Ter Stegen: „A Juve tanult a 2015-ös döntőből”

ter_stegen_marc-andre_uvolt.jpgMarc-André ter Stegen nemrégiben interjút adott a Tuttosport munkatársának, és ebben beszélt egykori csapattársáról, illetve a Juventus csapatkapitányáról is, akit példaképnek állított a német hálóőr.

Dani Alves tavaly nyáron elhagyta a katalán csapatot, de vajon mi indokolta ezt a váltást?

„Nem tudom pontosan, hogy miért döntött Dani Alves a távozás mellett. De jól érezte magát a Barcelonánál, sok mindent nyert, most pedig egy egyenlő kvalitással bíró csapatban játszik, és szerintem ez jó tapasztalat az ő számára úgy személyes, mint professzionális szinten.

Szóval szerintem nem csupán sporttal kapcsolatos indokok miatt váltott a nyáron, hanem személyes indíttatásból is.”

A Juventus elleni negyeddöntőben a Barcelona hálóőre megmérkőzik Gianluigi Buffonnal, de vajon mit gondol Ter Stegen a tizenöt évvel idősebb kollégájáról?

„Ő igazi legenda, és nem csak Olaszországban, hanem a világon. Olyan életkorban játszik, amikor normál esetben a játékosok már nem képesek adott szinten teljesíteni, ő pedig ehelyett mindenkinek bizonyítja, hogy képes rá. Nagyszerű teljesítményekkel szolgál.

Számomra ő egy példakép, de nem csak számomra, hanem az összes kapus számára, és ő jó ember. Mindig tetszett az egyedi stílusa azonban egyes dolgokat, mint például a mentalitást és a karizmát különösen értékeltem Oliver Kahn kapcsán.”

A kapus kellemetlen kérdésekre is válasszal kellett, hogy szolgáljon, mivel az olasz lap újságírója a katalán csapat számára igencsak kedvező ítéletekről kérdezte, amikre sokan példákat láttak a PSG elleni visszavágón.

„Ez számomra érdektelen. Aki látta a meccset, az tudja, hogy hat gólt szereztünk, ez pedig nem a bírók miatt történt. Történelmi meccs volt, amit élveznünk kell, és ez emlékeztethet minket nem csupán ebben az évben, hanem a jövőben is, hogy egyedi dolgokra vagyunk képesek.

A PSG elleni első mérkőzés nagyon bonyolult volt számos okból kifolyólag, mindazonáltal nem kívánjuk ismét átélni az adott helyzetet. Mentalitás kérdése az egész. Most megvannak a lehetőségeink, és ahogyan a Juventus is, folytathatjuk a menetelést a Bajnokok Ligájában, és mindent bele fogunk adni a sikerért.

Ne gondolja senki, hogy az első meccsen négy gólt fogunk kapni. Ezt nem akarom. Már tudjuk, hogy mit kell tennünk. Folytatnunk kell a győzelmeket, hogy felülkerekedjünk a Juventus csapatán.”

Vajon mit gondol a hálóőr a Juventus legnagyobb veszélyforrásáról, Paulo Dybaláról?

„Eddig nem ütköztem meg vele közvetlenül, de szerintem ezek az ítéletek és a döntések nem az én hatáskörömbe tartoznak. De egy dolog biztos: ha Paulo Dybala nem lenne kiváló futballista, nem játszana a Juventusnál.

Sami Khedira? Igen, őt jól ismerem. Pontosan tudom, hogyan képes ő a különbséget jelenteni a meccsen, és ahogyan az összes Juve kezdőjátékos képes erre. Láttam, hogy milyen gólt szerzett a Napoli ellen. De mi csak a saját teljesítményünkkel foglalkozunk.

Egy üzenet Sami számára? Meglátjuk, sokat beszéltünk a sorsolást követően. Kicsit viccelgettünk, természetesen kiemelve, hogy mindkét csapatnak adott minden ahhoz, hogy továbbjusson.”

Ezt követően a hálóőr jövőjére terelődött a szó, mondjuk az olasz bajnokságban?

„Abszolút megfontolnám, de jelenleg nagyon elégedett vagyok a döntéssel, amit három éve hoztam. Nagyon boldog vagyok a Barça keretében, és remélem, hogy együtt további sikereket érünk még el. Nem gondolok egyéb csapatokra.

A bianconero együttes sokat tanult a két évvel ezelőtti döntőből, amit Berlinben játszottunk egymás ellen. Most majd alaposan felkészülünk, ők új játékosokkal rendelkeznek, és mindannyian tudjuk, hogy ők mi mindenre képesek.

Ellenük majd egy formába lendült Lionel Messi fog azonban pályára lépni. Nem játszott a Granada ellen eltiltás miatt, de látták, hogy mit csinált a Sevilla elleni meccsen, nemde? A Juve elleni meccsen tökéletes állapotban lesz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4112407897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2017.04.07. 13:39:45

Nagyon tiszteletteljesen beszél, szimpatikus kissrác. Remélem elmegy rajta a meccs. :D

m.martin91 2017.04.07. 13:52:03

Az uefalona szégyene, hogy ez a szerencsétlen a kapusuk. Remélem, 10 év múlva is ott lesz.

ToTTy-Juve 2017.04.07. 14:02:27

@keshudioo: +1 és meg remélem, hogy a továbbjutásuk megy majd el rajta! :D Látod, tudtam fokozni is XDDD

Rocky80 2017.04.07. 19:09:10

Szerintem a legnagyobb veszélyforrásunk Higany.

mrdel 2017.04.07. 23:06:04

Ez a Der Stegen eléggé gólképes

epaska 2017.04.08. 15:45:43

Remélem szerez nekünk is egy gólt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása