Marotta: "A hatodik bajnoki cím zsinórban legendás eredmény volna"

marotta_beppe_sajto.jpgA Juventus igazgatója, Giuseppe Marotta a Radio Anch’io munkatársának adott hosszabb interjút, s a beszélgetés során szó esett a torinóiakértékeiről, a történelmi hatodik bajnoki címről, valamint a klub építkezéséről és legfőbb célkitűzéseiről is.

"A Juventus példát állított Olaszország számára az erős tulajdonossal, sikeres eredményekkel, sziklaszilárd gazdasági struktúrával és egy olyan elnökkel, aki gyerekkora óta jól ismeri az öltözői közeget, ahogyan azt is tudja, hogy miként ossza fel a különböző feladatokat a klub igazgatói között. Amikor ide jöttem, már harminc évnyi tapasztalattal rendelkeztem a labdarúgásban, de azonnal valami újszerűt éreztem: hihetetlen elszántságot a győzelemre, a profizmus és az ambíció kombinációját, ami a működés egészének csúcsában, nevezetesen a keretben testesül meg."

A klub számára bevallottan fontos cél, hogy zsinórban hatodik bajnoki címét is elhódítsa, s ezzel történelmet írjon.

"Agnelli elnök már elmondta, hogy a hatodik Serie A bajnoki cím megnyerése legendás eredmény volna. Igazán egyedülálló lenne. Ezzel a gyakorlatba ültetnénk valamit, ami néhány évvel ezelőtt még álom volt, most pedig minden eleme adott ahhoz, hogy valósággá váljon.

A sikerre soha sincsen garancia, az hosszú évek kiváló munkájának eredménye. Például az, amit Massimiliano Allegri tesz most, pontosan az, amit elvárható egy modern edzőtől, akinek nagyon jónak kell lennie a keret kezelésében és jó kapcsolatot kell ápolnia a játékosokkal a megfelelő kommunikációval, valamint azzal, hogy a lehető legjobb módon alkalmazza őket a lehető legjobb időzítéssel."

Már csak egyetlen mérkőzés, az AC Milan elleni Szuperkupa-döntő vár a Juventusra a 2016-os esztendőből, s ezzel az új szezon első, a naptári év utolsó trófeáját szállíthatja haza Torinóba.

A Milan egy fiatal csapat, a klub pedig most mindent belead a tulajdonosváltást követően. Más a helyzetük, mint a kilencvenes években, de nagyon jó teljesítményt nyújtanak, különösképpen abban a tekintetben, hogy a fiatal csillagaiknak lehetőséget biztosítanak a csillogásra."

A hazai mezőnyt úgy tűnik, hogy könnyedén maga mögé utasítják a zebramezesek, így eljött az idő arra, hogy a csapat az európai színtéren is letegye névjegyét.

"A Bajnokok Ligája továbbra is ösztönző célpont marad számunkra, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy míg a bajnokságban a legerősebb csapat győz, Európában számos különböző tényezőnek kihatása lehet, mint például a sorsolás, a sérülések, vagy akár az időjárási viszonyok."

A Juventus számára fontos alapelv, hogy a csapatépítés során megszerezze és beépítse az olasz labdarúgás legnagyobb ígéreteit, akik képesek lesznek hordozni és továbbadni a klub filozófiáját.

Mivel a modern labdarúgás fejlődött, még nagyobb munkaterheléssel és egyre zsúfoltabb versenynaptárral, próbálunk legalább két lehetséges kezdőjátékossal rendelkezni minden pozícióra. Lényeges az is, hogy olaszok alkossák a csapat szilárd gerincét, akik képesek átadni a többi játékosnak azokat a legfontosabb értékeket, amelyek a klub történelmének szívében rejlenek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8712059775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2016.12.20. 13:16:28

Én csípem Marottát, nagyon jó munkát végez!

Mindenkinek vannak nem bevált igazolásai, de a kobrának általában jól sikerülnek a transzferei.

Azért: Pogba, Tevez, Vidal, Pirlo, Dybala, Higuain, Sandro, Bonucci, Barza, Rugani nagyon jó igazolások mind.

Kicsit az eladásban lehetnénk jobbak - kivétel a Pogba a világrekord.

Chiellini 2016.12.21. 09:46:00

Transfermarktos adatokat használtam:
Pogba ingyen jött 105ért ment úgy h 70-et ért.
Pirlo ingyen ingyen, de mikor megszereztük 10M€-ért mikor ment 1M€ ért.
Tevez 9 ért jött 6.5ért ment nagy hiba volt elengedni, de akkor mikor vettük 27M€-ért, mondjuk mikor ment akkor még 23-at, de az egy összetett biznisz volt.
Vidal 12.5 ért vettük 37-ért adtuk, mondjuk 20 és 42 helyett, de a lényeg, hogy nem müntyenben lett ikon.
Dybala 32-ért jött 28 helyett, de ez megkérdőjelezhetetlen vagy ikon lesz vagy a 3-4-szeres áron adjuk el.
Higuain 90ért jött 65 helyett DE vegyük figyelembe, hogy 10 M€ emelkedett az ára mióta idekerült, tehát ha nem a napoliban lett volna, akkor teljesen jó.
Sandro 26-ért vettük 20 helyett, de még van vagy 10 éve vagy kb 50-60M€ az ára amiért menne.
Bonucci 15.5-ért jött, de akkor már 8 M€ ért míg a Bari előtte 1 évvel 10.5-ért vette úgy hogy 400 000€ ért!!!
Barzagli 300 000€-rt jött akkor az ára 8.5M€ ......
Rugani 5ért vettük 7.5 helyett és már most 13M€ ér!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása