Allegri: „A Barcelona csak egy lépcsőfokot jelent”

allegri_massimiliano_mutogat_bl-sajto.jpgMassimiliano Allegri a Barcelona - Juventus negyeddöntőt megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Barcelona elleni meccs nem egy végső vizsga, csupán egy lépcsőfok a csapat számára a Cardiffban rendezendő BL-döntő felé.

„Ez nem záróvizsga, hanem része a fejlődési folyamatnak. A Juventusnak mindig a legjobb nyolc csapat között kell lennie, ez kell legyen a megszokott szint. Szerintem a Juventus fejlődik úgy technikai tekintetben, mint inkább mentalitás és önbizalom vonatkozásában.

Fontos lehetőség ez számunkra, hogy továbbjussunk az elődöntőbe, de mindössze egy lépcsőfok a Cardiffban megrendezett döntő felé. Egy szerdai győzelemmel még nem szereztük meg a BL-serleget, ez nem így működik. Ez egy lépcsőfok Cardiff felé, de egyszerre csak a következő lépésre figyelünk.

A trófeák begyűjtése nem természetes, hanem kivételes, különösen olyan tornán, mint a Bajnokok Ligája, amely kevés meccset tartalmaz, és ahol egy rossz nap esetén az ember már nem javíthat.”

Massimiliano Allegri szerint a Juventus szurkolóinak sikerült valóban elfogadniuk a mestert mostanra?

„Természetes, hogy erős kötelék alakul ki a szurkolókkal három év után, ez nagyon jó érzés, azonban a játékosok lépnek a pályára, ők nyerik a meccseket. Edzőként csak annyit tehetek, hogy megpróbálok minél kevesebb kárt tenni!

Majd figyelmeztetem a srácokat, hogy egy nagyszerű csapat ereje abban rejlik, hogy nem izgulja túl a mérkőzést, hanem összpontosítva és felkészülve kezel bármilyen váratlan eseményt, és nem rázza meg a csapatot semmilyen esetlegesen előforduló történés.

Nem feledkezhetünk meg arról, hogy mindig, amikor nálunk van a labda, gólt szerezhetünk a Barcelona ellen. Kulcsfontosságú a higgadtság megőrzése a nehéz pillanatokban, összpontosítanunk kell, és meg kell őriznünk a kompakt felállást. Így juthatunk az elődöntőbe.”

Massimiliano Allegri azt szeretné, ha csapata nem venné figyelembe az első mérkőzésen megszerzett háromgólos előnyt, azonban azt elismerte, hogy várhatók taktikai és hozzáállásbeli változások.

A Bajnokok Ligájában a százháromból mindössze öt csapatnak sikerült a 3-0-ra megnyert első meccs után búcsúzni a kieséses szakaszban.

„A Juventus számára az a tökéletes meccs, amin a csapat továbbjut. Szerdán nagyon józan mentalitással és élesen kell játszanunk. Lesznek olyan szakaszok, amikor támadni kell, illetve egyes időszakokban majd védekezésre kényszerülünk.

Nem gondolom, hogy a Barcelona jellemzői megváltoztak volna. Bíznunk és hinnünk kell a képességeinkben. A múltban eltérő jellemzőkkel rendelkező középpályások álltak a rendelkezésemre, most olyan támadó szélsőim vannak, mint Juan Cuadrado és Mario Mandžukić, így az edzőnek az a dolga, hogy a legjobban kihasználja a játékosainak a tulajdonságait. Szerdán fontos lépést a szezon végső szakaszának a tekintetében.”

Luis Enrique arról beszélt, hogy a Barcelonának öt vagy hat gólt kell lőnie ahhoz, hogy csapata továbbjusson.

„Tudom, hogy rendkívüli tiszteletben tartjuk a Barcelonát, azonban az ilyen meccsek kevés gondolkodást és sok tettet igényelnek. Jól kell védekeznünk és támadnunk, ahogy minden meccsen. Természetesen a Barcelona három nagyon veszélyes csatárral rendelkezik, ezért nem feledkezhetünk meg erről, de nem szentelhetünk ennek a szokásosnál nagyobb figyelmet.

Paulo Dybala játéka kapcsán aggályok merültek fel, mivel a Pescara elleni mérkőzésen szombaton sérülten hagyta el a pályát, míg Claudio Marchisio nem vett részt a teljes reggeli edzésen.

„Paulo Dybala jól van, ahogy mindenki más is, szerencsére. Ami a kezdőket illeti, szerintem kevés vagy nulla változás lesz az első meccshez képest. Azonban taktikai tekintetben és hozzáállásban lehetnek változások.

Ez a csapat rengeteget fejlődött önbizalom tekintetében. Szerdán nem gondolhatunk az első mérkőzésen megszerzett háromgólos előnyre, hanem a mérkőzésre úgy kell gondolnunk, mint egy meccsre, amin győznünk kell.”

A bianconero csapat számos játékosa még nem játszott a Camp Nou gyepén, ezért felmerül a kérdés, hogyan birkóznak majd meg a stadion atmoszférájával, amelyben kapitulált a Paris Saint-Germain?

„Ami az első mérkőzésen történt, azt el kell felejtenünk. Ezt a mérkőzést egyetlen meccsen alapuló párharcnak tekintjük, és a koncentráció alapvető, mivel a meccs adott pontjain nyugodtságra lesz szükségünk.

Az a fontos, hogy kilencvenöt percen át meccsben legyünk, és technikailag erős meccset játsszunk. A srácok tudják, hogy mit kell tenni, ez nagyon egyszerű. Jól kell védekezniük, majd jól kell támadniuk, ennyi.”

Az elmúlt évben a Juventus megverte az Intert 3-0-ra az Olasz Kupa egyik mérkőzésén, majd a visszavágón kénytelen volt tizenegyespárbajba bocsátkozni, miután a Giuseppe Meazza gyepén 3-0-ra kikapott. Erre vajon emlékeztette a csapatot a mester?

„A Napoli ellen is komoly kockázatot vállaltunk, szóval nem kell az Intert emlegetni… Ez bizonyítéka annak, hogy a futball kiszámíthatatlan. Kilencvenöt percünk van arra, hogy bebiztosítsuk a helyünket az elődöntőben.

Fontos emlékezni arra, hogy a továbbjutás a végső sípszónál dől el, nem az első húsz percben vagy félidőben. A Paris Saint-Germain úgy gondolta, hogy az első meccsel lezárult a párharc, de nem így volt. Mi úgy véltük, hogy vége a meccsnek a Napoli ellen az Olasz Kupa elődöntőjében, és kockáztattuk annak az elvesztését is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4312435601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chiellini 2017.04.19. 08:49:34

Nem értem mire gondol a nápolyi továbbjutással kapcsolatban, hogy kockáztattuk, azt hogy továbbjutunk 3-1-->4-1-->4-2-->5-2(másodjára is megszereztük a vezetést, fél óra alatt kellett volna 4 gólt lőniük, úgy, hogy előtte 90 perc alatt 1, meg 60 perc alatt még 1 gólt lőttek)REÁLISAN MIKOR KAPOTT A JUVE 5 GÓLT 1 MECCSEN????

Bbenj 2017.04.19. 09:03:57

Legyen màr este!nemtudok a munkàra koncentràlni,egy ideg vagyok!tovàbb KELL jutni!ha úgy jàtszanak mint az első meccsen akkor nem lehet baj!

Montero 2017.04.19. 09:55:29

Megraktam,hogy nyerunk 1-2 re remelem bejonn. ;) Sosem lehet tudni De nagyon remelem,h tovabb jutunk meg ha el is vesztem a fogadast csak menjunk tovabb!!!!!!!!

Tomi Répási 2017.04.19. 10:05:53

@Montero: Remélem bejön a fogadásod...

Jamal Jamal 2017.04.19. 10:48:11

@Chiellini: Ötöt nem de 3-at nagyon gyorsan "leszaromaafocit" hozzáállással a Genoa ellen, sztem igaza van Allegrinek a meccs akkor van meg ha végső sípszónál - lehetőleg kapott gól nélkül - vezetünk.
De nem bánom legyen 1-1, azzal is elégedett lennék.

Most is azt mondom:
- ua. a felállás
- ua. a góléhség

kell mint az első meccsen.

Forza Juve per sempre!

jeneiPALI 2017.04.19. 11:44:05

Tovább jutunk Forza juventus

Tomi Répási 2017.04.19. 11:44:31

@Jamal Jamal: Már bocsánat! A Genoa ellen belefért, de mi motiválja szeretett csapatunkat hogy ismét Európa 4 legjobb csapata közé kerülhet, ahol már csak a Real lenne egy szinten vele????

A Genoa elleni meccs nem fog bekövetkezni ma este, ebben biztos vagyok...

Pitts 2017.04.19. 11:57:14

Nagyon fontos lenne, hogy az elején ne szoruljunk egyből be, próbáljunk labdát tartani, mert láttuk, hogy elég egy talált gól az elején és elkezdik majd elhinni a szurkolókkal együtt, hogy meglehet ez, onnan meg elég egy vagy két bírói véletlen tévedés vagy egy hiba és lélektanilag borzasztó nehéz helyzetbe kerülhetünk.

Hiribi27 2017.04.19. 13:32:12

Szerencsére nem Kassai vezeti a meccset, de simán kifoghatunk egy hasonlóan irányított játékvezetőt.
Nincs jó előérzetem a meccsel kapcsolatban ebben a tekintetben.

JuventusFanatikus 2017.04.19. 14:17:53

A továbbjutás kötelező, de én még abban is bízok, hogy ma nyerünk.Remélem Higu és Dybala is betalál.
Mindent bele fiúk!!!!FORZA JUVE!!!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3392) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4171) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása