Buffon: "Nem lepődtem meg Conte teljesítményén"

Conte Antonio_örül.jpgA Juventus csapatkapitánya, Gianluigi Buffon egyáltalán nem lepődött meg korábbi csapattársa és mestere Antonio Conte Chelsea gárdájánál mutatott teljesítményén.

A londoni csapat három pont előnnyel vezeti a Premier League-et az Arsenal előtt, úgy, hogy az olasz tréner csupán a nyáron vette át a gárda irányítását.

Az edző korábban három évig vezette a Juventust, s irányítása alatt a Bianconeri visszaült Olaszország trónjára, elhódítva három bajnoki címet, sőt rekordok sorát döntötte meg, és egy veretlen bajnoki szezont is futott.

"A Chelsea a Premier League élén áll, de ez engem egyáltalán nem lep meg." - mesélte Buffon a Fox Sports riportereinek kérdésére válaszolva.

"Conte egy győztes és sosem a második helyért harcol. Biztos vagyok benne, hogy megfelelően ösztönözi a játékosait, hogy hozzák ki magukból a legjobbat. Nagy esélyük van a bajnokság megnyerésére.

A Chelsea mellett két döntő tényező áll: övék a világ egyik legjobb edzője, és nincs európai kötelezettségük, ez pedig lehetővé teszi számukra, hogy hétről hétre jobban felkészüljenek a meccsekre." - zárta nyilatkozatát a hálóőr.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9012030443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2016.12.07. 16:03:19

No igen. A moitivalas azota is hianyzik a csapatunkbol. Amikor Conte-val toltuk, ha az elso felido rosszul sikerult, mindig jott a szunet, ami utan az esetek 99%-ban egy teljesen feltuzelt csapat tert vissza a palyara. Ma orulok, ha ez az esetek feleben lathato. Ez azert hianzyik. Akkor a maximum volt a cel... manapsag a takarekoskodas es a minimalis gyozelem (az esetek tobbsegeben). Sztem Allegri amikor atvette a csapatot jobb volt a futball olvasasaban, de mara Conte sztem ezen a teren kezdi beerni. Rengeteget fejlodott, szoval orulnek neki, ha egyszer vissza lehetne csabitani.

Juvegaspy 2016.12.07. 16:53:39

@Shyr Kahn: nem semmi amit Conte muvel ez teny remek motivator de meg nem fejlodott sokat...Allegri meg mindig jobb a futball olvasasasaban...
jovore lesz erdekes a tema mikor Contenak europaban is bizonyitani kell.
Nem akarok semmit elvenni az erdemeibol de az o skilljeivel egy nem tul acelos premier leaguben szinte varhato volt a szarnyalasa. (En itt elek nem 1 emberrel fogadtam h 1-3ba lesz sot megnyeri a Premier league-t)

pedronegroo 2016.12.07. 17:56:58

Nekem azért meglepő bármennyire is kedvelem Conte-t, mert azért mégis csak a PL-ről van szó nem a Serie A-ról. Az angoloknál nagyon sok jó csapat van nagyon nagy a verseny még a negyedik helyért is és komoly edzők ülnek a padokon. Bár az is tény hogy most nem a gyenge olasz válogatottal vagy egy teljesen gödörben lévő Juventus-al kell bizonyítania hanem egy komoly kerettel benne egy-két világklasszis játékossal. Innen nézve most azért könnyebb dolga van akkor is ha a riválisok is tele vannak klasszisokkal.
Jövőre meg remélem végre bizonyíthat a BL-ben is, a cselskínél van pénz azzal nem lesz gond csak akkor ha Conte középszarokra fogja elkölteni mint Bathayusi vagy ki meg Alonso stb.

Rikoo 2016.12.07. 18:16:55

@pedronegroo: Azért ne felejtsd, hogy nincs nekik európai kupa és ez óriási előny a vetélytársakkal szemben. És ki is használja, mert kb. semmit nem rotál. Szinte mindig ugyanaz a kezdő áll fel. Szerintem semmi meglepő nincs. Bár az angolja nem a legjobb, de az biztos, hogy a játékosoknak átjön a Conte féle elképesztő energia. Ő tényleg egy motivátor. És azért olasz edző révén, ha képes taktikailag váratlant húzni akkor már nyert ügye van az angol bajnokságban.
Láttuk Ranieri esetében is, mennyit számít, hogy egy csapatnak olasz edzője van és képes verni az ellenfeleket taktikailag. Pedig neki még a kerete sem egy világverő brigád.:D

Shyr Kahn 2016.12.07. 18:45:47

@Rikoo: Ranieri azert volt korabban manager a meg akkor nem Abrapapa altal birtokolt, de megis eros Chelsea-ben es ott nem sokat tett le az asztalra. Ezzel azt akarom mondani, hogy Ranieri-nek is kellett az ido, meg a szerencse ahhoz, hogy elerje azt, amit az elozo evben elert. Conte ellenben mas. Ot az olasz edzoelit felso kategoriajaba tennem Allegrivel egyetemben. En valamiert ugy erzem, hogy ha Conte helyett a meg akkori milanos Allegrivel kezdtuk volna, akkor ez a csapat nem epult volna ilyen erosre. Allegri egy jo keretet vett at es azt probalja meg tovabbfejleszteni, ami csak hellyel kozzel erzekelheto. Conte meg a szarbol is kepes a legerosebb varak egyiket megepiteni, de mind a valogatottnal, mind a PL-ben rengeteg tapasztalatot gyujt. Ne felejtsuk el, hogy a BL-ben igen csak rutintalan volt a Juve az O keze alatt es igen hasznosnak bizonyultak azok az evek, amikor Allegri elkezdett menetelni a csapattal a nemzetkozi porondon.

The king of alibis 2016.12.07. 20:29:26

A nagybetűs MESTER. REmélem látom még a Juve padján.

The king of alibis 2016.12.07. 20:30:22

@Jóska gyerek: de persze csak Pideon visszavonulása után.

pedronegroo 2016.12.07. 20:34:45

@Rikoo: Ok, de azért ellehetne már felejteni a Conte csak egy motivátor szöveget ez nagyon ráragadt ami persze igaz is rá de csak a hülye nem látja hogy egy ízig-vérig olasz taktikus edző! Csak sokan abból ítélik meg a taktikusságot hogy ki hány féle felállást/formációt használ pedig ettől még senki nem lesz nagy taktikus. Conte az elsőtől az utolsóig megtervezi a csapat a játékosok minden mozdulatát és a játékosok azt maradéktalanul be is tartják 100 százalékig, a védekezést tökéletesen megszervezi, Conte féle csapatot ritkán lehet fejetlenül rohangálni, persze azért nem egy Guardiola de nem kellene beskatulyázni ebbe a motivátor szerepbe mikor jelenleg taktikailag kevés edző veszi fel a versenyt vele és a félre értés végett még egyszer mondom nekem a szervezettség sokkal inkább a taktika része mint a formációk variálása.

delpi0823 2016.12.08. 08:51:36

@pedronegroo: Komoly edzokkel ja tenyleg itt kikre gondolsz mourinhora?sztem mar evek ota arnyeka onmaganak az muval is megfog bukni sztem,wenger nekem mindig is egy vicc edzo volt tul hypolt,guardiolat meg megse emlitem mert o eddig olyan csapatokat iranyitott aki top2es kerettel rendelkezett es abbol a bayernel csak a nemet bajnoksagokat gyujtotte ezzel a cityvel o semmit nem fog nyerni max fa kupat vagy ligakupat...Kloppot viszont jo edzonek tartom az igaz sztem a bajnokeselyescsapatok kozul neki van a leggyengebb kerete es meg is van eselye megnyerni,sztem a pool es a chelsea kozott fog eldolni a bajnokicim

pedronegroo 2016.12.08. 09:03:21

@delpi0823: Most mit nem akarsz érteni??? Mou, Klopp, Guardiola, Wenger igen ő rájuk gondolok ki másra. Ha Ők nem topedzők akkor kik??

babo0410 2016.12.08. 13:23:19

@pedronegroo: Wenger, mint top edző? Akkor Allegri világklasszis.

delpi0823 2016.12.08. 13:59:39

@babo0410: Ezen en is jot rohogtem wenger topedzo....

delpi0823 2016.12.08. 14:01:42

@pedronegroo: Te mit nem akarsz erteni?leirtam roluk a velemenyemet ennyi....

pedronegroo 2016.12.08. 14:08:52

@babo0410: Na mi az, már megint beakarod magad égetni??? Levezessem neked vagy veszed a fáradtságot és magadtól utána nézel a neten a két edző munkásságának? Kíváncsi leszek én nagyon, hogy közel a 70-hez hol lesz majd Allegri.

pedronegroo 2016.12.08. 14:26:00

@delpi0823: Akkor nézzük. Mou 2015-ben PL-t nyert. Ez már eleve kizárja az évek óta árnyéka önmagának című kijelentésedet. Továbbá az egyik legsikeresebb edző a világon, mindent megnyert(vagy ezt is fel kell sorolnom?)már, PL-t is nem egyszer így azt állítani róla hogy nem erős ellenfél vagy valami ilyesmi hát azért az több mint érdekes. Továbbá szerinted csak egy játékos lehet rossz passzban egy edző nem? Attól még a tudása nem veszett el az persze lehet hogy most már csak lefelé fog csúszni a lejtőn de leírni ilyen múlttal nem túl bölcs dolog. De a röhögés helyett várom a topedzőkre vonatkozó neveket vagy ha nem tudsz ilyeneket csak fikázni az általam felsoroltakat akkor megint szintén bölcsebb volna hallgatni. Tájékozatlanságodat továbbá betudom annak hogy biztos nem láttál még Arsenal meccset. Nyugodtan néz meg egyet és utána lehet röhögni de inkább csak sírni fogsz minden Juve meccs után hogy az általad lesajnált Wenger hogy tud topfocit játszani a Juve meg nem. Jóformán az Arsenel mindent wenger-nek köszönhet ezért is ragaszkodnak hozzá hiába már nem hozza évek óta az eredményeket de az Arsenal történelmének legtöbb kupáját akkor is wenger nyerte és emelte fel a csapatot a nagyok közé. Guardiola sztorijába meg bele se megyek olyan szinten nívótlanak az érveid hogy az már fáj.

babo0410 2016.12.08. 15:47:02

@pedronegroo: Miért Wenger mi olyat tud felmutatni, amit Allegri nem? Én nem mondom, hogy Allegri világklasszis edző lenne, de azt se mondanám, hogy Wenger ott lenne a top edzők között. Maximum a top10-be ha beférne, de nem top5-be.

pedronegroo 2016.12.08. 15:59:20

@babo0410: De, pont azt mondtad hogy Allegri világklasszis edző Wenger-hez képest, csak elfelejtetted megindokolni.

Rikoo 2016.12.08. 17:57:35

@pedronegroo: Wenger egy vicc. Topedző.:D
Rég ki kellett volna b@szni az Arsenaltól. Az egyetlen topklub a mai fociban mellettünk akik évről évre profitot termelnek és mégsem nyernek soha semmi komolyat és nem is fognak amíg ilyen bukott edzőjük van. Az összes komoly meccsen megbukik. Azt vesz meg akit akar szinte és még sem tud semmit elérni. Közel a 70-hez mit ért el Wenger. A 2004-es bajnoki címből és még most is. Persze az Arsenal dolga, hogy még mindig bíznak benne, de még a szurkolók sem állnak Wenger mellet pedig már 20 éves az ágyúsok edzője.
A hülye B kategóriás igazolásairól nem is beszélve.
Azt, viszont elismerem, hogy Guardiola és Mourinho topedző. Bát utóbbi totálisan kiégett.

delpi0823 2016.12.08. 18:23:54

@Rikoo: +Az a lenyeg szep focit jatszanak es ha megnezel egy arsenal meccset es utana egy Juve meccset akkor elfogof sirni magad milyen szar csapatunk van pedronegroo megmondta.....

delpi0823 2016.12.08. 18:26:07

@delpi0823: igaz hogy lassan 15eve nem nyert bajnoksagot az arsenal de az nem szamit az egyik legjobb focit jatszak a vilagon wenger ehhez nagyon ert.....

delpi0823 2016.12.08. 18:28:07

@pedronegroo: Hat szzem te ne egesd magad tovabb mert Allegrinek siman lesz olyan eredmenysora mint wengernek de mondjuk az nem lesz nehez elerni sztem.....

pedronegroo 2016.12.08. 19:09:43

@delpi0823: az lehet csak ha figyelmesen olvastál volna itt nem csak az eredményességről volt szó mert azt még a hülye is tudja hogy "ezer" éve nem nyert semmit, hanem a munkásságáról és annak jelentőségéről. Az Arsenal-nál Ő egy edző legenda, Ő az Arsenal Ferguson-ja, ha nem lett volna Wenger akkor azt se tudnánk mi az az Arsenal. De nem ragozom tovább mert látom nem érted a mondanivalómat.

pedronegroo 2016.12.08. 19:19:24

@Rikoo: Mint írtam már fentebb is elsősorban a munkásságáról az Arsenal-nál betöltött jelentőségéről beszélek. Az igaz hogy lehet vissza kellett volna már vonulnia de az Arsenal-nál tisztelik amit a klubért tett. Gondolom 2006-ban nem nevezted viccnek az öreget mikor kettő nullal elütötte a bivalyerős Juventust a BL továbbjutástól...

pedronegroo 2016.12.08. 19:21:03

@delpi0823: Nem, Te nem fogsz sírni, neked bőven megfelelnek Padoin meg Sturaro "cselei" .

pedronegroo 2016.12.08. 19:45:05

@Rikoo: @delpi0823: és mielőtt még jobban nevetségessé tennétek magatokat kicsit értelmezzétek az alábbi linken található tartalmat:

vaol.hu/sport/arsene-wenger-az-evtized-legjobb-edzoje-1234087

Grinta 2016.12.08. 20:59:44

Azért az megmosolyogtató,amikor valaki nem tud elengedni valamit időben...

Rikoo 2016.12.08. 21:07:39

@pedronegroo: Nevetségessé tenném magam? :D
Inkább egy olyan lista nevetséges ahol egy "semmitsemnyert" edző megelőzi, mindenidők legsikeresebb edzőjét...

delpi0823 2016.12.08. 22:49:25

@pedronegroo: Hat igen ezen jot rohogtem akkor is meg meg sokan masok is hogy wenger az evtized edzoje de ez kb megsugom neked olyan mint a fifavilagranglista semmi valosagalapja ninvsen,de mindegy nekem ugyse fogod megmagyarazni hogy wenger jo edzo minz ahogy mi se tudjuk neked azt hogy Allegri az ,ennyi,en ezen nem fogok osszevrszni mas a velemenyuk en tiszteletben tartom a tied tr is tartsd az enyemet es akkor megegyeztunk?

pedronegroo 2016.12.09. 08:22:36

@Rikoo: @delpi0823: Tudtam hogy ez lesz, már az IFFHS is egy vicc, akkor rajta szereplő összes edző is egy vicc Ferguson-tól Lippi-ig, mindenki vicc csak Ti vagy szakértők. :)
Ezt a listát akkor is bebiggyesztettem volna ha a tizedik rajta Wenger, mert nem az a lényeg hogy hanyadik rajta hanem hogy rajta van! Így Wenger-t körberöhögni az csak Titeket minősít! Lehet valakit nem szeretni ahogy én se szeretem Allegrit de az érdemeit eredményeit nem vitatom mert azok tények mint hogy Wenger is ott van az évtized legjobb edzői között ezeket kár tagadni. Allegrinek én a stilusát jellemét filozófiáját szoktam kritizálni nem kedvelem, egy teljesen szubjektív vélemény az enyém de e mellett tisztában vagyok vele hogy hány és milyen trófeákat vagy egyéni díjakat kapott ezeket nem fogom kétségbe vonni. Összeveszni nem, nem fogunk, de vannak tények meg vannak vélemények ezt szerettem volna tisztázni.

delpi0823 2016.12.09. 09:32:37

@pedronegroo: +1Ilyen formaban igazad van a vicc jelzo azert tenyleg tulzas Wengert illetoen en se szeretem a blogon ha Allegrit koklerezik meg bohocozzak,akkor inkabb ugy fogalmaznek szerintem tulertekelt az eredmenyeihez kepest.Visszaterve a vitankhoz

delpi0823 2016.12.09. 13:54:11

@delpi0823: Kloppot jo szakembernek tartom en is,mourinhoval kapcsolatban igazad volt azert korai meg leirni de sztem megfog bukni az muval ertem ezalatt hogy nem ernek majd ida a bl helyre mert az azert bukas lenne a mencsi szurkolok szemeben is,guardiolaval kapcsolatban is tuloztam azert de bem hinnem hogy ezzel a cityvel kepes blt nyerni,mert azt mi fogjuk iden

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása