Rincón a becenévről, a kemény munkáról és a Juventusról

rincon_tomas_bemutatkozas.jpgA téli átigazolási időszak mindössze egyetlen játékossal bővítette a Juventus keretét, s a Genoától érkezett venezuelai válogatott középpályás, Tomás Rincón most a Torinóban töltött első másfél hónap tapasztalatairól, valamint pályafutásának kezdeteiről vallott a JTV-nek adott interjú során.

Hogyan lett a fiúból tábornok:

"Mindössze hat hónapig játszottam a helyi csapatomban Venezuelában, s húsz éves koromban már Németországba is kerültem. Egy csodálatos lehetőség adódott előttem a Hamburg révén, s az ott szerzett tapasztalat felbecsülhetetlen volt: megtanultam a német mentalitást és az európai stílust.

A Genoa segítségével csöppentem az olasz labdarúgásba, egy olyan klubbal, amelynek mindig is hálás leszek. Hosszú utat tettem meg idáig, tele áldozattal, amely miatt még nagyobb elégedettséget okoz, hogy most itt vagyok."

A becenév:

"Nem tudom, hogy ki akasztotta rám elsőként a becenevemet. Úgy gondolom, hogy abból az időszakból származik, amikor Németországban voltam. Számos újságíró mondta nekem, hogy hatalmas elszántsággal játszom, s  nagyon jellegzetesen gesztikulálva beszélek a csapattársaimmal. Akárhogyan is van, nem bánom ezt a becenevet."

Az áldozatok:

"Nagyon kemény munkát igényelt, hogy oda jussak, ahol ma vagyok. Mindig is hittem abban, hogy az embernek úgy kell játszania, ahogyan az életét éli, s ez fordítva is igaz. Ha megvan a szándék, hogy mindig fejleszt magad a pályán kívül, ennek az eredménye azonnal megmutatkozik a pályán is."

Az erősségek: 

"A labda visszaszerzése, gyors és erős váltás, intenzív játék, s a megfelelő passz, amikor előretörök, ahogyan Higuaín esetében is tettem a Crotone ellen."

A jelenlegi forma:

"Jó formában vagyunk és készen állunk a Bajnokok Ligájára. Ez az új szisztéma nagyobb egyensúlyt ad a középpályának és a védelemnek, s a támadók kemény munkájának köszönhetően visszazárnak segíteni. Egy nagyszerű január áll mögöttünk, s szeretnénk ezt a lendületet átmenteni februárra és márciusra is."

A Juve:

"Egy család. Mindenki odafigyel rád és a környezet tökéletes ahhoz, hogy csak a győzelmekre összpontosíts. Itt úgy érzed, hogy valami különlegesnek vagy a részese. Amikor ide érkeztem, az elnöktől, az edzőtől és Pavel Nedvědtől kezdve mindenki azonnal keresett telefonon, hogy gratuláljon nekem, s néhány kiváló tanáccsal lásson el. Az első alkalommal pályára lépni a Juventus Stadiumban felejthetetlen volt. A hangulat rendkívüli, így nem véletlen, hogy a Juventus mindig győz hazai pályán."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8112266894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

En7ex 2017.02.16. 20:15:03

Bar nem ismerem de nagyon orulnek neki ha kicsit tobbet latnam a palyan nekem szimpatikus

FeriGjuve 2017.02.17. 08:26:15

Lehet nem sokan osztjàk ezt,de szerintem ő itt Vidal,sőt Davids-i magassàkogba is emelkedhet.Ennek a mentalitàsnak köszönhetően.

Rocky80 2017.02.17. 09:18:35

@FeriGjuve: ahhoz játszania is kellene.
Khedira helyett lehetne, de ő kirobbanthatatlan. És akkor még Marchisio helyéről nem is beszéltünk.

En7ex 2017.02.17. 10:59:18

Pedig egy davids vagy vidal stilusu jatekos nagyon hasznos lenne ebben a felalasban

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása