Allegri nyári távozása is felmerült

allegri_massimiliano_portre.jpgEgyes hírek szerint a Juventus mestere, Massimiliano Allegri távozhat a csapattól a nyáron, a szakember utódja pedig a Fiorentina csapatánál idén rendkívül hullámzó teljesítményt elérő Paulo Sousa lehet.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint számos tényező együttes hatásaként a Serie A bajnokai és a kispadon harmadik szezonját töltő edző között feszült a helyzet.

Ezen tényezők között megemlíthető a mester ingerültsége a csapat gyenge teljesítménye miatt, ami az Olasz Szuperkupa döntőjének elvesztéséhez vezetett, állítólagos ellentétek Massimiliano Allegri és a keret egyes tagjai között, illetve az a tény, hogy az olasz mestert hírbe hozták az Arsenal csapatával.

A januári átigazolási időszak, illetve a Juventus BL-menetelése döntőnek bizonyulhat a mester torinói jövője ügyében, és előfordulhat, hogy következő nyáron új edző foglalja el a kispadot.

Az olasz napilap szerint a Juventus vezetősége a Fiorentina aktuális mesterét, a Juventus egykori labdarúgóját, Paulo Sousát látnák szívesen, amennyiben megüresedik Massimiliano Allegri helye.

További nevek is felmerültek azonban, így például a Sassuolo csapatát vezető Eusebio Di Francesco és a Monaco mestere, Leonardo Jardim neve is.

Massimiliano Allegri az elmúlt években számos sikert aratott, így például megnyerte az olasz bajnokságot és kupát az elmúlt két szezonban, illetve 2015-ben BL-döntőbe vezette az együttest.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2312076233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2016.12.27. 16:13:42

Kár, hogy ennek semmi valóságalapja nincsen.

epaska 2016.12.27. 16:19:53

Jardimot a helyére!!!

Rikoo 2016.12.27. 16:28:18

Szerintem sokáig fog ő maradni, de ha 1x távozni fog én mindenképpen kiváncsi lennék Guardiolára.

epaska 2016.12.27. 16:30:06

@Rikoo: Nekem van egy olyan érzésem, hogy lesz ő itt edző.

2016.12.27. 16:38:39

Semmi alapja, Gazzetta szintje is a beka segge alatt van es egy Allegri kirohanas utan majd veszelyben a helye rogton.

Alex8610 2016.12.27. 17:03:25

@Rikoo: Az ég mentsen meg minket tőle, bár úgysem jönne mert itt nem tudna eltapsolni 300millio eurót 1 mercato alatt.Allegri a megfelelő edző nekünk csak jó lenne ha az atigazolasoknal nem a 2t előre 1et hátra elvét követnėnk.

Gabuero9 2016.12.27. 17:21:44

Azer Gazetta legmegbizhatobb az olasz ujsagok kozul de ez nagy kacsa.
Jelenleg mas edzot nem nagyon tudnek elkepzelni.
Jovoben talan Di Francescot.

Shyr Kahn 2016.12.27. 17:54:06

Nem tudom mennyi a valosagalapja ennek a hirnek, de azt azert eszre lehet venni, hogy tobb a feszultseg a levegoben, mint korabban azt megszoktuk. Lasd Dybala kosaras esete utan tortent "megbeszelest", vagy a kupadonto utani kiabalast, esetleg Mandzukic kirohanasait a cserei utan... stb. Persze a stab profi, ezert ezeket a morzsakat latjuk csak, de sztem ez eleg jo indikatora lehet AKAR egy belso feszultsegnek, ami egyre inkabb elmelyulni latszik, es ami ki tudja milyen szinten all. Ne legyen persze igazam, hiszen lehet ez akar annak is betudhato, hogy iden nagyon nagy az elvaras a csapattol.

Ha mar az edzovaltas felmerult, akkor olasz, vagy Juventus kotodesu edzoben gondolkodnek es bizony Jardim egyik kriteriumnak sem felel meg.

Ha mar hozni kellene valakit en bizony Carrera-t csabitanam. Nincs sok tapasztalata, de Conte segededzojekent (helyettesekent) es a Moszkva jelenlegi teljesitmenye alapjan en mindenkeppen jo alternativanak erzem. Talan a legjobbnak a lehetsges alternativak kozul.

Szerencsere Guardiola egyik kriteriumnak sem felel meg. Sousa... vele kapsolatban vannak ketelyeim.

Juvegaspy 2016.12.27. 17:56:51

@Shyr Kahn: egyetertek Carerrat kiprobalnam en is de sztem maradjon meg Allegri

Leram7 2016.12.27. 18:20:57

@Rikoo: Guardiola nekem nem szimpatikus és eddig a Barcaval, amit csinált, azt megcsinálja egy romaban bukott Luis Enriqe. A bayert meg triplázás után vette át. Most a citynél, meg ez a Hart és múltbeli Toure balhé is rontotta az imázsát.

Allegri szerintem maradni fog, annak pedig a legfőbb oka az, hogy nincsen méltó utódja. Souza egy 0 szerintem edzőként.

Ha megnézünk egy MU-t, Intert, Milant nevetséges amit csináltak edzőfronton. Főleg az Inter pénzzel és egész jó kerettel De Bour egy bajnok Ajax után szó szerint szégyent vallott. Ez lenne itt Sousa sorsa is. Kb mint Mourinho után Benitez az internél, azóta nem is nyertek semmit, olyan mélyesésben vannak.

PSG Emery is egy rossz döntés volt szerintem.

Ami még érdekes az Zidane a realnál, amit nem tudni, hogy jó csapat van alatta, vagy tényleg egy jó edző.

Nálam: Klopp, Ancelotti, Conte lehetne edző, de egyik sem fog mostanában jönni.

babo0410 2016.12.27. 18:43:09

Nagyon nem szeretném, ha Allegri távozna. Lehet valami feszültség, ez elképzelhető. De azt nem hiszem, hogy most távozna. És Sousa eddig a Fiorentina-nál mutatott teljesítménye nem győz meg. Idén csak 9. helyen állnak, és szerintem ők minimum az EL helyek egyikén kéne legyenek. Tavaly meg összesen 18 győzelmük volt. Szerintem Sousa nem azt hozta a Fiornál amire számítottam. Nem kiemelkedő. És ide nem lenne elég a BL győzelemhez az, ha az átlagot tudnánk hozni. Ide olyan edző kéne, aki extrát tudna ani a csapatnak. És most olyan edzőt nem is látok a piacon, aki ténylegesen megoldás lehetne.
Szerintem Allegrinek maradnia kell.
Nem tudom kikkel van gondja Allegrinek, de ha perememberrekkel, akik keveset játszanak, őket el lehet adni. Mondjuk Mandzukic-nak is volt kirohanása, Lemina is kevesebbet játszott az utóbbi időben. Ennek meg lehet az az oka, hogy az edzővel összeszólalkoztak.
Allgerit csak akkor engedném el a nyáron, ha már tényleg olyan feszült a helyzet. De én nem Sousa-t hoznám. Benne nem látom azt az extrát, amivel feljebb tudná emelni a c

babo0410 2016.12.27. 18:45:06

@babo0410: Szóval. Nem látom Sousa-ban azt az extrát, amivel feljebb emelhetné a csapat játékát, amivel jobb eredményeket érhetnénk el.
Nagyon remélem nincs tényleg semmi komoly ellentét a csapat, a játékosok és az edző között.

ovaentat besök 2016.12.27. 18:47:37

Szerintem a mákot túltolták a firkászok nem kicsit.

babo0410 2016.12.27. 18:50:30

@Jóska gyerek: És valami indok, hogy miért utálod ennyire Allegrit?

FreggerBá 2016.12.27. 18:52:23

Nem fog távozni addig Allegri ameddig Buffon nem akar edző lenni :)

rockitbaby 2016.12.27. 18:59:42

@Shyr Kahn: Én sokkal inkább a Sassuolo-ban évről éve egyre jobba nteljesítő Di Francesco-t hoznám, ha mindenképp kenyértörés lesz a vége.

A feszültség pedig igenis jogos. Így elbukni egy kupát, ahogy most tettük, nem csak a Misternél csapta ki a biztosítékot. Khedira-t most már konkrétan csapaton és házon kívül akarom látni, mert amit csinált - azaz nem csinált -, az kritikán aluli volt. Teljesen igaza van abban is, hogy a játékosok mégis mi a bálnakukit képzeltek, mi fog történni, avagy minek kell történnie? Kabaréba illő produkció volt, és az az érdekes, hogy erről Allegri is csak közvetve tehet. Abban a pillanatban, hogy véget ért a 120 perc és büntetőpárbaj jött, tudtam, hogy el fogjuk veszíteni.

Végül abból a szempontból is megértem Allegri-t, hogy a Milannál ugyan ezt művelték vele, és ott is ő volt érte végül a hibás. Eladták alóla a csapatot és nem erősítették meg. A legrosszabb rémálmait kell újraélnie, és ezen csupán ront az a helyzet, hogy mi képesek lennénk pótolni a távozókat, mert pénz van, de mégse.

Legyen mérges, csapjon az asztalra és amennyiben Conte-val ellentétben neki sikerül értelmesen megfogalmaznia a problémáit, még az is lehet, a vezetők elgondolkoznak rajta.

JuventusFanatikus 2016.12.27. 20:02:29

Nem hinném, hogy távozna és nem is szeretném.Szerintem jelenleg Ő a megfelelő edző a Juventus kispadjára.

Juventino86 2016.12.27. 20:37:58

@Shyr Kahn: Igen, Carrera olcsó és viszonylag jó opció lenne, ha egyáltalán megy Allegri. Erre szerintem jelenleg kevés viszont az esély. De végre valaki bedobja Carrera nevét, egyáltalán nem rossz edző, sőt.

A többi névből egyedül Jardim lehetne jó. Ő már azért régóta bizonyít a Monaco csapatával. Ezt a videót nem kell túlmisztifikálni. Nem tudjuk, hogy Allegri itt mivel kapcsolatban akadt ki pontosan. Szerintem a játékosaiRÓL ordított, és magát a kirohanást nem a vezetőknek címezte. Ki volt akadva a játékosokra, amit meg is értek.

Továbbra is vallom, hogy Allegri top edző, de valóban érezhető most valamiféle feszkó közte és a csapat között. Persze nem látunk be a színfalak mögé.

+Azért a csapat teljesítménye továbbra sem rossz. Simán vezetjük a bajnokságot, a BL-ben is továbbment a csapat első helyen. Bár ott a Lyon és a Sevilla elleni idegenbeli meccsek nagyon neccesek voltak. A gond inkább talán a motivációban keresendő. Bizonyos meccsekre nem tudunk felpörögni. :(

2016.12.27. 21:23:48

Én is kétlem,hogy ennek bármi alapja volna,szerintem egy-két napon belül hivatalosan is megcáfolja majd a vezetőség.

Leram7 2016.12.27. 22:41:02

@rockitbaby: idén nagyon tré Di Francesco

Grinta 2016.12.28. 08:02:48

@Leram7: Körülményeket is vedd figyelembe!

Nathas 2016.12.28. 09:25:50

Allegri eddig sokkal többet tett le az asztalra, mint az előzőleg bárki is várta volna.
Az utóbbi időben azonban szerintem sok rossz döntést hoz ő is és a stábja is. Talán neki és a klubnak is szüksége van a váltásra 3 év után.
Nekem annyi a legfontosabb elvárásom egy esetleges másik edző személyét illetően, hogy nézzenek rá fel a játékosok. Zidane sem csinált sok mindent a Real-nál, nem dobott be semmi nagy újítást, viszont vele a sok nagyképű sztár nem mer flegmázni. Jó kapcsolatot ápol a csapattal, hallgatnak is rá, megvan a tekintélye, ennyi. Talán páran nevetni fogtok, de én Pirlo-ra is kíváncsi lennék...

Rikoo 2016.12.28. 09:48:40

@Nathas: Én pedig Alexre. Bár sztem ő nem edző típusú ember.

JuventusFanatikus 2016.12.28. 09:53:41

@Nathas: Én is kíváncsi lennék arra, hogy milyen edző lenne a Maestro

Nathas 2016.12.28. 11:00:34

@Rikoo: Ugyanígy vagyok vele. Még ha felhőtlen is lenne a viszony a vezetőséggel, akkor is inkább Nedved helyén tudnám elképzelni, edzőként pedig talán Pavel-t. Pedig egy ekkor ikonnak muszáj lenne edzősködni :)

GabeTR 2016.12.28. 11:54:05

@Rikoo: Szerintem Pirloban, Buffonban, a Capitanoban meg van a potenciál, hogy egyszer kiváló edző legyen, de a szamárlétrát be kell járniuk - ificsapat, kisebb felnőtt csapatok - míg egy olyan csapathoz kerülnek, mint a Juve

GabeTR 2016.12.28. 11:57:08

Pillanatnyilag nem látok olyan edzőt a piacon, akire lecserélném Allegrit - nagyon talán Klopp - nekem kellemes meglepetés volt eddig a munkája. Kíváncsi lennék egy olyan évre, mikor nem cserélődik le a fél csapat

Nathas 2016.12.28. 12:45:55

@GabeTR: Ez sem feltétlenül igaz. Látjuk, hogy sok fiatal és tapasztalatlan edző is képes nagy dolgokat elérni.

Shyr Kahn 2016.12.28. 13:13:06

@rockitbaby: Sztem itt nem adjak el alola a csapatot. Az, hogy Pogba, Vidal, Tevez mikent dontott teljesen fuggetlen a klub dontesetol. Es ne feledd, hogy a keresere erkezett Higuain nem is kicsi penzert. Pjanictol is sokat varunk. Abszolut nem erzem, hogy ugyanabban a csonakban evezne, mint anno a Milannal, illetve joval jobb helyzetben van Conte-nal is, aki tenyleg kozepkategorias, illetve kukazott jatekosokat kapott csak amikor itt volt.

delpi0823 2016.12.28. 13:19:22

Azert eleg vicces hogy ilyen eredmenyek utan felmerul a tavozas lehetosege,nem tudom miert kell ennyire kiakadni ezen a szar....os szuperkupan mintha a serie at buktok volna el nevetseges.

Shyr Kahn 2016.12.28. 13:19:49

@Juventino86: Carrera-val szamolni kell. Sajnos (ahogy a kommentek tobbsegeben latszik) sokaknal meg nem kepviseli a felso kategiorias szintet, pedig eleg jol helyettesitette Conte-t, es jelenleg ugy tunik O is gyozelemre termett, nagyszeru motivator. Erre most igen csak szuksegunk lenne.

Ha Allegri megy, remelem a vezetoseg nem felejti ki az alternativak kozul. BTW rajta kivul en meg DD-nek orulnek, de most sajnos szinte nulla az eselye, hogy otthagyja a valogatottat. Di Francesco nalam lutri. Nem vezetett meg nagyobb csapatot, bar ketsegkivul egy nagyon szimpatikus figura.

GabeTR 2016.12.28. 13:48:07

@Nathas: A Juventusnál már nem lehet ilyen lutrit húzni. Azért a fiatal edzők is voltak pár évet mint másodedző, vagy akadémiai edző...

Nathas 2016.12.28. 19:13:45

@GabeTR: Egy Real-nál és Barca-nál is lehet. Bár abban igazad van, hogy ők is voltak utánpótlásedzők (mondjuk Guardiola csak 1 évet irányította a B-t, majd mindent megnyert). Szerintem akinek ekkora szakmai tapasztalata van, annál én mernék kockáztatni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása