Allegri: „Csodálatos szezont fut a Monaco”

allegri_massimiliano_noir.jpgMassimiliano Allegri a Monaco elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, miért fontos a Monaco számára Radamel Falcao, bátorítóan szólt Gonzalo Higuaínról, illetve elmondta, hogy a Juventusnak szerdán el kell kerülnie a Bergamóban elkövetett hibákat.

A Bajnokok Ligája elődöntő első találkozójára szerda este kerül sor, helyszínéül pedig a Stade Louis II gyepszőnyege fog szolgálni.

Sami Khedira az első meccsen eltiltás miatt nem játszhat, ezért felmerül a kérdés, hogy miben fog változni a Juve játéka Claudio Marchisio játszatásával.

„A rendszer nem fog változni. Sami Khedira inkább a fizikumára támaszkodik, míg Claudio Marchisio inkább a mozgást helyezi előtérbe. Claudio jó állapotban van, sokat javult az elmúlt hónapban, és benne fontos új játékost fedeztünk fel.

Az AS Monaco rendkívül gyorsan építkezik függőlegesen. Nagyon más játékot mutatnak ahhoz képest, hogy két szezonnal ezelőtt mit láthattunk tőlük.”

A Juventus nem kapott gólt a legutóbbi 531 BL-percben, miközben a Monaco hármasával szerzi a gólokat a kiesési meccseken. Most vajon melyik csapat mutatója fog felülkerekedni?

„A statisztikából kiindulva könnyű elképzelni, hogy a meccs adott irányt vesz, de a futball kiszámíthatatlan. A Monaco általában a meccs záró szakaszaiban szerzi a gólokat, szóval nagy tisztelettel kell megküzdenünk ezzel a csapattal, és mélyen agyunkba kell vésnünk, hogy a két mérkőzésen a legjobb teljesítményünket kell adnunk, mert nagyon bonyolult párharc ez.”

Az AS Roma kilenc ponttal van lemaradva a Juventus mögött, ezért felmerül a kérdés, hogy a szinte biztosnak tekinthető bajnoki cím nagyobb önbizalmat ad?

„Természetesen jó dolog, hogy négy meccsel a vége előtt kilencpontos előnyünk van, de semmi nem változik a mentalitásunk vagy a meccsekre való felkészülésünk tekintetében. Ugyanannyi időnk van a torinói derbire való felkészülésre, azt a meccset pedig mindenképpen meg akarjuk nyerni.”

Allegri csapata két éve kiütötte a BL-ből a Monaco csapatát. Mi változott azóta?

„A statisztika azt mutatja, hogy támadásban és védekezésben is változott a csapat. Általában sokkal jobban teljesítenek a kapu előtt, miközben két évvel ezelőtt a csapat sokkal szilárdabb játékosokból állt.

Leonardo Jardim kivételes munkát végzett. Bejutottak a BL-elődöntőbe, a bajnokságban a PSG-t megelőzik, pedig a párizsiak felmerültek esélyesként a BL tekintetében, ezekkel a tényekkel pedig nem lehet vitatkozni.

Hogy a Juventus edzője leszek jövőre? Később egyeztetek majd a klubbal, jelenleg nincs erre időnk, mivel egyéb dolgokkal kell foglalkoznunk.”

Gonzalo Higuaín döntőnek bizonyult ebben a szezonban a bajnokságban, azonban a Bajnokok Ligája meccsekre ez nem volt igaz, pedig megszerzését az európai színtérre való erősítés is szolgálta.

„Gonzalo Higuaínt azért szerződtettük, hogy növeljük a csapat támadó potenciálját. Kiváló szezonja van idén, és számos gólt lőtt, azonban nem csak a góljai miatt értékes. A Barcelona ellen is nagyszerű meccset hozott.

Amennyiben holnap gólt szerez, valószínűleg a sajtóban BL-emberként fog megjelenni, azonban a tény változatlan marad: csodálatos szezont fut.”

Radamel Falcao fémjelzi a Monaco támadósorát, azonban a tizennyolc éves Kylian Mbappé is többek figyelmét felhívta magára.

„A sérülés előtt Falcao a világ legjobb középcsatárainak az egyike volt. Most tér vissza a korábbi formájához, és kivételes, valamint nagyon veszélyes csatárral nézünk szembe az ő személyében.

A számok jól mutatják a Monaco kvalitásait. A csatárok jól működnek együtt, Falcao megfelelő tapasztalattal rendelkezik, és igazi veszélyt jelent a tizenhatoson belül, Mbappé bámulatos sebességgel és technikával bír, és imád szabad területekre betörni. A két év során az egész csapat fejlődött.

Emellett nagyon jó középpályások és védők alkotják az együttest. Egy csapat akkor lehet sikeres, ha szervezetten játszik, és emellett nagyon jó játékosokkal is rendelkezik.”

Ezt követően a Juventus mesterét arról kérdezték, hogy milyen bölcs szavakkal tud szolgálni a csapatnak a holnapi elődöntő előtt.

„Ezeken a meccseken a csapat tudja, hogy mit kell tennie, illetve mit kell elkerülnie. Holnap nem játszhatunk úgy, ahogyan azt tettük az Atalanta elleni első félidőben, mivel ez a hozzáállás az ellenfél jellemzői miatt nagyon komoly gondokat okozhat egy olyan csapat ellen, mint a Monaco.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4812475181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2017.05.03. 09:12:10

"Amennyiben holnap gólt szerez, valószínűleg a sajtóban BL-emberként fog megjelenni, azonban a tény változatlan marad: csodálatos szezont fut.”

Így legyen!!!Remélem Gonzalo és Dybala is betalál.
FORZA JUVE!!!!

Lisandro 2017.05.03. 09:13:12

De várom már a meccset,s bízom benne,hogy legalább egy góllal nyerni tudunk Monacóban.Szerintem biztos,hogy más mentalitással fogunk ma pályára lépni,s sziporkázó játékkal nagy lépést tudunk tenni a döntő felé!
Forza Juveee!

mrdel 2017.05.03. 09:31:52

Nyerni kell idegenben! Csak a győzelem számít, jó taktikával meg lehet bontani őket. Gyors kis csapat a Monaco jó játékosokkal, kik kell használni a hibáikat és be kell lőni a helyzeteket. Be kell jutni a döntőbe! Hosszú út volt és nagy lehetőség!

a Zamboni nem egy tészta 2017.05.03. 09:42:22

Szegény Moratát sajnálom előre a döntő miatt

Dante01 2017.05.03. 09:52:10

@a Zamboni nem egy tészta: Ott sem fog játszani, ahogy tegnap sem.

2017.05.03. 10:17:22

Én csak abban bízom, hogy nem lesz a Monaco meglepetéscsapat a végelszámolásnál...
Nehéz mérkőzésre számítok, de nyerni kell, nincs mese!

En7ex 2017.05.03. 10:21:01

En azert kicsit felek a monacotol nagyon sok hult rugnak es nem szar csapatoknak. Bar mina vilag egyik legjobb tamado harmasatol sem kaptunk golt ugyhogy bizakodo vagyok de nagyon jol kell jatszani mind a 2 mecsen higy tovabb jussunk

BellaDona 2017.05.03. 10:32:20

Nagyon drukkolok és remélem hogy azt a csapatot látom ma este aki legyőzte a Barcát. Annyira nem ismerem a Monacot, mi a gyenge pontja?

Magyar Közöny 2017.05.03. 10:39:56

Remélem, nem járunk úgy, mint a real ellenünk 2 éve, mikor lenéztek minket...
A Monaconak semmi vesztenivalója nincs, már így is bőven túlteljesítették, ami a valós céljuk lehetett.
Egyértelmű, hogy győzni kéne ma este, de döntetlennél rosszabb eredmény nem jöhet.
Kicsit olyan vegyes érzelmek vannak bennem, mint 2 éve a Dortmund ellen (bár akkor az sima 5-1-es összesítéssel meg volt), akik nagyon jó formában voltak, és rengeteg gólt szereztek.
A city is lenézte őket, rá is fáztak, a Dortmund ellen elért eredményük a bombatámadás miatt nem releváns..

Mitya10 2017.05.03. 10:41:10

@BellaDona: Sztem az hogy miközben eszméletlen mennyiségű gólt rúgnak és valóban a támadófocijuk elött le a kalappal sokan ezmellett elfelejtik hogy azért kapnak is rendesen. Glikkék nem rosszak hátul de haca 2 szélsővédő ennyit lesz nálunk is fent akkor bizony nem kevés kontránk kesz és azért a belsővédőik nem Cuadrado gyorsaságúak. Türelem kell mert jobb csapat vagyunk. Alig várom már a meccset!! :)

Juvetto 2017.05.03. 11:43:30

Most már tényleg, csak úgy megkérdezem (mert mindenhonnan az ömlik, hogy ezek mekkora csaszik), hogy azért szerintetek elképzelhető, hogy Nekünk is vannak erősségeink esetleg...?
Természetesen nekem is ott van a Sportszelet a gatyámban valamilyen szinten (igaz, valahogy mégsem parázok annyira, mint amennyire egy elődöntőben lehetne/kellene, és ezt nem a túlzott önbizalom mondatja velem, hanem talán csak nagyon bízom a Csapatomban), de ne már... Most tényleg menjünk bele az egyénenkénti összehasonlítgatásokba?! Vagy esetleg abba, hogy csapatként ki a frankóbb?! Pfff... Egy kis tököt növesszünk már, ha kérhetem! ;-) Remélem, a Srácoknál meg van az arany középút!
Nagyban függ attól is sok minden, hogy milyen napot fognak ki a küzdő felek, oké. És igen, gyorsan, ügyesek, nincs veszítenivalójuk...jajaja, mert mindeközben Mi lassúak, ügyetlenek, rutintalanok vagyunk, és konkrétan nem az életünk függ ettől az évtől, áááh nem, biztos nem teszünk majd meg mindent, hogy beradáljuk a csikókat...de, megteszünk mindent ezért, FINO ALLA FINE!!!

www.juventus.com/en/news/videos/2017/champions-league--monaco-juventus-preview.php

A kurta életbe már! :-D

BellaDona 2017.05.03. 11:49:03

@Mitya10: Köszi. Sztem is jobb csapat vagyunk, viszont jobb lett volna ha Torinóban kezdjünk, nem?

Juvetto 2017.05.03. 11:56:49

@BellaDona: "Sztem is jobb csapat vagyunk..."

Hát, mert mondjuk ez speciel rohadtul így is van! Ne hozzon ki a sodromból, kedves Hölgyem(?)... ;-)

"...viszont jobb lett volna ha Torinóban kezdjünk, nem?"

Véleményem szerint nem. Ez most így jobb (ahogy a Barca ellen éppen fordítva volt nyerő-kombó).

Mi van már, mennyi az idő?! Kezdjünk már!

jeneiPALI 2017.05.03. 12:00:22

Jobb csapat mi vagyunk, és ezt ma be is bizonyitjuk ország világnak Forza Juventus.

ollaze 2017.05.03. 12:14:13

Monaco gyenge pontja a védelem, a kupadöntőt ajánlom figyelmetekbe, ha arról van szó, hogy hogyan is lehet őket legyőzni. Egyébként szerintem a legrosszabb csapatot kaptátok, amit lehet, ezt nagyon belehet nézni, főleg akkor, ha lebecsülitek őket. Itt nem csak Mbappéról, vagy Falcaoról van szó, de a kp-n ott van Bernardo Silva, Moutinho, Lemar, Fabinho, Bakayoko, a két szélső hátvéd is nagyon penge, ami a gyengéje a Monaconak a két belsővédő egyrészt, habár nagyon jó védő Glik és Jemerson, a Monaco olyan nyílt focit játszik, amihez nem elég gyorsak, pontosak, tehát itt hiányoznak a világklasszis játékosok, a másik gyenge pont Subasic, potyára eléggé hajlamos kapus.

Juvetto 2017.05.03. 12:45:18

@jeneiPALI: Erről van szó, Palikám! ;-)

Ollaze: Egy kicsit boncolgatnám az általad leírtakat... :-)

"Monaco gyenge pontja a védelem"
Ez vitán felül áll.

"a kupadöntőt ajánlom figyelmetekbe"

Itt a 0:5-re gondoltál? Mert az nyilván nem releváns...

"Egyébként szerintem a legrosszabb csapatot kaptátok, amit lehet, ezt nagyon belehet nézni, főleg akkor, ha lebecsülitek őket."

Ilyenról szerintem szó sincs. Legfeljebb egy fokkal nyugodtabbak a Srácaink, hogy azért csak nem mondjuk a Realt kaptuk már az elődöntőben, de ettől még a helyén kezelik a dolgokat, ebben szinte biztos vagyok.

"Itt nem csak Mbappéról, vagy Falcaoról van szó, de a kp-n ott van Bernardo Silva, Moutinho, Lemar, Fabinho, Bakayoko, a két szélső hátvéd is nagyon penge"

Ebbe most tényleg bele akarunk menni, hogy melyik csapatban, milyen kvalitású játékosok szaladgálnak...? ;-) Itt azért nem fáradt Otamendiken-Sokratisokon, meg Fernandinhókon-Sahinokon keresztül vezet az út Cardiffba.

"habár nagyon jó védő Glik és Jemerson"

Ez már szimpla froclizás, de ha a fent említett védők nagyon jók (amúgy persze valóban jók), akkor a BBC tagjaira nincsenek is jelzők. :-)

"a másik gyenge pont Subasic"

Maximális egyetértés! Amúgy a Mi kapunkat meg minden idők legfantasztikusabb Superman-je védi.

Na, mindezzel csak arra szeretnék végre rávilágítani, hogy nehogy már még Mi legyünk berosva, könyörgöm!
És egyébként Nekünk, mi a gyenge pontunk ebben a párharcban? Az olyan és ahhoz hasonló "érveket" nem vagyok hajlandó elfogadni, minthogy egy fiatal és gyors támadóval szemben, aki ráadásul nyilván lendületből és irányba rávezeti a labdát a 30+-os védelmünkre, az gyenge pontnak minősülne (mert ez még egy Politanónak is simán sikerülhet Barzaglival szemben mondjuk, remélem, érezhető, mit szeretnék ezzel mondani). ;-)
Minimum 51%-ban Mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra, ezt minden nagyképűség vagy túlzott magabiztosság nélkül kijelenthetjük, legalábbis én megtettem.

Más: Hogy van Tolisso? :-)

ollaze 2017.05.03. 13:19:12

Tolisso már a keretben lesz csütörtökön.

Glikre és Jemersonra oda írtam, hogy nem klasszisok, ilyen nyílt focihoz kevesek, de ha tömörülésről van szó, azért Glik a világ egyik legjobbja.

A 4-1-re gondolok és igenis releváns.

A keretről annyit, hogy szerintem a Monaconak a kp-ja, támadósora bizonyos szempontból még jobb is, mint a Juvenak, a védelem viszont nagyon nagy előnye a Juvénak, valamint a rutin + Allegri.

Azért én nem lennék olyan magabiztos Mbappéval szemben, ha bár nagyon nagy tiszteletem Barzaglié, de én nem kezdetném vele szemben, ez a srác nagyon, nagyon gyors.

Hogy nektek mi a gyenge pont? Hát egyértelműen a középpálya, bár tény, hogy ez is jobb, mint a Monaco védelme.

Na majd este meglátjuk mi lesz, szurkolok a Juvenak, sok minden miatt, de nem lepődnék meg, akkor sem ha kikapnának.

NagyonJuve 2017.05.03. 13:31:08

@Juvetto: ami ellenünk szólhat az ha lenézzük őket (bár ezt nem gondolnám) meg nekik lesz szerencséjük! Más nem jut eszembe!

ollaze 2017.05.03. 13:34:21

65%-35% a Juvenak szerintem kb.

Apuleius 2017.05.03. 13:47:44

@ollaze: "Azért én nem lennék olyan magabiztos Mbappéval szemben, ha bár nagyon nagy tiszteletem Barzaglié, de én nem kezdetném vele szemben, ez a srác nagyon, nagyon gyors."

Barzaglinak soha sem volt erőssége a gyorsasága, de nem tartom valószínűnek, hogy ő kezdjen a Monaco ellen.

Drotkoszoru 2017.05.03. 14:09:14

Minden tiszteletem a Monacóé, tényleg élmény nézni sokszor a játékukat, nagyon gyorsak, technikásak, remekül kontráznak, rengeteg gólt szereznek, sikerre éhesek, fiatalok, fizikálisan top szinten vannak. Ennek ellenére számomra nem lehet kérdés, hogy melyik a jobb csapat (és ezt nem az elfogultságom mondatja velem). Ha mindenki 100%-ot nyújt, komolyan veszi a párharcot, nem lesznek óriási játékvezetői tévedések, vagy orbitális balszerencsénk, akkor 2 meccs alapján kötelező a továbbjutás (ha mégse sikerül, akkor pedig meg sem érdemeljük a Bl serleget, se a döntőt). Lehet itt jönnie a Dortmund, City elleni párharcaikról, de ne feledjük: az előző szezonban a Cityt, 2 éve pedig a Dortmundot vertük oda-vissza (nekik "csak" utóbbit sikerült oda-vissza verniük, a City ellen "csak" idegenben lőtt több góllal mentek tovább). Nem elvitatva tőlük az érdemet, de ezeknél a csapatoknál a Juve mindenképp jobb, és amit ennél is fontosabb: mi tudunk védekezni, szemben a Dortmundddal, Cityvel (de akár mondhatnám a Leverkusent, CSZKA Moszkvát is). Itt most nem lesz annyi területe a gyors csatáraiknak, szélsőiknek, mint az előbb említett klubok ellen. Allegri nagyon nagy taktikus (Jardim is mondjuk), nem fog abba a hibába esni, mint a City és a Dortmund. Minden területet le fogunk zárni, megfojtva a Monaco játékát, az ellencsapásokból, alkalmankénti letámadásokból, kontrákból pedig be lehet verni 1-2 gólt. Nem lesz könnyű, de meg kell csinálni és szerintem meg is fogjuk. Nem mondom, hogy biztosan nyerünk ma este (bár azt sem tartom elképzelhetetlen, kb. 1-2-et, 1-1-t várok), de igazából az se tragédia, ha kikapunk 2-1-re, vagy 3-2-re (persze nem kellene elveszíteni a veretlenségünket). 2 meccsben kell gondolkodni egy ilyen párharc során, Torinóban simán ledolgozható lenne az 1 gólos hátrány, persze nyugodtabb lennék, ha már az odavágón előnyt szereznénk. Várom már mindenesetre az estét. :)

Il Principino 2017.05.03. 14:13:08

@Apuleius: Én viszont várom,hogy a Tanár úr a pályán legyen úgy a 80. perc környékén...
Az újabban azt jelenti,hogy egy jó eredmény díszeleg az eredményjelzőn és tartani kívánjuk azt :)

Il Principino 2017.05.03. 14:25:29

A City lenézte őket,a Dortmundnak betett a bombatámadás + 2 szabálytalan gól is sújtotta őket az odavágón...Egy lelkileg,mentálisan megtépázott Dortmundon jutottak túl...
Szerintem a Juve már túl nagy falat lesz nekik!
Jobb játékosokból állunk,rutinosabbakból,igazi bajnokokból,összeszokottabbak is vagyunk, taktikai repertoárunk is kiismerhetetlen hála Allegrinek :)
Nagy csalódás lenne,ha nem nyernénk meg a sorozatot,megint a mézes madzag esete...erre várok 96 óta,amikor először láttam őket játszani(Ajax)...
Gigi miatt is muszáj megnyernünk végre és a sok keserű szájíz még mindig ott van az elvesztett finálék miatt az emberekben!
Piszok sinteresek se mutogathassanak többet 2010-re!!!
Most vagy soha :)

epaska 2017.05.03. 15:03:33

Már már olyan magaslatokban a Monaco, mintha a Bayern Münchent vagy az Atletico Madridod búcsúztatták volna... Igazán komoly erőt képviselő csapattal még nem találkoztak. Mondhatni szerencsés sorsolással vannak itt egy pancser city és egy még pancserebb Dortmund után. Hát a Juve nem pancser. Annyival vannak szerencsésebb helyzetben, hogy nincs veszìtenivalójuk. Nekünk van. Ugyan is, ha TOP szintnek valljuk magunkat ez a Monaco egyszerűen nem jelenthet gondot. Helyre kell rakni őket és kész.1

ollaze 2017.05.03. 15:07:26

Azért a Portotól és ettől a Barcelonatól sem vagyok elájulva... Mindenki a Barcelona elleni meccsből indul ki, de mindezt úgy, mint ha az 5 évvel ezelőtti csapatot verték volna meg...

epaska 2017.05.03. 15:35:25

@ollaze: A Barca csak rúgott valahogy hatot a Psg-nek. Mondjuk a Juve kapuját is eltaláltak talán 4x. A katalánok is röhögve mentek volna át a City Dortmund kettősön. De majd este kiderül mennyire komolya csapat ez a Monaco... rúgnak e hármat nekünk is...

ollaze 2017.05.03. 15:43:42

Én csak figyelmeztetek, de Allegri szerintem tudni fogja a dolgát.

Il Principino 2017.05.03. 17:00:04

@epaska: Azért az növeli a Barca elleni sikerünket,hogy utána a Barca azt a Realt verte a Bernabeuban,aki tegnap alázta az Atletit... :)
Én egyedül a Bayern ellen féltettem volna a csapatot...

epaska 2017.05.03. 17:32:23

@Il Principino: pontosan! A Barca történelmi fordítása után mindenki áradozot a katalánokról...

Forza Juve!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása