Higuaín: "Tökéletes teljesítményre lesz szükség a Milan ellen"

higuain_gonzalo_golorom_terden.jpgA nyáron olasz átigazolási rekordot jelentő összegért érkező, az utóbbi mérkőzések során lehengerlő formát mutató Gonzalo Higuaín láthatóan jól érzi magát új csapatánál, s gőzerővel készülődik a 2016-os esztendő utolsó megmérettetésére, az AC Milan elleni Szuperkupa-döntőre.

A Juventus támadója legutóbb 2014-ben, még a Napoli játékosaként léphetett pályára ezért a trófeáért jelenlegi csapata ellen, s akkor győztesként térhetett haza Dohából. Az argentin támadók párharcát hozó mérkőzésen Higuaín és Tévez duplájával alakult ki a 2:2-es végeredmény, s az azt követő büntetőpárbaj a déliek sikerét hozta.

"Természetesen emlékszem rá, és önök?" - válaszolta Higuaín a La Gazzetta dello Sport munkatársának, mikor a két évvel ezelőtti mérkőzés került szóba. 

"Csodálatos emlékeim vannak arról a napról, akkor a Napolinál játszottam, s győzelemmel tértem haza. Most a Juventus mezét viselem, s nehéz mérkőzés lesz egy kiváló ellenfél ellen, én pedig bízom benne, hogy ugyanúgy végződik, mint legutóbb.

A szezon során Higuaín még adós volt tavalyi formájával, s ősszel huzamosabb ideig nem sikerült bevennie az ellenfelek kapuját. Vajon a támadó úgy érzi-e, hogy bizonyítania kell?

"Nem tudom, csak az célom, hogy a csapatomat segítsem és győzzek. Természetesen azért is lépek pályára, hogy megmutassam, mire vagyok képes. A véleményük az önöké, tiszteletben tartom, de mindig csöndben maradok. Akkor is, amikor nem találok be.

A Napoli elleni, vereséggel záruló Szuperkupa-döntő volt az elmúlt két szezon során az egyetlen hazai trófea, amely kicsusszant a Juventus kezéből. 

"Nem tudom, számomra megmarad a büszkeség, hogy akkor legyőztem egy nagy csapatot, azonban most meg akarom nyerni az első trófeámat az új csapattársaimmal. A Milan egy kemény ellenfél. Milánóban történt egy eset Pjanić részéről, ha azt a gólt megadták volna, minden másként alakul. Szoros, de gyönyörű mérkőzés lesz. Tökéletes teljesítményre lesz szükség a győzelemhez."

A Juventus hét pontra növelte előnyét a bajnoki tabellán, s úgy tűnik, hogy hazai színtéren nincs ellenfele, vajon a Milan elleni mérkőzés már a főpróbát jelenti a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára?

"Nem, ennek semmi köze a Bajnokok Ligájához. Ha így lépnénk pályára, hatalmas hibát követnénk el. Ez nem egy próba, hanem egy mérkőzés. Egy mérkőzés, amelyet meg kell nyernünk."

Vajon van-e olyan poszt, ahol Higuaín erősítene a jelenlegi kereten?

"Egyetlen játékost sem hoznék semmilyen más csapat keretéből. Örömömre szolgál ezekkel a csapattársakkal játszani, mérkőzésről mérkőzésre, s egyre inkább bizonyos vagyok ebben. A Bajnokok Ligája egy cél, ahogyan az is, hogy történelmet írjunk zsinórban a hatodik bajnoki címmel.

Európában egy kis szerencsére is szükség van, azonban a bajnokságban a folyamatosság fontosabb. A klub leigazolt, mert engem akartak, s bíztak bennem. Mindenesetre az a cél, hogy annyi trófeát nyerjünk, amennyit csak lehetséges."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9512057265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovaentat besök 2016.12.19. 12:29:43

A pályán és a nyilatkozataiban én azt veszem észre, hogy Gonzalo Higuaín profi.

Nathas 2016.12.19. 13:20:14

2 meccset nem veszíthetünk el a Milan ellen, ezt egyszerűen be kell húzni!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása