Matuidi: „A Juve BL-sikerekre tör, ahogy a PSG is”

matuidi_blaise_furcsa_mosoly_psg_mezben.jpgBlaise Matuidi nem titkolja, hogy közel állt ahhoz, hogy az ambiciózus klubnak minősített Juventushoz igazoljon, azonban jelenleg a Paris Saint-Germain hosszabbítási ajánlata okoz némi fejtörést számára.

A francia válogatott a nyáron szinte csatlakozott az Öreg Hölgy együtteséhez, ám végül a francia klub elöljárója, Nasser Al-Khelaifi utolsó percben leállította a tárgyalásokat.

„Akkoriban valóban készen álltam arra, hogy a Juventushoz csatlakozzak.” - idézi a francia középpályás szavait a L’Équipe.

„A nyaralásomat töltöttem, és mindenféle pletykákat hallottam, amik zavartak, és nem igazán tetszettek. Számos kérdést feltettem akkor magamnak, és arra a válaszra jutottam, hogy talán itt az ideje a távozásnak. A Juventusszal folytatott tárgyalások pedig csak tovább táplálták ezt a vágyat.

Talán akkoriban nem éreztem a párizsiak szeretetét, és ez nagyon zavart engem. Mivel a Juventus nyíltan érdeklődött, beszéltem Unai Emery edzővel, aki azóta sem változtatott a pozícióján.

Az edző soha nem mondta, hogy nem számít rám. Ez elgondolkodtatott, és azt mondta, hogy meg kell ismernie engem.

Amennyiben Unai Emery nem beszélget így velem, talán összecsaptam volna a klubbal, amire azonban nemigen vágytam, mivel szeretem ezt a klubot.

Tehát talán távoztam volna. Mondhatjuk így. De talán én is hibáztam, és a PSG elnöke mindig biztosított ragaszkodásáról. Tehát talán a klub nyitott egy ajtót adott időpontban, aztán meggondolta magát a vezetőség.”

A nyári távozást követően most a felek között békepaktumként felmerült a szerződéshosszabbítás lehetősége, így lehet, hogy több évig Párizsban marad a játékos?

„Miért ne? Éreznem kell a klub szeretetét, amelyiket képviselem. Azt tudom, hogy az edző tekintetében nincsenek problémák. Azonban ha elveszítem az edző bizalmát holnap, akkor tudatosulni fog bennem, hogy az időm lejárt, és ideje félreállni.

Jelenleg a szezon közepén járunk, boldog vagyok, és a klub ajánlatot tett a hosszabbításra. Ezt érdemes kiemelni, hogy a PSG hosszabbítani akar.

Hogy távoznék-e egy évvel a világbajnokság előtt? Jelenleg a párizsi ajánlatot tanulmányozom. Meglátjuk, hogy ez megfelel-e az aktuális értékemnek.

A következő fontos szempont pedig a világbajnokságon való részvétel. Már egyen játszottam, és szeretnék további VB-ken részt venni. Véleményem szerint ennek az eléréséhez fontos, hogy milyen klubot választ egy játékos.

A nyáron a távozás lényege nem csupán a váltás volt: a Juventus ambiciózus klub, amely a Bajnokok Ligájának a megnyerését tűzte ki célul, ahogy a PSG is.

Hogy Partice Evra adott-e tanácsot? Én hívtam fel őt tanács tekintetében. Ő megerősítette mindazt, amit addig is gondoltam a Juventusról.

Mindez azonban már a múlt, és jelenleg száz százalékban a PSG-re koncentrálok. A párizsi történet számomra még nem ért véget.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9411942347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tothtihamer 2016.11.08. 11:21:29

Ennyi talán egy interjúban

Lisandro 2016.11.08. 11:28:45

A nyilatkozatból én azt veszem ki,hogy nem igazán tudja mit is akar!
De az biztos,amint a padra kényszrűl,vagy egy kicsit is megromlik a kapcsolata az edzővel,lépni fog.
A kérdés az,hogy próbálkozunk-e továbbra is nála,vagy újabb opció után nézünk a nyáron.Mert az fix,hogy télen nem fog érkezni!
Meg az is,hogy nehezen fogunk találni a télen olyan játékost,aki erősítést jelentene számunkra.

Mitya10 2016.11.08. 11:39:06

@Lisandro: véleményem szerint a korát tekintve túl sok ideje nincs már agyalni. Pár év múlva nem lesz ilyen értéke ez tiszta sztem. Hozzáteszem èn nagyon szerettem volna őt a juventusba mindene megvan ami a juventusnak kellene most középre.

pedronegroo 2016.11.08. 11:56:17

Malacka nyilatkozta hogy rajta van az ügyön ezerrel hogy kliensét januárban Torino-ba költöztesse és hát van az a pénz, sikerdíj, ami tető alá hozhatja ezt a bizniszt. Jobb esetben már a Pogba-ért kapott sikerdíjban benne volt ennek a transzfernek az előmozdítása is, ellenkező esetben csúnya volna ha malacka megint egy kis fajtalankodásra kényszerítené Marotta-t. Januárban nagy gang bang várható egy félre eső kis villában Monaco határában ahol Raiola és a Zenit vezetősége tart továbbképzést Marotta-nak.

venember83 2016.11.08. 12:30:58

@pedronegroo: a probléma csak az, hogy Mino pénzzel könnyen lekenyerezhető, az meg a PSG-nek jelentősen több van ugye. Meg Matuidi sem a megtestesült intelligencia, simán aláír a PSG-vel, ha szép számokat lát a szerződésen, illetve ha az edzővel sem balhézik addig össze.

pedronegroo 2016.11.08. 13:16:05

@venember83: A kérdés inkább az hogy kit tud jobban megfejni a szuperügynök.:) Lové meg van nálunk is dögivel, ne feledd hogy még a Pogba-ért kapott pénzt se költöttük el. :)

ovaentat besök 2016.11.08. 14:48:04

Mit mondhatott Evra neki ?

ovaentat besök 2016.11.08. 17:55:17

@JuventusFanatikus:
Alig vártam, hogy valaki leírja.
:))))))

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása