljesen más a helyzet. Itt ésszel működik minden.
A rotációba kellenek fiatalok. Conti pl. jó lenne. Vagy Benatia helyett Ruganit játszatni.

Drughi Di Bianconeri 2017.05.19. 14:36:30

@babo0410:
Adom a fiatalítást,nagyon fontos,pont azért mert rengeteg az öreg játékosunk, sőt,igazából 5 játékosunk van 25 alatt,amiben benne van Sturaro-Lemina is xD
Ez még egy olasz csapattól is elég öreguras.

De szvsz. nem kell aggódni: van annyi ilyen-olyan játékoshoz közünk a ligán belül,remélem a VALÓBAN tehetségeseket elhozzuk és beépítjük IDŐVEL.
Ergo nem mindenkit (ilyen Spnazzola féléket biztosan nem) és nem mindenáron.

Egyébként sajnos olyan a piac,hogy a fiatal szuper tehetségeket mi nem tudjuk megfizetni,mint ahogy a jó korban (25-28) lévő klasszisokat sem,ezért igazolunk máshova nem kellő/idősődő/kiutált stb. TOP játékost vagy a ligán belülről.

Olyat,hogy fiatal is,szupersztár is,instant előrelépés,pl.: Hazard,Eriksen,Delle-Alli mi nem tudunk igazolni,csak azért meg vkit leigazolni,mert fiatal semmi értelmét nem látom.

Egyébként az agresszív fiatalítás sem vezet célra: mindenkit TILOS csak azért leigazolni,mint fiatal,az ilyeneknek,mert aztán majd ülnek a padon egész évben.
Az ilyeneknek,mint pl.: Mandragora,Mattiello csak annyi haszna lehet/lesz,hogy megfelelő legyen az "Olaszországban nevelkedett" kvóta keret nevezés-ügyileg.

Keita szerintem is jó igazolás lenne.

biancineri101 2017.05.19. 15:24:12

@Rivendell: Azt én is tudom, hogy el lett adva a névhasználati jog, de azt nem tudjuk, hogy pontosan hány évre? Mert Ha nem több mint 10 év akkor a kereskedő sztem elég nagyot fog bukni rajta...

Nathas 2017.05.19. 17:15:10

Valaki bedobta F. Andersont, nekem is inkább ő kellene (sőt nálam D. Costa is Keita előtt van), de azért miatta sem lennék szomorú.
Remélem Tolissóról nem mondunk le, szerintem nagyon illene Pjanic mellé.

Rivendell 2017.05.19. 21:37:24

@biancineri101: 12 év....van még hátra bőven

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása