Higuaín: "Nem szabad több hibát ejtenünk"

higuain_gonzalo_golorom_dinamo_2.jpgA Juventus támadója, Gonzalo Higuaín úgy látja, hogy a Fiorentina elleni vereséget követően, a csapat nem engedhet meg magának több botlást. De az újabb vereség vajon aggodalmat okozott a zebracsíkos együttes öltözőjében?

"Nem, ez a hat hónap összességében pozitív volt." - nyilatkozta az argentin támadó a La Gazzetta dello Sport-nak.

"Azonban jobbnak kell lennünk idegenben, s javítanunk kell a hozzáállásunkon a hazai találkozókon is. Négy pontra növelhetjük az előnyt, azonban mostantól fogva nem szabad több hibát ejtenünk. A Juve nem engedheti meg magának, hogy így kezdje a meccseket.

Az első félidőben nem volt megfelelő a hozzáállás. A második félidőben bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a legvégéig küzdeni, azonban ez a vereség keserű érzéseket hagyott bennünk. Igaz, hogy amikor az ellenfelek támadnak bennünket, nehézséggel szembesülünk, így az ellenfelek letámadásának döntő szerepe lesz a jövőben.

Már sikerrel alkalmaztuk ezt számos esetben. Nem gondolom, hogy a felállás fontos volna számomra vagy a csapat számára, amely ettől függetlenül is képes a győzelemre. Ez mentalitás kérdése. Tudjuk, hogy ez egy hosszú és nehéz szezon lesz, de az a jó benne, hogy továbbra is rajtunk áll minden."

A Juventus a bajnoki tabella élén áll, pillanatnyilag mindössze egyetlen ponttal a második helyezett AS Roma előtt, azonban amennyiben a zebramezesek megnyerik elhalasztott mérkőzésüket a sereghajtó Crotone ellen, a  két csapat közti távolság négy pontra nőhet.

"Nem számít. Nagyon elégedett vagyok a csapat rajtjával a szezonban. Elsők vagyunk, bejutottunk a Bajnokok Ligája következő körébe, valamint az Olasz Kupa negyeddöntőjébe. Egyéni szinten is elégedett vagyok. Elég sok gólt szereztem. Most arra összpontosítok, hogy még többet fejlődjek az elkövetkező hat hónapban. Egy új csapatban játszani, türelmet igényel. Vezetjük a bajnokságot, ez pedig azt jelenti, hogy jó teljesítményt nyújtottunk.  

Annak ellenére, hogy a Juventus minden fronton harcban maradt, az ősz folyamán rengeteg kritika érte a pályán mutatott nem túl meggyőző játék miatt. Vajon túlzóak lennének a kritikus hangok?

"Igen, azt mondanám, azonban ez természetes egy top klubnál. Az elmúlt tíz év során megtanultam, hogy miként működik ez. Hét szezont töltöttem a Real Madridnál, s megtanultam a leckét. Nem szabad hallgatnunk a kritikára, de még a dicsérettel sem szabad foglalkozunk, amikor győzünk.

Mindenki tudja, hogy mikor hibázott, s amikor jó teljesítményt nyújtunk, annak megfelelően kell viselkednünk. Harminchat gólt szerezni, mint az előző szezonban, nehéz lesz, de az a fontos, hogy eleget szerezzek ahhoz, hogy trófeákat nyerjünk. A számok nem fontosak számomra, s szerencsére a Juvénál vannak mások is, akik képesek gólt lőni és rengeteg gólhelyzetet teremteni."

Az olasz sajtót bejárt pletykák szerint Higuaín egykori csapata, a Real Madrid élénken érdeklődik jelenlegi támadótársa, Paulo Dybala iránt.

"Paulo egy nagyszerű játékos, s én mindig nagyszerű játékosokat akarok magam mellett tudni. Nem tudom, hogy a Real Madrid érdeklődéséről szóló pletykáknak van-e valóságtartalma, de bárhogy is van, a döntés arról, hogy távozik-e, az övé lesz. A legfontosabb, hogy ne aggódjunk ezen. Örülük, hogy vele játszhatok, s még rengeteget nyerhetünk együtt a Juvénál. "

Higuaín korábban már együtt játszhatott a Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval is. 

"Kiváló játékosokkal játszani együtt, segíti az embert tovább fejlődni. Gyakran találkozom Messivel a nemzeti csapatnál. Ronaldóval nem beszéltem azóta, hogy elhagytam a Realt, de kölcsönös tisztelet van közöttünk."

A Juventus támadója tavasszal ellenfélként térhet majd vissza Nápolyba, ahonnan heves indulatok viharában távozott a rivális zebramezesekhez.

"Üdvözletemet és ölelést küldök Maradonának. A hangulat olyan lesz, amilyennek ők akarják. Én nyugodt vagyok. A gondolataim csak azon járnak, hogy segítsem a Juvét annyi trófeát nyerni, amennyit csak lehetséges."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6812132313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2017.01.17. 12:11:36

Remélem csak ezután nyílik ki a gólzsák igazán, ez csak ízelítő volt.

Nathas 2017.01.17. 12:45:59

@Rocky80: Szerintem a körülményekhez képest elég jól teljesít, soha rosszabbat! Persze a meccsenkénti 2 gólos átlagnak sem állnék ellen :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7449) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása