Mandžukić: "Nem tudom elrejteni az érzelmeimet"

mandzukic_mario_golorom_1.jpgA Juventus támadója, Mario Mandžukić, aki szédületes munkabírásával és kompromisszumot nem ismerő játékával vívta ki a zebramezes szurkolók megbecsülését és szeretetét, egy hosszabb interjúban mesélt pályafutása kezdeteiről, a játékkal kapcsolatos felfogásáról, valamint a csalódást okozó lecserélésről.

"Hogyan kezdtem a labdarúgást? Az apámnak köszönhető." - nyilatkozta a horvát támadó a Corriere della Sera munkatársának. "Ő egy nagyszerű védő volt. Levitt az edzésre, s már szerelembe is estem a sportággal. A példaképem Ronaldo volt, a Fenomén.

Szenvedély, bátorság és büszkeség egyaránt fontos fogalmak. Megtestesítik mindazt, amire törekszem, s amit érezni akarok a labdarúgásban és a magánéletemben is. 

A góljaim alapján ítélnek meg? Minden energiámat – ami nem kevés  beleadom, hogy győzelemre segítsem a Juventust. A legfontosabb, hogy a csapattársaim és az edző tisztában van ezzel. Néha az a benyomásom, hogy a szurkolók sokkal jobban megértik ezt, mint sok szakértő. De jobb dolog nyerni, mint a góljaimat számolgatni.

Tavaly megsértett egy reklámtábla az Udinese elleni mérkőzésen, a szezon első játéknapján. Nem szeretem a nyafogást, mert csak még inkább elkedvtelenít, s soha sem akarok kifogásokat keresni. Jobban szeretek küzdeni a fájdalommal, de bevallom, hogy volt három-négy nehéz hónapom. A seb elfertőződött, s antibotikumot kellett szednem. Minden érintkezés fájdalmat okozott az edzéseken.

Ha a kispadra kerülök, önmagában nem okoz dühöt. Minden a labdarúgás iránti elemi szeretetemből ered. Csalódást jelent, mint amikor egy kisgyerek játszik az udvarban, s szólnak nekik, hogy menjen be. Nem tudom elrejteni az érzelmeimet, nem vagyok robot. Nagyon szenvedélyes vagyok, s normális dolog, hogy nem szeretem, ha lecserélnek. Azonban ez egyáltalán nem komoly probléma."

A klub ligarekordot jelentő összegért szerződtette a Napoli gólkirályát, Gonzalo Higuaínt, így értelemszerűen kevesebb játéklehetőség jut Mandžukićnak, de vajon mindez milyen kihatással van a horvát játékos hangulatára?

"Rossz lenne a hangulat? Nem, csak a pályán vagyok rossz. Nem voltak számomra garanciák, amikor Higuaín érkezett. Egy olyan csapathoz, mint a Juve, csak erősebb játékosok érkeznek. Higuaín és én jól megértjük egymást a pályán és azon kívül is. Talán az emberek azt kívánják, hogy ellentét legyen kettőnk között, de ehelyett csak kölcsönös tisztelet van.

Mindannyiunknak meg kell mutatnia a pályán, hogy mennyit ér, s helyet kell biztosítania maga számára. Soha sem vetettem fel ezt a problémát, s úgy gondolom, hogy bebizonyítottuk, igencsak képesek vagyunk együtt játszani. A labdarúgásról alkotott elképzeléseim szerint nyitottnak kell lenni különféle lehetőségekre anélkül, hogy túl sokat agyalnék rajta, s csak a győzelemért dolgozom. 

Többet futok-e mint Higuaín? Nem, én mindenkinél többet futok! Képesek vagyunk-e támadóhármast alkotni Dybalával? A jó játékosok mindig képesek megegyezésre jutni egymással. A labdarúgás valójában nagyon egyszerű, habár az embereknek néha komplikálttá és nehézzé kell tenniük."

Vajon mit gondol Mandžukić a Juventus mesteréről, Massimiliano Allegriről és a Roma csapatát irányító Luciano Spallettiről, aki "állatoknak" nevezte a zebramezesek játékosait.

"A kapcsolatom Allegrivel? Ugyanúgy gondolkodunk. Spalletti? Hatalmas energiát sugároz, amikor a csapatát hajtja előre a mérkőzések alatt. Ha egy edző ilyet mond, az nagy dicséret számunkra. Mindig így kell játszanunk, soha sem elegendő felhúzni a mezt, s várni, hogy a dolgok maguktól megoldódjanak. Vadállatoknak kell lennünk, s úgy győzni fogunk. Majd tovább folytatjuk a győzelmeket."

Amennyiben végül az ellenfél is rendben megérkezik Katarba, a Juventus a Milan ellen zárja az esztendőt az Olasz Szuperkupával.

"Egy döntő, ezért nehéz lesz. A Milantól elszenvedett vereség figyelmeztetés számunkra, ugyanakkor motivációt is jelent, hogy növeljük a koncentrációt és a győzelemre összpontosítsunk."

A Bayern München játékosaként Mandžukićnak megadatott a szerencse, hogy a magasba emelhette a Bajnokok Ligája-serleget, így mesélni tud csapattársainak az érzésről.

"Nehéz volna leírni, de olyasvalami, ami mindörökké megmarad, s számomra csodálatos emléket jelent. Ezért még inkább szeretném újra megélni  ugyanezt az érzést a Juvéval. 

Mihez kezdek, ha visszavonultam? Edző akarok lenni, mert a labdarúgás jelent számomra mindent. Szeretnék segíteni másoknak, hogy megtaníthassam és átadhassam nekik mindazt, amit megtanultam."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9812064873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2016.12.21. 11:53:02

Ertelmes ember, celra toro engem meggyozott. Az esze is a helyen jo edzo valik majd belole de addig is csak fusson kuzdjon s emelje magasba azt a trofeat

JuventusFanatikus 2016.12.21. 12:07:17

Jó kis nyilatkozat.Kíváncsi lennék milyen edző válni Mr.No Good-ból.Csak így tovább!
HAJDE MARIO!!!

.Bulldeo 2016.12.21. 12:39:33

Remek fickó. Remélem tavasszal Higuainnal űzni fogják egymást előre. Jó hatással vannak egymásra.

Watakuki 2016.12.21. 13:24:54

Bár Evra elmesélése alapján egy rettenetesen szűkszavú ember ez a Mandzukic :D

simoo · http://artissimoon.blogspot.com 2016.12.21. 16:06:53

"Többet futok-e mint Higuaín? Nem, én mindenkinél többet futok!"

imádom

Rocky80 2016.12.21. 16:28:03

Eddig is kedveltem, de most meg is szerettem. Helye van nálunk, és amit ő képviselt az utolsó meccsein a pályán: na ez a Juventus!

Respekt!

Rocky80 2016.12.21. 16:29:08

Ezt az "állatos" nyilatkozatot hol lehetne elolvasni?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása