Marchisio: „A csapatkapitányság nem karszalag kérdése”

marchisio_claudio_golorom_bl.jpgClaudio Marchisio véleménye szerint a Juventus szurkolóinak türelmesnek kell lenniük a csapattal, hiszen az utóbbi években számos kulcsfontosságú futballista távozott a csapattól.

A bianconero csapat hétpontos előnnyel vezeti a Serie A tabelláját, és a Bajnokok Ligájában is sikerült bebiztosítani a továbbjutást, így az utolsó csoportmeccs már csak a csoportelsőségről dönt.

Mindazonáltal Massimiliano Allegri csapatát többen kritizálták a meccsen nyújtott játék tekintetében, és különösen sokan kiemelték a középpálya visszafogott teljesítményét.

„Most is komoly minőséggel rendelkezünk.” - nyilatkozta a torinói herceg a Sky munkatársának.

„A csapat jellemzői változtak, ami természetes. Arturo, Andrea, Paul és én sok ideig játszottunk együtt, és rengeteg sikert elértünk.

Sami Khedira tavaly érkezett, és azonnal bizonyította értékét, mivel olyan játékos, aki mennyiségileg és minőségileg is a keret javára szolgál, és mindig bizonyít meccseken.

Rajta kívül közöttünk van Miralem Pjanić, aki idén érkezett. Már sikerült beilleszkednie, illetve néhány gólt is szerzett.

Tehát időre van szükségünk ahhoz, hogy jobban csapattá legyünk a szezon ideje alatt, különösen mivel még csak novembert írunk.

A tapasztalt játékosok és az olasz mag fontos számunkra, mivel így tovább tudjuk adni, hogy mit jelent a Juventusnál futballozni, illetve ezt a mezt viselni. Ahogyan ezt megtanították nekem, úgy most továbbadom ezt a fiataloknak.

Hogy lehetnék-e kapitány? Én mindig úgy véltem, hogy a csapatkapitányi státuszhoz nem kell karszalag. Amikor Ale még itt volt, Gigi már akkor is kapitány volt annak ellenére, hogy nem ő viselte a karszalagot.

Tehát szerintem ez jellem kérdése is, egyes játékosok jobban készen állnak arra, hogy hallassák a hangjukat a csapaton belül nap mint nap.

Ennek ellenére sokat jelent számomra, amikor hordhatom a szalagot, és főleg azon kiváló bajnokok miatt, akik előttem hordták ezt. Tehát bármikor mód nyílik rá, büszkén és boldogan viselem a karszalagot.”

Claudio Marchisio egy komoly térdsérülést követően tért vissza nemrég a pályára, ezért felmerül a kérdés, hogyan érzi magát, ám ő nem kívánja értékelni állapotát.

„Nem akarok százalékosan beszélni a fizikai állapotomról. Csak annyit mondhatok, hogy a sérülés előtti időszakhoz képest kicsit több időt vesz igénybe, míg a nagyon nehéz meccsek után kipihenem magam.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6711995784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2016.11.25. 19:15:48

Egy igazi vezér.Akkor vesszük észre milyen fontos, mikor nincs a pályán.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása