Buffon: "A Monaco egy szinten van a Barcelonával"

buffon_gigi_orom_barcelona.jpgA Juventus csapatkapitánya és veterán klasszisa, Gigi Buffon rendkívül nehéz mérkőzésekre számít az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-elődöntő során, s úgy véli, a hercegség csapata aligha véletlenül jutott be a sorozat legjobb négy alakulata közé.

"Beavatnám önöket egy kis titokba." - kezdte Buffon a szerdai összecsapásról az UEFA honlapjának nyilatkozva.

"Nagyjából harminc perccel azután, hogy kezdetét vette a Monaco Manchester City elleni idegenbeli mérkőzése, üzenetet küldtem az igazgatónknak, s azt írtam: »Ez a társaság képes bejutni a döntőbe, kiválóak.«.

Ez megmutatja, hogy mennyire tiszteljük őket és a minőségüket. Ez a csapat nem véletlenül jutott be az elődöntőbe. A Monaco nagyon támadó, lendületes és sziporkázó stílusban játszik, megvan a minősége, s bizonyos csapatrészekben jelentős tapasztalata is van. Tudjuk, ha újabb esélyt akarunk arra, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, ahhoz előbb egy olyan akadályon kell túllépnünk, mely ugyanolyan nehéz, mint a Barcelona volt.

Hírnév tekintetében a Monacót talán nem tekintik azonos szintűnek, de az a gond, hogy a pályán nyújtott teljesítmény azt mutatja, hogy ott vannak."

A Bajnokok Ligája jelenlegi szezonjának egyenes kieséses szakaszában Buffon még hibátlanul őrzi kapuját, s sem az FC Porto, sem az FC Barcelona nem volt képes gólt szerezni ellene. Most Radamel Falcao és a mindössze 18 esztendős szupertehetség, Kylian Mbappé rohamozza majd a klasszis hálóját.

"1998-ban született, ugye? Már azt megelőzően részt vettem a franciaországi világbajnokságon, hogy ő megszületett. Ez az élet gyönyörűsége, a hosszú pályafutás szépsége. Az ember olyan srácokkal futhat össze, akik még meg sem születtek akkor, mikor már a pályafutásod egy jelentős részét már a hátad mögött tudod.

A napokban tudatosult bennem, hogy tulajdonképpen már három generációval is együtt dolgozhattam. Először azokkal játszottam, akik 1950-es, 60-as években születtek, a végén pedig azok ellen játszva zárom majd, akik a kétezres években születtek. Ez nagyon hosszú időtartam.

Ösztönző dolog tudni, hogy a jövő Lionel Messijével, Cristiano Ronaldójával vagy Neymarjával nézek szembe. Talán tíz éven belül, amikor szögre akasztom a kesztyűimet, már tapasztalt bajnokok lesznek, nekem pedig ott lesznek az emlékeim, hogy a pályafutásuk legelején játszottam ellenük.

Mindenesetre Mbappé egy elképesztő tehetség, mindamellett egy jó srácnak is tűnik, ez pedig igazán segítheti a pályafutását, amely remélem, hogy fényes pályafutás lesz. Amennyiben így alakul, nincs is szüksége arra, hogy továbbjusson ellenünk... Még számos lehetősége lesz a jövőben, hogy megnyerje ezt a trófeát. Hasonló jellemzői vannak, mint Thiery Henrynak, ahogyan az is, hogy a Monacónál játszik. Nagyon könnyed, gördülékeny és elegáns a futása is.

Ebben a korban már most jobb a kapu előtt, mint Henry volt ennyi idősen. Szinte minden mérkőzésen betalál, jelentős folyamatossággal, s egy ilyen fiatal játékostól nem gyakori, hogy ilyen hidegvérű legyen."

A két csapat párharcát már most a Monaco lendületes támadósorának és a Juventus betonszilárd védelmének összecsapásaként várja mindenki.

"Mindezek a részletek fontosak egy párharc során. A tapasztalat olyan tényező, amelynek bizonyosan szerep jut ezeken a mérkőzéseken, de a fiatalság lelkesedése és önbizalma is döntőnek bizonyulhat. Előnyükre válhat, ha lelkesedéssel játszanak, a nyomást lerázva a vállaikról. Egy ilyen mérkőzésen ez igazán nagy segítség lehet."

Buffon kapott gól nélkül hozta az FC Barcelona elleni hazai mérkőzést, ebben hatalmas szerepe volt a hálóőrnek, valamint az előtte szorgoskodó védelemnek.

"Megfogadtam, hogy a szezon végén felhagyok a labdarúgással, ha a Barcelona elleni két mérkőzést kapott gól nélkül zárom." - nyilatkozta Buffon a Sky Sport Italia munkatársának.

"Ezt elmondtam az elnöknek, aki erre azt válaszolta, hogy az életben néha mondunk ostoba dolgokat, ne foglalkozzak vele, s csináljam tovább. Ezért vissza kellett vonnom a fogadalmat. Az elnöknek nagyobb a tapasztalata, és jó tanácsot adott nekem.

Nagy elégedettséggel töltött el, hogy nem kaptam gólt a spanyoloktól, mert megérdemelten történt, s megoszthattam a csapattal, a srácokkal a védelemmel és mindenki mással, aki kitette a lelkét, hogy sértetlenül jöjjünk ki abból a két mérkőzésből."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4012467439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2017.04.29. 20:12:51

Pont ma láttam ezt a Sport1-en a Bajnokok Ligája magazinban. Holnap lesz délelőtt ismétlése, ha jól tudom, Dybalával is lesz egy ilyen interjú.
Régi emlékeket mutatnak neki vissza. A 2003-as döntőről, a Real elleni elődöntőről(a hazai meccs a kedvence) és a két évvel ezelőtti döntőről.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyorsan elrepült az idő és már csak 1 éve van hátra. Abban az évben lettem Juventus szurkoló mikor leigazolta a klub Buffont.
Vagyis azóta szinte csak Buffont láttam a kapuban és el sem tudom képzelni mi lesz utána. Annyira megszoktam már, hogy ott van hátul G1G1 és kihúzza a sz@rból a csapatot, ha szükség van rá, hogy teljesen természetesnek veszem és nem tudom elképzelni, hogy más legyen. Nem akarok változást csak egy 15 évvel fiatalabb Buffont aki a következő évtizedben is ott van hátul.
Remélem sikerül elnyernie a BL serleget. Tényleg igazi legenda, hihetetlen szerethető ember.

Grinta 2017.04.29. 20:24:44

@Rikoo: Köszi az infót!Igyekszem megnézni.Még1x köszi :) Tényleg bízom benne hogy Ő lehet a mostani generáció Ikonja.Másik két ékkőnél ezt nem éreztem.

MdewC 2017.04.29. 20:56:00

G1G1

A mi királyunk!

cd1 2017.04.29. 21:25:56

Sok haverom van, aki mindenféle biszem-baszom csapatnak szurkol, de mindegyikük nagyon tiszteli és kedveli Gigit. Azt hiszem, ezt nem sok mai játékosról mondható el (most hirtelen nem is jut ilyen eszembe).
Miatta nagyon kéne már a BL siker. Hozzá képest tizedrangú játékosoknak van már BL címe.

Lezchiano 2017.04.30. 00:09:09

Ha az amatőr Real MARGIT játékosoknak sikerült, akkor Buffon PAPÁNAK miért ne sikerülhetne?:)

Grinta 2017.04.30. 07:30:20

@cd1: Ők nem percemberkék Gigivel!

Watakuki 2017.04.30. 08:48:58

Abban hasonlítanak szerintem, hogy mindkettőnek a védelme gyengepont, míg a támadószekciójuk nagyon erős. Kontrákkal verhetőek simán, de ki tudja Allegri milyen taktikát választ. Én bízom benne.

Trusting 2017.04.30. 12:53:02

Sajnos a srácok a náluk gyengébbnek vélt csapatok ellen csak nagyon ritkán tudnak olyan mindent elsöprő mentalitással a pályára lépni, mint amilyennel a Barcelonát fogadták Torinóban. Szerintem első ízben saját magukat kell legyőzniük, avagy nem szabad azt gondolniuk, hogy egy ilyen "kis" csapat ellen majd minden jön magától.

Forza Gigi! Ha már egy ekkora legenda nem kaphatott soha aranylabdát ebben a gól és csatárcentrikus sportágban, akkor legalább emeld fel azt a nyüves trófeát Olaszország első számú csapatának a kapitányaként!

alexGicamo 2017.04.30. 12:55:49

@Rikoo: Úgy van ! Minden szavaddal egyetértek !

FORZA DRÁGA GIGIM !!!

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

Zombijuve 2017.04.30. 14:30:55

Na gyerekek most lettünk BAJNOKOK!!!!!!!! A pénteki x egy nagyon jó eredmény (lett)!

Lisandro 2017.04.30. 14:51:15

@Zombijuve: Bajnok csapat,Bajnok csapat!Bajnok csapat,Bajnok csapat!!:-))))
Ezaaaaaaaz!!

Drughi Di Bianconeri 2017.04.30. 15:31:27

@Rikoo: +1

Grande Capitano !

Remélem hamarosan a magasba emelheti - végre - a "nagyfülűt" !

Ha van Isten és szereti a focit,akkor nekünk fog szurkolni a hátralévő BL-meccseken ,már csak Gigi miatt is ! :)

Juvetto 2017.04.30. 19:29:09

Hogy én mennyire imádom és tisztelem ezt az Embert!!! <3

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása