Szívesen erősítene Rodríguezzel a Juve

james_rodriguez_real_madrid.jpgA Juventus állítólag érdeklődést mutat James Rodríguez iránt, aki jelenleg a Real Madridnál korántsem számít első számú opciónak.

A kolumbiai válogatott mindössze négy alkalommal kezdett idén a királyi csapat mezében, és összesen egy gólt szerzett, illetve három gólpasszt jegyzett.

A Corriere dello Sport értesülései szerint a bianconero együttes próbálja kihasználni a helyzetet, és akár egy januári átigazolásra is kísérletet tenne.

Mindazonáltal a huszonöt éves játékos szerződése 2020-ig érvényes, és fizetése is megközelítőleg nettó 7,5 millió euró, ezért a Juventusnak komolyan zsebébe kell nyúlnia, ha valóban szeretné leszerződtetni a futballistát.

A pletykák szerint a Paris Saint-Germain olasz középpályása, Marco Verratti is az Öreg Hölgy érdeklődésének a tárgyát képezi, állítólag Beppe Marotta jövő találkozik az olasz középpályás képviselőjével, azonban egyértelműnek tűnik, hogy nem lesz egyszerű megegyezésre jutni a feleknek, és minden bizonnyal bármilyen előrelépés csak nyáron történhet.

Pletyka szinten továbbá felmerült a Lyon csapatát erősítő Corentin Tolisso neve is, és láthatólag a vezetőség próbálja megerősíteni az elmúlt években felettébb meggyengült középpályát, amiről beszélni már nem számít tabunak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5511942469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuero9 2016.11.08. 13:45:12

Jo is lenne most o ide

Nathas 2016.11.08. 13:46:06

Sajnos sem Rodriguez, sem Verratti nem tűnik valószínűnek.

babo0410 2016.11.08. 14:04:21

@Nathas: Nyáron akár. Ha volt Higuaínra 90 milliónk, és tudtunk neki 7,5 milliós fizetést adni, akkor egy Verratti vagy Rodríguez sem elhozhatatlan a számunkra. Persze ehhez az is kell, hogy a játékosok is elvágódjanak, illetve szívesen jöjjenek hozzánk. Ebből a szempontból Verratti szerintem esélyesebb lenne. Mert ha ő elvágyódik a PSG-ből, talán könnyebb meggyőzni a hozzánk igazolásról, mint olaszt. De jó olvasni, még ha pletyka is, hogy ilyen nevekben gondolkozunk. És szerintem a vezetőség elsődlegesen ilyen nevekkel szeretne a kp-n is erősíteni.

Bbenj 2016.11.08. 14:13:02

Kövezzetek meg de szerintem James elèggè túl van hypeolva!meg amugy se hinnèm,hogy a Real elengednè 50millio alatt!

Watakuki 2016.11.08. 14:14:11

@babo0410: nem szeretnèlek megsérteni, de teljesen el vagy tájolódva.

Higu Pogba pénzéből jött, ezt bármennyire tagadják, nyilvánvaló. Nincs minden nyáron ennyi pénzünk..
Verrattit naphosszig lehet győzködni, amig ilyen fizetése van szerinted akar majd jönni..?
Minden évben ilyen neveken gondolkozunk, de borzasztó naivitás ezeket elhinni.

Nathas 2016.11.08. 14:17:05

@babo0410: "szívesen jöjjenek hozzánk" - ez egy nagyon fontos mondat a kommentedben, szerintem is ez a lényeg, ehhez kellene a kiugró nemzetközi szereplés. Úgy látom Verratti nem igazán akar mozdulni Párizsból (bármilyen jó is lenne az olasz vonalat erősíteni), míg Rodriguez-t - milyen meglepő - a közismerten szegény angol klubokkal hozzák rendszeresen hírbe. Így azért nehéz, még ha a vételár mondjuk ott is van a csikkzsebben.

pedronegroo 2016.11.08. 14:29:01

Van pénzünk, de miért akarjuk ilyen besült nímandokra költeni???

Rikoo 2016.11.08. 14:42:58

@pedronegroo: Akkor mégis kire kellene költeni?

Apuleius 2016.11.08. 14:47:50

@pedronegroo: Nem tudom, hogy konkrétan melyik névre írtad, de egy James Rodríguezt azért nem neveznék besült nímandnak. A lehetséges vételára mondjuk nagy kérdés, de jó korban van, kurva jó játékos, egy klímaváltozással nagy sztár válhatna belőle.

Tothtihamer 2016.11.08. 14:49:52

@Watakuki: +1
Sajnos nem tudjuk Pogbát minden évben eladni.

Apuleius 2016.11.08. 14:58:49

@Tothtihamer: "Sajnos nem tudjuk Pogbát minden évben eladni."

Ez nagyon jó :-D

pedronegroo 2016.11.08. 16:07:54

@Rikoo: @Apuleius: Arra gondolok hogy a Real-ban nem tudott alapember lenni így egyelőre nem nevezhető sikersztorinak az eddigi ott léte. Tudom sokan felsültek már Madridban aztán pont tovább állva más csapatnál csináltak karriert. Ki tudja, hogy James is nem e ez a kategória de leigazolása szerintem több mint kockázatos.
Hogy kire költenék? Ismertek már, természetesen egy jó edzőre! :) A keret az okés csak fos a mentalitás meg a taktika na meg az erőnlét. Ezek miatt szerintem legalább plusz 20% kiaknázatlan potenciál van a csapatban ami egy jó edzővel előcsalogatható lenne. Akkor meg már pont ott lennénk hogy egy James hozzánk se férne be ugyanúgy ahogy most a Madridhoz is kevés.

venember83 2016.11.08. 16:18:48

@pedronegroo: nagyon off, de ki az a jó edző véleményed szerint? Ne gyere Kloppal meg egyéb megszerezhetetlen és Olaszországban soha nem bizonyított nevekkel, kérlek.

Apuleius 2016.11.08. 16:38:50

@pedronegroo: A Real egy ótvar kirakatcsapat, mindig behörcsögölik az éppen aktuálisan csillogó sztárokat, aztán idővel rájönnek, hogy egyszerre csak tizenegy játékost lehet pályára küldeni, ahogy arra is, hogy az igazán jó játékosok nem fognak távlatilag a kispadon ücsörögni, s a lehetőségre várni. Na meg mindig kell a hely a következő éppen aktuális sztárnak. James Rodríguez egy nagyon jó játékos, aki kiváló igazolás lenne, minőség tekintetében szerintem ő már megmutatta mire képes. Igen, minden ilyen, nagy összegeket megmozgató igazolás kockázatos, de az ő esetében (az egész ügy megítélése szempontjából) az a legnagyobb kérdés, hogy mennyi az annyi. Ez a kulcskérdés.

Allegri minőségébe most inkább nem mennék bele, de egész egyszerűen azt gondolom, hogy jelen pillanatban nem az ő személye vagy tudása a legnagyobb probléma. A Juventus távlatilag nem teheti meg, hogy minden nyár arról szóljon, hogy kulcsjátékos távozik, megy a "jaj, kivel fogjuk pótolni játék", aztán úgy kezdjük az új szezont, hogy 10 új játékost kellene beépíteni, s azzal telik az első két-három hónap, hogy összeszokik a keret. Én azt gondolom, hogy nincs az az edző, aki ilyen körülmények mellett látványosan játszó, Európában is komoly tényezővé váló csapatot építene varázsütésre. Nem akarom felmenteni Allegrit a hibái alól, de úgy érzem, hogy sok olyan problémát neki tulajdonítasz, amelynek a gyökerét máshol kellene keresni.

pedronegroo 2016.11.08. 16:40:58

@venember83: Már mér jönnék Kloppa-al??? Én általában a földön járok! Amúgy is csak az olasz ligából szerződtetnék, sztáredzők amúgy se a mi stílusunk. Szóval az olasz középszar edzőkön kívül (ide tartozik nálam Allegri is természetesen) szinte már bárkit elfogadnék a fiatalabbak közül(akik serie a csapatnál dolgoznak) csak ne kelljen már ezt a beszari Allegri-t látnom. Na de hanyagoljuk a témát nem akarom kelteni a feszkót mert mindjárt kitör a hiszti. Nem vagyok szakértő nem azért mondom se nem okoskodni szeretnék de nem tudom máshogy látni nekem annyira úgy állnak össze a dolgok hogy csak Allegrire jön ki mindig a bibi bárhonnan is nézem és hidd el pedig nyitott vagyok én a probléma megoldásokra nincs valami velem született eredendő "allegriutálatom".

2016.11.08. 16:49:52

CdS ennyit a hír komolyságáról.

Rikoo 2016.11.08. 17:16:52

@pedronegroo: Szerintem ő tipikus példája annak, hogy ki nem illik a Realba. Kicsit olyan Robben, Sneijder érzésem van vele kapcsolatban. A képességei és a ballába egészen egyedülálló.
Ez az Allegri kérdés is nagyon érdekes, amit többfelől kell nézni. Van amiben igazad van és van amiben nem. De azt nem gondolnám, hogy középszar. A fantasztikus Ancelottit eléggé letaktikázta egy gyengébb kerettel. És azért a Klopp féle brigádot is oda-vissza vertük. Igaz akkor teljesen kiesett Klopp kezei közül a csapat.
Allegri első évében mikor sorra jöttek az eredmények és ennél sokkal-sokkal jobban játszottunk ő minden meccs utáni interjújában azt mondta, hogy gyengén játszottunk és sokkal gyorsabban kellene járatnunk a labdát és technikailag megbízhatóbban kellene játszanunk. Tehát ő tényleg egy topcsapatot akart csinálni belőlünk.
Aztán kivették a kezei közül a kulcsembereket és egy teljesen új csapatot kellett csinálni egy rendszeretelen átigazolási politikával. A világ top3-as középpályájából egy átlagos középpálya lett. Na most ez a mostani középpálya még a tavalyihoz képest is gyengébb. Nem tudunk dominálni és birtokolni a labdát, mert egyszerűen nincsenek meg hozzá a játékosaink.
Ezek nem Allegri játékosai, ő csak minőségi játékosokat kért. Arról nem tehet, hogy Sturarót kell játszatnia, mert nincs értelmes labdaszerző középpályásunk. Pjanic meg eddig hozza a Romás bujócskáját néha megvillanva. De képtelen akkora hatással lenni a mezőnyjátékra, mint Pogba. Lehet, hogy statisztikában hasonló számokat hoz majd, de látványosság szempontjából semmi köze a franciához.
Ha a támadójátékot nézzük akkor meg azt kell látni, hogy nincsenek gyors játékosaink. Egyedül Cuadrado, akihez ráadásul sokszor az egész taktikát kell igazítanunk, mert nincs másik szélső a túloldalon, így asszimetrikus felállásban kell játszanunk.
Lehet, hogy csúnya a játékunk, de ebben a játékosok és az olasz mentalitás is nagyon benne van.
Allegri nem Conte, de ha Allegri nem topedző akkor Conte sem az.
Európai szintéren eddig csak bukta amit csinált, Allegriben legalább megvan az, hogy egy gyengébb csapattal is képes legyen egy erősebbet kiejteni. A tavalyi Bayern meccs például egészen fantasztikus volt. Sajnos 2 percen múlt a csoda.

Koncepciómentes átigazolási politikánk van, amivel Allegri jelenleg nem tud mit kezdeni és ez látszik. A Real, Barca, Bayern egy adott taktikához veszi a játékosait és ezen nekünk is el kellene gondolkodni, mert így az esélyt sem adjuk meg annak, hogy tényezők legyünk a top4-ben. Sem látványosság, sem eredményesség szempontjából. Tehát én nem csak Allegrire vetíteném ki ezt a jelenlegi helyzetet. De, persze ő is benne van.

epaska 2016.11.08. 17:50:27

@Rikoo: Mindenben egyet értek! Talán az a ludas, aki az igazolásokat intézi.

Nekem az a véleményem, hogy amatőrségre és csóróságra vall az, hogy sztárokat engedtünk el 2 év alatt. Ami nem top4es csapatra hajaz.

Ha egy Leverkusen azt tudja mondani Vidalnak, hogy nem mész Münchenbe, a Zenit is képes arra, hogy nem engedi eligazolni a legjobbját, akkor talán nekünk sem úgy kellett volna velük bánni, mint a hímestojásokkal. Ülj le fiam! Egyes! Carloska menjel nyugodtan, persze! Jo lesz nekünk Bentancurra egy rohadt opció... Minek is nekünk Tévez egy éves teljesítménye...Vidalka te is menjél isten hírével, mindig is ott akartál játszani. Palika a te hiányodat meg észre se vesszük mert Asamoah felépült.

pedronegroo 2016.11.08. 18:01:51

@Rikoo: tudat alatt még magad se hiszed el amit írsz :) "sajnos 2 percen múlt a csoda" ha csodának kell ahhoz történni hogy legyőzzük a bayernt (amúgy tényleg) akkor nagyon messze vagyunk még mi a top szinttől Allegrivel az élen! :)
Azt meg már máshol is leírtam hogy se Pogba se Vidal nem volt klasszis mikor idehoztuk, Pirlo-t is rég leírták (pont Allegri), Marci se volt sehol, aztán Conte-val 1-2 év alatt a világ legirigyeltebb középpályája lett. Allegri alatt miért nincsenek feltámadások? Khedira, Hernanes? Sturaro, Lemina ha nem is klasszis de olyan hasznos mint Marci miért nem tud lenni?? Pjanic helyét miért nem találja? Ki kell neki hogy klasszis középpálya legyen, mert kifogás az mindig lesz hogy ez vagy az miért nem jó.

Rikoo 2016.11.08. 18:05:10

@pedronegroo: Akkor Conténak mi a kifogása arra, hogy ugyanazzal a kerettel amivel Allegri majdnem BL-t nyert Conte még EL döntőbe se tudott jutni. A A BL csalódásokról nem is beszélve. Persze erre is lehet kifogásokat találni.:-)

Tothtihamer 2016.11.08. 18:07:37

@Rikoo: Teljesen igazad van +1

@epaska:
"Ha egy Leverkusen azt tudja mondani Vidalnak, hogy nem mész Münchenbe, a Zenit is képes arra, hogy nem engedi eligazolni a legjobbját, akkor talán nekünk sem úgy kellett volna velük bánni, mint a hímestojásokkal"

Kiváló meglátás. +1

hurbiny3k 2016.11.08. 18:17:10

@epaska: @Rikoo: Emlékszem a Nedved interjúból egy részletre: Négyen ülnek össze, Paratici és Ő az,akik a neveket ajánlják, Marrottaés Agnelli, aki nemet mond.. :-) Az aktuális edzőt szerintem nem említette..

delpi0823 2016.11.08. 18:29:33

@Rikoo: +1 Erre soha senki nem tud valaszolni allandoqn megy itt a Contezes felejtsuk mar el ,szurkolok neki hogy a chrlseavel sikeres legyen de azt amit allegri elert a Juveval europaban hat attol Conte igen csak fenyevekre van.Mikir egy szaros benfica ellen szenvedtunk az el elodontoben emberelonyben vagy mikor a galatasaray kiejtett minket a csoportbol v mikor a bayern munchen oda-vidsza elpicsazott minket,ezen nincs mit szepiteni az europai teljesitmenye fenyevekre van contenak az allegrietol de majd pedronegroo erre is biztos talal valami magyarazatot.....

pedronegroo 2016.11.08. 19:27:41

@Rikoo: tények vannak nem kifogások, a Juve az európai szűk elitbe még nem tartozik bele se Conte-val se Allegri-vel és ezen egy egyszeri szerencsés Bl menetelés sem változtat. Már én érzem magam kellemetlenül hogy ezt újra és újra le kell írni. Megvertük egyszer a Real-t és ennyi(többi topcsapatot egyszer sem, barca, atleti,bayern ellen nulla győzelem). Semmi többet nem tudunk felmutatni az elmúlt BL évekből. Még csak a 4 közé se tudunk konstans eljutni.

epaska 2016.11.08. 20:33:00

@hurbiny3k: Minden tiszteletem négyőjüknek, de talán nem ártana, ha valamelyik tökös volna. Számomra Marotta egyébként európai szinten egy senki, meg ahogy látom, más klubok vezetőinél is.

Lisandro 2016.11.08. 20:43:03

Szerintem fix,hogy érkezik!

Rikoo 2016.11.08. 21:25:24

@pedronegroo: Igen és ezt mindannyian tudjuk is.:)

Grinta 2016.11.08. 21:26:28

@pedronegroo: Ha a fejed tetejére állsz,akkor is Allegri marad az edző.Fölösleges vergődnöd,inkább kezdj el gyűjteni egy olyan repülőgépre,ami elhúzza a feliratot a stadion felett :D

pedronegroo 2016.11.09. 07:58:21

@Grinta: Annyit azért nem ér a dolog! :) Inkább veszek egy "allegris" woodoo babát az sokkal olcsóbb, gondolom a juventus store-ban lehet rendelni mert igény az lenne rá. :)

Grinta 2016.11.09. 08:31:01

@pedronegroo: Szerintem csak a részedről.Én jó edzőnek tartom,kiváló pedagógiai érzékkel rendelkezik(Mégse írom ezt le naponta,ellentétben Veled aki ugye nem szereti,és ennek hangot is mindig).Elég csak megnézni Higuaín testbeszédét.Nem gesztikulál,nem kér számon látványosan semmit a csapattársain,nem primadonnáskodik.Sztem ez is nagyban köszönhető Allegrinek,meg persze a hagyományainknak.

Watakuki 2016.11.09. 09:02:10

@Lisandro: sajnos sok jel nem utal erre.

Lisandro 2016.11.09. 09:16:45

@Watakuki: Az ilyen csapatoknak mint a Barca,Real,Bayern,lejárt az idejük!
Ezek már voltak a csúcson,s onnan csak lefelé lehet ívelni.
S míg ők lefelé tartanak,más csapatok mint mi,ívelünk felfelé,s rövidesen helyet cserélünk!
Itt az idő,hogy régi fényünkben csillogjunk,s mindenkit kifilézzünk!
S ehhez már nem kell sokáig várni!!

Juveing 2016.11.09. 09:20:38

Allegrit is szerintem a tények (eredmények) minősítik a legjobban.
Pl a két bajnoki cím, aminél többet eddig nem szerezhetett a Juvéval, meg pl. a BL döntő.
De említhetnénk a tavalyi "huszonakárhányas" győzelmi sorozatot. Ha egymás után minden meccsét megnyeri a csapat, azt nem tudom, hogyan lehet felülmúlni.
De Pedronegroo biztos elmagyarázza. Jó, nyilván lehetett volna több gólt rúgni, lehetett volna látványosabban játszani, de ennyi...
Allegri egy nagyon felkészült, és nagyon intelligens edző, akinél jelenleg nehezen lehetne alkalmasabbat találni a Juve padjára.

Grinta 2016.11.09. 09:51:27

Hétvégi mérkőzésre visszatérve..arra a bizonyos Lichtsteiner szabálytalanságra ami a büntetőterületen belül történt..Néztem a Digisport bajnoki összefoglalóját amiben Bede Ferenc(volt játékvezető) azt mondta,ki kellett volna állítani,mert a szabály azt mondja ha a szerelési kísérlet/falt nem a labdára irányul..akkor ki kell állítani.Erről valaki?

venember83 2016.11.09. 12:07:07

@Grinta: ki lehet, de nem automatikus a piros lap. Pont így van megfogalmazva a szabály is, szóval a bíró megítélésén múlik. Ha úgy ítéli meg, hogy a labdáért küzdött, nem automatikus a kiállítás.

It is no longer an automatic red card if a player or goalkeeper brings down an opponent while acting as the last line of defence; where a genuine attempt has been made to play the ball, officials will be allowed to give a penalty and only book the offender.

But deliberate fouls - including holding, pulling or pushing, not playing the ball, serious foul play, violent conduct or deliberate handball in order to deny a goalscoring opportunity - will still result in dismissal.

venember83 2016.11.09. 12:14:02

@Grinta: az viszont eléggé elfogadhatatlan, hogy ilyesmivel hergelik a szurkolókat a Juventus ellen. Mert ugye mit ért ebből a semleges szurkoló: megint a Juventusnak segített a bíró, ami alapvetően butaság a szabály szerint.

babo0410 2016.11.09. 12:49:25

@Grinta: Az új szabály szerint teljesen jól járt el a bíró, hiszen a szabálytalanság a 16-oson belül történt, így büntető járt az ellenfélnek, de nem adhatott dupla büntetést. És mivel 16-oson belül történő szabálytalanságnál nem mérlegelhet, így csak sárga járt.

babo0410 2016.11.09. 12:56:07

Az üllői út 129 blogon találtam meg az új szabályokat, amik már az EB-n érvénybe léptek:
Megszűnik a tripla büntetés, nem kell feltétlenül kiállítani a tizenegyest is összehozó játékost, ha például a szerelési kísérlete a labdára irányul. Ennek megfelelően nem fogják a következő meccsről eltiltani. (A hármas büntetést sokan túlzónak tartották.)
Sérült játékost lehet a pályán ápolni, nem kell lemennie (ami szerintem rossz szabály, segíti az időhúzást).
A középkezdésnél nem kell előre gurítani a labdát.
A tizenegyesnél a gólvonalról elmozduló kapusnak sárgát kell adni.

Grinta 2016.11.09. 19:13:01

@venember83: Teljesen semlegesek voltak,még véletlenül se gondolj arra hogy hergelték a Juve ellen a semleges szurkolókat,de ebben a kérdésben állást kell(ett) foglalni.Ennyi,teljesen korrektek voltak

Grinta 2016.11.09. 19:15:53

@venember83: @babo0410: Mondjuk ez a "szerelési kísérlet" nem irányolhatott a labdára..mert azt már megtolta,így abból a helyzetből amiben Lichti volt(a másik játékos előtte vágott keresztbe),nem lehet a labdát megszerezni,így pedig...sajnos piroska

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása