Vialli: „Dybala lehetne a következő Del Piero”

vialli_gianluca_bl_serleggel.jpgGianluca Vialli a Juve szerdai BL-mérkőzése előtt hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sport munkatársának, és szóba került a Nou Camp nyomása, Mario Mandžukić aktuális szerepe, és természetesen Massimiliano Allegri és Paulo Dybala neve sem maradhatott ki az interjúból, illetve felmerült a kérdés, hogy milyen hatással lenne a Juventusra, ha sikerülne továbbjutni az elmúlt évek talán legmeghatározóbb sikercsapatán.

„Az önbizalmuk növekedne, ezen lépés után igazi sárkánynak érezhetnék magukat. Szerintem a Juventusnak nagyobb gondot jelentene a PSG-vel megmérkőzni, és tudják, hogy miért? Ma a Barcelona nagyon ingadozó teljesítményt mutat, és el kell gondolkodniuk a jövőről.

Ehelyett a Juve a stabilitás és hatékonyság időszakát éli meg, és úgy tűnik, hogy jól szórakoznak, amikor futballoznak.

Én hiszek a karmában a futball tekintetében, és úgy vélem, hogy ennyi év olasz dominancia és az elvesztett számos európai döntő után a csapat megdolgozott ezért a nyilatkozattal felérő sikerért. Ahogyan a José Mourinho által vezetett Inter is megérdemelte.”

Mario Mandžukić aktuális játéka talán kissé Samuel Eto'o 2010-es szerepére emlékeztet?

„Igen, határozottan. Talán meglepőbb volt Samuel Eto'o ebben a szerepben, de ez a két játékos a csapatérdeket állították első helyre sajátjuk helyett. Mario együttműködése nélkül a dolgok sokkal bonyolultabbak lennének Massimiliano Allegri számára.

Massimiliano Allegri fantasztikus tréner, első számú. Az okosabb mesterek kiértékelik és elemzik a helyzetet, valamint megtalálják a megoldásokat; taktikailag nem helyeznek nyomás alá, és valóban semlegesítik az ellenfelet.

Ő nem azt mondja a játékosoknak, amit hallani szeretnének, hanem amit hallaniuk kell, ez pedig két különböző dolog. Teljes mértékben egyetértek vele a futballal kapcsolatban.

Tudjuk, hogy mi számít, ez pedig a győzelem. Azonban nem lehet káprázatos a jó védekezés? Amikor nagyszerű védekezést láthatok, akkor élvezettel nézem. És ez is művészet. A kultúránk és történelmünk azt mutatja, hogy tudjuk, hogyan kell ezt csinálni, és nem mindenki képes ezt jól végrehajtani.”

A mester és a Juve-játékosok között voltak összezörrenések a szezon során, így például Leonardo Bonucci esete, amikor a klub kereten kívül is rekesztette a játékost.

„Amennyiben az értékek és az alapelvek, beleértve a klub által meghatározottakat, egészségesek és erősek, a környezet erősödik és érik.

Mindig híve vagyok a tudás ütköztetésének, még ha vita során kerül is sor rá. Az edzőnek meg kell osztania az ötleteit ahhoz, hogy maga mellé állítsa a játékosokat, nem diktálnia kell. Massimiliano Allegri nagyon jó ebből a szempontból.

Az összes edző azt akarja, hogy elnyerje a játékosok bizalmát, nekik kell elsőként vak hitet mutatni. Ha látják, hogyan beszél Massimiliano Allegri a játékosok megértéséről és értékeléséről, a játékosok szeme csillog. Így volt ez Marcello Lippi esetében is.

Hogy elsődleges fontosságú-e Massimiliano Allegri maradása? Persze, igen: a klubnál megvan az összhang és az együttműködés.

Az egyik nap, edzés előtt Marcello Lippi odajött hozzám, és azt mondta, hogy ma túl nagy a nyugalom, vigyünk egy kis adrenalint az edzésbe. Így történt, azonban egy adott pontnál odamentem hozzá, és megkértem, hogy hagyja abba, mert ha a csapat azt látja, hogy a kapitány ennyire nyugodt, az nem jó, és reagálnom kellett.

Ez a Juve a 2006-os, Marcello Lippi által vezetett olasz válogatottra emlékeztet több szempontból.”

 A Juventus legendája szerint Paulo Dybalának nem Lionel Messivel kellene foglalkoznia, hanem azzal, hogy ő lehet az új Alessandro Del Piero.

„Szeretném, ha az ő fejében olyan gondolatok lennének, amelyek szerint ő lehet a következő Alessandro Del Piero. És szeretném, ha a Juventusnál maradna tíz évig. Neymar kimond hasonlókat, ahogy Gareth Bale is. A Juventus pedig nem kevesebb, mint a Barcelona vagy a Real. És szeretném, ha ő viselné a tízes mezt, mert ő ehhez méltó futballista.

Lionel Messi? Amint az ember nyer egy jelentős trófeát, be lehet vonzani adott játékosokat.”

Gonzalo Higuaín nem szerzett gólt az első mérkőzésen, ezért a Chelsea csapatát is megjárt csatár pár tanáccsal szolgált.

„Azt mondanám neki, hogy ne aggódjon, mert nem a gólok száma a fontos, hanem az, hogy mit tesz az ember, és akkor a gólok is érkezni fognak.

A Barça pályára küld majd négy támadó játékost, hogy azok egy az egyben ütközhessenek meg a védőkkel, és ha nem érkezik segítség a védők számára, gondjaik lesznek.

A Juve nem azzal készül a Camp Nou gyepére, hogy egyetlen dolgot akar megvalósítani. A csapat meglepetéssel fog szolgálni, mivel képesek számos dolgot elérni. Képesek rá.”

Vajon ez a legerősebb Juve az elmúlt éveket alapul véve?

„Talán nem egyértelműen, de olyan csapat, amely képes bizonyosságokkal szolgálni. Megfelelő fizikai és mentális állapotban vannak, illetve folytonossággal és stabilitással szolgálnak. Nagy bizalom van bennük, és az évek alatt két dologban fejlődtek: európai státusz és tisztelet. Most a többi csapat ezeket tekintik mérvadónak saját szempontból.”

A Barcelona mellett két dolog fog szólni a visszavágón, az egyik Sergio Busquets, a másik pedig a Camp Nou.

„Sergio Busquets rengeteget számít. A Camp Nou nem kaphat lángra. 2000-ben, amikor a Chelsea edzője voltam, 3-1-es hazai győzelem után játszottuk a visszavágót a katalánokkal. Az első félidőben hibáztunk, és 2-0 lett számukra.

Aztán letámadtuk őket, és 2-1-re módosult az eredmény. A vége előtt tíz perccel még versenyben voltunk, aztán megszerezték a harmadik gólt, és onnantól kezdve kitört a pokol.

A hosszabbítás 5-1-gyel zárult: a Juventusnak biztosítania kell, hogy az atmoszféra ne lobbanjon fel, és nem engedheti meg, hogy a szurkolók tűzbe jöjjenek.”

Mi a helyzet a Lionel Messi nyomán jelentkező veszélyről?

„Szerintem dühös lesz, jobban részt fog venni a játékban, az első félidőben mintha nagyon szenvedett volna, és szerintem ez személyes fontosságú lett számára. Következésképpen még figyelmesebben kell vele bánni.

A Juventus szinte tökéletesen kezdett az első mérkőzésen: fent tartotta a labdát, agresszíven futballozott, aztán természetesen megvolt a szükségszerű várakozási fázis, de észlelhető volt a nyomás átvétele, és megfelelő időszakokban támadott ki a csapat. Ugyanennek az ismétlése tökéletes lenne.

Hogy mennyire volt tökéletes Gianluigi Buffon? Az ő két alapvető mentése nélkül minden sokkal bonyolultabb lett volna. A meccs kulcspontja, ahogyan azt Covercianóban mondják, a labdakihozatal.

A Juventus kénytelen lesz összehúzódni a védekezéshez, de aztán a labda megszerzésekor tökéletesen kell megválasztani az első lépést, a labdaátvételnél, aztán a támadóknak is azokban a sávokban kell aktívnak lenniük, amelyet Miralem Pjanić vagy Sami Khedira választ.

Elkerülhetetlenül lesznek szünetek, amikor a Barcelona le fogja támadni a területeket. Ezért kell a játékosoknak könyörtelennek lenniük: ezért fontos a gólszerzés. Ez után pedig? Gigi Buffonnak hoznia kell a legjobbját, mert a Barcelona helyzeteket fog kialakítani, ezért San Gigire lesz szükség.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7612433969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2017.04.18. 14:10:43

Forza juve .tovább jutunk.:D

Rikoo 2017.04.18. 15:13:12

Nagyon jó interjú! Rengeteg okosságot mond benne.
Köszönjük szépen!!

Leram7 2017.04.18. 15:28:00

Anno Vialli volt a kedvencem.

Még Lippi is említette, hogy nagy kár, hogy abbahagyta az edzői karrierjét, pedig nagy edző lehetett volna.

Hiribi27 2017.04.18. 15:29:38

Srácok! Én egyre jobban tartok a meccstől. Elképzelhetetlennek tartom h 4 gólt kapjunk, de egy gyors katalán gól sok mindent megváltoztathat. Én a pszichikai felkészülést helyezném az első helyre. A volt real és atletico játékosokon kivül( és persze Buffon) senki nem játszott 100 ezer ember előtt. Nem lesz könnyű elviselni a folyamatos presszinget.
Félek, de nagyon bízom a csapatban. 4 gólt egyszerűen képtelenség kapni. Forza!!!

Chiellini 2017.04.18. 15:50:40

@Hiribi27: Az előző meccs kezdőjét veszem alapnak: Buffon játszott már ott ellenük(meg egy pár helyen megfordult már)
Alves onnan jött Khedira, Mandzukic, Higuain volt már ott ellenfél gyűlölt csapat tagjaként.
Alex Sandro, Cuad, Dybala dél-amerikaiak ott vannak nagy stadionok meg nagy nyomás 1válogatottnál 2 hogy elvigyenek európába
Chiellini, Bonucci elég tapasztaltak, hogy megbírkózanak vele.
Pjanic: Pár évet lehúzott a rómában a Lazio szurkolók se kispisták szerintem.
Cserék Barzagli(Világ Bajnok akkor volt nyomás 2006-ban)
Rincón dél-amerikai
Maradt Lemina, mint "gyenge" láncszem.

2017.04.18. 16:04:24

@Hiribi27: Miért gondolod, h akármelyikük beszarva megy a kampnouba? Sztem a legtöbb focistának ez az álma, h a bl-ben ilyen meccseket játszon, ilyen stadiobokban. Ha én lennék Juve hátvéd, holnap barszás kezek meg lábak törnének szét... :D

Rikoo 2017.04.18. 16:07:39

@MGB75: Vagy a torkodban dobogna a szíved és az első hátrpasszolt labdánál elcsúsznál.:-)
Ez is benne van a pakliban...:)

En7ex 2017.04.18. 16:13:36

Profi sportolokrol beszelunk akik mar par bl mecset lattak nem hiszem hogy beszarnak az elejen nekunk is kikell tamadni elso 10-15 percet nagyon megfogja nyomni barca akkor kell nekunk is nyomni minden labdaert futni aztan utanna kicsit lekell nyugodni elso 15 percbe nem kapunk golt akkor kb eselytelen hogy kapjunk 4 et

En7ex 2017.04.18. 16:14:36

Nalunk is 4 tamado lesz mint naluk de nalunk jobb a vedelem

Leram7 2017.04.18. 16:29:47

Simán benne van a hiba és elképzelhető, hogy valamelyik játékos csődöt mond és berezel.

De ugyanez elképzelhető a barca oldalán is, hisz náluk elég egy hiba és vége a meccsnek nálunk meg belefér akár 2-3 is.

gomorra21 2017.04.18. 16:34:23

"Az egyik nap, edzés előtt Marcello Lippi odajött hozzám, és azt mondta, hogy ma túl nagy a nyugalom, vigyünk egy kis adrenalint az edzésbe. Így történt, azonban egy adott pontnál odamentem hozzá, és megkértem, hogy hagyja abba, mert ha a csapat azt látja, hogy a kapitány ennyire nyugodt, az nem jó, és reagálnom kellett."

csak nekem zavaros kicsit ez a történet? vagy aki érti, az nem magyarázná el, hogy ez miről szól?

venember83 2017.04.18. 16:38:52

@drgomorra: feltételezem, hogy szította a feszültséget Lippi mester, aztán egy idő után Vialli a csapattársak pártjára állt.

gomorra21 2017.04.18. 16:41:25

@venember83: de akkor miért az volt a baj, hogy Lippi "ennyire nyugodt"?

venember83 2017.04.18. 17:04:57

@drgomorra: Lippi volt az edzô a Juventusnál, Vialli meg a csapatkapitány.

Hiribi27 2017.04.18. 17:15:21

@Chiellini: én pontosan ezt írtam.( ugyanezeket a játékosokat írtam le) Nem azt mondom, h be fogunk tojni, de 1-2 játékos lehet ideges és hibázhat. Ès ennyi éppen elég lehet. Egy hátul passzolgatós Chiellini, egy sura mozdulat Khedirától, egy rossz csel miatti labdavesztéd Cuadtól simàn benne van a pakliban. Ettől még bízom a csapatban!

gomorra21 2017.04.18. 17:28:30

@venember83: azt tudom:) csak furcsa hogy Lippinek túl nyugodt volt a légkör, ezért vittek egy kis feszkót az edzésbe, majd amikor Viallinak ez már nem tetszett, nem azt kéri Lippitől, hogy hűtse le a kedélyeket, hanem hogy nem jó, ha a csapat ennyire nyugodtnak látja a mestert.
De közben leesett: Vialli nem arra parázott rá, hogy a csapattársak a kakaskodásban összevesznek, vagy kárt tesznek egymásban, hanem hogy Lippi megbukik, mert látszólag nem kezeli a helyzetet. Szóval Lippi fel akart szabadítani rejtett energiákat, Vialli meg észrevette, hogy ez Lippire nézve rosszul fog elsülni. Nem? Szóval így nézve nem is a csapattársak pártjára állt, hanem paradox módon Lippijére, hogy ne legyen belőle olyan alak, mint manapság Mourinho.

Shyr Kahn 2017.04.18. 17:31:17

@drgomorra: Viallit kerte meg Lippi, hogy vigyen adrenalint az edzesbe es nem Lippi tette bele az adrenalint. Lippi szemlelokent tul nyugodt volt, igy ahhoz, hogy az adrenalin megfelelo legyen, neki is izgatottnak kellett volna lennie. - Ez az en ertelmezesem.

Shyr Kahn 2017.04.18. 17:37:57

@Rikoo: Lehet csak viccnek szantad, de ha nem: Ezek profi jatekosok es az utobbi idoben nem tunnek panikbetegnek. Ui. amit leirtal az panikbetegseg (felek, hogy elcseszem es ezert bizonytalan vagyok es elcsuszom) es tipikusan a magyar focistara (volt?) jellemzo, tipikusan onbizalomhianyos kornyezetben. Egy onbizalommal jatszo jatekos, ahol igazi csapat es tamogatas van, teljesen mindegy, ha egy hibat vet. Ezt a kockazatot vallalni kell, szoval nem fogsz panikolni. Ezert nem tortenik majd meg ilyen... de ha megis, akkor nem a panik miatt, hanem mert nem segitenek ki a tarsak megfeleloen, vagy a palya rossz.

Ennek a Juvenak van onbizalma, tartasa es tud harapni barhol a vilagon. Ettol ne tarts.

Ne magunkbol induljunk ki. Valoszinu en is osszeszarnam magam a palyara lepve, de mentsegemre valljon, hogy 0 tapasztalattal nehez lenne ezt maskent elkepzelni :)

Rikoo 2017.04.18. 17:50:19

@Shyr Kahn: Nem a játékosokra értettem, hanem annak akinek küldtem.:-)

Rocky80 2017.04.18. 17:52:48

Egy hiba van az interjúban:

Az inter nem érdemelt semmit...

pott70 2017.04.18. 18:13:18

Nagyon csíptem a kopasz fejét!Remek interjú,örömmel olvasom szavait!
Köszönet a fordításért!

alexGicamo 2017.04.18. 18:52:48

Tetszett az interjú , üdítőek és okosak Vialli szavai .

Szerintem, holnap este is tolunk egy ugyanolyan sakkjátszmát, mint múlt héten és nyert ügyünk lesz. Élesek leszünk . Nem félek !

Nagyon várom már ! ;)

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3392) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4171) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása