Allegri: "Remélem, még három-négyszáz mérkőzés vár rám a Juvénál"

allegri_massimiliano_sajto_3.jpgA Cagliari elleni mérkőzésre készülő Juventus mestere, Massimiliano Allegri szó ejtett a távozásával kapcsolatos pletykákról, valamint a vereséget nehezen emésztő Inter által keltett indulatokról is.

"Az olasz labdarúgás továbbra is az egyik legjobb a világon, s az utóbbi időszakban számos fiatal tehetség tűnt fel." - kezdte nyilatkozatát Allegri a Cagliari elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Ami a jövőmet illeti, hogyan erősíthetnék meg valamit, ami nem is létezik, hogyan cáfolhatnék valamit, amit soha sem mondtam? Szerződésem van a Juventusszal, boldog vagyok, hiszen mindig is elmondtam, hogy be kell fejeznünk a szezont, majd a megfelelő időben le fogunk ülni a klubbal, hogy a jövőnkről beszéljünk."

A holnapi találkozó lesz Allegri századik bajnoki mérkőzése a Juventus kispadján, s a mester kiváló mutatókkal büszkélkedhet.

"Soha sem gondolkodtam rajta, mert nem érdekelnek a rekordok, csak az, hogy megnyerjük a bajnokságot, s a végéig jussunk a Bajnokok Ligájában. Remélem, hogy még további három-négyszáz mérkőzésem van, mert boldog vagyok a Juventusnál. Mindig is azt mondtam, ha távoznék, a Juve lenne az első, aki értesülne róla."

A Juventus Juan Cuadrado bombájával győzte le az Intert a vasárnapi rangadón, azonban a milánóiak azóta is a bírói döntések mögött keresik a vereség okait.

"Egy hét elteltével be kellene fejezni a beszédet a vitatható jelenetekről. Csak annyit mondhatok, hogy a Juventus megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Továbbra is úgy gondolom, hogy az Inter egy jó csapat, amely szerencsénkre rosszul kezdte a szezont, máskülönben harcban lennének a bajnoki címért."

A napokban John Elkann is beszállt a nyilatkozatháborúba, s azt mondta, az Inter jobban tenné, ha megbarátkozna a vereség ízével.

"Nem kommentálok olyasmit, amit mások mondanak. Csak annyit fűznék hozzá, hogy egy héttel a mérkőzés után butaság és értelmetlenség lenne tovább szítani a vitát. Vasárnap a Juve megérdemelt győzelmet aratott, de az Inter változatlanul egy nagyon erős csapat. A labdarúgásban nyerhet, veszíthet vagy döntetlent játszhat az ember, de nagyszerű sportesemény volt, s úgy gondolom, hogy az Inter pozitívan tekinthet a jövőbe."

A korábban könnyebb hátproblémákkal küzdő Claudio Marchisio akár már kezdőként is visszatérhet a zebramezes csapatba.

"Tegnap a csapattal edzett, s jól teljesített. Fontolóra veszem őt, Sami Khedirát, valamint Miralem Pjanićot, aki rúgást kapott, mert Tomás Rincón és Stefano Sturaro is jó formában van. Biztosan lesznek változtatások. A Cagliari egy gyors csapat, amely kiváló eredményeket ért el hazai pályán, így fontos mérkőzés vár ránk.

Döntések állnak előttem a védelem és a támadósor tekintetében, de Alex Sandro, Giorgio Chiellini, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala és Cuadrado kezdeni fognak. Andrea Barzagli néhány napra kidőlt, de bízunk benne, hogy jövő pénteken már visszatérhet a Palermo ellen.

A bal oldalon Mario Mandžukić, Marko Pjaca és Stefano Sturaro közül választok majd. Gigi Buffon játszani fog holnap, aztán majd meglátjuk, hogyan döntök jövő héten. Neto jó formában van és nagyszerű kapus, így ha pihentetni akarom Buffont, megbízható lesz.

Ez egy olyan szezon, amelyben még nem arattunk öt győzelmet zsinórban, így ez a legfőbb célkitűzés holnapra. Zsinórban a második idegenbeli meccsünk, s ezek soha sem könnyűek. Úgy szeretnénk a szezon célegyenesébe érni, hogy a teljes keret a rendelkezésünkre áll."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3612248804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patrik1112 2017.02.11. 14:12:34

Remelem Pjaca kezd, Mandzura is rafer mar a pihenes, kivancsi lennek ra a balon. Marci kezdhetne Pjaniccal, kivancsi lennek rajuk egyutt.

Juventino86 2017.02.11. 14:17:47

Valamennyire megnyugató azért ez a nyilatkozat, de teljesen nem oszlatta el a kételyeinket. Az idény végén tárgyalás a jövőről... ez annyira azért nem hangzik jól. NEm tudhatjuk, mi van a háttérben. Remélem, hogy ez csak arról szól, hogy maradni akar, de garanciát is vár a vezetőktől, hogy nem adják el a kulcsjátékosokat, és adott esetben 1-2 komolyabb igazolás érkezzen. Szerintem Allegri abba fáradhat bele hosszabb távon, ha minden évben új csapatot kell építenie. Egy nagycsapat alapvető ismérve egy bizonyos fokú állandóság a kereten belül. Erre kellene törekedni nekünk is. Allegrinél jelenleg nincs jobb edző azok közül,akik elérhetőek. Jardim remek szakember, de véleményem szerint olasz edzőre van szükség mindenképpen, vagy olyanra, aki évek óta Olaszországban edzősködik. Sarrit én kizárnám. NEm fog eljönni a Napolitól, és szerintem nem is igazán kreatív. Sousa valamiért nem szimpatikus nekem, bár annak idején Allegritől is tartott mindenki. A médiában felsoroltak közül talán még Spalletti lenne a legjobb. Optimálisnak az a megoldás mondható, hogy Max marad még sokáig velünk. :) Bocsánat, hogy ilyen terjengősen írtam, ez a munkámból adódik. :D :D Forza Juve mindörökké!!!!

4Evorg 2017.02.11. 15:34:59

@Juventino86: Szerintem ezzel a nyilatkozattal egy jó időre eloszlatta a távozásával kapcsolatos pletykákat. Nem kell azért paranoiásnak sem lenni. Két dolgot emelnék ki:

"Ami a jövőmet illeti, hogyan erősíthetnék meg valamit, ami nem is létezik, hogyan cáfolhatnék valamit, amit soha sem mondtam?"

"Remélem, hogy még további három-négyszáz mérkőzésem van, mert boldog vagyok a Juventusnál."

Ő maradni akar, a klub hosszabbítani akar vele. Szerintem ez win-win szituáció. Engem ezzel a nyilatkozattal most megnyugtatott.

I love JU 2017.02.11. 15:36:49

@patrik1112: telejes mértékben egyetértek!

I love JU 2017.02.11. 15:40:18

@4Evorg: én is megnyugodtam :) amúgy szeretem a nyilatkozatait. részletes, alapos, optimista és mindig a jövő teendőire néz. le a kalappal! és a fordítást is köszönjük, alkalomról alkalomra!

rockitbaby 2017.02.11. 15:49:35

@Juventino86: Ez szerintem csupán annyiról szól, hogy a vezetők általában a májusi bajnoki cím ünneplését követően rendre leülnek, összedugják a buksijukat és megbeszélik a terveket. A mostani sem lesz kivétel, érzésem szerint a Mester is arra gondolhatott, hogy megbeszélik a nyári mercato-t, ki menjen, ki maradjon, milyen felállásban gondolkozzunk és ehhez kit keressünk. Mert azt tegyük hozzá, a mostani keret nem feltétlen a mostani 4-2-3-1-es felálláshoz jó, finomhangolni kellene.

Ami pedig a lényeg, az az, amit @4Evorg: kolléga is kiemelt. Ő nem akar menni, mi pedig pláne nem akarnánk elengedni, nagyon nincs misről beszélni. Nem mellesleg szerintem szépen lassan ott tartunk megint, hogy mind játékos, mind edzői szemszögből a Juventus egy olyan maga színvonalat képvisel, ami mellett nehezen találni jobbat. Hirtelen 2-3 csapat jut eszembe, akikkel minden téren előrébb lenne Allegri és ez nem sok - hál'istennek. Szerintem nem pusztán nem akar távozni, hanem ő is érzni, hogy ennél sokkal jobb helye nem nagyon lenne sehol máshol.

Juventino86 2017.02.11. 16:12:48

@I love JU: Kérdésedre a válasz: tanár vagyok, azért fejezem magam ki elég terjengősen. :D Sokszor már magammal is beszélgetek a Juvéról. :D :D A cikkre visszatérve: @4Evorg: Valóban sok olyat mondott most a mester, ami nyugatóan hat ránk, akik életünket adnánk a csapatért. De azért én csak akkor leszek nyugodt, ha biztossá válik, hogy marad. Szerintem is win-win szituáció lenne.@rockitbaby: Reméljük, úgy lesz, ahogy mondtad, hiszen a legtöbb csapatnál minden szezon után sor szokott kerülni egy ilyen beszélgetésre. Finomhangolásra valóban szükség van. Főleg a középpályán. Szerintem az is elég lenne, ha nem igazolna el egy komolyabb játékosunk se, és érkezne Tolisso. Vele szerintem készen lenne a csapat. Persze a legfontosabb, hogy nem szabad idén nyáron kulcsembert elengedni.

Trieszt120506 2017.02.11. 16:21:46

Lehet, hogy megszóltok, de az én véleményem az, hogy jobb edző, mint Conte. Motiválóképességekben ugyan alul marad, de igazi professzora a futballnak, és képes átlépni azt a határt, amit Conte atomstabil 3 védős rendszere eddig nem. Jól meccsel, és kiszámíthatatlan, emiatt a kupákban is eredményes, nem csupán bajnokság specialista.

Juventino86 2017.02.11. 16:29:16

@Trieszt120506: Dehogy szólunk meg! Allegri fényévekkel jobb, mint Conte. Ha idén is behúzzuk a scudettót, akkor ez már eredményekben is meg fog mutatkozni. Bár a statisztikája már most jobb Allegrinek.

pott70 2017.02.11. 16:37:48

Na ez már jobban hangzik.Ez a nyilatkozat némileg megnyugtat.@rockitbaby: @4Evorg: Tökéletesen leírtátok a helyzetet,legalábbis én is ugyan ezt gondolom.

Grinta 2017.02.11. 16:56:32

@Juventino86: Szavaid a Juvéról,megmelengették a szívemet!Amúgy pedig Carlo.

TYUKI 2017.02.11. 17:21:03

Remélem is hogy még évekig marad! Ő a megfelelő edző ide! Nagyszerü munkát végez! Itt még nagy dolgokat is elérhet pl. BL!

.Bulldeo 2017.02.11. 17:36:26

@Juventino86: ugyan, hogy lenne már Allegri "fényévekkel jobb, mint Conte"
Most a kékeknél elég okosan módosítgatta a csapatát, míg meg nem találta a legjobb felállást, amivel gyakorlatilag minden csapatot lemattol. Az meg, amit az EB-n művelt minden idők leggyengébb olasz válogatottjával, maga volt a csoda. Azt vártuk, hogy a Juve után elindul lefelé a lejtőn, és abszolút nem ez történt.
Az egy más kérdés, hogy jelenleg szépen fejlődik Allegri csapata, és ezt az építkezést hülyeség lenne felrúgni, mert egyértelműen látszik, hogy a közeljövőben a csúcsra érhetünk vele.

I love JU 2017.02.11. 17:50:05

@.Bulldeo: +1. szerintem inkább nem összehasonlíthatóak. mindkettő profi!

Juventino86 2017.02.11. 17:54:53

@.Bulldeo: TAlán kicsit erősen fogalmaztam. Akkor igyekszem szofisztikálni a véleményemet. Conte zseniális abban, ahogy fanatizálni tudja a csapatot. Ebben tényleg verhetetlen. Ezt tette velünk is három szezonon keresztül, és ezt tette ezzel a tényleg gyatra olasz válogatottal is. De azért azt is világosan látni kell, hogy taktikailag Conte repertoárja nem túl széles. A csoda, amit most a válogatottal tett az EB-n, az mindössze annak volt köszönhető, hogy adott egy tartást a csapatnak. 3-5-2-ben, újabban 3-4-3-ban tud csak gondolkodni. A komfortzónájából ő is nehezen lép ki.
Allegri már azelőtt nyert bajnokságot, hogy Conte hozzánk jött volna. Mivel nem volt annyira komoly játékosmúltja, mint Conténak, mélyebbről kellett felépíteni az edzői karrierjét. MEgítélésem szerint Allegri taktikai repertoárja sokkal szélesebb. Jobban átlátja a játékot, főleg nemzetközi szinten tud versenyképesebb taktikát összerakni. Nem mondom, hogy pl. az idei BL-ben nem volt több meccsen is szerencsénk, de összességében bátran merem állítani, hogy amióta Allegri az edzőnk, nemzetközi szinten is komoly tényezővé váltunk. Emiatt mindenképpen jobb edzőnek tartom Allegrit. Ha nem is fényévekkel, mint ahogy korábban írtam. :)

.Bulldeo 2017.02.11. 18:24:48

@Juventino86: csak a pontosság kedvéért: Conte a nálunk és a válogatottnál használt 3-5-2t követően a Chelseanél egyből négyvédős formációkkal próbálkozott, de aztán a 3-4-3ban találta meg a legideálisabb rendszert. Nem az történt, amit vártunk, hogy majd ráerőlteti a csapatra az általa egyedül ismert taktikát. Az, hogy végül újra egy háromvédős formációt tartott meg, igazolják az eredmények: 16 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség.

A BL döntős menetelésben erősen benne volt, hogy Allegri a higgadt taktikáját a Conte által felépített csapattal tudta alkalmazni. Jó Allegri, és most rá van szükségünk. Azonban a várva várt "új Vidalt" már lehet, hogy rég előcsalta volna Conte Leminából, akinek szerintem remek adottságai lennének, csak egy kemény, tökös edző kellett volna hozzá.

rockitbaby 2017.02.11. 19:12:39

@Juventino86: A keretet illetően szerintem nincs igazad. Ha érdemben meg akarjuk tartani ezt a támaó felfogású 4-2-3-1-et, akkor kelleni fog minimum egy szélső, mert bár Mandzu emberfeletti teljesítményt pakol le, akkor is csatár, míg Pjaca és Cuadrado kezdésnek rendben van, de nincs csere. A középpályán pedig attól függ, ki jöjjön, hogy mit akarunk játszani. Ha marad ez a 4-2-3-1, Tolisso tökéletes. Ha váltunk egy 3 fős középpályára, akkor inkább Verratti - vagy olyan típusú játékos - kell. Ezt kell letisztázni majd májusban, mert a felállás igen komolyan befolyásolja a mercato célpontokat. És bár a keret jó, de majd minden általunk használt felálláshoz tudnék, több, mitn egy embert mondani, aki kellene.

Juventino86 2017.02.11. 19:13:41

@Grinta: Te igaz juventino vagy:) Forza Bianconeri!!!!

Juvegaspy 2017.02.11. 19:31:45

@.Bulldeo: @Juventino86: szvsz Allegri jelenleg jobb edzo. Tobb a tapasztalata taktikailag a vilag legjobbjai kozott van. Conte remekul tudja feltuzelni jatekosait ami szinten sikeres lasd olasz valogatott es most a Chelsea. Egy igazi motivator de ne feledjuk hogy semmi egyebre nincs gondja csak a PL-re ahol egy csapat sem uti meg a jelenlegi Juve szintjet. Kell meg neki par sikeres ev hogy egy szintem emlegessuk a 2 edzot.

Juvegaspy 2017.02.11. 19:36:38

@Juvegaspy: Angliaba elek lassan 6 eve kovetem a PL-t leginkabb Spurs es Conte miatt a Chelseat is nezem oke hogy kemeny es gyors a jatek is itt angliaban de az olasz edzok azert is sikeresek mert megtanultak h a jo csapat a biztonsagos vedekezesen alapszik. Epp megy a Pool Spurs "clash" hat vicc amit a tottenham vedekezes cimen muvel.

Grinta 2017.02.11. 19:48:12

@Juventino86: Köszönöm a szép szavakat!Pont a héten,egy Barátommal beszélgettünk a tetoválásokról..és mondom Neki hogy gondolkoztam már Juvés tetováláson,de aztán mindig arra jutottam,hogy számomra nem lenne jelentősége,mert a szívemben ez már benne van.Fino alla Fine

Grinta 2017.02.11. 19:50:53

@Juvegaspy: Ehhez azt is tedd hozzá,hogy a Pool úgy rájuk ment..mint annak a rendje!Amúgy amit írsz,az valójában taktikai érettség,és teljes mértékben a védekezésből összerakásából indul ki,így teljesen jól látod a dolgokat!

niccolo 2017.02.11. 21:10:32

Örülök neki hogy maradni szándékozik Allegri, megnyugtató a jövőre nézve.És az is, hogy elmaradtak az Allegri takarodj,kókler stb szavak a hozzászólásokból.Hajrá Juve!

GGábr81 2017.02.11. 22:29:42

@.Bulldeo: Így van. Nagyon sokat fejlődött mióta elment. Szvsz a mostani Conte nem biztos, hogy rosszabb.

delpi0823 2017.02.12. 12:54:46

@4Evorg: En nyugodt vagyok nem az a tipus aki nagyon valtogatni akarja a csapatait a vezetosegen fog mulni minden es ok is vele terveznek majd ha ugyanigy jonnek az eredmenyek.Emlekszem a milant se akarta otthagyni barmennyire is szar volt a kerete meg eladtak alola mindenkit,o ott addig huzta ameddig lehetett.Majd pont egy ilyen keretet fog itt hagyni?nem hinnem,minden vezetosegen fog mulni csak.

Grinta 2017.02.12. 13:08:37

@niccolo: Pontosan tudod miért maradtak el azok a hozzászólások.

Rocky80 2017.02.12. 16:19:17

@JuventusFanatikus: Elég régi szíved lehet mert nem az új logós. :D

niccolo 2017.02.12. 16:43:18

@Grinta: Hát, pontosan nem tudom, csak tippem van. Allegri hozza a jó eredményeket vagy eltűntek a negatívok a blogról.

JuventusFanatikus 2017.02.12. 19:16:30

@Rocky80: Az én szívem már nem változik.Én ebbe a címerbe szerettem bele.Változhat bármennyiszer a címer, én elfogadom, de nekem ez a címer fogja jelenteni a JUVENTUST.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása