Higuaín: "A Juventus győzelemre született"

higuain_gonzalo_golorom_dinamo_1.jpgA Juventus argentin támadója, Gonzalo Higuaín a Juventusról és a Real Madridról, valamint a torinói tapasztalatokról mesélt a Tuttosport-nak adott terjedelmes interjú során.

"A győzelem iránti éhség, amit az ember Madridban tapasztal, lényegében ugyanolyan, mint Torinóban. Mind a Real Madrid, mind a Juventus azért harcol, hogy a legvégéig jusson minden sorozatban. A szurkolók mindkét esetben nagy igényeket támasztanak, ugyanakkor szívélyesek is.

Azért jöttem ide, hogy számos trófeát ünnepelhessek, a Juventus pedig győzelemre született, s a történelemkönyvek is ezt mutatják. A győzelem az egyetlen dolog, ami számít, itt erre készítenek fel, s tankká változtatják az embert.

A Juve játékstílusa eltérő lehet a Madridétól, azonban a mentalitás azonos. Mindent meg kell nyerned. Az, ami a leginkább megdöbbentett, s hónapok elteltével is megdöbbent, ahogyan ezek a játékosok edzenek zsinórban megnyert öt bajnoki cím után is. Amikor ilyen embereket látsz, még keményebben akarsz küzdeni a célok elérése érdekében. 

Mindig is elit csapattársakkal dolgoztam pályafutásom során, de kétségtelen, hogy olyanokkal edzeni minden nap, mint Gigi Buffon, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli és a többi védő, igazi kihívást jelent. A legjobbak ellen játszani, ez az, ami még jobbá tesz.

Ki a legagresszívabb védő az edzéseken? Chiellini. Az apám védő volt, s azt mondja, hogy a BBC trió a kedvenc védőrészlege az egész világon."

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a FC Porto vár majd az európai babérokról álmodozó Juventusra.

"Ismerem a Portót, mert játszottam már ellenük az Európa Ligában a Napolival. Kemények, azonban minden a mi hozzáállásunkon múlik majd. Higgadtnak kell lennünk, ugyanakkor tudatában kell lennünk, hogy ez egy olyan sorozat, amit a Juventus meg akar nyerni. Bízunk benne, hogy ez a megfelelő év számunkra.

Szeretném viszonozni a hitet, amit a klub irántam mutatott, s azt gondolom, hogy az első hat hónap pozitív volt. A Serie A tabellájának élén állunk, továbbjutottunk a kupában és a Bajnokok Ligájában is. Bízunk benne, hogy így folytatjuk, s trófeákat nyerünk majd.

Őszintén megmondom, hogy nem foglalkoztat az Aranylabda. Az adott szezonon múlik, s őszintén szólva jobban érdekel, hogy a Juventusszal nyerjek. Ha mindkét dolog sikerül, az csak még jobb."

Higuaín ligarekordot jelentő 90 milliós összegért igazolt a rivális Napolitól a Juventushoz, s áprilisban először tér majd vissza Nápolyba, ezúttal ellenfélként.

"Izgalmas lesz, mert három csodálatos évet töltöttem Nápolyban, s mindig is hálás leszek a szurkolóknak. Megtartottam a jó viszonyt Maurizio Sarrival és a csapattal, s még mindig tartom a kapcsolatot számos korábbi csapattársammal. Az elnökkel azonban nem.

Amikor a bátyám elmondta, hogy a Juve érdeklődik, higgadt maradtam. A Juventus igazgatói rendkívül elszántak voltak, s nehéz döntés volt. Úgy éreztem, hogy ez a legjobb döntés számomra. Biztosíthatom önöket arról, hogy nem csak két napig tartott, míg meghoztam ezt a döntést."

Higuaín öt esztendőre kötelezte el magát Torinóban, azonban ez nem jelenti, hogy utána be is fejezi pályafutását.

"Nem tudom. Még csak hat hónapja érkeztem, s öt évre szóló szerződésem van. A gondolataim csak itt járnak. Amikor a szerződés lejár, 32 esztendős leszek, s nem az lesz a pályafutásom vége. Majd meglátjuk."

A csapat másik argentin támadóját, Paulo Dybalát az európai labdarúgás leggazdagabb klubjai szemelték ki maguknak, s így a Real Madrid és a Barcelona is csillagászati pénzekkel próbálhatja megtörni a klub és a játékos ellenállását. Vajon Pipita adott tanácsokat fiatal honfitársának?

"Nem olyan fajta barát vagyok, aki tereli a másikat. Paulo higgadtnak tűnik, s nem zavarja a helyzet. Nem kérdezett tőlem semmit az egészről. Örökre a Juventusnál maradhat-e? Még csak 23 éves, vagyis minden azon múlik, hogy ő és a klub mit akarnak. Pillanatnyilag kizárólag azzal szabad csak foglalkoznia, azon szabad dolgoznia, hogy bajnok váljék belőle, s hosszabb távon is magas szinten teljesítsen, én pedig bizonyos vagyok benne, hogy így is tesz majd."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5112124851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giorgio007 2017.01.14. 13:47:41

Azért ilyenkor lehet érezni, mi van a klubbnál, amikor egy ilyen klasszis ideigazol, és kb. leesik az álla a végzett munka láttán. Emlékszem Tevez, meg Lóri is el volt ámulva. Pedig egyikük sem vmi himihumi ligából jött.

Juve82 2017.01.14. 15:21:38

A jó öreg Chiellini még edzésen is egy állat:):)!

real juve 2017.01.14. 15:27:35

Nagyon birtam őt a realba de it nőt be a feje igazan es egyre job lesz az tuti...szerintem nagy esejesek vagytok a BL megnyeresere.......de remelem real nyeri.....de ha ti akoris örülök majd....

I love JU 2017.01.15. 12:08:57

szép nyilatkozat :) *mondjuk a BBC mar nem nagyon tolja egyutt... Forza Juve!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása