Allegri: „Az első hely nem létfontosságú”

allegri_massimiliano_bl_sajtotajekoztato_1.jpgMassimiliano Allegri a Sevilla elleni BL-találkozót megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy csapata akár három támadóval is felállhat, és szép mérkőzésre számít a spanyolok ellen.

Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala egyaránt sérült, így a bianconero csapat számára Mario Mandžukić jelenti az egyetlen bevethető vérbeli csatárt.

A tréner általában a 4-3-1-2 vagy a 3-5-2 rendszerben gondolkodik, de ez változhat holnap.

„Egyszerű a helyzet. Holnap Juan Cuadrado fog Mario Mandžukić mellett játszani, vagy esetleg bevetek három támadó szellemű játékost elöl.

A rendelkezésre álló játékosok miatt vagy Mario Mandžukić fog egyedül játszani, vagy Cuadrado is mellette lesz. Juan Cuadrado játszhat az egyik szárnyon, a másik szélen pedig Stefano Sturaro, Alex Sandro vagy a srácunk, Moise Kean.

A felállástól függetlenül tisztában vagyunk azzal, hogy olyan csapattal nézünk szembe, amely a csoportban még gólt sem kapott, így továbbra is veretlen a Sevilla.

Remélem, hogy mi leszünk az első csapat, amely betalál ellenük. Az ellenfél nagyon jó támadásban, illetve a játékosok fizikai adottságai miatt a rögzített helyzetekben is jól teljesítenek.

Nem lenne a csoda győzelem Gonzaló Higuaín és Paulo Dybala híján, ez olyan futballmeccs, amelyen jól kell teljesítenünk. A rendelkezésemre álló futballisták képesek jó teljesítménnyel szolgálni.

Tudjuk, hogy az egyetlen eredmény, amellyel matematikailag továbbjutnánk, az a győzelem, egy döntetlen nem egyenlő az automatikus továbbjutással.

A Sevillával nézünk szembe, akik jó futballt nyújtanak, harmadikok a spanyol bajnokságban, így szép mérkőzés lesz, ahogyan mindegyik az a Bajnokok Ligájában.”

Gonzalo Higuaínra nem számíthat a tréner a Pescara elszenvedett kisebb sérülése miatt, Massimiliano Allegri pedig megerősítette, hogy nem kívánt kockáztatni az argentin futballista játszatásával.

„Kapott egy rúgást, ami olykor meggyógyul a következő napra, de olykor rosszabbra fordul. Tegnap kérdéses volt, hogy számíthatunk-e rá vagy sem, de ma reggel kiderült, hogy nem képes játszani.

Egyebek mellett a combjáról van szó, ahova már kapott rúgást az argentin csapatnál is, így túl veszélyes lenne bevetni, és ezzel akár egy hónapra elveszíteni őt.

Nem kezdődik a szabadság holnapután, a keddi meccs után négy fontos forduló következik a bajnokságban, majd az utolsó BL-meccs. Adottak a játékosok, akik képesek holnap játszani, és ők hozhatnak egy nagyszerű meccset.”

 Ezt követően Massimiliano Allegri arról beszélt, hogy a csoportelsőség ezúttal sem létfontosságú.

„Amennyiben elsőként zárja a csapat a csoportot, aztán egy verhető második helyezettet sodor elé a sors, akkor lehet örülni az első helynek. Ha viszont egy csoportelsőként záró, ám könnyebb ellenféllel kerül szembe, akkor szerencse, hogy másodiknak zárta a csapat a csoportot. Az első helyért kell játszanunk, mert ez a célunk, különösen mivel nem akarjuk a továbbjutást az utolsó napra hagyni.

Az természetes, hogy a csoportmeccsek után majd a sorsolás dönt arról, hogy mi lett volna a legjobb. A legutóbb, amikor a döntőig meneteltünk, ugyanúgy másodikként zártunk.

A csoportokra tekintve jelenleg 50% az arány, szóval az első vagy második hely megszerzése teljesen lényegtelen.

A célunk a következő fordulóba lépés, ez bizonyos. Ez a szezon első célkitűzése mostantól egészen december huszonharmadikáig.

Fontos célunk van holnap, nyerni akarunk idegenben, gólt akarunk szerezni a Sevilla ellen, és jó mérkőzést szeretnénk. Emellett azonban ne felejtsük, hogy a Sevilla nagyszerűen teljesít a bajnokságban.

Nehéz és bonyolult meccs lesz, ahogy az összes BL-találkozó az. Ennek ellenére nyernünk kell, hiszen ezen a mérkőzésen megszerezhetjük a továbbjutást, a következő pedig dönt az első vagy második helyről.”

Miralem Pjanić nem játszott a Pescara ellen, Claudio Marchisio pedig komoly térdsérülésből tér vissza, ám mindketten pályán lesznek a Sevilla ellen.

„Medhi Benatia térdproblémával küzd, a felépülésen dolgozik, és reméljük, hogy vasárnap már bevethető lesz. Majd kiértékeljük, hogy lássuk, javul-e elég gyorsan az állapota.

Miralem Pjanić kiválóan érzi magát, szombaton a számos mérkőzés és a lábfejére kapott kisebb rúgás miatt pihentettem. Olykor jót tesz a játékosoknak a pihenő, mivel mindenkinek szüksége van egy kis időre a feltöltődéshez a számos meccs miatt. Miralem Pjanić sok mérkőzésen lépett pályára a szezon kezdetétől mostanáig.

Hogy ki fogja szervezni a játékot? Claudio Marchisio játszani fog. Tehát ketten lesznek, Claudio Marchisio és Miralem Pjanić.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2911986474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vico94 2016.11.22. 09:18:10

a szalagcím kicsit megijesztett, ezek a mondatok megnyugtattak:

"Fontos célunk van holnap, nyerni akarunk idegenben, gólt akarunk szerezni a Sevilla ellen, és jó mérkőzést szeretnénk."

"Nehéz és bonyolult meccs lesz, ahogy az összes BL-találkozó az. Ennek ellenére nyernünk kell, hiszen ezen a mérkőzésen megszerezhetjük a továbbjutást, a következő pedig dönt az első vagy második helyről.”

Rikoo 2016.11.22. 09:23:32

Köszönjük ezt a hosszú interjút!
Most elég korrekt dolgokat mond az elmúlt hónapok érthetetlen nyilatkozatai után.
Valószínűleg 4-3-3 lesz. Jelenleg nem is nagyon tudok elképzelni más felállást.
Jó lenne, ha Sturaro játszana Khedira helyett, mert ő legalább képes labdát szerezni.
Nagyon várom már az esti meccset.
Chiello bevethető?

Nathas 2016.11.22. 09:38:15

@Rikoo: Azért én azt hiszem, hogy az a 4-3-3 inkább 4-5-1 lesz.

Rikoo 2016.11.22. 09:44:28

@Nathas: Hát védekezésben biztos, de támadásban biztos, hogy fent lesznek a támadóharmadban.
Kiváncsi vagyok milyen lesz a játék. Az is lehet, hogy a Sevilla fog visszahúzodni és kontrára játszani, mert elég jók benne, mi pedig kevésbé.

venember83 2016.11.22. 09:44:51

@Rikoo: egy csatár lesz, aztán esetleg padról beugrik Cuadrado. Kezdeni nem fog három támadóval Allegri.

pedronegroo 2016.11.22. 09:47:00

Sturaro a szélen??? Ez csak nekem böki a szemem? De nem mondok semmit mert megint meg leszek vádolva Allegri utálattal. Ezek után én egy X-nek már nagyon fogok örülni.

Mitya10 2016.11.22. 09:52:07

@pedronegroo: ezt a Sturaros baromságot (mert ahhoz nem kell edzői papír hogy tudjuk Sturaro megkora szélső lenne) én sem értettem. A többi része korrekt volt.

Nathas 2016.11.22. 09:52:27

@pedronegroo: Nekem alapból Sturaro böki a csőrömet :)

Egyébként Lemina-ról tudtok valamit? Kissé hiányolom. Én őt tenném Marci és Pjanic mellé, bár biztosan meccshiánnyal küzd.

Rikoo 2016.11.22. 09:53:53

@venember83: Hát más felállást pedig nem nagyon tudok elképzelni.
Igazából egyáltalán nem tudok.
Alex Sandro, Cuadrado és Mandzukic lesznek.
Vagy Te hogyan képzeled el a kezdőt?

Juveboy92 2016.11.22. 09:54:02

@venember83: ezer % h kezd Cuadrado! vagy 2 csatáros játékban Mandzukic mellett vagy 4-5-1be a szélen

Bbenj 2016.11.22. 09:55:02

@pedronegroo: nem csak neked,èn elsőre azt hittem,hogy rosszul làtok!nincs amugy semmi bajom Sturaroval,de maradjon inkàbb a sajàt posztjàn!este mindenkèpp nyerni kell,egy unalmas 0-1el kiegyeznèk!

Rikoo 2016.11.22. 09:55:15

@pedronegroo: 4-4-2-ben én simán el tudom képzelni a jobbon. Alex Sandro pedig a balon. Cuadrado és Mandzukic középen.

pedronegroo 2016.11.22. 09:57:41

@Mitya10: @Nathas: Na már kezdtem megijedni hogy megint egyedül maradok a véleményemmel. :) Lemina meg eltűnt mint Damon Hill! De Sturao olasz, nem jó, de legalább van.

pedronegroo 2016.11.22. 10:04:28

@Rikoo: Sturaro-t a szélen??? Simán?? :) Jó cuccod lehet ha ilyeneket tudsz hallucinálni ! :) Nekem egyelőre az se megy hogy Sturaro-t focistának tudjam elképzelni. :)

Mitya10 2016.11.22. 10:09:36

@Rikoo: én is simán elképzelném... feltéve ha ezt mind a Sevillában tenné :)

Rikoo 2016.11.22. 10:22:47

@pedronegroo: Azért tudnám elképzelni, mert a leggyorsabb játékosunk a csapatban Cuadrado mellett. A szélső egyébként is kevesebbet van játékban, mint egy belső középpályás és nincs is akkora nyomás rajta. Középen pedig nagyon labdabiztosnak kell lenni és hát Sturaro minden csak nem az.:D
Szerintem van benne lehetőség, hogy ott játszon. Lehet jobb lenne, mint középen.

pedronegroo 2016.11.22. 10:41:02

@Rikoo: De mostanában pont hogy csak a szélső játékunk működik, Cuadrado és Alex Sandro remek teljesítményének köszönhetően, ezt alá ásni egy Sturaro-val még Allegri-től is nagyon nagy marhaság lenne, ha csak eleve nem a vereség elkerülése a cél, mert Stunani-val lehet rombolni de támadni nem.

Rikoo 2016.11.22. 10:49:27

@pedronegroo: Valószínűleg ők is kezdenek. Legalábbis az előzetes összeállítások szerint.
Nem tudjuk mi lenne, nem láttuk még ott játszani. Lehet, hogy edzéseken meggyőző ott. Biztos nem véletlenül mondta ezt.
De az is lehet, hogy a szokásos komolytalan dolgainak egyike amiket a sajtónak szokott mondani. Nekem néha úgy tűnik mintha full hülyének akarná nézni a sajtósokat.

Caesar Manfredi 2016.11.22. 10:54:57

A whoscored szerint ez lesz a kezdő: (4-3-3) Buffon - Evra, Bonucci, Chiellini, Dani Alves - Marchisio, Khedira, Pjanic - Alex Sandro, Mandzukic, Cuadrado. Én egy poszton változtatnék, mégpedig Khedira helyett Hernanes-t tenném be, mert most kezd egy kicsit magára találni.

Juve82 2016.11.22. 10:57:55

Fiúk melyik adja a meccset este?

pedronegroo 2016.11.22. 11:01:25

@Caesar Manfredi: jelenleg rendelkezésre álló játékosokból ez a 4-3-3 volna leglogikusabb és leginkább életképes felállás. Allegri meg megmondta hogy idén a meglepetésre alapozunk, ezért állunk ki minden meccsen más kezdővel és felállással hogy kiismerhetetlenek legyünk.

Rocky80 2016.11.22. 11:06:13

Hernyó lesz a szupercsere.
Nagy meccs lesz!

Shyr Kahn 2016.11.22. 12:01:35

Tartok tole, hogy Lemina elasta magat a mesternel amikor kiallitottak a Lzon elleni elso merkozesen. Pedig en sokkal hatekonyabbnak latom rombolasban, mint barmely mas jatekosunkat. Igaz kicsit forrofeju meg es tapasztalatlan, de sokkal job szuro, mint mondjuk Khedira. Erthetetlen mitol lett a padra szamuzve ilyen tartosan.

Bbenj 2016.11.22. 12:32:05

@Shyr Kahn: pedig nem olyan pirosat kapott amièrt jogos lenne a mellőzèse!arra gondolok,hogy nem nyujtott pàros làbbal szàlt bele az ellenfèlbe!ès nem is tünik Lemina pszichopatànak amièrt fèlteni kène,hogy jàtszon!

.Bulldeo 2016.11.22. 12:35:40

@Shyr Kahn: +1 Szomorú, hogy ha valaki semmit nem csinál, azzal a keretben lehet maradni, ha viszont valaki hibát vét, mert cselekszik, akkor körön kívül találja magát. Ha Lemina büntetésben van, akkor cseppet sem csodálkozom a játékunkban felfedezhető, kockázatot vállalni nem képes attitűdön.

KennethJames 2016.11.22. 12:40:20

Ha Maxi amiatt a kamu piros miatt nem játszatja Leminhót akkor jó sok esze van. Nem baj csodájhatjuk Khedirát, vagy a még jobb Sturarót.

Nathas 2016.11.22. 12:48:24

@Shyr Kahn: Nem is gondoltam, hogy tényleg ez lehet a baj. Az igaz, hogy meggondolatlan, de ha kicsit lehiggad - amiben Allegri-nek lenne nagy szerepe - szerintem sokkal-sokkal jobb, mint egy Sturaro.

Gaben Smith 2016.11.22. 12:52:27

basszus vettünk 2 állandóan sérült játékost szuper ja bocsi 3-at...ki vagyunk segítve vele, nem nagyon tudom a meccseket követni de Higany nem szórja a gólokat ennek ellenére jól játszik??

Lisandro 2016.11.22. 12:57:33

Nekem van egy olyan érzésem,hogy így is megcsapjuk őket 2 góllal!
Remélem így lesz!
Forza Juve!

pedronegroo 2016.11.22. 12:57:53

@Shyr Kahn: Az a piros lap csak egy jó ürügy a mellőzésére, egyébként Allegri-nél a Marci-Khedira-Pjanic a kezdő trió a középen, amibe nagyon még én se kötnék bele, de Khedira-val felváltva azért simán játszhatna a gaboni. Na mindegy, az Arsenal kárt tarokkal várja vagy ha meg akkora sügér mint Rugani akkor el van Ő a padon is. Cuad legalább bevágta a durcát amikor mellőzve volt, azóta játszik is rendszeresen. :)

babo0410 2016.11.22. 13:08:18

@Caesar Manfredi: szerintem védekezésben Khedira stabilabb na meg ismeri a spanyol focit ezért ő kezd.

pedronegroo 2016.11.22. 13:13:43

@Gaben Smith: Nem sok haszna van mióta Higu-Mandzu páros a csatárduó. Mentségére hogy ebben a kettősben neki kellene a hiányzó Dybalát pótolni amire teljesen alkalmatlan. De már e kényszer kettős előtt se ment neki, utoljára talán az Empoli ellen játszott úgy ahogy egy klasszis csatárnak illik. De természetesen nem azért vettük hogy "olaszközépszar" csapatok ellen villogjon. Ha majd a BL kieséses szakaszban eldönti a párharcokat akkor legalább az árát vissza hozza. A bajnokságba rúghat 40 gólt is(egyébként itt nem fog) nem adnak érte több scudetto-t amit Vucinic, Matri kaliberekkel is behúztunk utcahosszal, pontrekorddal stb. Szóval a BL-ben kell megmutatnia hogy mit tud az olasz bajnokságban már bizonyított de jelenleg ott se villog.

Bbenj 2016.11.22. 13:19:25

@babo0410: hàt ha a meccsek 90%-ban nem tűnne el a tunèziai mèg talàn jogos is lehetne amit irtàl

Juventino86 2016.11.22. 13:28:27

Több oldal is lehozta, hogy már késelés is volt, mert a spanyolok rátámadtak a juventinókra a városban. :( A baj az, hogy maga a Sevilla is ilyen csapat. Lehet, hogy én látok rémeket, de félek, hogy szét fogják rúgni Mandzukicot, mivel tudják, hogy nincs más csatárunk erre a meccsre. Clattenburg pedig nem az a bíró, aki gátat tud szabni a brutalitásnak. Az első meccse na Sevilla ugyanazt a gusztustalan focit csinálta, mint az Atletico. Félek ettől, de remélem, így is nyerünk.

pedronegroo 2016.11.22. 13:35:54

@Juventino86: Az biztos, hogy a Sevilla nem fog nekünk lefeküdni de fel kell venni a kesztyűt aztán bebizonyítani hogy ki az alfahím a csoportban. :)

hurbiny3k 2016.11.22. 13:40:14

@pedronegroo: Akkora döntetlen lesz.. Jobban biztos vagyok benne, mint a milánói rangadóban voltam..

Nathas 2016.11.22. 13:56:15

@Juventino86: Azért ahhoz jól be kell ebédelni, hogy Mandzukic-ot szétrúgják :) Nem adják majd könnyen magukat, mi sem fogunk villogni, de azért nem verhetetlen csapat a Sevilla. Más kérdés, hogy mi sem vagyunk világverő formában. 4-5-1-re, stabil védekezésre és kontrákra számítok a mieinktől, majd meglátjuk bejön-e és mire lesz elég.

Tothtihamer 2016.11.22. 14:01:34

Nem kell aggódni majd a 90 milliós Higuain megoldja

Shyr Kahn 2016.11.22. 14:07:05

@.Bulldeo: @Bbenj: @KennethJames: @Nathas: @pedronegroo: Nem hiszem, hogy Lemina sokaig fogja turni a dolgot. A mesterrel ellentetben sztem eleg sokan alkalmasnak latnak a 2-3 meccsenkenti kezdetesre (de legalabb is a cserere) es ezzel sztem maga a jatekos is igy van. Nyari nyilatkozata alapjan szeretne O fejlodni es nyerni a csapattal es bizony a jateka alapjan ugy lattam, hogy eleg motivalt is a bizonyitasra. Ha nyer is valamit a csapattal, ez nem biztos hogy eleg erv a maradasra. A tovabbi mellozese miatt a masik motivacios tenyezo (aktiv jatekkal fejlodes) ui kiesik.

I love JU 2016.11.22. 14:37:32

@vico94: Engem az nyugtatott meg, hogy a Herceg és Pjanic no meg Cuadrado fog jatszani :) szép meccs lesz :) mármint nagyon fel leszek tuningolva :) Alig várom már! Forza Juve!

2016.11.22. 14:45:39

Jajjj de jó lenne már egy izgi meccs!!! :)

MdewC 2016.11.22. 15:23:34

Tőlem Hernanes, Asa, Sami, Stura (Stuani) :)) mehet nyáron, Leminával együtt.

Imádom a védelmünket, Dybalat, Marcit, az új igazolásokkal is ki vagyok békülve, de a kp mostani minősége... El voltunk kényeztetve az elmúlt pár évben.

Este nyerni kell, nem a csoport elsőség miatt, hanem mert a Juve vagyunk, olasz bajnokok, Sevilla formája ide, vagy oda, ciki lenne nem 3 ponttal eljönni.

BL döntő a cél nem?!

Fino Alla Fine

venember83 2016.11.22. 15:43:12

@MdewC: nem, a csoportkörből való továbbjutás a cél. Még hányszor kell, hogy elmondja ezt nektek Allegri? :)

BellaDona 2016.11.22. 16:38:32

A Juve már volt olyan helyzetben, hogy kulcsjátékosok sérülései, ill. hiánya ellenére is nyerni tudott. Ma este is ez lesz. És nagyon boldoggá tesznek bennünket, a Juve drukkereket. Forza JUVE! Tudom nem tartozik ide, de sehol nem találtam infót a Lichtsteiner egészségügyi státuszával kapcsolatosan. Lehet tudni valamit?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása