Del Piero: "A Juventus tökéletes mérkőzést játszott"

del_piero_alessandro_oltonyben.jpgA Juventus legendája, Alessandro Del Piero úgy látja, egykori csapata tökéletes teljesítményt nyújtott tegnap este az AS Monaco elleni, a zebramezesek 2:0-ás győzelmével záruló Bajnokok Ligája-elődöntőben.

"A Juventus megmutatta, hogy összességében a legerősebb csapat." - összegezte a Bajnokok Ligája tegnapi elődöntőjének tapasztalatait Del Piero a Sky Sport Italia munkatársának. 

"Határozottak és összpontosítottak maradtak, s tökéletes mérkőzést játszottak. A nehéz pillanatokban a játékosaik egyénileg is megmutatták, hogy nagyon megbízhatóak, s rászolgáltak erre a sikerre.

Dani Alves? Meglepett volna, ha nem játszik, hiszen azért jött Torinóba, hogy az ilyen mérkőzéseken játsszon. Rengeteg trófeát nyert, rendelkezik azzal a minőséggel és tapasztalattal, ami az európai színtéren szükséges.

Higuaín mellett ő volt a legjobb játékos a pályán Monacóban, de ő mindig is nagy természetességgel játszott az ilyesfajta mérkőzéseken. Ami Higuaínt illeti, amikor egy csatár három egymást követő meccsen nem talál be, az emberek krízisről beszélnek, de Higuaín esetében csak az utolsó lépés hiányzott, s ez most talán lehetővé teszi, hogy az elődöntő második mérkőzésén is két gólt szerezzen. Kiváló játékos, s mostantól a végéig ezt be is bizonyíthatja."

A másik elődöntőben a Real Madrid 3:0-ás győzelmet aratott az Atlético Madrid ellen, így erősen körvonalazódni látszik, hogy melyik csapat lehet a Juventus ellenfele a cardiffi fináléban.

"A Real játékosai egyénileg roppant erősek. Jól tették, hogy az elmúlt évek során, sokat invesztálva megszerezték Kroost és Modrićot. Olyan csapat, amely képes támadni vagy lekontrázni az ellenfelet, ez nem az a csapat, amelyben Zidane játékosként szerepelt. Számos fegyver áll rendelkezésükre, azonban egy egymérkőzéses összecsapás során a Juve rendelkezik azzal a minőséggel, hogy felvegye a harcot és legyőzze a Realt."

A Juventus argentin csillaga, Paulo Dybala a közelmúltban hosszabbította meg szerződését Torinóban, s sokan már Del Piero lehetséges örököseként tekintenek rá. Vajon az FC Barcelona ellen két csodálatos találatot szerző játékos hasonló karriert futhat be a klubnál?

"Ez olyan lehetőség, amit nem szabad elvetni, s érdemes álmodozni róla. Torinó, a Juve, a stadion és a klub felépítése egyaránt lehetővé teszi, hogy az ember versenyben legyen a legnagyobb csapatokkal, vagyis sport tekintetében semmi sem hiányzik.

Érezned kell ezt a szíveddel, ez az, ami a különbséget jelenti majd. Dybala azonban mindig is azt mutatta, hogy mindent a lehető legjobb módon tesz. Mindent a megfelelő szellemiséggel tesz, anélkül, hogy bármikor visszafogná magát. Ezek olyan dolgok, amiket nagyon szeretek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4712479343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2017.05.04. 16:27:58

Sokan, sokat sirtunk amikor Alex papa lelepett es egyaltalan nem tetszik, hogy csak tavolrol nyilatkozik a csapatrol, tobbes szam harmadik szemelyben (ez mutatja, hogy sajnos a klub eltavolodott tole :( )... az sem tetszik, hogy rola valahogy meltatlanul keveset beszelunk, pedig paratlan palyafutasa volt es paratlan amit veghezvitt a Juveval. Vannak uj Messik, uj Ronaldo-k... es csak most merult fel, hogy Dybala Del Piero orokose lehet. Szomoru latni azt, hogy az akivel felnottel, ilyen szinten kiesik a verkeringesbol.

Ezt most mar tenyleg igy kell elfogadnunk? Ilyen szintu eltavolodas lesz mindig is a Juve valaha volt legnagyobb jatekosa es a klub kozott? Ha mast mostanaban nagyon nem is kifogasolok, de ezt nagyon fajlalom. Meltatlan a tavolsag a Juve es kozte. Nem tudom ki tehet felole, de ezt remelem orvosoljak mihamarabb.

alexGicamo 2017.05.04. 16:53:27

@Shyr Kahn: Szerintem , mindannyiunk érzéseit és kérdéseit , kívánságait fogalmaztad meg . Remélem , hogy kedvenc csapatom és kedvenc játékosom hamarosan újra egymásra talál ! A Bl - győzelem és a GIGIMNEK méltán kijáró Aranylabda mellett ezt szeretném a legjobban ! Akkor minden és mindenki a helyére kerülne .

CAPITANO mindörökké !

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

FeriGjuve 2017.05.04. 17:52:20

@Shyr Kahn: Sokunk szívèből szóltàl!

ToTTy-Juve 2017.05.04. 18:11:38

@Shyr Kahn: ÉN már csak ennyit tudok írni: +1

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása