Wenger: "Alexis Sánchez jövőre is az Arsenalnál lesz"

sanchez_alexis_arsenal.jpgAz olasz sajtó újra és újra az Arsenal chilei válogatott támadóját, Alexis Sánchezt jelöli meg a Juventus egyik legfőbb nyári célpontjaként, s ugyan Gonzalo Higuaín tavaly nyári érkezése megmutatta, hogy a torinói klub vezetése hajlandó mélyen a zsebéve nyúlni, az Ágyúsok mestere, Arsène Wenger most igyekezett eloszlatni a lehetséges kérők reményeit.

Sáncheznek tegnap ismét kulcsszerep jutott a gyengélkedő londoni csapatnál, amely a bajnoki bukdácsolás ellenére, a Manchester City elleni diadallal tegnap biztosította helyét az FA-kupa fináléjában, ahol a Chelsea lesz az ellenfél. 

A vasárnapi elődöntő 1:1-es döntetlennel zárult, így a csapatok hosszabbításra kényszerültek, s az Arsenal győzelmét jelentő találatot a chilei klasszis szerezte a 101. percben.

"Alexis Sánchez olyan volt, mint a csapat." - nyilatkozta játékosáról Wenger a mérkőzés lefújását követően. "Az elején gondjai voltak, azonban egyre erősebbé és erősebbé vált.

Ő egy vadállat, amely kész megölni az ellenfelet. Soha sem adja fel. A következő évben is itt lesz, mert érvényes szerződése van, amelyet remélhetőleg képesek leszünk majd meghosszabbítani."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3412450137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2017.04.24. 14:49:18

Ha Alexis valóban marad az Arsenalnál, akkor itt is a pénz játssza a legfontosabb szerepet. Bármennyire jó játékos, és harcos, mindenkinek ez az elsődleges tényező.

Drotkoszoru 2017.04.24. 15:07:43

Én kétlem, hogy hosszabbítana az ágyúsokkal, ha pedig nem hosszabbít, akkor kénytelenek lesznek eladni a nyáron "pár" tíz millióért, minthogy jövő nyáron ingyen veszítsék el. Ha mégis hosszabbítana (amire szerintem nem fog sor kerülni), akkor viszont tényleg csak a pénz érdekli és akkor jobb is, ha elkerül minket. Persze kerülhet máshova (Chelsea, Bayern, stb.), de remélem végül nálunk köt ki.

En7ex 2017.04.24. 15:41:37

Fizeteseken emelni kell mert lassan telleg nem nagyon tudunk igazan jo jatekosokat leigazolni mert top csapatokba 5-7 millional kezdodik az alap kb nalaunk meg majdnem ez a plafon

Lisandro 2017.04.24. 15:50:31

@m.martin91: Sajnos ez így van a focistáknál is..
Te is ha a mostani melóhelyeden mondjuk keresel 3 kilót,s kapsz mondjuk egy 9-es ajánlatot a szomszédból,nem hiszem hogy jövő héten még mindig ugyanott dolgozol.
Így megy ez a fociban is.
Ez meg az emberi kabzsiság,hogy minél több pénzed van,annál többet szeretnél.
Én ezért nem ítélek el senkit,mert vált a több pénz miatt.Ő is csak egy külföldi munkás,aki ott dolgozik ahol többet fizetnek.Persze ők már megtehetik simán,hogy kevesebb pénzért is elmehet oda,ahová nagyon szeretne.
S ha szeretne nálunk játszani,akkor fog is,ebben biztos vagyok.De nem olvastam tőle soha olyat,hogy egyszer szeretnék a Juvéban játszani.Meglátjuk...

2017.04.24. 15:59:24

@Lisandro: Csak az a baj, h minél többet keres valaki, annál nagyobbak lesznek az igényei és abból a legtöbb ember nem szívesen enged... Ritka az a focista, aki milliókkal kevesebbért elmegy máshova focizni, mivel a legtöbb nem egy adott mezért játszik egy csapatban, hanem mert zsoldos és szimpla munkahelynek tekintik a klubokat.

Knob 2017.04.24. 16:01:22

@Lisandro: Van igazság abban amit írsz, de a hasonlításod a munkásember és a focista között nem teljes. Az arányok tekintetében az összeget emeljük szerintem,mert ha mondjuk Te keresel 1 500 000-et havonta és kapsz egy 2 500 000 Forintos ajánlatot egy hasonló munkakörért, egy másik, idegen cégnél, de itt ahol most vagy megbecsülnek, tisztelnek és biztosított a helyed (már amennyire persze lehetséges), akkor én azért többször is meggondolnám, hogy váltsak e. Azért írtam nagyobb számokat, mert az 1,5 millióból is tökéletesen és királyul megélsz, szóval a 2,5 millió már valóban csak tiszta és kendőzetlen kapzsiság lenne. Persze nem ítélkezem senki felett, mert nem tisztem.

Alex8610 2017.04.24. 16:20:39

Ha neki elég az Fa Kupa ám legyen.En nemigazan értem ezeket a futballkurvakat olyan irtózatosan sok pénzt keresnek hogy felfoghatatlan.Nem baj hogy nem jött de itt volt Witsel első szezonjában Bl elődöntőben játszhatott volna de ugye családi okokra hivatkozva mert gondolom hónap végén kevés volt mindig a zsuga elmegy Kínába.Lichti meg fizetett is érte hogy nálunk játszon éhen dogleni gondolom nem fog mellette meg nyer egy raklap trófeát.Nem értem én ezeket milyen sportoló az ilyen akit csak a pénz mozgat de közben ha visszavonul nem mondhatja el magáról hogy mennyi mindent nyert

2017.04.24. 16:31:24

Ezekkel a focistákkal az van, h lehet, sokuknak normális szakmája sincs. Ugye 36-38 körül a legtöbb abbahagyja. És utána mit csinál? Mindenkiből nem lehet edző. Így kényszerben is vannak, h minél több pénzt összeszedjenek, h ne legyen sok gondjuk utána. És amennyit összekeresnek, abból egy kisebb magyar város lakossága is elélne élete végéig...

Drughi Di Bianconeri 2017.04.24. 16:36:04

És vajon Te maradsz öregasszony?
Jó lenne, akkor kin lehetne röhögni?

Lisandro 2017.04.24. 17:44:14

@Drughi Di Bianconeri: Heti 300ezer fontot keresnél,te is leszarnád mi van!

Drughi Di Bianconeri 2017.04.24. 17:52:28

@Lisandro:
Én pont nem, számomra szakmai színvonal az 1.
Pl: Művész emberként emberként eszembe se jutna áttérni a gusztustalan, proli, szennyes mulatós műfajra, pedig itthon azok az ún. """""""zenészek""""" élnek a legjobban, 1 haknira többet kapnak! Mint egy professzor a Zeneakadémián havi keresete....

Sánchez hónapok óta elégedetlenkedik, a bayern ellen kirohogte a csapatát, ahogy éppen taknyosra szop@tjak, az öregasszonnyal is volt afférja.
Azt gondolnám h. Egy győztes típusú pali, aki mindent megtesz és mégsem nyer semmit, mert 1 nosztalgikus, maradi lúzer az edzője.
De ha mindezt feledtetni tudná a heti 300K fontos fizu és marad az Arsenalnál akkor Sánchez is csak 1 komolytalan, vesztes.

Lisandro 2017.04.24. 18:09:31

@Drughi Di Bianconeri: Persze,értelek én téged is,csak igazából az a helyzet,hogy fogalmunk sincsen hogyan döntenél,ha eléd tolnának egy heti 300k szerződést.Nagyot fordulna ám a világ...
Én is szeretném ha jönne a chilei,de belegondoltál az ő helyzetébe is?
Nálunk keresne kb 7 milliót ..
A het 300k az kb évi 15 millió euró
3 év alatt 24 millioval keresne nálunk kevesebbet.
2-3 olasz bajnoki cím ér szerinted valakinek 24 milliót?
Nekem biztos,mert én marha elégedett lennék 7 millióval az imádott klubomnál!
És egy olyannak akinek semmi kötődése a klubhoz?

MdewC 2017.04.24. 18:17:55

Wenger csak reménykedik, Alexis el fog igazolni.

Drughi Di Bianconeri 2017.04.24. 18:20:20

@Lisandro:
Nekem pl.azzal nem lenne bajom, ha teszem azt a Chelseat,PsGT választja helyettünk, ott van szakmai koncepció és ugyanolyan eredményes lehet, mint nálunk,de sokkal többet keresne.
De ha marad az Arsenalban, ahol nem nyerhet az égvilágon semmit, csak mert álomfizut kínálnak neki, akkor nem látom benne a sikerre, győzelemre éhes profit tovább, amit pedig pályán mutat évek óta.

29 évesen profi karrierje utolsó nagy szerződését kötheti,ha érdekli a karrierje, akkor olyan klubhoz megy, ahol nyerhet is valamit, ha csak a pénz érdekli, akkor marad ott ahol van.

A másik, h. Kínába BÁRMIKOR elmehet álom fizuert bohockodni, 40 évesen is, és akár még nagyobb fizuért mint az Arsenal ajánlata és pont annyi eséllyel nyerhet kínában is komoly trófeát mint London piros felén xD
A legmagasabb szinten viszont van még 3-4 éve, az Ő döntése lesz mi a fontos.

Lisandro 2017.04.24. 18:28:02

@Knob: Van benne valami amit mondasz,elgondolkodnék azért a 2,5-es ajánlaton mindenképp.Őszntén szólva konyhafőnök révén 7 kilóról már váltottam 1,2-re s bejött.Életem egyik legjobb döntése volt.Ez pedig pont egy konkurens volt.Lehet meghúznám a te verziodat is.És ez még mindig csak filléres kereset ezekéhez képest.Nem vagyunk egyformák.Nekem is van két lányom,úgyhogy ha ilyen különbségek vannak az ajánlatok között,azért meggondolom a dolgot.Én ezért nem nevezek senkit zsoldosak,mert már váltottam én is ilyen helyzetben.Vagy most én is az vagyok,mert szertném ha a családomnak egyszerübb jobb élete legyen?

2017.04.24. 19:04:13

Az a gond, hogy az Arsenalnak egyetlen akadálya van h előrébb lépjen az pedig maga Wenger. Egyszerűen sima átlagos edző szintjére süllyedt (bár sosem tartottam nagyra). FA meg Ligakupákkal kitörölhetik a hátsójukat.

Lisandro 2017.04.24. 19:12:51

@hellan: Ugyan az mint az As Roma.Örök vesztes csapat.Holott szerintem idén kiteszik a kisöreget.Igazából mindegy,csak a Chileit bírjuk megszerezni!

Drughi Di Bianconeri 2017.04.24. 19:28:48

@Lisandro: A Roma soha a büdös életben nem volt az Arsenal szintjén.
A 90es,2000es években vilagvalogatottak épültek wenger kezei közt,voltak veretlenül bajnokok és 2006ban nekik kellett volna a BLt nyerni ,és olyan stílust vitt a favágó rúgd és fuss ligába, ami az egész PLre kihatással volt, a régi Arsenalok mindig szemet gyönyörködtetően játszottak, kiváló játékosokat nevelt ki.

DE Wenger naiv stílusa és a pusztán szépségre törekvő felfogása felett már eljárt az idő, nagyjából pont 10 éve,de úgy 3 éve teljesen elvesztette a fonalat ,SOHA nem tudott és nem is akart bekkelni,még előny birtokában sem, az olasz csapatokat és stílust kifejezetten lenézi.
Éppen a City ellen hétvégén, Aguero lőtt egy 50 méteres szóló gólt,ellenállás nélkül,nem is cselezgetett, csak elszaladt ,a játékosai nem is ismerik a taktikai fault fogalmát.
Az utóbbi években viszont már a szimpatikus vesztest sem tudják eljátszani, össze vissza játszanak, csak Sanchez tartja ott őket ahol vannak, meg az h. Ozil mondjuk 30 golpasszabol 1et a falábú giroud is bele tud botlani.
Az utóbbi években SEM tudott PLt nyerni, mikor a többi nagy még sz@rabb volt, kifejezetten tavalyi volt gáz.

A klub identitása maga Wenger és a filozófiája,de ha Topklub szeretnének lenni,akkor meg kell köszönni az öregasszony munkáját, és megújulni.

GGábr81 2017.04.24. 22:15:02

@Knob: Van egy ismerősöm aki most havi 1,8 misit visz haza. Budapesten él. Pont ugyan olyan pénzügyi gondjai vannak mint amikor 320 eFt volt a havi. Van egy lakása amit még szülei vettek és semmit nem tud felmutatni. Jó mondjuk bejárta a világot és volt néhány luxusszállódában. De Ennyi. Szóval ha valaki nem megfontolt akkor a nagy fizut is el lehet tapsikolni. Amugy az én példám meg az, hogy 317 eFt a fizum, hívtak külföldre 1800 EUR fix, meg volt ithon is egy másjellegű munka a másik szakmámmal 650-ér. De ezt szeretem, azt meg nem. Ettől boldog vok, a pénz meg nem boldogít mint tudjuk.

En7ex 2017.04.25. 07:46:26

@GGábr81: nem tudom mit dolgozol de ilyen fizuert hazamennek szivesenn nem pedig 1600 kmre az otthonomtol meloznek

Grinta 2017.04.25. 07:57:22

@GGábr81: @En7ex: Értetik a viccet nem komolyan venni!! Tehát,valószínű hogy Nb 3-ban pro licenses edző...de keresik külföldről is(Maldív 2)..itthonról pedig a Puskás az U 13-tól...De dönteni kell a "karrier" szempontjából,mindent mérlegelve!! :D :D :D

En7ex 2017.04.25. 18:17:59

@Grinta: amugy sanchez nem fog hozzank igazolni sajnos talan ha megnyernenk a blt de szerintem a psgbe megy

Drotkoszoru 2017.04.25. 19:14:45

@En7ex: "de szerintem a psgbe megy" Mondjuk azt sem érteném meg, hogy Sánchez miért menne a PSG-be, illetve, hogy a PSG-nek egyáltalán mi szüksége rá? Akár 4-3-3-al, akár 4-2-3-1-el állnak fel a párizsiak, a szélső/támadó középpályás posztra ott van nekik Draxler, Di María, Lucas Moura, Guedes, Ben Arfa, Jesé, Pastore. Persze ezek közül távozhat 1-2, de Sánchezre, illetve egy újabb szélsőre szerintem pont nincs szükségük. Másrészről meg Sánchez részéről se lenne sok értelme a PSG-be igazolni, mert a BL-re egyelőre ők is esélytelenek, a francia bajnokság pedig gyengébb az angolnál, de még az olasznál is. Maximum a pénz, amivel meg tudnák győzni a franciák, de hát azt megint csak megadnák neki az angol csapatok is (pl. Chelsea). Mindenesetre, ha mégis a PSG-ben kötne ki valami csoda folytán, akkor simán rámehetnénk Lucas Mourára, mert ő is kiváló játékos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása