Lippi: „A Juve problémái Allegrinek tulajdoníthatók”

marcello_lippi_profil.jpgA Juventus legendás edzője, Marcello Lippi szerint az irányváltás nyomán jelentkező nehézségek a csapat aktuális edzőjének, Massimiliano Allegrinek köszönhetők.

A hatvannyolcadik életévét már betöltött mester az interjúban természetesen nem csak a Juventust érintette, hanem az aktuális szerepköréről is beszélt.

„A célunk a kínai futball szintjének az emelése.” - mondta a számos sikert elért mester a Radio Rai munkatársának. „A közvetlen célok elérése nem lehetetlen, de nagyon nehéz feladat, mivel nagyon nehéz kijutni a világbajnokságra, illetve ott játszani.

Az első mérkőzésen javulás volt látható ugyan, azonban nehezen volt mindez érzékelhető, a kvalifikációs célunkat nehezen tudjuk elérni, viszont a szint nem annyira alacsony, mint azt egyesek vélik.

A probléma az, hogy a kínai gyermekek nem futballoznak, hanem inkább egyéb sportokat választanak, azonban a minőség szintje magasabb, mint azt az emberek gondolják.

Amikor ide érkeztem, nem volt semmi agresszió a játékban, és ezekért a dolgokért nemzetközi szinten komolyan megfizet a csapat.

Az átmenet a Guangzhou csapatától a kínai válogatotthoz nem volt bonyolult, előzőleg már három edzői állásajánlatot is kaptam, azonban nemleges választ adtam érdekellentétek miatt.

Most azonban már ismerem a kínai játékosokat, a kínai válogatott képes bárki ellen kihasználni a lehetőségeket, talán a győzelem nem elérhető, azonban a cél a versenyképesség.”

Az aktuális megbízás nehézségeit követően az interjúban a szó átterelődött a Juventus és az olasz klubok helyzetére és játékstílusára.

„Nem tudom, hogy a Juventusnak miért esik nehezére mindhárom kiírásban futballozni, de kemény munka szükséges, talán ezt mondhatom.

Véleményem szerint nem csupán a Juventus, hanem az AS Roma és a Napoli is optimalizálhatná a mechanizmusokat.

Maurizio Sarrit természetesen negatívan érintette Gonzalo Higuaín távozása, majd Arkadiusz Milik sérülése sem segített.

A Juventusnál fantasztikus éveket töltöttem el, a jelenlegi problémák pedig Massimiliano Allegri irányváltásainak tudhatók be, mivel az edző rengeteget változtatott, és ebbe beleértendő a középpálya is. A kiváló bajnokok integrálása nem természetes folyamat.

A keret sokat változott, és ez olykor hátrányt eredményez, mivel meg kell találni a megfelelő összetételt. Két éve a Juventus a középpályán olyanokra számíthatott, mint Vidal, Pirlo és Pogba, most azonban többen vannak, és természetes, hogy egyes problémák jelentkeznek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412006060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2016.11.28. 13:58:36

"a jelenlegi porblémák pedig Massimiliano Allegri irányváltásainak tudható be, mivel az edző rengeteget változtatott, és ebbe beleértendő a középpálya is. A kiváló bajnokok integrálása nem természetes folyamat.”
Ezt azért bővebben is kifejthette volna, mert én olyan óriási nagy változtatásokat nem látok. Guardiolánál lehet inkább ezt látni aki össze-vissza játszatja a játékosokat különböző posztokon, Allegri, viszont sokszor kényszerből csinálja, mert a vezetőségnek sikerült úgy kialakítania a keretet, hogy nincs egy felállás se amiben folyamatosan tudná játszatni a csapatot.
Ha 4-3-3-at akarunk játszani akkor nem játszik Dybala, de játszik Cuadrado és a balszélsőnk konkrétan a balvédőnk lesz.
Ha 3-5-2-ben játszunk akkor meg túlságosan védekező a csapat, mert nincs egy tkp se a keretben. De legalább van 8 védő és legalább 6 vkp. Úgyhogy Allegri is egyértelműen tehet arról, hogy sz@r a játék, de azt is látni kell, hogy ez a keret alkalmatlan támadófocira. Gyakorlatilag gyűjtjük a korosodó védekező játékosokat.

Grinta 2016.11.28. 14:04:43

@Rikoo: Amit Te írtál,azt több értelme van mint amit Marcello mondott!De itt szerintem! a költő arra gondolhatott..hogy az nem mehet a végtelenségig,és pláne nem zökkenőmentesen..hogy a pálya közepe változik.Ez a folyamat nem magától értetődő dolog.Nehezen kivitelezhető.

Juveboy92 2016.11.28. 14:07:23

@Rikoo: arra gondol hogy évről évre túlsokat változott a középpálya összetétele "La rosa è cambiata tanto e questo a volte può essere uno svantaggio perché bisogna trovare l'amalgama. Due stagioni fa il centrocampo della Juve poteva contare su Vidal, Pirlo e Pogba, adesso non ci sono più ed è normale che ci sia qualche problema."

pedronegroo 2016.11.28. 14:10:07

@Rikoo: Allegri variálásaira értheti. És persze hogy az nem jó hogy minden héten más összetételben játszik a csapat meg cserélgeti a posztokat. Lásd tegnap, Cuad hirtelen átkerült a bal oldalra ahol eddig nem is játszott, Alves belső védő lett stb..
A támadófocira alkalmatlan kereten pedig mit értesz?? pl:
Higuan
Pjaca Dybala Cuad
Marci Pjanic
Sandro Bonu Benatia Alves

Amúgy meg Lippi is 1 éve még körbe sz@pkodta Allegrit, most meg már fikázza mert csak eredmények vannak foci meg koncepció az nincs. Én legalább következetes vagyok, mióta itt van Maxi azóta kóklerezem. :)

venember83 2016.11.28. 14:10:37

@Juveboy92: ezt a cikket nem találtam meg, pedig fontos információkat tartalmaz a nyilatkozat tekintetében. Köszönöm!

Rikoo 2016.11.28. 14:17:32

@pedronegroo: így 1x se tudott felállni eddig a csapat, mert mindig sérült volt vki. És ez csak 11 ember én a keretre gondoltam összességében. Nekünk nincs 10 támadadójátékosunk, mint a Realnak vagy 3 olyan világklasszis támadónk akik akkor lőnek gólokat mikor csak akarnak.
Szerintem ez a keret alkalmatlan támadófocira.

pedronegroo 2016.11.28. 14:26:05

@Rikoo: Szerintem a Genoa-nak sincs aztán tegnap mégis tudtak támadni... de sorolhatnám a végtelenségig a csapatokat akik klasszis játékosok nélkül is támadófocit játszanak. Az edzőn múlik mit játszunk, meg az is hogy mennyi bevethető játékosunk van aktuálisan.

The king of alibis 2016.11.28. 14:29:44

Igaza van. Unalomig nyomatja a 3 védőt még akkor is, ha nincs 3 bevethető belső védő (tegnap Alves). Keze alatt sorra sérülnek le a játékosok, formába sem tud lendülni a csapat mert sorra potyognak ki a kulcsjátékosok. Játékunk egész szezonban nézhetetlen, én nem sírnék, ha télen búcsút intenénk neki....

Rikoo 2016.11.28. 14:42:48

@pedronegroo: Az egy meccs. Mi is támadófocit játszottunk a Fior ellen az első fordulóban.
Ha nincsenek támadókvalitásai egy játékosnak akkor hiába várod el, hogy támadásban hozzátudjon tenni a játékhoz nem lesz képes rá. Lichti sem fog kicselezni 3 embert.

venember83 2016.11.28. 14:51:38

@Juveboy92: közben megtaláltam, s kiegészítettem kicsit a nyilatkozatot, kösz!

ovaentat besök 2016.11.28. 14:55:46

Ezt most nem értem.
Akkor most lebaszta Lippi Maximust, vagy csak elmondta, hogy a keret "sajátosságai" miatt nem olyan jó a dolog, mint anno volt?

pedronegroo 2016.11.28. 15:01:33

@Rikoo: Nem fogunk egyet érteni! :) Már eleve nagyon rossz hozzá állás a játékos kvalitásaitól függővé tenni a támadójátékot, így akinek nincs Messi-CR csatár sora az már alapból tolja be a buszt??? Továbbá a támadójátékhoz abszolute nem kell 3 de még 1 embert se kicselezni. Van olyan hogy gyorsaság(mind fizikailag mind gondolkodásban) van olyan hogy passzjáték, helyezkedések, stb. Ezek mind fejleszthetőek vagy begyakorolhatóak. Az edző dönti el hogy milyen fazonra szabja a csapatát és milyen játékot gyakoroltat be velük. Jelenleg nálunk a teljes koncepció hiánya figyelhető meg. Sérülések miatti kényszerből és Allegri beszari jelleme miatt a biztosra megyünk, semmit nem kockáztatunk, nem vállaljuk fel a passzjátékot ne hogy eladjuk a labdát hanem inkább megpróbáljuk felívelgetni a támadóknak majd lesz valami alapon. A keretünkre fogni hogy nem tudunk támadófocit játszani az nagyon erős, ez a Juventus nem a megye II, vannak nagyon komoly játékosaink és a nyáron is csak ezt erősítendően érkeztek olyan játékosok akik amúgy is támadófocin szocializálódtak, Higu, Alves, Pjanic, Pjaca, Cuad. A vezetőségnek is ez volt a célja hogy támadófocit játsszunk, és szerintem meg pont inkább erre alkalmasabb a keret mint sem Khedira-val Pjanic-al Hernanes-el középen védekezni. Továbbá 3-5-2-be középre kellene 2 box to box hogy működjön, de egy sincs, Allegri még is ezt a Conte-től megörökölt rendszert erőlteti még most is.

Rikoo 2016.11.28. 15:33:07

@pedronegroo: Jó hát biztosan nem fogunk egyetérteni.:D
Persze az edző nagyon fontos ilyen szempontból, de azért nem mind1, hogy milyen stílusú játékosok állnak rendelkezésedre ilyen téren. Az első évében Allegri igen szép játékot játszatott és nem is 3-5-2-ben játszott a csapat, hanem 4-3-1-2-ben. És minden interjúban azt mondta, hogy elvárja, hogy még gyorsabban járassuk a labdát vagyis ő szeretett volna még jobb és támadóbb csapatot látni. Az az év után, viszont teljes pálfordulás következett és semmi nem emlékeztetett az első évére. Szerintem ő sem elégedett a kerettel, mert most érdekes, hogy egy interjúban sem olvastuk az elmúlt másfél évben ezt.
Alapból én inkább két támadóközéppályást látnék szívesebben a csapatban és elfelteném egy jó időre a 3-5-2-t.
Az tény, hogy ezzel a kerettel Allegri nem nagyon tud mit kezdeni, de azt is látni kell, hogy ez a keret egy koncepciómentes maszlag ami nem úgy épült fel, mint a többi csapatnál, hogy egy adott stílushoz vagy felálláshoz választják ki a játékosokat.
Mi azt vettük meg akit megtudtunk venni és ennyi.
Tudom, hogy Te azt várod, hogy akármilyen a keret legyen belőle támadófoci, de ez nem mindig megvalósítható és nem biztos, hogy a kedvenc edzőid is képesek lennének erre akármilyen kerettel.
És most nem Allegrit védem, mert mint mondtam ő is jócskán benne van ebben.

The king of alibis 2016.11.28. 15:47:11

@Rikoo: akkor ugye Marrotta úr jól végzi a munkáját?

Rikoo 2016.11.28. 15:52:15

@Gremsperger Elemér: Na arról inkább ne is beszéljünk.:D

Nathas 2016.11.28. 16:02:04

Azért annyira nem rossz ez a keret, mint amilyen siralmas a játék. Ha teljes lenne a keret - amit én javarészt az erőnléti edzők számlájára írok - azért elég jó kis társaság lenne, bőven lehetne támadó szellemben játszani.

pedronegroo 2016.11.28. 16:13:12

@Rikoo: Azért egy Conte féle szegényember tiki-takája elvárható volna. Nem volt látványos se izgalmas de legalább nálunk volt a labda és irányítottunk, kezdeményeztünk. Ahhoz az egyszerű de hatékony játékhoz kurvára nem kell barcelonának lenni már ne haragudj.
Azt tudunk megvenni akit tudunk ebben viszont nagyon egyet értünk. Marotta mindig is ezt tolta valahol mondjuk védhető ez a koncepciója ismerve a játékos akarata dönt elvei miatt. Azért Higu,Pjaca,Pjanic,Alves,Cuad igazolásai minőségben nehezen megkérdőjelezhetőek. Valószínű jóhiszeműen járt el mikor azt vélelmezte hogy ezen játékosok leigazolásával garantált a támadójáték és az előrelépés a BL-ben. A felállás vagy taktika vagy a koncepció gondolom kevésbé érdekli vagy érdekelte, úgy van vele hogy az edző majd megoldja az nem az Ő dolga. És még bőven igaza is lehet és csak mi szurkolók pánikolunk szokásosan. Felépülnek a sérültek, valami majd biztos lesz, koncepció vagy játék is kialakulhat még, de leginkább az eredmények azért továbbra is jönni fognak.

Juveboy92 2016.11.28. 16:15:52

@Rikoo: igazából nemis értem hogy Lippi miért Allegrit vette elő, mert mint linkeltem a bővebb cikket Lippi azt mondja benne hogy a Juventusnak 2 éve volt Pirloja Vidalja és Pogbaja és 2 év alatt ez teljesen kicserélődött így hát normális hogy egy vadiúj középpálya játéka nem zökkenőmentes , ahogy aztis hozzátette hogy Higuain és Pjanic megvétele nem jelenti automatikusan azt hogy rögtön eredményt hoz, mert ezek egy teljesen kicserélődött Juve vezérei kéne legyenek és egy vadiúj taktikáé számukra :)) 3-5-2t játszat Allegri egy olyan csapattal aminek a magja csak idén játszik huzamosabb ideje együtt mivel Buffonon kívül a kezdő 11ből szinte vadiúj ...Khedira tavaly többet volt sérült mint játszott , Lemina is ugyanez ...a védelem teljesen felvan forgatva hála a sérüléseknek :) Dybala Pjacahoz hasonlóan tavaly csak szezon 2. felétől lett állandó kezdő és folytathatnám tovább a sort ...Lippi arra célzott hogy az idei Juventus ugyanazt a taktikat jatsza -erőlteti egy olyan csapattal amelyik nem ismeri úgy a taktikát mint az MVP, BBC , Tevez Morata stb stb normál esetben Vidal és Pogba mellé kellett volna Pjanic , Morata helyett Higuain nem kéne sérült legyen a BBC és akkor Allegri Pogba Pjanic Vidal tengyellyel 2 szélen Sandro és Alves/Cuadrado támogatásával elöl Dybala Higuainnal játszhatná úgy a 3-5-2t hogy a csapat magja évek óta ismeri is a taktikát és még ugyanúgy váltható is lenne 4-3-3ra
de mégegyszer mondom ez nem Allegri hibája maximum abban hogy hagyta ezt Marottaéknak :D így viszont egy vadiúj csapat míg összeáll nézhetjük a hígfost illetve várni még 1-2 évet amíg a vezetőség hasonló színvonalú kpt rak össze mint Vidal Pogba Pirlo Marchisio és mellette imádkozni hogy ez ne Dybala távozásával járjon és akkor ellehet mondani hogy 2 klasszis csatárunk van amelyiknek csak a góllövés a feladata és nem kell Dybalanak visszajönnie a kpra hogy 1nél több játékos legyen a középpályán aki tud szervezni is

Andras74 2016.11.28. 21:15:15

@Gremsperger Elemér: Kire gondolsz, mint tuti megváltó? Mert nekem - valószínűleg a rossz tájékozottságom miatt - nincs ötletem!

The king of alibis 2016.11.28. 21:29:22

@Andras74: Sousa, Deschamps mind-mind jobb választás, mint Mr. Hunyorgó

Rikoo 2016.11.28. 21:32:20

@Gremsperger Elemér: Tehát semmit nem nyert edzők mind jobb választások...
Legalább akkor Guardiolat mondtad volna.

rockitbaby 2016.11.28. 21:37:30

@pedronegroo: Az a baj, hogy ahhoz a tiki-takahoz nem Hernanes-Sturaro kellene. Szerintem nincs olyan bianconeri, akinek ne égett volna bele a retinájába a BL meccsen bemutatott káprázatos csele. Papíron tele vagyunk védekező játékosokkal, de a rozzant-roggyant, sérülése óta megváltozott játékú Vidal egymaga többet mutat védekezés címszó alatt, mint a mi teljes középpályás sorunk - kezdő és csere együtt. A védekező játékosok pocsékul védekeznek, és ennél rosszabbul csupán a passzolást művelik. Asamoah-Sturaro cserének szódával elmegy egy Cagliari ellen, Hernanes éledezik, Lemina padozik - pedig benne lenne lehetőség, Khedira valahogy képtelen kijátszani magát a kezdőből, mindegy mit nem csinál. Marchisio sérülésből visszatérve heti egy meccses állapotban sincs még, Pjanic pedig szerintem lassan már azt is elfelejti, hogy mi az eredeti posztja. Nincs a csapatnak tartása, kiállása. Ezzel a hebehurgya középpályás felhozatallal szerintem Te magad is inkább a rúgdossuk fel a bőrt azt majd lesz valami taktikát erőltetnéd, mert kisebb szar a támadó harmadban labdát veszíteni, mint a kapu előtt. Ezzel a középpályával nem lehet tiki-takázni, mert nem vagyunk elég labdabiztosak. A slussz poén, hogy kontrázni se nagyon lehet ilyen ergya védekezésre alapozva. Konkrétan semmit nem tudunk játszani, de azt igen jól.

Witsel kell ide, mint falat kenyér, mert ha nem is klasszis, de legalább stabilitást adna. Óriási szükségünk lesz arra, hogy a szezon második felére Mandragora piszok nagyot robbanjon, különben nyárig komoly bajok lehetnek.

The king of alibis 2016.11.28. 21:40:00

@Rikoo: 2 ambíciózus edző. Sousa sikerre éhes is. Mondjuk nem hagyná szó nélkül Barmotta ámokfutását. S az ilyen embereket nem szeretik odafent.
A kopasz kóklert meg hagyjuk. Mellé kell 1 bank is hogy mindenkit le tudjon igazolni, akiit csak akar. Máshogy nem tud eredményt felmutatni

Rikoo 2016.11.28. 21:42:51

@Gremsperger Elemér: Inkább 2 semmit nem bizonyított edző.
Semmit nem értek még el.
Egyébként miért változtattad meg a neved?

patrik1112 2016.11.28. 21:44:17

@Gremsperger Elemér: foleg hogy a kurvajo ingyen/olcso igazolasairol hires. Meg aztan az altalad emlitett ket edzo mivel tett le tobbet mint Allegri?

patrik1112 2016.11.28. 21:46:09

@Gremsperger Elemér: huhh, azthittem a szokasos Marotta savazas megy, most olvasom hogy kirol volt szo, sorry. De a komment masodik fele el meg.

The king of alibis 2016.11.28. 21:48:08

@patrik1112: Hallegri mit nyert előttünk? 1 bajnokságot a bombaerős Milánnal. Más valami?
Nézd meg minden évben mennyi pénzt szórt el a kopasz

patrik1112 2016.11.28. 21:52:48

@Gremsperger Elemér: kis csapatokkal jutott egyre feljebb, aztan megnyerte az ev edzoje dijat es elment a Milanhoz. Az volt az elso eros csapata, bajnoksagot behuzta es azert amig ottvolt a BLben sem vallott szegyent, foleg hogy folyamatosan adtak el alola a csapatot. Szerintem bizonyitott mar az elozo ket szezonban, megfogja oldani ezt is. A seruleseket lehet neki (vagyis inkabb a stabjanak) felhozni mint nagy "hiba".

Grinta 2016.11.28. 22:10:58

Úgy forgatnak ahogy jól esik! :D K(l)opp a fejedre :D :D

The king of alibis 2016.11.28. 22:12:31

@patrik1112: Sousa dettó. Dw lehet mondani Contét is anno.

patrik1112 2016.11.28. 22:22:09

@Gremsperger Elemér: oke hogy tehetseges edzok akiket irtal, de nagycsapatnal akkor sem bizonyitott meg egyik sem, Allegri meg ugy jott ide hogy boven volt BL tapasztalata es bajnoksagot is nyert. Sousarol es DD-rol ez nem mondhato el. Ennek ellenere idovel, majd ha bizonyitottak hogy megertek egy Juventus szintu csapatra szivesen latnam oket mert tehetseges edzok. Ugy ahogy Contet is remelem latjuk meg a Juve padjan

MdewC 2016.11.28. 22:38:10

@rockitbaby: no offence, de ha csóri Mandra sráctól kellene várni a csodát, akkor jobb ha idén nem nézünk több meccset. :)

rockitbaby 2016.11.29. 06:27:17

@MdewC: Nem veszem annak, de tudva, milyen téli mercato-kat szoktunk véghezvinni, és per pillanat kik állnak rendelkezésre; sajnos más lehetőségünk nem marad. :)

Csak Csucsu 2016.11.29. 19:54:13

Az biztos, ha Conte van a padon akkor nem egy alibi szabadrúgással szépítünk hanem vért izzadunk. Allegri jó taktikus s nem akarom szidni de mentális felkészítésben közel sincsen Contehoz

Csak Csucsu 2016.11.29. 19:56:47

Nem a kerettel van baj, hanem játék nélkül s alázat nélkül nem fogunk semmit se nyerni csak azért mert mi a Juve vagyunk

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása