Chiellini: "Dybala jelentheti a különbséget"

chiellini_giorgio_bl-sajtotajekoztato.jpgGiorgio Chiellini szerint csapattársa, Paulo Dybala meghatározó jelentőségű lehet a holnapi szuperkupáért folytatott összecsapáson.

Az Öreg Hölgy a Milannal néz majd farkasszemet holnap délután, annak érdekében, hogy öt éven belül negyedik alkalommal hódítsa el a trófeát.

"Egy-egy játékos mindkét csapatból, aki döntőnek bizonyulhat?" - elmélkedett a hátvéd a Gazzetta dello Sport munkatársai előtt.

"A mi csapatunkból Dybalát választom, az övékből ... a kapufát." - viccelődött Chiellini.

"Ez egy egymérkőzéses döntő lesz, így az apró részletek még inkább számítanak, és ahol a megfelelő hozzáállás rögtön közelebb juttathat a győzelemhez. Egy döntőben 90 percen át kell koncentrálnod, teljesen más mint egy bajnoki szezon.

Amikor a Coppa Italia elindul, az embereket nem nagyon érdekli a dolog, de azok akik eljutnak az elődöntőig, rájönnek arra, hogy igazuk volt, hogy hittek a dolgokban.

Ugyanez igaz a szuperkupára is. Ha nyersz, kiélvezed, ha veszítesz, mérgelődsz rajta. Én ki szeretném élvezni."

A legutóbbi alkalommal a két csapat a San Siroban találkozott bajnoki mérkőzés alkalmából, s a Rossoneri végül 1-0-ra megnyerte a meccset.

"Az a vereség nem volt azért annyira rossz. Kétségtelen, hogy meghatározó volt az a baleset (Pjanić érvénytelenített góljánál), ennek ellenére a mi hozzáállásunk sem volt megfelelő.

Az a meccs azt is megmutatta számunkra, ha nincs meg a jelenléted a nagy mérkőzéseken, nos, akkor veszíteni fogsz. A Milan megérdemli a tabellán elfoglalt helyezését.

Carlos Bacca vagy Gianluca Lapadula? Ez nem olyasmi, hogy örülnék ha azt hallanám, hogy Bacca nem játszik, mivel, bár Lapadula más típusú játékos, ő is megmutatta, hogy remek formában van.

Mindketten jó játékosok és veszélyt jelentenek a kapura. A Milanban nem csak ők játszanak, hanem számos remek játékos. Megfelelő alternatíva áll rendelkezésre az összes posztra, akik szintén remek játékosok. Megérdemlik a legnagyobb tiszteletünket.

Már tizenkét éve a Juventusnál vagyok és hallottam ilyen, sőt rosszabb dolgokat is az összes csapattól." - vont vállat a védő.

"Annyit tudok mondani, hogy Berlusconi már számos döntőben érintett volt, tudja mit jelentenek bizonyos helyzetek. Egy dolog biztos, a vicce egyáltalán nem lesz ránk hatással.

Agnelli elnök úr nem rég azt nyilatkozta, hogy nem számít ki nyer, ha a Juventus nem nyer. Nálunk így megy ez, s ez csak még több erőt ad nekünk.

A tény az, hogy hosszú idő óta dominánsak vagyunk és ez jó dolog, ez kell, hogy motiváljon mindenkit. Lehet, hogy vannak páran, akik nem emlékeznek, honnan indult a Juve Antonio Conte első évében.

Mi voltunk a legszimpatikusabb csapat Olaszországban. Ez azonban ma már nem így van, ennek ellenére, ha választani lehet, én továbbra is antipatikus akarok lenni." - utalt a védő a győztes csapatok elleni gyűlöletre.

Chielleni az egyik tagja a híres BBC triónak, Andrea Barzagli és Leonardo Bonucci oldalán, azonban a fiatal titán, Daniele Rugani egyre hangosabban követel helyet magának a kezdőben.

"A BBC továbbra is életben van, és hadd mondjam el, hogy örülök Ruganinak. Mindig is mondtam, hogy ő a Juventus jövője, már akkor is amikor betette hozzánk a lábát.

Újra megmutatta minőségét és felnőtt teljesítmény nyújtott. Azonban még nem képes arra, hogy ezt a minőséget folyamatosan fenntartsa.

Hogy a BBC-ből az egyik tagot helyettesíteni kell? Nézd, ebben az évben öt belső védőnk van és mindannyian elegendő mérkőzést fogunk játszani.

Ez egy jó dolog, hiszen nem lehet lejátszani hatvan intenzív mérkőzést egy évben. A legfontosabb dolog, hogy jó formában legyünk március és április könyékére."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr312067293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2016.12.22. 15:19:01

Örülök h ekkora a bizalom Rugani felé :)

.Bulldeo 2016.12.22. 15:45:04

"A mi csapatunkból Dybalát választom, az övékből ... a kapufát."

Nathas 2016.12.22. 22:08:21

Még mindig nagyon bírom! Hülye mozgása van, de megvan benne a spirito :) Soha nem tartozott a legtehetségesebbek közé, de minden bizonnyal a legjobbak között van! Forza Juve!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása