Bonucci triplázni szeretne

bonucci_leonardo_unnepel.jpgLeonardo Bonucci még a sorsolást megelőzően nyilatkozott a sajtó képviselőinek, s a játékos szerint klubjának jó esélye van megnyerni a Bajnokok Ligáját, valamint a másik két sorozatot is, melyben érdekelt. Mostantól minden a mentalitáson múlik, mondja a védő.

A Bianconeri kapott gól nélkül hozta le a Barcelona elleni párharcot, az első meccset 3-0-ra megnyerve, a második meccsen pedig egy 0-0-ás döntetlent játszva. A visszavágó pedig véget vetett a gránátvörös-kékek tizenöt mérkőzés és 2013 májusa óta tartó győzelmi szériájának a Bajnokok Ligájában.

"Ilyesmit elérni a Barcelona ellen 180 percen keresztül, úgy, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen, komolyabb nyomás nélkül játszottunk, azt jelenti, hogy a Juve megcélozhatja a Bajnokok Ligáját." - kezdte nyilatkozatát a védő a Sky Sport Italiának.

"Különleges pillanat ez, ugyanakkor pengeélen táncolunk. Elég, ha egy mérkőzést nem megfelelő módon közelítesz meg, s minden, amit korábban tettél a kútba esik."

Ma délben rendezik meg Nyonban az elődöntők sorsolását. A cikk olvasásának pillanatában már ismert a Juventus ellenfele, azonban a védőt még a golyók kihúzását megelőzően kérdezték a lehetséges ellenfelekről: a Real Madridról, a Monacoról és az Atlético Madridról. Bonucci azonban nem ment bele a részletekbe.

"Csupán négy csapat maradt állva a Bajnokok Ligájában, akik a pályán bizonyították, hogy ők a legjobbak Európában. Most rajtunk múlik, hogy bebizonyítsuk, elég éhesek vagyunk, hogy a sorozat végére érjünk."

Visszatérve még kicsit a negyeddöntőkre, a 3-0-ás otthoni győzelem ugyan döntő volt a párharc során, azonban a kapott gól nélkül lehozott (első és) második mérkőzés a Camp Nouban olyan volt, melyre kevesen számítottak.

"Úgy gondolom, ezt a 180 percet egészében nézve kell értékelni. Az első 45 percben fantasztikus támadófutballt játszottunk, ez pedig különbséget jelentett a javunkra. Barcelonába aztán teljesen éberen érkeztünk, tudatában annak, hogy vagy semmit vagy csak igen keveset engehetünk ellenfelünknek, nekünk pedig ki kell alakítani a lehetőségeinket ellentámadásokból."

Vajon a Juve idén képes lehet elhódítani a Bajnokok Ligáját, huszonegy év várakozás után?

"Jó esélyünk van, hogy elérjük a cardiffi döntőt és magasba emeljük a trófeát. Most már minden a mentalitáson múlik. Két lábbal a földön kell maradnunk és figyelnünk arra, nehogy elárasszon minket a túlzott lelkesedés."

A torinói csapatnak nyolc pont előnye van a Serie A élén, a kupában pedig bejutott a döntőbe, s a Lazio lesz az ellenfele. Felmerül a kérdés, az Inter 2010-es diadala után, a Juventus is képes lehet a triplázásra?

"Mindhárom sorozatban versenyben vagyunk, a siker pedig elérhető közelségbe került, szóval itt már minden fejben dől el. Fenn kell tartanunk a koncentrációt másfél hónapon keresztül, hogy ez sikerüljön.Az évek során a csapat bebizonyította, hogy egységes, s tudja, milyen áldozatokat kell hozni a győzelem érdekében."

Bonucci szilárd falat alkot csapattársával Giorgio Chiellinivel a Juventusban és az olasz válogatottban egyaránt.

"Vicces volt amikor ma reggel láttam egy videót, hogy Giorgio egy taslit ad nekem, egyesek meg már azt olvasták ki belőle, hogy leteremtett, de egyáltalán nem ez történt. A mérkőzés során vállvetve harcolunk, ölelkezünk és néha egy-egy taslit is kiosztunk, annak érdekében, hogy fenntartsuk a figyelmet a 95 perc egészében. A videón látott esetben csupán egy baráti tockost adott, hogy feltüzeljen, hiszen a 90. percben szabadrúgást kapott a Barça, bennünk pedig túltengett az adrenalin."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1712442323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TYUKI 2017.04.21. 17:50:32

Az egész Juve fan triplázni akar!

venember83 2017.04.21. 19:36:48

Szép álom a triplázás, de elôbb a BL legyen kipipálva, az a legfontosabb jelenleg. Nem lepôdnék meg, ha a Monaco a Barcelonánál keményebb diónak bizonyulna.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása