Chiellini Higuaínról és a Bajnokok Ligájáról

chiellini_giorgio_bl-sajtotajekoztato.jpgA Juventus védője, Giorgio Chiellini dicsérte argentin csapattársát és a világ egyik legjobb támadójának nevezte az elődöntő első mérkőzésén két gólt is szerző csatárt. A védő ezt követően hosszasan beszélt a közelgő Bajnokok Ligája-összecsapásról.

A dél-amerikai futballista minden sorozatot figyelembe véve már harminckét találatot jegyez, olasz csapattársa pedig a Monaco elleni visszavágó előtt néhány dicsérő szóval illette őt.

"Ő egy nagyon komplett játékos. Véleményem szerint a világ három legjobb kilencesének egyike. Nincs szükség pontosan megmondani, hogy hanyadik, de ott van a dobogón.

Higuaínnak ez az első idénye a Juventusnál miután három gólgazdag évet töltött a Napoli csapatánál, s utolsó, 2015/16-os szezonjában harmincnyolc gólt ért el, melyet akár idén meg is dönthet.

A védő ezután a közelgő összecsapásról is szót ejtett, kiemelve többek között a csapatszellemet.

"Nem véletlen, hogy megtehetjük azt, hogy akár hét vagy nyolc helyen változtatunk egyik mérkőzésről a másikra és fennmarad ugyanaz a szintű elszántság a csapaton belül. A koncentrációnk és a következetességünk a nagyon jó csapatszellem eredménye, mely a szezon során egyre csak erősödött és amely nélkül egyik csapat sem remélhet semmilyen győzelmet.

A védekezés az egész csapat sikere. Ha nem kapunk gólt, az azért van, mert kiegyensúlyozottak vagyunk és labda nélkül is keményen dolgozunk. Nem lenne igazságos, ha a remek védekezés miatt csak a hátul lévő játékosokat illetné dicséret, hiszen tizenegy játékos végzi a dolgát a pályán és produkál ilyen eredményeket.

A kapcsolat köztem és Leonardo, Gianluigi és Andrea között, kivételes. Azzal, hogy évek óta együtt játszunk a klubunkban és a válogatottban, szinte többet látjuk egymást, mint a családjainkat. Mint a legtapasztaltabb játékosoknak a csapatnál, a mi feladatunk, hogy segítsük átadni ezt a tapasztalatot a játékosok következő generációjának a Juventusnál, hiszen rajtuk múlik a klub jövője."

A Juventusnak jó esélye van bejutni a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol már két évvel ezelőtt is járt. Mit gondol erről Giorgio?

"Szerintem a legnagyobb különbség a mostani és a két évvel ezelőtti döntős Juventus között, a belülről fakadó hit. Nem hinném, hogy bárki is közülünk számított arra, hogy akkor eljutunk a berlini döntőig, de végül odaáig verekedtük magunkat. Talán egy kicsit túl sok tiszteletet is tanúsítottunk a Barcelonával szemben a döntőben, s ez látszott a teljesítményünkön is.

Ezúttal azonban tudjuk, hogyan kezeljük a kulcsfontosságú helyzeteket, s megvan bennünk az önbizalom, és a tudás, hogy Európa legjobb csapataival szálljunk harcba és verjük meg őket. Ez a szellemiség és vágy felülről jön. A csapat mentalitása és az elért eredmények elsősorban a klub érdemei és a tény, hogy a megfelelő hozzáállással játszunk, a vezetőségnek is köszönhető."

A Barcelona ellen gólt is szerző Chiellini ezután néhány mondat erejéig a ma esti ellenfélről is beszélt.

"Brilliánsan csináltuk, hogy nem hagytunk őket érvényesülni az első meccsen, melyért nagy köszönet illeti Buffont is, aki hihetetlen védéseket mutatott be és sokkal jobban meg volt dolgoztatva, mint ez megszokott. Párosként Falcao és Mbappé jól kiegészítik egymást, mind készségeik, mind tapasztalatuk szempontjából."

Sokan már a cardiffi döntőről beszélnek a Juventus kapcsán, azonban Chiellini szerint egyszerre csak egy lépést szabad megtenni, a ma esti mérkőzésre kell összpontosítani.

"A legjobb csapatok egyszerre csak egy mérkőzésre fókuszálnak. A mi figyelmünk most csak a ma esti, Monaco elleni meccsre összpontosul. Amennyiben a kilencvenöt perc alatt jól teljesítünk, s olyan eredményt érünk el, mellyel kiérdemeljük a döntőbe jutást, akkor majd megengedhetjük magunknak, hogy Cardiffon gondolkodjunk.

Ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint két évvel ezelőtt, de akkor veszítettünk Berlinben, vagy tavaly, amikor tavaly szerencsétlen módon kiestünk a Bayern München ellenében, pedig elég jól játszottunk ahhoz, hogy továbbjussunk. Elérve ezeket a szinteket a múltban, megmutatta nekünk, hogy képesek vagyunk bárkit legyőzni és mindent megnyerni. Reméljük, ezt ebben az évben el is fogjuk érni, de csak egy lépést szabad megtennünk egyszerre.

A tudat, hogy még mindhárom trófeáért harcolhatunk a következő harminc napban, óriási motiváció számunkra. Csapatként azért dolgoztunk keményen az elmúlt kilenc hónapban, hogy készen álljunk az ilyen pillanatokra, és amikor már látod, hogy célod elérhető közelségbe került, azzal nem segítesz, ha még jobban erőlteted."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5912491821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2017.05.09. 11:26:53

Hajrá Chiello ! Mindent bele !
FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !

alexGicamo 2017.05.09. 11:28:41

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!
FINO ALLA FINE !!!

FeriGjuve 2017.05.09. 11:41:07

Vincere non è importante,è l'unica cosa che conta!

jeneiPALI 2017.05.09. 12:08:43

Ez a csapat megérdemli a Bl gyözelmet efelöl kétségeim sincsenek, Forza Juventus.

Tomi Répási 2017.05.09. 12:20:06

@jeneiPALI: Csak a baj az, hogy ezt nem érdemre adják oda... De meg fogjuk nyerni a Bajnokok Ligáját... Nincs b verzió... Tettünk eleget érte, és a szerencse is hozzánk szegődött... Innentől csak egy verzió lehet, mint megnyerni

pott70 2017.05.09. 18:10:51

A hátralévő két-három meccsen reméljük,hogy a legjobb formában lévő Chiellot fogjuk látni!Ma is,és legfőképpen a Real ellen nagyon fontos lenne egy top Chiellini.
Egy jó King-Kong nyugtatólag hatna Ronaldora...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása