Caldara: „Azt hittem, csak vicc a Juve érdeklődése”

caldara_mattia_mezzel.jpgAz Atalantánál kölcsönben szereplő védő, Mattia Caldara nemrégiben arról beszélt, mennyi mindent köszönhet Gian Piero Gasperininek.

A huszonkét éves futballista játékjogát a Juventus megvásárolta januárban 15 millió euróért, ez az összeg pedig további 5 millió euróval növekedhet, viszont a védő kölcsönben marad az Atalanta csapatánál 2018 nyaráig.

„Az Atalanta hisz a fiatalokban, és több időt hagy nekik a fejlődésre.” - nyilatkozta Mattia Caldara a Tuttosport számára. „Az Atalanta várja a fiatalokat.”

Hogyan lehet, hogy néhány első osztálybeli mérkőzést követően ekkorát léphetett előre a védő?

„Minden egy szempillantás alatt történt. Októberben játszani kezdtem, aztán pár hónap múlva megízlelhettük a sikert.

A helyzet kezelése egyszerű, minden napot úgy kell elfogadni, ahogyan érkezik. Nem szabad túl sokat gondolkodni a dolgokról. Ennek köszönhetően nem veszítem el a talajt a lábam alól. A cél a folyamatos javulás, és hogy készen álljak a Juventus csapatában való szereplésre.

Természetesen változtak dolgok az emberekkel való kapcsolatomat illetően, de nem gondolkodok ezen. Talán minderre majd ráeszmélek, amikor Torinóba érkezek, de jelenleg nyugodt vagyok, mintha semmi sem változott volna.

Természetesen az emberek most már megállítanak az utcán, de az jó, hogy nő a felelősség, mivel így az emberek számára nyilvánvaló, hogy olyan klub mezében játszik, amelyik hisz benne, illetve olyanban, amelyik felnevelte.

Gian Piero Gasperini rengeteg önbizalmat adott nekem a kezdetektől, és az elején tisztában voltam vele, hogy nem érdemlem meg a játéklehetőséget. Nem éreztem magamat felkészültnek.

Azonban a mester soha nem hagyta, hogy érezzem ennek a súlyát. A Napoli elleni debütálásom előtt a legutolsó pillanatig várt, hogy bejelentse a kezdőcsapatbeli helyem, így tudta a legjobban elkerülni, hogy túl nagy nyomás alá helyezzen.”

Az Atalanta menetelése sokakat meglepett, de vajon képes lehet a csapat a szezon végén európai szereplést érő helyen zárni?

„Mi hiszünk abban, hogy képes vagyunk erre, bár persze tudjuk, hogy nehéz lesz. Azonban mindenki azért ad bele mindent, hogy nyerjünk, és addig futunk, míg a lábaink képesek megtartani minket.”

A Juventusszal kötött szerződés után vajon várható a felnőtt válogatottban való bemutatkozás is?

„Most csak az U21-es csapatra gondolok, de ha egy nap a válogatott szólítana, ez megtiszteltetés lenne.”

A Juventus várhatóan idén megszerzi sorozatban a hatodik bajnoki címet, a fiatal futballista szerint mi különbözteti meg új csapatát a többiektől?

„A titok? A mentalitás: ők soha nem játszanak rosszul egymást követő két meccsen, és ez jelenti a különbséget, mert a Roma és a Napoli talán több pontot ajándékoz az ellenfeleknek. A Juve nem követi el ezt a hibát. Ez jelenti a különbséget.

Hogy mit gondoltam, amikor azt hallottam, hogy a Juventus le akar igazolni? Azt hittem, hogy ez valami vicc, mivel nem tudtam elhinni mindezt egy tucat Serie A bajnoki mérkőzés után. Valami pletykának gondoltam mindezt, azonban igaznak bizonyultak a hírek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9412244976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Bulldeo 2017.02.10. 15:24:05

Mandragorát ide, az Atalantába kellett volna kölcsön adnunk. A Genoában már Gasperini bedobta párszor, szóval a bizalom meg lett volna felé, Gagliardini távozásával pedig hely is lett volna.

Caldara jó gyereknek tűnik, az ifjú Ruganihoz hasonlóan neki is a Chillerini stílust érdemes egy kicsit többet tanulmányoznia.

pott70 2017.02.10. 15:30:40

Felüdülés ezt az írást olvasni ma.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása